Overavanje diplome

Odgovor:
---------
You can only pay by credit card if you use the PDF version of the Migration Skills Assessment application form and fill it in electronically. Access to the credit card payment site will be presented when you select to pay by credit card. ------------------------------
Na koji nachin da se dobije odgovor za placanje aplikacije bez otvaranja devizne Master/Visa kartice? :(
Ako šalješ papirni formular za asesment onda plaćaš preko onog Accounta a ako formular popunjavaš online u .pdf onda moraš platiti karticom. Mislim da se u tu svrhu ne mora imati kreditna kartica već možeš izvaditi karticu koja je vezana za običan žiro račun. Ja npr. kad kupujem e-kartu online, uplatim pare na žiro račun a uz njega imam Visa karticu. I sve ide super. bitno je da kartica ima onaj 3-cifreni security code.

Ponovo ih kontaktiraj i pitaj za njihov Bank Accaunt details.

Bilo bi lepo, pre prodavanja pameti, da se informisemo o situaciji.
Da li postoji on-line aplikacija?

Ne, postoji samo papirna.
Za TRA...

Bilo bi lepo reci da od svega toga nema nista.
I objasniti na licnom primeru kako je placena nadoknada.

Koja je to banka koja ce dati Visa karticu po ziro racunu?
I koja je razlika izmedju tekuceg i ziro racuna...

Sta znaci to on-line aplikacija?
A sta znaci popuniti obrazac elektronski.

Bilo bi lepo...

Po mom shvatanju nachina placanja:

1. Credit Card (Master/VISA) - .pdf se popunjava iskljuchivo preko kompa (elektronski) gde nakon shtikliranja nachina placanja dolazi do mogucnosti online placanja preko kartice. Nakon toga shtampa i slanje.

2. Money Order - (nisam sigurna, kako kazu po lokalnim bankama, to kod nas ne postoji)
3. Bank Check - .pdf se popunjava na bilo koji nachin (elektronski ili rucno), shtampa, prihefta se potvrda o uplati i shalje.

Iako je 1. nachin najlakshi (onome ko poseduje karticu) zelim da ga izbegnem ako mogu.
Za 3. nachin mi treba zvanichna potvrda od njih da se pare uplate na odgovarajuci rachun. Postavicu im po treci put isto pitanje iako ne vidim razlog shto bi se odgovor razlikovao od prethodnog.
Zashto ti podatci ne mogu biti zvanichno objavljeni? Kao i da te podatke moramo platiti?

@ Zerathul
... jel si nevaljala?
da nisam ne bi me zestoki "drotosh" zenio! :flert:

Mogu li da predložim umesto istog pitanja, malo jednostavnije pitanje, kao:

... I'm ready to make payment for my application for blahblah, could you please sent me your EFT bank account details and swift code, needed for money transfer ...

... svojim rečima, ne ovim istim :)

Pa kad dobiješ odgovor odštampaj taj mail da ponudiš banci umesto fakture, pa se spremi da nadješ banku u kojoj neko ume da ti prebaci te pare s tvog računa na njihov.
Ako ih bude bunilo što ne postoji šifra za plaćanje TRA, reci im da imaju šifru "stručno usavršavanje u inostranstvu" ili slično, to je dovoljno blizu.

Oni podaci su ti tačni, za vreme pre tri godine kad sam ja plaćao, ali treba da dobiješ sveže podatke u svakom slučaju.

I treba ti devizni račun, pare se ne uplaćuju, nego prebacuju s tvog računa na njihov, uz posrednika. Posrednik će ti naplatiti proviziju odmah, a zavisno od tokova, možda će ti još jedan posrednik skinuti neku paru s računa, pa je dobro da imaš malo više od cifre koja se prebacuje.

A za onaj prvi tvoj post, u vezi dokumenata.... :) mnogo teško pitanje, želim ti sreću u svakom slučaju.

@ Tree
Hvala za tip! Ako to ne upali, lov na karticu se organizuje.
A za ono prvo pitanje, u vezi dokumenata, istina - mnogo toga josh nedostaje.

Iz zvanichnog uputstva:
3.1.
• ...
• ...
• Verifiable independent evidence of completing trade, trade related or other courses (for the occupation to be assessed) such as final certificates, diplomas etc; details of the duration; date of completion and subjects covered and evidence of the nature and content of the training. The evidence should describe the content of each subject studied and the machines, tools and equipment on which you trained, as applicable.

Nadam se da detaljan opis prakse ovo pokriva.
• Verifiable statements from your employers to support all your employment as an apprentice/trainee and tradesperson. Where possible statements should be on company letterhead, signed by your employer or a person authorised by your employer (the name, position and contact details of the person making the statement must be clearly indicated) and must include the classification in which you were employed; details of the exact periods of employment; and a full and detailed description of the nature and content of your work along with the machines, tools and equipment used, as applicable.
Osim jednog papira gde je opis posla sabijen po tackama koji zadatci se obavljaju, nedostaju i svi ostali detalji!

3.5.
When assessing your application, TRA compares your training and employment experience against an equivalent occupation in Australia. This requires you to provide very detailed and precise information on your training and employment experience.

Ovo se elaborat sastavlja od strane aplikanta?

3.6.
General statements provided by you, employers or training institutions will not be sufficient evidence of training or employment experience.

:think:

Ako greshim, ispravite me molim i posavetujte.

Bilo bi lepo, pre prodavanja pameti, da se informisemo o situaciji.
Da li postoji on-line aplikacija?

Ne, postoji samo papirna.
Za TRA...

Bilo bi lepo reci da od svega toga nema nista.
I objasniti na licnom primeru kako je placena nadoknada.

Koja je to banka koja ce dati Visa karticu po ziro racunu?
I koja je razlika izmedju tekuceg i ziro racuna...

Sta znaci to on-line aplikacija?
A sta znaci popuniti obrazac elektronski.

Bilo bi lepo...
Da GOSPODINE DOSADNI, postoji samo papirna i popunjava se elektronski obrazac ( na to sam i mislila) . Mada sam računala da su uveli i online slanje dokumenata u međuvremenu - shvatila sam da je Goxy tako napisala.

SVE banke izdaju kartice uz žiro račun a moja je NLB - Montenegrobanka. preko te kartice mogu sva online plaćanja da obavljam. Svojevremeno sam uplatu za TRA izvršila preko Societe Generale, bez kartice ...Razlika između tekućeg i žiro ---pitaj u banku ako ne znaš.

Lični primjer sam dala i objasnila kako sam ja tada odradila, a lijepo bi bilo da i ti to uradiš ako si za išta sposoban ! Izgleda da u svoj ovoj priči samo ti sam sebe možeš da razumiješ što baljazgaš.

@ Goxy.foxy
Postoje 2 obrasca za popunjavanje aplikacije: Jedan je u PDF-u i u njemu ti je opcija za plaćanje karticom i popunjavaš ga na kompu. Drugi RTF ima samo one 2 opcije ali ga popunjavaš ručno.
I kako si navela štampaš itd..
Kad uplaćuješ pare ( devizni račun) na šalter uplati tačno 300 AUD + troškove transfera. Neka ti odštampaju izvještaj o uplati koji ćeš prikačiti na formular. Uradi kako je Tree napisao.

• ...
• ...
The evidence should describe the content of each subject studied and the machines, tools and equipment on which you trained, as applicable.[/COLOR]
Nadam se da detaljan opis prakse ovo pokriva. Ne. Ovdje ukratko opisuješ svaki stručni predmet koji je obrađen u školi i svu opremu, alate koji su korišćeni na praksi. Uz to naravno prilažeš svjedočanstva i završne diplome.
My Future gdje ćeš naći svoje zanimanje, opis posla i sve što treba da napišeš o svom zanimanju da bi to bilo po njihovom standardu.

Svojevremeno si napisala da od svega toga nije bilo nista.
Pa je jedan prijatelj, tamo, otisao i napravio cek u banci.

Ili treba da citiram?
Bolje ne...

U vreme kad smo svi to radili, postojao je ASCO, danas postoji ANZCO.
Razlike su ogromne, smisljeno napravljene i brutalno primenjene.

Praksa i poslodavac nemaju veze jedno sa drugim.
Zasto se training prevodi kao praksa, na Krstarici dao Bog, postoji recnik.

Vazno je da se na My Future sve procita i da se opise jedan svoj radni dan.
Boze...

"on-line" kartice su debitne kartice.
Kad u pekabeti kupujem dva piva i oslic filete.

Ovde se trazi kreditna kartica.
Valjda u TRA nemaju "ono za provlacenje".

A u televizor zivu mali ljudi...
Moja debitna takodje ima 3 kontrolna broja.

Svojevremeno si napisala da od svega toga nije bilo nista.
Pa je jedan prijatelj, tamo, otisao i napravio cek u banci.
...
Pobrkao si me s nekim Stupido! Paučina na mozgu ti ne da da tačno interpretiraš ono što pročitaš!

Jest My FUTURE ...jer ljudi se ovamo javljaju jer NE ZNAJU KAKO da opišu svoj posao i radni dan i u tome kao početna tačka, kao ideja pomaže TAJ sajt. Gove.o!

Ja samo hoću da kažem da sve ovo što Thul kaže na televizor nije istina, i takodje sve lažu na televizor i sve što kažu i što on kaže nije istina...:hahaha:

Sad ozbiljno,
nema svrhe odavno odgovarati na pitanja ozbiljno, kad se sve to presere lepo i nikom ništa. Ne mogu da gubim vreme. Da tražim tu po forumu šta ću da čitam a šta da preskačem, smara.

Ako hoćeš nešto da saznaš ixy dixy goxy, pretraži forum pre 2-3 godine kad smo svi to radili, znam da je teško, ali sve smo pisali, u vreme kad nije bilo pesnika na forumu.
Pročitaćeš ako nadješ i na šta da obratiš pažnju.
I jeste, slali smo detaljne opise prakse, a bogami i teorije, i niko nije imao puno detaljne izjave od poslodavaca, 1 a4 strana, i to je bilo dosta.
I jeste, koristi elaborat s tvoje strane, višestranični. Imaš dve škole, iskoristi to da bude jedan veliki training s namerom.

I platio sam onako kako rekoh, za TRA, a bogami debitnom za vizu.

I Thul iznervir'o Palmu :rumenko:

Kume, pre 2-3 godine i sada nema veze.

Sto kaze moj drug "sipaj grafit i ne brini" Bora, nakupac sa Bubanj Potoka...
... "nisam je.o al' sam gled'o".

Saznao sam sta je drotosh, samo ne kapiram.
Jel joj muz to ili elektro-mehanicar?

Ili po potrebi.
Svejedno...

Tetka inace nije normalna, nema sta da je nerviram.
Ne znam zasto joj se sve ovo dopusta.

Valjda zao coveku...
Ali My Future je apsolutni hit !!!

Ej Zerathul stvarno nije u redu! Napadas zenu (Palmu) bez razloga!!!
Evo npr. Raiffeisen izdaje visa Virtuon karticu za online placanja, koja je debitna, vezana za poseban racun (neki kod nas vole da ga zovu ziro racun, koji se otvara posebno za potrebe te kartice i nije vezan za tekuci racun). Ova kartica se, iako je debitna, ponasa kao kreditna kartica i ima ona tri zastitna broja, koja ja volim da zovem CSV, mada ih neki zovu i CSC, CVD isl.
Ako ti to nije dovoljno, i Commonwealth banka izdaje istu vrstu kartice - debitna, poseban racun, ima CSV, ponasa se kao kreditna. Dakle, u cemu je tu problem?

Druga stvar My Future! Sta mu fali? To je odlican orijentir za pisanje raznih izjava! Spusti malo loptu, pa nismo se svi rodili sa tolikim misaonim kapacitetima kao ti, pa da sve mozemo da uradimo bez postapalica!

-----------

Nego nocas sam imala bliski susret sa ovom zivotinjom! Protrcao zidom i sakrio se iza monitora.. Videla sam ga samo kraickom oka, ali posto je bio toliko velik, ubedila sam sebe da haluciniram! Medjutm, ne zadugo! Par minuta kasnije je ponovo prosao i sakrio se u ram od vrata.

Probudila sam celu zgradu kada sam pocela da vristim!

Bilo je potrenbno udariti ga 4-5 puta da bi se onesposobio! Tvrdokorna zivotinja! Sesti ili sedmi udarac mu je konacno presudio!

Naravno posle sam se budila na svakih 15ak minuta i jos uvek mi nije dobro.. Srce mi lupa kao ludo, stalno se trzam, a stvari hvatam iskljucivo sa dva prsta i to sa sigurne udaljenosti!

Juce smo bili u bushu, pa kontam da nam se tamo uvukao u stvari. Tacnije, tome se nadam. Zaista ne bi bilo u redu da je to ustvari bio nas cimer i da je imao tu u nasoj dnevnoj sobi svoju finu mrezu koju je delio sa zenom i par stotina jaja... Ne, odbijam da mislim o tome, sigurno nam se uvukao u bushu! :sad2:

Poslednja izmena:
Naravoučenije: pauci se jure čekićem, papuče ne pomažu.

Saosećam s tobom :mazi: iskreno.

Ipak, zamisli gledaš TV noću i Thul protrči zidom i sakrije se iza TVa. Njega ne bi mogla ubiti ni sa 25 udaraca, ni sudskim rešenjem.
;)

A sto joj onda savetuje da ne plati tom karticom?
Na kraju...

Pusti price o Virtuon karticama.
Pogotovu poredjenje sa nasim i vasim bankama...

I sta znace ta tri broja koja pominjete i cemu sluze...
Kako se zovu kartice koje ih nemaju?

Da li je, Kume, ta kartica kojom si platio, bila vezana za ziro ili tekuci racun?
Iako debitna...po vokaciji, da ne kazem strucnosti.

Zasto u obrazcu 1276 stoji da se ne prihvataju debitne kartice.
Ili i tu nisam u pravu?

Kako se generise broj pod kojim se vodi uplata?
I kako ce da se to realizuje, u trenutku kad stigne aplikacija.

Sta ce biti kad joj TRA vrati papire nazad.
Pa tako jedno 5-6 puta.

Sta reci o zivom bicu kome je trebao My Future da vidi kako se kuva pasulj.
Na Aljasci, Kamcatki, Tunguziji ili Australiji...

I jos treba da se stidim mentalnih sposobnosti.
A prodavanje pameti i suplje price je uvek dobrodoslo !!!

Valjda zato svi odosmo odavde.
Ubi nas silna pamet i jos silnija prica.

Vazno da je stavila Umu Thurman.
Sto kaze Kum, bolje Miru Banjac da je stavila...

Ufffff, kad se vrati Sheki...
... pa krene heavy-metal.

Ko da ja nisam prosao golgotu placanja iz Srbije.
Gleda me pogledom site krave na zelenoj livadi.

"Znate, debitne kartice nemaju "rezervisana sredstva".
A sta to znaci?

Da mora da bude radno vreme u Srbiji, da bi se generisalo.
Neko mora da pritisne dugme.

Ako je vezana za ziro racun, ima restrikcije.
Inace bi Srbi kupovali po belom svetu ko ludi.

Od igle...
... do lokomotive.

"Znate, banka mora da dozvoli autorizaciju".
"Znate, vezana je za ziro".

"Znate, znate, znate..."
Ne, ne znam, ti bi trebalo da znas.

Jedan od mojih zetova je inzenjer.
Drugi je IT.

Kad treba jagnje da dodje...
... iz pecenjare na Autokomandi do Bezanijske kose.

Golgota.
Muka Isusova...

Zove tetka.
"Idi sine, ostacemo gladni."

Valjda ne znaju.
Za My Future...

@ Tree, palma
Zahvaljujem se. Sad je u sushtini skoro sve skapirano (nadam se).

Za tachke
3.1.
• ...
• ...
• Verifiable independent evidence of ... The evidence should describe the content of each subject studied and the machines, tools and equipment on which you trained, as applicable.

Osim vec navedenog opisa prakse, od shkole ce se zatraziti i opis struchnih predmeta shodno nastavnom planu i programu.

• Verifiable statements from your employers to support all your employment as an apprentice/trainee and tradesperson. ...; and a full and detailed description of the nature and content of your work along with the machines, tools and equipment used, as applicable.

Strahujem za ovo podvucheno ali za sad ostajemo na tom jednom papiru.

3.5.
When assessing your application, TRA compares your training and employment experience against an equivalent occupation in Australia. This requires you to provide very detailed and precise information on your training and employment experience.

Ovaj "elaborat" ce biti sastavljen delom sa dokumenata iz tachke 3.1., zatim My Future site-a i vec ispunjenog opisa posla na engleskom u samoj aplikaciji PART 8 - DESCRIPTION OF YOUR WORK (str. 11).
1. pitanje: Da li se ovo overava? Aplikant kao autor je dovoljno samo da ga potpishe?

3.6.
General statements provided by you, employers or training institutions will not be sufficient evidence of training or employment experience.

2. pitanje: Da li se ovo onda odnosi na tachku 3.5.?

@Zerathul

Cuj covek.. Sada cak i mene pocinjes da nerviras, a mene ljudi koji imaju pameti retko kad iznerviraju!
Prvi kometar koji imam za tebe je da koristis opciju "EDIT", ukoliko se naknadno setis da bi bilo bas dobro da si jos ovo, ili ono napisao u poruci. Znas, ne bojimo se mi dugih odgovora!

Drugo, to sto znas vise od 47% populacije foruma, ne znaci da je sve to sto mislis da znas zaista tacno, ne, cak ni ti nisi uvek u pravu! Ovo sa racunima si toliko izlupetao, da me je sramota kada procitam!
Evo mi smo, na primer skoro sve sto je trebalo da se plati za vizu, platili visa virtuon karticom pomenute banke, posle svega pola sata ubedjivanja sa sluzbenikom da nam poveca limit na kartici! Tako da da, one rade! Kako - ne zelim znam, kako se zove racun na za koji je vezana - takodje ne zelim da znam, bitno je jedino da sam ja tu vizu na kraju dobila i da vise ne moram da se smaram u Srbiji, sto zelim i svima ostalima! Bitno je da imas dovoljno novca na racunu i uplate sasvim fino prolaze, dalje me nista ne interesuje i ne vidim zasto se ti zbog toga uzbudjujes!

Back