Ovlasceni servisi ili bolje receno ovlasceni prevaranti i lopovi

Тихи

Starosedelac
Banovan
Poruka
178.060
Evo na ovoj temi mozemo da stavljamo svoja ili iskustva ljudi koje dobro poznajemo sa tzv. ovlascenim servisima.

Evo jedno iskustvo mog bliskog prijatelja i rodjaka.

Mom jednom rodjaku skoro auto poceo slabije da vuce, dizelas Toyota Rav4 2002 godiste. I otera ga on u Cacak u ovlasceni servis i oni tamo ceo dan se drkali nesto i nisu uspeli da nadju kvar .Na kraju kazu mu neki ventili kao otisli i zamene mu te ventile za 40.000 dinara. On sve to plati ali problem nije resen i dalje auto slabo vuce.

Terao ga u jos na par mesta niko nije uspeo da ustanovi kvar na kraju ga otera u ovlasceni Toyotin servis u Beogradu.

I tamo mu ustanove da su mu crkle dizne i da treba da zameni i stavi nova 4 komada. Cena zamene novih 2000 evra u servisu, ali mu jedan serviser koji tu radi, odatle ponudi kao da mu on nadje polovne i stavi za 1000 evra . I on pristane.

Sad nije znao kako ovaj dolazi do dizni ali na kraju sazna i to.

I na kraju skapira , da serviseri u Toyoti , kada vi oterate auto na ovlasceni servis recimo, skinu na primer zdrav deo sa nekog drugog auta, a njemu stave los, i onda preprodaju te delove drugima za manje pare, a ovaj mucenik sto je oterao auto da mu zamene filtere i ulje ,na kraju mora da izkesira i za dizne ili turbinu.

I tako em Toyota uzme pare nekome 2000 evra za nove dizne, kojem su bile ispravne, plus oni skinu te njegove stare i preprodaju, a namesto njegovih stave neke druge pokvarene. Toyota uzela 2000 evra od coveka kojem su dizne bile ispravne za zamenu novih, plus mehanicar uzeo 1000 evra i stavio u dzep jer je skinute dizne preprodao nekom drugom.

Sve u svemu kostala ga opravka auta 1500 evra . A kostala bi ga jos vise da mu ovaj nije ponudio polovne dizne.

Rekoh sta se radi u ovoj Srbiji, sve go lopov i kriminalac i muljator.

A najgori su ipak izgleda u Beogradu.

Pa vi servisirajte auta kod "ovlascenih lopova". Ja servisiram kod lokalnih mehanicara, i nikada nijedan problem . Em placam manje sve usluge em mi ne kradu delove sa auta.

Dalje kaze mi rodjak, da bi zadrzao auto ali se plasi, posto su mu rekli u ovlascenom servisu da ce uskoro morati da menja set za kvacilo a to kod njih kosta 1500 evra

I kazem mu ja pogledacu ti ja na internetu koja je cena u Americi, i nadjem mu 5-6 proizvodjaca taj deo radi za Toyotu Rav4 prosecna cena 200 dolara ili 150 evra + postarina/carina!

Znaci gamad iz ovlascenog servisa zaradjuju i do 10 puta na prodaji dela !

Jedino sto nisam bio 100% siguran da je isto kvacilo na dizelasima i benzincima jer se u Americi prodaju samo benzinci ali isto je 99.99%

Djubrad lopovska

Evo na ovoj temi mozemo da stavljamo svoja ili iskustva ljudi koje dobro poznajemo sa tzv. ovlascenim servisima.

Evo jedno iskustvo mog bliskog prijatelja i rodjaka.

Mom jednom rodjaku skoro auto poceo slabije da vuce, dizelas Toyota Rav4 2002 godiste. I otera ga on u Cacak u ovlasceni servis i oni tamo ceo dan se drkali nesto i nisu uspeli da nadju kvar .Na kraju kazu mu neki ventili kao otisli i zamene mu te ventile za 40.000 dinara. On sve to plati ali problem nije resen i dalje auto slabo vuce.

Terao ga u jos na par mesta niko nije uspeo da ustanovi kvar na kraju ga otera u ovlasceni Toyotin servis u Beogradu.

I tamo mu ustanove da su mu crkle dizne i da treba da zameni i stavi nova 4 komada. Cena zamene novih 2000 evra u servisu, ali mu jedan serviser koji tu radi, odatle ponudi kao da mu on nadje polovne i stavi za 1000 evra . I on pristane.

Sad nije znao kako ovaj dolazi do dizni ali na kraju sazna i to.

I na kraju skapira , da serviseri u Toyoti , kada vi oterate auto na ovlasceni servis recimo, skinu na primer zdrav deo sa nekog drugog auta, a njemu stave los, i onda preprodaju te delove drugima za manje pare, a ovaj mucenik sto je oterao auto da mu zamene filtere i ulje ,na kraju mora da izkesira i za dizne ili turbinu.

I tako em Toyota uzme pare nekome 2000 evra za nove dizne, kojem su bile ispravne, plus oni skinu te njegove stare i preprodaju, a namesto njegovih stave neke druge pokvarene. Toyota uzela 2000 evra od coveka kojem su dizne bile ispravne za zamenu novih, plus mehanicar uzeo 1000 evra i stavio u dzep jer je skinute dizne preprodao nekom drugom.

Sve u svemu kostala ga opravka auta 1500 evra . A kostala bi ga jos vise da mu ovaj nije ponudio polovne dizne.

Rekoh sta se radi u ovoj Srbiji, sve go lopov i kriminalac i muljator.

A najgori su ipak izgleda u Beogradu.

Pa vi servisirajte auta kod "ovlascenih lopova". Ja servisiram kod lokalnih mehanicara, i nikada nijedan problem . Em placam manje sve usluge em mi ne kradu delove sa auta.

Em voziš samo jugo ili eventualno ladu,pa ih sramota da ti naplate za taj krš neku kintu,a kamoli da ti maznu deo...

I sad kao da mi to nismo znali?! Moja sestra oterala njenu Hondu u ovlascen Hondin servis u SAD i ovi naplate servis i oni ne urade servis, sledeci put ode kod istog servisera i ovi joj kazu kako mora da menja filtere i sl. i ona kaze da je promenula oni kazu da nije, devojka izvadi racun gde lepo pise da jeste i to je bio poslednji put da je otisla kod njih. . .
Predhodni vlasnik mog BMW-a platio da se zamenu drzaci za auspuh, motor i menjac kod nekog majstora (sve lepo ima napisano na racunu sa sve datumom 01.04.2011.) i pre mesec dana meni otpadne auspuh pa sam sam na parkingu menjao drzace za auspuh, a pre neki dan odem kod nekog drugog majstora da mi urade alajment (u sustini da poravnaju tockove i da ih srede) i lik mi kaze da cu uskoro morati da menjam drzace za motor i menjac. . . I sta sad?! Takvih primera imam jos gomilu i mogao bih do sutra u podne da pisem, a verovatno i drugi imaju slicna iskustva. . .
Ako hoces auto onda ga ili sam popravljaj ili ga teraj kod proverenog majstora (koji zna sta radi i koji te nece zaj. . .), u suprotnom se pazi i cupaj kosu. . .

Inace zaboravih reci da je slicno bilo i pre vise od 10 godina sa kompijuterima (ne znam da li je i dalje ali pre je bilo tako), odneses komp u servis da ti srede nesto i oni ti zamene ako imas dobru graficku, maticnu i sl. ako vide da se u kompijutere nimalo ne razumes. Cak sta vise prica je isla dotle da su na kraju, oni koji su znali kako da sastave kompijuter, sami sebi kupovali delove u iskljucivo zapakovanim kutijama i onda sami kuci sklapali masinu. . . Kod auta je prica drugacija, ali svodi se na slicno. . . Ako pojma nemas oderace te, a ako imas, oderace te i onda, samo sto ces to pre shvatiti nego ako pojma nemas. . .

I sad kao da mi to nismo znali?! Moja sestra oterala njenu Hondu u ovlascen Hondin servis u SAD i ovi naplate servis i oni ne urade servis, sledeci put ode kod istog servisera i ovi joj kazu kako mora da menja filtere i sl. i ona kaze da je promenula oni kazu da nije, devojka izvadi racun gde lepo pise da jeste i to je bio poslednji put da je otisla kod njih. . .
Predhodni vlasnik mog BMW-a platio da se zamenu drzaci za auspuh, motor i menjac kod nekog majstora (sve lepo ima napisano na racunu sa sve datumom 01.04.2011.) i pre mesec dana meni otpadne auspuh pa sam sam na parkingu menjao drzace za auspuh, a pre neki dan odem kod nekog drugog majstora da mi urade alajment (u sustini da poravnaju tockove i da ih srede) i lik mi kaze da cu uskoro morati da menjam drzace za motor i menjac. . . I sta sad?! Takvih primera imam jos gomilu i mogao bih do sutra u podne da pisem, a verovatno i drugi imaju slicna iskustva. . .
Ako hoces auto onda ga ili sam popravljaj ili ga teraj kod proverenog majstora (koji zna sta radi i koji te nece zaj. . .), u suprotnom se pazi i cupaj kosu. . .

Reglazu :D

Ne znam kako su reseni nosaci motora, i kakav im je pristup, ali uz malo alata, spretnosti i domisljatosti mogu da se zamene u sopstvenoj reziji.

tixijeva prica mi zvuci veoma poznato... ,naime oterao sam kola u Autogarant ovlasceni servis za fiat punta i tako dok su jos bila pod garancijom i doslo bilo vreme za zamenu svecica taj poslednji put u garanciji i sve promenjeno kao ok...
i tako ja vozio do saobracajke i tad veliki servis uradio kod privatnog majstora.
Pazi sad ovo svecica br 2 sto je, najteza za menjanje od kablova, da se odvije nece nikako za razliku od ostalih , a pre toga ni cep sa kablom nece da spadne lako , nekako sve to skine covek kad ima sta da se vidi -ostalo jedno 6mm tj. 4 navoja spolja nezasafljeno ,
autogarant majstor zasafio svecicu lose tj. ukrivo kad su menjane i ostavio tako !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
navoj posle probijen nareznicom do dna jer iskrivio navoj ne vredi ga ispravljati i stavljena nova zasafljena do kraja .
To su strashne stvari vozio si mislis sve u redu kad ono $^#&%**#^#(^%%#&*(* .....

Poslednja izmena:
tixijeva prica mi zvuci veoma poznato... ,naime oterao sam kola u Autogarant ovlasceni servis za fiat punta i tako dok su jos bila pod garancijom i doslo bilo vreme za zamenu svecica taj poslednji put u garanciji i sve promenjeno kao ok...
i tako ja vozio do saobracajke i tad veliki servis uradio kod privatnog majstora.
Pazi sad ovo svecica br 2 sto je, najteza za menjanje od kablova, da se odvije nece nikako za razliku od ostalih , a pre toga ni cep sa kablom nece da spadne lako , nekako sve to skine covek kad ima sta da se vidi -ostalo jedno 6mm tj. 4 navoja spolja nezasafljeno ,
autogarant majstor zasafio svecicu lose tj. ukrivo kad su menjane i ostavio tako !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
navoj posle probijen nareznicom do dna jer iskrivio navoj ne vredi ga ispravljati i stavljena nova zasafljena do kraja .
To su strashne stvari vozio si mislis sve u redu kad ono $^#&%**#^#(^%%#&*(* .....

budale??? akoje ovlascen servis , nemora da znaci dasu vrhunski majstori ,, ustvari obicno ima jedan dobar majstor a ostali klinsi ili ucenik majstor kaze skini ovo skini ono ,, misli da netreba neka majstorija ,, te opiljci nije strasno aluminijum je mekan izadje to na auspuh

ja stvarno ne znam da li postoji jedan vozach da to ne zna jbt...

kakav crni ovlashceni servis, tamo idesh samo kad morash (chitaj dok si u garanciji) ...

meni trazili u zastavi 5 glava da mi ubace muziku u juga caletovog ahahhahaha...

znam da nije pristojno, ali izvrishtao sam se liku koji mi je to rekao u facu sa sve drzanjem za stomak i uperavanjem prsta u njega :mrgreen:

jako duhovit lik

nije ni potrebno reci da je ista ta muzika bila ugradjena za 4 iljade dinara nekoliko dana kasnije. :)

zato sto znam da je ljubota hrvatski provokator, klinac od 18 godina.

Taj nema jos ni 2 sipanja goriva na pumpi.

- - - - - - - - - -

bagra lopovska su ti ovlasceni lopovi.

NAsminkali radionice, i pljackaju narod.

ma dobri majstori ne rade za platu.... rade solo i privatno ,ubijaju od posla, i uzimaju sve pare za sebe. tako i treba.
taj iz autogaranta, ne znam ni koji je, zapo ko sivonja samo da otalja i ostalo 1/4 svecice napolju bole ga k****.
da su barem stavili na valjke i zakacili dijagnostiku primetilo bi se ,minut posla. a oce da uzmu lovu na pare nisu gadljivi. ne samo to nego upropastio navoj ,i ostace svecica malo ukrivo zauvek. znaci katastrofa.

Poslednja izmena:
ma dobri majstori ne rade za platu.... rade solo i privatno ,ubijaju od posla, i uzimaju sve pare za sebe. tako i treba.
taj iz autogaranta, ne znam ni koji je, zapo ko sivonja samo da otalja i ostalo 1/4 svecice napolju bole ga k****.
da su barem stavili na valjke i zakacili dijagnostiku primetilo bi se ,minut posla. a oce da uzmu lovu na pare nisu gadljivi. ne samo to nego upropastio navoj ,i ostace svecica malo ukrivo zauvek. znaci katastrofa.

problem kad bude menjo svecicu dase ne shebe navoj ,, akose shebe morace da pravi rezucir

E zato u Norveskoj imas 5 godina garanciju na svaki deo koji se ne racuna kao potrosni,pa cak i potrosni delovi moraju da izdrze neki broj kilometara pre nego sto treba da se menjaju,tako da tog problema skoro i da nema ovde.
A u Srbiji skoro svako moze da ima ovlascen servis,moj kum je radio pre par godina u kvazi ovlascenom Fordovom servisu,kaze on da kad bi ljudi znali kako se tu auti popravljaju ne bi ga nikad tu ostavili,posle je doduse vlasnik izgubio licencu jer je mnogo bio alav.

E zato u Norveskoj imas 5 godina garanciju na svaki deo koji se ne racuna kao potrosni,pa cak i potrosni delovi moraju da izdrze neki broj kilometara pre nego sto treba da se menjaju,tako da tog problema skoro i da nema ovde.
A u Srbiji skoro svako moze da ima ovlascen servis,moj kum je radio pre par godina u kvazi ovlascenom Fordovom servisu,kaze on da kad bi ljudi znali kako se tu auti popravljaju ne bi ga nikad tu ostavili,posle je doduse vlasnik izgubio licencu jer je mnogo bio alav.

Bravo.

Sve su to lopovi mutivode i mutikase....

Moje iskustvo sa ovlascenim BMW servisom- BMW Mitic company Nis
Zeleci da kupim polovni Bmw e 46 320d isao sam logikom da bi bilo sigurnije da kupim neki provereni auto na neko sigurno mesto, tako da ja kupim kod njih Bmw. U razgovoru sa vlasnikom tel., kaze mi on da je auto perfektan, bez dodatnih ulaganja, da dodjem da vidim kako je dobar i da se necu pokajati,i da jedino treba da zamenim silen blokove. Nekoliko puta sam ga pitao, da li su pregledali auto, kakva je turbina, kakav je trap, menjac- ''jer ipak su oni ovlasceni servis za bmw'', dobijam garancije da su sve pregledali da cak ne treba da vodim ni majstora, jer su oni postena i domacinska kuca. I tako ja naivan, odem da pogledam auto, spolja sve je super, lep, jedino sto se videlo da je volan presvucen. Bez mnogo razmisljanja kupim auto,uradim kod njih mali servis, koji me je izasao 20000 din-ulje, svi filteri.
Odmah sutradan, ispod njega ulje u garazi, samo sto se nisam slogirao, pomerim auto na drugo mesto opet ulje, odem u lokalni servis,podignemo auto, zastitni pleh je bio sav od ulja i oni ustanove da je ulje iz TURBINE,sva masna, zatim pored silen blokova podhitno moram da menjam i viljusku, i auto mi je vukao u levu stranu, a oni su mu prethodno radili reglazu. Kad sam se cuo sa cenjenim Miticem, kaze mozda je neka gumica, i da oni to nisu primetili,ni ulje ni viljusku, i onda je isla prica, kako su ti lokalni majstori indijanci, i da dodjem ja kod njega da mi napravi on auto.Opet ja odem u Mitic servis, platim silen blokove, villjusku 22000 dinara, zamene gumicu i sve je sredjeno sve je super. Nakon mesec dana proverim ulje,kad ono ulje na pola sipke, glava kao balon, opet u lokalni servis, radim kompletan pregled, prvi put radim dijagnostiku....kaze majstor stasao za veliki servis: remenica pri kraju, vodena pumpa pre leta mora da se menja, spaneri, roleri, kaisevi, izadje negde oko 350evra.Dijagnostika pokazala dva grejaca ne rade, senzor spoljne temperature, neki senzor u turbini.
Najglavniji deo: odem opet u servis Mitic, stariji vlasnik me doceka naostren, i uz pokusaj dranja, drskosti i neverovatno bezobrazan (kao da je on meni dao pare a ne ja njemu),da je ulje na max,da nije potrosio ulje,kao fora on meri ulje 40 godina i ne mogu ja njemu da pricam da li fali ili ne.Sva sreca pa brzo ga je sklonio mladji vlasnik u stranu, na kraju su ustanovili da je u pitanju ''filter turbine'' i zato je curilo ulje, i opet ide prica- dijagnostiku gde sam radio mora da je bila kineska,i tako dalje. U pocetku su tvrdili da je remenica i vodena pumpa dobra, ali kad sam rekao da me ne lazu i da cu ici u jos tri auto servisa da ispitam sve to, onda su rekli pa trebalo bi da se menja.
OK, sve ono sto je pricao na pocetku je palo u vodu, da oni nemaju ikakve veze sa tim, jer sve je to potrosni materijal,da ja imam psihickih problema i da sam mnogo komplikovan i da ne treba da se nerviram jer je to samo gvozdje, i da je on ipak meni prodao dobar auto. E sad idem da zamenim sve to kod lokalnih majstora, odnosno indijanaca. I da, zaboravio sam nosace motora,crkli su i oni.
Malo je duzi tekst :) ali morao sam zbog drugih, nikome ali nikome nemojte da verujete, svi samo zele da vam izvuku pare, pa cak i kad su u pitanju auto kuce, nikad ne kupovati bez totalnog pregleda, i vise nikad u OVLASCENI SERVIS- ovlasceni prevaranti i lopovi. Sve ovo je trajalo UKUPNO MESEC DANA. Zagorcali su mi zivot. Oni meni oci nece vise da vide do kraja zivota. pozdrav

Back