Overavanje diplome

@GeaIako smo bili svesni da je Kanada mnooogo socijalistickija zemlja,
Ne bih se slozio sa gore navedenim cak mislim da je suprotno.
Znam nekoliko nasih koji su otisli iz Kanade u Aus..

Poslednja izmena:
@Gea Iako smo bili svesni da je Kanada mnooogo socijalistickija zemlja,
Ne bih se slozio sa gore navedenim cak mislim da je suprotno.

Mislim da gresis...Obrazolozi molim te!

Znam nekoliko nasih koji su otisli iz Kanade u Aus..

Moja sestra je prva koja bi rado menjala Kanadu za Australiju...Najvise zbog zime.
Tako da potvrdjujem da si u pravu...

Mislim da gresis...Obrazolozi molim te!
...Cuo sam da je svaki stanovnik Aus..za bozic dobio 1000$ od drzave(molim vas ispravite me ako nije istina)
..i da zena po rodjenju deteta dobije solidan novac kao pomoc...sto mislim da u Kanadi nije slucaj(opet me ispravite)
..skolstvo i zdravstvo u obe zemlje su na visokom socijalnom nivou..
...stvarno ne znam zasto je Kanada socijalistickija....?
:think:pozz..Gea i nemoj ovo da shvatis kao raspravu nego cisto kao ubijanje vremena do ispijanja sampanjca.!:ok:

1...Cuo sam da je svaki stanovnik Aus..za bozic dobio 1000$ od drzave(molim vas ispravite me ako nije istina)
2..i da zena po rodjenju deteta dobije solidan novac kao pomoc...sto mislim da u Kanadi nije slucaj(opet me ispravite)
3..skolstvo i zdravstvo u obe zemlje su na visokom socijalnom nivou..
4...stvarno ne znam zasto je Kanada socijalistickija....?
5.:think:pozz..Gea i nemoj ovo da shvatis kao raspravu nego cisto kao ubijanje vremena do ispijanja sampanjca.!:ok:

1. Da li su dobili i novi PR?
2. O ovome ne znam nista..
3. Slazem se, ali opet u Australiji nije potpuno besplatno (doduse svako dete dobija novcanu pomoc od drzave, pa taj novac pokrije troskove), a za Kanadu ne znam.
4. Svi PR imaju zdravstveno osiguranje i socijalnu pomoc, ukoliko im je potrebna, sto u Australiji nije slucaj, ukoliko ne provedes dve godine tamo.
5. Naravno :super:

Mislim da to ne bi bilo korektno,i to samo iz razloga sto nam je ovo TRECCCCCCIIII AGENT...............UUUUUUUUUUUUUUUUffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff.

Hvala na pomoci i savetima.

Neznamo vise sta da radimo,i zato sam Vas na forumu zamolila za pomoc.

Hvala unapred
Pozdrav.

Hej zanima me šta si od dokumenata sve prevodila ?

Inače sam iz RH i na "našem" forumu se samo svađaju :mrgreen: i nitko ne zna točno reći sta treba?

Help :dash:

Jutro..

Zanima me da li ima je netko electrical engineer i radit će assessment u IEAust?

Ne razumijem koliko detaljni ti prijevodi (predmeta na faxu trebaju biti). Čitala sam ovu i ostale teme od početka, pa sam vidjela da su neki bezpotrebno (ne znavši :mrgreen: prevodili sve a nije trebalo ( u pitanju je bio assessment u Vess..nemam pojma dalje :hahaha: uglavno, shvaćate... :D

U ponedjeljak ćemo zvati suprugov fax, pa ne znam točno šta im reći da treba. Osim standardnog, prijepis ocjena..

Treba mi objasnjenje za TRA asesment.

Dakle, jasno je da je pathway D bio za one koji imaju samo radno iskustvo, a ne i diplomu iz istog zanimanja, i bilo je potrebno 6 odnosno 7 godina.

Pathway A se odnosi na zemlje koje imaju isti sistem ucenja zanata kao Australija, po njemu su potrebne 4 godine radnog iskustva.

Pathway E se odnosi na one koji su zavrsili kurs u Australiji (od skoro mora biti CRICOS verifikovan).

Dakle, ostaju jos pathway B i pathway C.

U knjizici koja opisuje prava zanatlije (tradesman rights act ili slicno) u delu za bivsu Jugoslaviju, opisuje se sta je potrebno za priznavanje statusa zanatlije - statusa ekvivaletnom nivou obucenosti Australijskog zanatlije.

Dakle, potrebna je zavrsena srednja skola u cetvorogodisnjem trajanju posle koje se dobija sertifikat za obucenost na stepenu 4 ili 3 i godinu dana radnog iskustva. Druge dve godine se smatraju za strucne i one se racunaju za onih 900 sati teorijske obuke (koja mora biti u okviru 2 godine). Priznaju se jos neki kursevi za odrasle na nivou treceg stepena i slicno. Takodje, priznaje se i skola posle srednje (dakle visa) u razlicitom trajanju i tretira se kao kurs - sa takvom diplomom potrebno je jos 4 godine radnog iskustva.

Koliko shvatam, srednja i visa skola se odnose na pathway B, sto znaci da se one priznaju kao 900 sati teorijske obuke, a zahteva se jos i jedna odnosno 4 godine iskustva.

Na sta se odnosi pathway C? Na kurseve tipa Bozidar Adzija? Ili fakultet? Na samozaposlene?

Da li je sve ovo sto sam napisao tacno?

poz

JAKO HITNO
Pomagajte
kako ste placali preko banke za TRA assessment...
htela sam placati karticom ali nemam kreditnu Visa nego debitnu visa, pa ne mogu... ad acekam jos oko 2 nedelje da dobijem novu karticu isto ne mogu vise...dakle ostaje mi placanje preko banke...ali svugde pise samo ovo

Bank Cheque of Money Order
If paying from outside Australia, please use an international bank cheque or money order.

All international payments must be:

* drawn on an Australian bank (e.g. Commonwealth Bank of Australia, National Australia Bank, Westpac Banking Corporation, Australia and New Zealand Banking Group);
* in Australian dollars; and
* made out to 'The collector of public monies DEEWR'.

pa mi nije jasno da li treba da kontaktiram TRA da cu uplatiti pa da mi posalju neki broj za uplatu ili kako to ide...

Ljudi...upomoc! (dosta sam cekala da skupim pare za prevode pa za aplikaciju 300 aud, sad bih što pre to da rešim) mislila sam da danas pre podne idem u dhl da predam i šaljem, ali cvrc...nadam se uz vašu pomoć to odraditi u ponedeljak

sada znam kako se to redi

dakle ode se u banku koja ima tu medjunarodnu uplatnicu i upise se samo da uplata ide ovde:

The collector of public monies DEEWR

i naravno uplati 300 aud

eto toliko nije ni komplikovano...

ispravite me ako gresim

sada znam kako se to redi

dakle ode se u banku koja ima tu medjunarodnu uplatnicu i upise se samo da uplata ide ovde:

The collector of public monies DEEWR

i naravno uplati 300 aud

eto toliko nije ni komplikovano...

ispravite me ako gresim

Piši TRA zatraži Bank account details, pa to što ti pošalju ponesi u banku, to ti je dokaz šta plaćaš, i na njemu će biti swift kod, trebaće ti devizni račun sa koga će se novac prebaciti. Sve to može za 1 sat, ako ima koga u banci da zna to da uradi.
Da li si probala da platiš debitnom karticom, ili si samo pročitala da ne može? Ja sam platio aplikaciju za vizu debitnom, mada je pisalo da ne može i rekli su mi da ne može.

Tedi zao mi je sto nisam sad kod kuce imala sam u mom kompu bank account kako da platis, ali svakako pisi im, kao sto sam im i ja pisala i oni su mi ubrzo odgovorili sa svim detaljima.
Vodi racuna da ako placas u nekoj drugoj valuti taj iznos ne bude manji od 300 dolara jer ce da te vrate. Meni se zamalo to desilo, razlika eur-aud u medjuvramenu na dan kad su im pare legle. Moras racunati i na provizije

Pozdravcic iz Stockholma :zpozdrav:

Imam i ja naravno bank account, ali treba uvek raditi sa svežim podacima, šta ako su promenili nešto u medjuvremenu?
Ja sam u Rajfajznu radio, provizija bila 1000 din, fiksno, plaćeno u kešu van transakcije, ništa mi nisu dodatno skidali s računa, tako da je tačno 300 aud otišlo gde treba. Banka nije bitna, bitno je u filijali naći nekog ko zna šta radi, možda zvuči glupo, ali ako naletiš na nekog glupana koga je ko zna ko zaposlio tamo i veze nema šta hoćeš od njih, a uz to je i bezobrazan, biće ti jasno o čemu pričam. Ne bih to pominjao da nije čest slučaj. Pretraži moje postove uz reč tra ili assessment, ili "banci", negde sam sigurno napisao kako je sve to išlo, pomaže da znaš šta treba, da te ne bi slučajno neki glupan "vozao" tamo bez potrebe. Doduše teško je pretražiti ovaj big forum, probaj ovde negde za početak, pa srećno... http://forum.krstarica.com/showthread.php?p=7760152&highlight=tra+assessment#post7760152 ili tema "posao australija" strane oko 29-30 i dalje...

Jedno pitanjce u vezi prevoda diplome i nastavnog plana:
Prevodilac mi je prevela sve stranice, medjutim pecat je lupila samo na prvoj i poslednjoj, a sve stranice uvezala. Takodje na unutrasnjim stranicama na kojima nema pecata je stampala recenicu Stamped with a "true copy" seal and stamped
Kakvo je vase iskustvo, kakvi su vasi prevodi bili koje ste slali? Da li da joj vratim da mi lupi pecat na svaku stranu ili je ovo ok?
Hvala unapred na odgovorima z:poz:

Ja sam imao pečat u ćošku svake strane, koji hvata tu stranu i prethodnu onako kad se otvori da se čita kako je spojeno. A na poslednjoj sve podatke o prevodiocu, njenoj licenci za rad, pečat i potpis. Što ne znači da mora tako, ali ne razumem koliko je težak fizički rad udariti pečat na svaku stranu - ako šalješ poštom uvezano - dobro, ako skeniraš prevode za online slanje, skeniraćeš stranu po stranu.

Imam i ja naravno bank account, ali treba uvek raditi sa svežim podacima, šta ako su promenili nešto u medjuvremenu?
Ja sam u Rajfajznu radio, provizija bila 1000 din, fiksno, plaćeno u kešu van transakcije, ništa mi nisu dodatno skidali s računa, tako da je tačno 300 aud otišlo gde treba. Banka nije bitna, bitno je u filijali naći nekog ko zna šta radi, možda zvuči glupo, ali ako naletiš na nekog glupana koga je ko zna ko zaposlio tamo i veze nema šta hoćeš od njih, a uz to je i bezobrazan, biće ti jasno o čemu pričam. Ne bih to pominjao da nije čest slučaj. Pretraži moje postove uz reč tra ili assessment, ili "banci", negde sam sigurno napisao kako je sve to išlo, pomaže da znaš šta treba, da te ne bi slučajno neki glupan "vozao" tamo bez potrebe. Doduše teško je pretražiti ovaj big forum, probaj ovde negde za početak, pa srećno... http://forum.krstarica.com/showthread.php?p=7760152&highlight=tra+assessment#post7760152 ili tema "posao australija" strane oko 29-30 i dalje...

Tree, obisla sam sve moguce banke ovde u subotici i niko NIKO nema pojma o cemu se radi...svi bi da neku profakuru koja glasi na moje ime (sto TRA treba da posalje)... a mnogi nece ni da saslusaju nego kazu da idem na postu u vestern union, nekima sam pokusala da objasnim da to nije to...ali ne vredi NE VREDI , sve je ovde nezainteresovano i tupavo...
i obavezno pitanje koje prati sve to je : "a za cega ce ti to?" i "sta ce ti to..."

ma, od popizditisa sam se smirila, pa otisla i podnela zahtev za novu karticu...lakse je , (za moje zivce)...
a i ne ceka se tako puno, samo oko nedelju i po dana za dobitak iste(ocekivala sam puno vise)

pa , nacekacu se svakako za razne stvari, nek cekam jos nedelju i po dana...

inace, hvala ti na svim odgovorima

Jedno pitanjce u vezi prevoda diplome i nastavnog plana:
Prevodilac mi je prevela sve stranice, medjutim pecat je lupila samo na prvoj i poslednjoj, a sve stranice uvezala. Takodje na unutrasnjim stranicama na kojima nema pecata je stampala recenicu Stamped with a "true copy" seal and stamped
Kakvo je vase iskustvo, kakvi su vasi prevodi bili koje ste slali? Da li da joj vratim da mi lupi pecat na svaku stranu ili je ovo ok?
Hvala unapred na odgovorima z:poz:

meni je isti prevodilac radila koja je radila Tree-u, i isto je tako izgledalo,

i radila mi je neke stvari u vise primeraka da imam kao kopije...
mada sam ja sve kopirala i odnela na overavanje...

inace jedna stranica za overavanje izađe preko 300 dinara (skoro 400), ali ako kazes da je za dalje skolovanje, onda se nista ne placa...

tako sam i ja uradila...

malo me cudno gledala kada je overavala papire sa radnog mesta, ali sam joj rekla :
"posto je to menadzerska skola, traze opis mog radnog iskustva da vide da li ce me primiti na poslediplomske studije. mali broj se prima pa je bitna svaka sitnica"

(to mi je prvo palo na pamet)

morala sam slagati, ali vise hiljada dinara mi ostalo u dzepu

Ja sam imao pečat u ćošku svake strane, koji hvata tu stranu i prethodnu onako kad se otvori da se čita kako je spojeno. A na poslednjoj sve podatke o prevodiocu, njenoj licenci za rad, pečat i potpis. .

Ja sam isto tako imala, da pecat zahvata obije strane -okrugli pecat, a na kraju mi je bio veliki stambilj - kvadratni sa podacima prevodioca, kao i Tree-ju.

Neka taj pravodilac ne zajebava nego neka ti to fino ispecatira, ada uzeo je dosta para na tebe, pa neka se malo i pomuci!

Back