Oženjeni vs neoženjeni

• Začetnik teme Začetnik teme Gerda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Нисам, али у доста ствари је доктор Мирољуб у праву.

Али, он је адвентиста и није православан тако да не могу да кажем да је мој истомишљеник. Али за неке ствари је у праву.
Jeste slažem se sa tobom.. što se tiče ženidbe i tih nekih stvari, dobro čovek govori Kako je nekad bilo, tako bi trebalo biti i danas međutim nije.. i postoji mišljenje da za sve ljude koji recimo hoće da se ponašaju na taj način budu izopšteni iz društva kao zaostali..

Jeste slažem se sa tobom.. što se tiče ženidbe i tih nekih stvari, dobro čovek govori Kako je nekad bilo, tako bi trebalo biti i danas međutim nije.. i postoji mišljenje da za sve ljude koji recimo hoće da se ponašaju na taj način budu izopšteni iz društva kao zaostali..
Све ће се више народ враћати конзервативизму, само гледај!
Или то, или пропаст!

ziva nisam sad, da li si sopstvenu zenu osudio da bude domacica zbog svoje posesivnosti?
Нисам ја никога ништа присилио, она је патријархално чељаде, које је само одабрала такав начин живота!

Жена Домаћица је Стуб Куће, Породице, Друштва, Народа!

Или то, или пропаст!
Opet kažem, u pravu si. Nekad maštam o tome da odem u planinu, daleko od interneta i savremene tehnologije. Da živim jednostavno, budim se uz miris šume, pravim kafu na vatri i veče provodim gledajući zvezde. ..Sa njom naravno

Само једна жена, само један муж! Хришћанство је природно и мудро! Пусти та правдања полигамије!

Можеш да живиш са једном женом и да ти не досади! Зато је и препоручено уздржање у одређеном периоду, да би се човек и његова човечица зажелели један другог, па кад се опет састану, све да пуца од страсти!
Оци су на све мислили!
Да бре, баш ће све да пуца од страсти кад ти доведу жену која те не привлачи али се неко договорио да мора тако па се ти сад жени са њом и живи као знаш и умеш, то ти је, нема друге, тако МОРА, догма каже. Тако да није ни чудо што су људи раније били мање оптерећени сексом јер просто нису знали за боље и нема за чим да жале, бар већина њих, а мало сретника се ту усрећило. Блажено незнање. Ал ајд чик данас то изведи

Свети Оци, слава им и милост али мислили су на све из свог угла и кутка где су били изоловани од таквих искушења и из те позиције постављали догме. Ништа ту мени више није јасно на ту тему, шта је исправно, а шта не.
Цар Душана, између осталог, нису прогласили свецем зато што је жену Јелену спашавао од куге уводећи ја на Свету Гору. И тако кад читам мало историју све ми је још мање јасно ко ту кога дрибла.

Дођу турци и и не можемо да им се одупремо, а они сви по неколико жена, а ми само једну пред Богом, никад чистији Срби не бејаху па ипак награбусисмо ? Како ? Ајде како ?

Или то, или пропаст!
А и то је мало чудна филозофија. Конзерватизам је добар.....али су га људи напустили у једном тренутку ? Јел до људи или конзерватизма ? Ако је до људи што би му се враћали ? Ако је до конзерватизма зашто је пропао ?

Poslednja izmena:
Да бре, баш ће све да пуца од страсти кад ти доведу жену која те не привлачи али се неко договорио да мора тако па се ти сад жени са њом и живи као знаш и умеш, то ти је, нема друге, тако МОРА, догма каже. Тако да није ни чудо што су људи раније били мање оптерећени сексом јер просто нису знали за боље и нема за чим да жале, бар већина њих, а мало сретника се ту усрећило. Блажено незнање. Ал ајд чик данас то изведи
Уговорени бракови нису део догме.
Можеш и сам да нађеш жену која те привлачи. Али, поред тога што те привлачи и што је свакако битно, битно је и да је она добра, морална и побожна девојка, која ће ти родити децу, одгајати их и васпитати и очувати породицу.

Кад су двоје духовно повезани, онда ће бити и страствено. Јер, то иде једно са другим и сам секс ће бити лепши и бољи са вољеном женом.
Свети Оци, слава им и милост али мислили су на све из свог угла и кутка где су били изоловани од таквих искушења и из те позиције постављали догме. Ништа ту мени више није јасно на ту тему, шта је исправно, а шта не.
Цар Душана, између осталог, нису прогласили свецем зато што је жену Јелену спашавао од куге уводећи ја на Свету Гору. И тако кад читам мало историју све ми је још мање јасно ко ту кога дрибла.
Они су били веома Мудри Људи, од Бога надахнути и врло добро су разумели (боље него многи данашњи духовници, психолози, итд) људску природу, биологију, потребе, итд.
На пример, кад је код Светог Јована Златоустог дошла једна жена и пожалила му се да њен муж хоће да има полни однос са њом, али пошто је пост она му не да, јер је побожна и неће то да ради током поста, Светитељ Божји јој је рекао ,,Иди лежи са твојим мужем, какав пост, ако нађе утеху са другом, бићеш крива исто колико и он, ако не и више"..
Зар то није доказ колико је тај човек био Мудар?

Што се тиче Душана Цара Србскога, његово (не) проглашење за Светитеља има везе са политиком, не са тим што је одвео жену на Свету Гору (мада, то јесте био прекршај светогорског правила).

А и то је мало чудна филозофија. Конзерватизам је добар.....али су га људи напустили у једном тренутку ? Јел до људи или конзерватизма ? Ако је до људи што би му се враћали ? Ако је до конзерватизма зашто је пропао ?
До људи је. Људи воле да истражују, да пробају нешто ново, уместо да чувају проверене вредности. А ђаво и не оре и не копа, него само гледа да превари човека.
Тако је преварио људе и са тим модернизмом.

А конзервативизам никада није пропао, чак напротив, сад се враћа на велика врата!

Кад су двоје духовно повезани, онда ће бити и страствено. Јер, то иде једно са другим и сам секс ће бити лепши и бољи са вољеном женом.
А што човек не би могао то да уради са више жена ? Јел немогуће да се човек повеже на тај начин са више жена ? И Ислам је монотеистичка религија па нема толико ограничења те врсте ?

Што се тиче Душана Цара Србскога, његово (не) проглашење за Светитеља има везе са политиком, не са тим што је одвео жену на Свету Гору (мада, то јесте био прекршај светогорског правила).
Ето видиш ту смо....

Они су били веома Мудри Људи, од Бога надахнути и врло добро су разумели (боље него многи данашњи духовници, психолози, итд) људску природу, биологију, потребе, итд.
На пример, кад је код Светог Јована Златоустог дошла једна жена и пожалила му се да њен муж хоће да има полни однос са њом, али пошто је пост она му не да, јер је побожна и неће то да ради током поста, Светитељ Божји јој је рекао ,,Иди лежи са твојим мужем, какав пост, ако нађе утеху са другом, бићеш крива исто колико и он, ако не и више"..
Зар то није доказ колико је тај човек био Мудар?
Не спорим Њихову мудрост али спорим да свет у којем су они живели и свет данас имају много додирних тачака. Било је мудраца и у античко доба па их је слабо ко пратио у новој ери.....

До људи је. Људи воле да истражују, да пробају нешто ново, уместо да чувају проверене вредности. А ђаво и не оре и не копа, него само гледа да превари човека.
Тако је преварио људе и са тим модернизмом.

А конзервативизам никада није пропао, чак напротив, сад се враћа на велика врата!

Враћа се, враћа се.....мало помешан са модерним али добро лепше је кад се зове тако, звучи моћно. То је конзерватизам ака Мирољуб Петровић.....он не вара жене само их мења како му која не одговара.....није он модеран, ради у башти али користи интернет понекад јбг, има коња ал добро дође и џип...и тако.....

А што човек не би могао то да уради са више жена ? Јел немогуће да се човек повеже на тај начин са више жена ? И Ислам је монотеистичка религија па нема толико ограничења те врсте ?
Није могуће.
Ислам допушта полигамију, али сам слушао муфтију Јусуфспахића који је говорио да је и код њих моногамија идеал ка коме треба тежити.

Не спорим Њихову мудрост али спорим да свет у којем су они живели и свет данас немају много додирних тачака. Било је мудраца и у антико доба па их је слабо ко пратио у новој ери.
Њихова Мудрост је ванвременска.
Важи за сва времена.
Враћа се, враћа се.....мало помешан са модерним али добро лепше је кад се зове тако, звучи моћно. То је конзерватизам ака Мирољуб Петровић.....он не вара жене само их мења како му која не одговара.....није он модеран, ради у башти али користи интернет понекад јбг...и тако.....
Конзервативизм и технологија су најмоћнији спој!

Није могуће.
Ислам допушта полигамију, али сам слушао муфтију Јусуфспахића који је говорио да је и код њих моногамија идеал ка коме треба тежити.
После толико векова одједном тако ? Јел их погоди нека муња за све ове векове грехова полигамије ? А је ли нас наградише небеса за векове моногамије ?

Њихова Мудрост је ванвременска.
Важи за сва времена.
Јесте

Конзервативизм и технологија су најмоћнији спој!
Па да увек је најбоље да узмеш од свега само оно што ти одговара и упакујеш у фолију и кажеш "е то више није оно сад је ово"

После толико векова одједном тако ? Јел их погоди нека муња за све ове векове грехова полигамије ? А је ли нас наградише небеса за векове моногамије ?
Није то одједном, муфтија каже да је одувек било тако.

А и немој мислити да већински муслимански свет практикује полигамију, то углавном богаташи, за обичан свет је то луксуз. За полигамију треба пара, бато.

Па да увек је најбоље да узмеш од свега само оно што ти одговара и упакујеш у фолију и кажеш "е то је то"
Конзервативизам није такав каквим се представља. Он не подразумева повратак у камено доба, то те неко слагао.

Није то одједном, муфтија каже да је одувек било тако.

А и немој мислити да већински муслимански свет практикује полигамију, то углавном богаташи, за обичан свет је то луксуз. За полигамију треба пара, бато.
Па чекај бре јел то ствар вере или пара ? Као ако можеш да имаш више жена што да не, а ако не нема везе ? А у Хришћанству обавезно макс једна жена ? Муслимани морални, а ми неморални кад имамо више жена ?
Мени се чини да кад су ти закони писани да је много више белаца било и да је то некако требало испеглати.......
Зато данас белаца има једва 12%.......плус хоће да се сатру међусобно....
Да ми Срби нисмо заробљени у матриксу моногамије много би нас више било, не би било оволико кондома по шумарцима на све стране али кад неко упире прстом у тебе да си неморалан ако имаш више жена, ти онда имаш једну и једва једно дете са једном, а са осталим женама само тајно шврљаш около у празно......да неко не би упрео прстом у тебе......не дај Боже да имаш дете са две жене.....онда те тек оговарају и стављају на стуб срама.....
Нису то чиста посла.....

Конзервативизам није такав каквим се представља. Он не подразумева повратак у камено доба, то те неко слагао.
Сигуран сам да имаш сопствену верзију конзерватизма која ти одговара

Back