andjelijaa
Elita
- Poruka
- 17.554
moji saveti se ne bi svima svideliMogu ti dati ja moj zangi broj.. ne bih te ja kamenovao![]()

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
moji saveti se ne bi svima svideliMogu ti dati ja moj zangi broj.. ne bih te ja kamenovao![]()

Jeste slažem se sa tobom.. što se tiče ženidbe i tih nekih stvari, dobro čovek govori Kako je nekad bilo, tako bi trebalo biti i danas međutim nije.. i postoji mišljenje da za sve ljude koji recimo hoće da se ponašaju na taj način budu izopšteni iz društva kao zaostali..Нисам, али у доста ствари је доктор Мирољуб у праву.
Али, он је адвентиста и није православан тако да не могу да кажем да је мој истомишљеник. Али за неке ствари је у праву.
Све ће се више народ враћати конзервативизму, само гледај!Jeste slažem se sa tobom.. što se tiče ženidbe i tih nekih stvari, dobro čovek govori Kako je nekad bilo, tako bi trebalo biti i danas međutim nije.. i postoji mišljenje da za sve ljude koji recimo hoće da se ponašaju na taj način budu izopšteni iz društva kao zaostali..
ziva nisam sad, da li si sopstvenu zenu osudio da bude domacica zbog svoje posesivnosti?
Нисам ја никога ништа присилио, она је патријархално чељаде, које је само одабрала такав начин живота!ziva nisam sad, da li si sopstvenu zenu osudio da bude domacica zbog svoje posesivnosti?
Opet kažem, u pravu si. Nekad maštam o tome da odem u planinu, daleko od interneta i savremene tehnologije. Da živim jednostavno, budim se uz miris šume, pravim kafu na vatri i veče provodim gledajući zvezde. ..Sa njom naravnoСве ће се више народ враћати конзервативизму, само гледај!
Или то, или пропаст!
Mogao bi da se složim s tobom.. žena treba da izlazi, da se druži ide u šoping.. izolacija i zatvaranje u kuću nije baš prikladno za 21 vekziva nisam sad, da li si sopstvenu zenu osudio da bude domacica zbog svoje posesivnosti?
Dobro Dule Shvatila Sam.Нисам ја никога ништа присилио, она је патријархално чељаде, које је само одабрала такав начин живота!
Жена Домаћица је Стуб Куће, Породице, Друштва, Народа!
Да бре, баш ће све да пуца од страсти кад ти доведу жену која те не привлачи али се неко договорио да мора тако па се ти сад жени са њом и живи као знаш и умеш, то ти је, нема друге, тако МОРА, догма каже. Тако да није ни чудо што су људи раније били мање оптерећени сексом јер просто нису знали за боље и нема за чим да жале, бар већина њих, а мало сретника се ту усрећило. Блажено незнање. Ал ајд чик данас то изведиСамо једна жена, само један муж! Хришћанство је природно и мудро! Пусти та правдања полигамије!
Можеш да живиш са једном женом и да ти не досади! Зато је и препоручено уздржање у одређеном периоду, да би се човек и његова човечица зажелели један другог, па кад се опет састану, све да пуца од страсти!
Оци су на све мислили!
А и то је мало чудна филозофија. Конзерватизам је добар.....али су га људи напустили у једном тренутку ? Јел до људи или конзерватизма ? Ако је до људи што би му се враћали ? Ако је до конзерватизма зашто је пропао ?Све ће се више народ враћати конзервативизму, само гледај!
Или то, или пропаст!
То је битно! А сад почни да се владаш према томе!Dobro Dule Shvatila Sam.
evo samo da skinem ovu rolku.То је битно! А сад почни да се владаш према томе!![]()
Zezaš..evo samo da skinem ovu rolku.
Уговорени бракови нису део догме.Да бре, баш ће све да пуца од страсти кад ти доведу жену која те не привлачи али се неко договорио да мора тако па се ти сад жени са њом и живи као знаш и умеш, то ти је, нема друге, тако МОРА, догма каже. Тако да није ни чудо што су људи раније били мање оптерећени сексом јер просто нису знали за боље и нема за чим да жале, бар већина њих, а мало сретника се ту усрећило. Блажено незнање. Ал ајд чик данас то изведи
Они су били веома Мудри Људи, од Бога надахнути и врло добро су разумели (боље него многи данашњи духовници, психолози, итд) људску природу, биологију, потребе, итд.Свети Оци, слава им и милост али мислили су на све из свог угла и кутка где су били изоловани од таквих искушења и из те позиције постављали догме. Ништа ту мени више није јасно на ту тему, шта је исправно, а шта не.
Цар Душана, између осталог, нису прогласили свецем зато што је жену Јелену спашавао од куге уводећи ја на Свету Гору. И тако кад читам мало историју све ми је још мање јасно ко ту кога дрибла.
До људи је. Људи воле да истражују, да пробају нешто ново, уместо да чувају проверене вредности. А ђаво и не оре и не копа, него само гледа да превари човека.А и то је мало чудна филозофија. Конзерватизам је добар.....али су га људи напустили у једном тренутку ? Јел до људи или конзерватизма ? Ако је до људи што би му се враћали ? Ако је до конзерватизма зашто је пропао ?
А што човек не би могао то да уради са више жена ? Јел немогуће да се човек повеже на тај начин са више жена ? И Ислам је монотеистичка религија па нема толико ограничења те врсте ?Кад су двоје духовно повезани, онда ће бити и страствено. Јер, то иде једно са другим и сам секс ће бити лепши и бољи са вољеном женом.
Ето видиш ту смо....Што се тиче Душана Цара Србскога, његово (не) проглашење за Светитеља има везе са политиком, не са тим што је одвео жену на Свету Гору (мада, то јесте био прекршај светогорског правила).
Не спорим Њихову мудрост али спорим да свет у којем су они живели и свет данас имају много додирних тачака. Било је мудраца и у античко доба па их је слабо ко пратио у новој ери.....Они су били веома Мудри Људи, од Бога надахнути и врло добро су разумели (боље него многи данашњи духовници, психолози, итд) људску природу, биологију, потребе, итд.
На пример, кад је код Светог Јована Златоустог дошла једна жена и пожалила му се да њен муж хоће да има полни однос са њом, али пошто је пост она му не да, јер је побожна и неће то да ради током поста, Светитељ Божји јој је рекао ,,Иди лежи са твојим мужем, какав пост, ако нађе утеху са другом, бићеш крива исто колико и он, ако не и више"..
Зар то није доказ колико је тај човек био Мудар?
До људи је. Људи воле да истражују, да пробају нешто ново, уместо да чувају проверене вредности. А ђаво и не оре и не копа, него само гледа да превари човека.
Тако је преварио људе и са тим модернизмом.
А конзервативизам никада није пропао, чак напротив, сад се враћа на велика врата!
Није могуће.А што човек не би могао то да уради са више жена ? Јел немогуће да се човек повеже на тај начин са више жена ? И Ислам је монотеистичка религија па нема толико ограничења те врсте ?
Њихова Мудрост је ванвременска.Не спорим Њихову мудрост али спорим да свет у којем су они живели и свет данас немају много додирних тачака. Било је мудраца и у антико доба па их је слабо ко пратио у новој ери.
Конзервативизм и технологија су најмоћнији спој!Враћа се, враћа се.....мало помешан са модерним али добро лепше је кад се зове тако, звучи моћно. То је конзерватизам ака Мирољуб Петровић.....он не вара жене само их мења како му која не одговара.....није он модеран, ради у башти али користи интернет понекад јбг...и тако.....
После толико векова одједном тако ? Јел их погоди нека муња за све ове векове грехова полигамије ? А је ли нас наградише небеса за векове моногамије ?Није могуће.
Ислам допушта полигамију, али сам слушао муфтију Јусуфспахића који је говорио да је и код њих моногамија идеал ка коме треба тежити.
ЈестеЊихова Мудрост је ванвременска.
Важи за сва времена.
Па да увек је најбоље да узмеш од свега само оно што ти одговара и упакујеш у фолију и кажеш "е то више није оно сад је ово"Конзервативизм и технологија су најмоћнији спој!
Није то одједном, муфтија каже да је одувек било тако.После толико векова одједном тако ? Јел их погоди нека муња за све ове векове грехова полигамије ? А је ли нас наградише небеса за векове моногамије ?
Конзервативизам није такав каквим се представља. Он не подразумева повратак у камено доба, то те неко слагао.Па да увек је најбоље да узмеш од свега само оно што ти одговара и упакујеш у фолију и кажеш "е то је то"
Па чекај бре јел то ствар вере или пара ? Као ако можеш да имаш више жена што да не, а ако не нема везе ? А у Хришћанству обавезно макс једна жена ? Муслимани морални, а ми неморални кад имамо више жена ?Није то одједном, муфтија каже да је одувек било тако.
А и немој мислити да већински муслимански свет практикује полигамију, то углавном богаташи, за обичан свет је то луксуз. За полигамију треба пара, бато.
Сигуран сам да имаш сопствену верзију конзерватизма која ти одговараКонзервативизам није такав каквим се представља. Он не подразумева повратак у камено доба, то те неко слагао.
Uvek je bolji oženjeni muškarac od neoženjenog i bolji je sex sa jednom ženom nego sa bilo kojom novom makar bilo svaki dan.
Onaj koji menja žene nije ebač nego ponavljač i stalno pravi iste greške u sexu.
Пре ће бити ово прво.Прави јебачи се не хвале толико.
Мада, има и она ,,ниси иебо, ако се ниси хвалио".![]()