Overavanje diplome

Tree, obisla sam sve moguce banke ovde u subotici i niko NIKO nema pojma o cemu se radi...svi bi da neku profakuru koja glasi na moje ime (sto TRA treba da posalje)... a mnogi nece ni da saslusaju nego kazu da idem na postu u vestern union, nekima sam pokusala da objasnim da to nije to...ali ne vredi NE VREDI , sve je ovde nezainteresovano i tupavo...
i obavezno pitanje koje prati sve to je : "a za cega ce ti to?" i "sta ce ti to..."

ma, od popizditisa sam se smirila, pa otisla i podnela zahtev za novu karticu...lakse je , (za moje zivce)...
a i ne ceka se tako puno, samo oko nedelju i po dana za dobitak iste(ocekivala sam puno vise)

pa , nacekacu se svakako za razne stvari, nek cekam jos nedelju i po dana...

inace, hvala ti na svim odgovorima

Šta da ti kažem.

A kako se moze i da li uopste moze da se nekako "nabave dokazi o radnom iskustvu"? Kada kao ja jadan........ nikada nisam bio prijavljen .....ccc......tamo gde sam radio. Iskustvo za Roof plumbera imam ali kako da im to dokazem? Ja sam onomad kada sam nesto pokusavao za Sloveniju otisao kod tog jednog (nesretnika) sto sam radio i on mi istampao da sam ja radio kod njega kao honorarno ili sta vec i overio sam Apostile i tako slao. Jel tako nesto moguce za AU?
Ako nije puko sam ko lajsna, bre bre

Ko te pitao da li si prijavljen. Za potrebe assessmenta važno je imati dokaze kad gde i šta si radio. Za dalje već duga priča. A dok razmišljaš koje zanimanje da nominuješ, Australija premišlja koja će zanimanja skinuti/staviti na liste. Samo ne razumem ima li bar taj nesretnik firmu i pečat? I po mogućstvu adresu i telefon :)
Nisi ti lajsna puko, ali ćeš teško znati na čemu si, dok ne vidimo svi da li se završava decenija emigriranja zanatlija u Australiju, ili se nastavlja dalje po novim pravilima.

Pozdrav svima,na ovom forumu!
Htedoh da se prikljucim drustvancetu,jer i mene i supruga muci ista boljka a to je assessment.Imamo agenta koji se ne snalazi bas najbolje.Ukratko stvari stoje ovako:

Suprug je tehnicar za preradu metala,ima 16god radnog iskustva.Kada se zaposlio 1995 radio je volonterski za posao LIVCA I GRUPE,zatim je posle 2 godine rada unapredjen u OPERATORA GLAVNOG PULTA UPRAVLJANJA LIVNE PLATFORME,zatim je tu radio 13 godina radio taj posao,a ovog meseca je unapredjen u VODECEG LIVCA(BRIGADIRA SMENE}.
Molim Vas ko moze da pomogne za koje zanimanje da aplicicramo?

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Jos jedno pitanje,imamo sponzora u AU,u Pertu a imamo i jos jednu varijantu to jest drugog sponzora u Melbournu.Gde je bolje aplicirati i na koju vizu,za prvu varijantu i vizu 176,ili za drugu 496 je bila po starom (Designated area)?
Hvala unapred,
Pozdrav

"ICT AUS"?
Sta ti je to?
Zanimanje?

'ladno sam omasila. To se desava kada neko vreme ne pratis desavanja i cekas nove liste.

Nije ICT nego ACS (Australian Computer Society). Sorry, ne znam sta mi je :dash: ne traze IELTS

IEAust (Engineers Australia) Traze IELTS (6.6.6.6)

Teachers Australia traze IELTS 7.7.7.7

Tu: http://www.immi.gov.au/asri/a-z.htm#t se pronadjes, pa proveris ko radi Assessment. Odes na njihov sajt pa procitas sta ti je sve potrebno. Na istom mestu vidi da li treba IELTS

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Sve sto treba da uradis je da pazljivo iscitas ovaj forum, posto je sve vec milion puta napisano i objasnjeno. No, medjutim, ti cigledno hoces da neko sve uradi umesto tebe...
Mozda bi trebao da angazujes agenta..

Sve sto treba da uradis je da pazljivo iscitas ovaj forum, posto je sve vec milion puta napisano i objasnjeno. No, medjutim, ti cigledno hoces da neko sve uradi umesto tebe...
Mozda bi trebao da angazujes agenta..

Cao Gea,

Bas htedoh reci da imamo predstavnika downunder sa pozivnog broja 021 ;) Drago mi je da nas nisi zaboravila.

Kako si? Kako ste se snasli? Gledala sam slike i odusevila sam se. Mi spremamo IELTS i cekamo nove liste, da vidimo da li ispunjavamo nove uslove ili da se forwardujemo na NZ.

Pozdrav i poljubac iz zavejanog Novog Sada :cmok2:

Pozdrav svima!
Zainteresovan sam za odlazak. Imam završenu Višu elektrotehničku školu, i bavim se 3 godine ugradnjom i crtanjem projekata za ugradnju alarma i video nadzora u jednoj agenciji za tehničko obezbeđenje.
Po onom što sam pronašao trebao bih se obratiti u "Engineers Australia" kao neki početni korak oko diplome, pošto imam zvanje Inženjer elektrotehnike. Da li ja pre tog slanja trebam imati položen IELTS?
I još nešto pošto sam ja završio smer Automatika (nešto kao control engineering) nisam pronašao adekvatno zvanje na SOL listi. Da li oni sami to odrede ili moram ja navesti?
Hvala svima!

samo opushteno, pozz, ako se ne javi niko odma, ne treba panichiti, pomoci cemo chim i koliko je to god moguce.
Na prvom mestu tog agenta odmah nogirajte i ne daj Bozhe da mu date pare, mislim ako on ne zna koji su vam papiri potrebni.

Za 900 sati aprenticeship-a vam je potreban papir ili uverenje koje ce izdati firma u kojoj je radjena praxa. Ostavi mi mail i polsacu ti shemu toga papira, vi ga samo popunite odgovoarajucim podacima.

pozdrav, moze li molba za isti template.
tnx

Niko nece da mi odgovori, pa moram da pitam i ovde.

Dakle, pitanje u vezi TRA asesmenta. Interesuje me na sta se odnosi jedna definicija traininga, tj. skole :

"has been conducted within 2 years of directly related employment"

Da li se odnosi na to da je zaposlenje zapocelo max 2 godine od kraja skole ili da se skola priznaje najvise 2 godine?

Ako je u pitanju ovo prvo, onda pretpostavljam da se skola priznaje i vise od dve godine, u slucaju da se radi o fakultetu odnosno srednjoj i visoj skoli itd.

Please, anybody ...

(samo ne recite da sam opet bio bezobrazan) :per:

Kao prvo, izvinjenje ako je tema stara ili neadekvatna ali primerenije mojoj temi su josh starije pa da ne osvezavam i te.

U trenutnoj fazi:

Apliciranje za skill assessment u TRA!
Sledeci dokumenti kopirani, overeni, prevedeni:

1. Krshtenica
2a. Svedochanstva i Diploma III stepen
2b. Svedochanstvo i Diploma IV stepen
3. Pasosh
4. Potvrda o odslushanoj teoriji (min 900 sati)
5. Potvrda o praksi
5a. Opis prakse za elektromehanicharski profil
5b. Opis prakse za elektrotehnicharski profil
6. Potvrda o radnom odnosu
6a. Potvrda o prethodnom zaposlenju
7. ECDL Diploma
8. Izjava - Opis posla koji sam obavljao / obavljam
9. MigSkillsAppForm1-8 <- POPUNJEN

tachke 2, 4 i 5 izdala srednja shkola
tachke 6 i 8 izdale firme i trenutni predpostavljeni (15.godishnje zaposlenje)

Sledi nalazenje resenja placanja i slanje dokumentacije.
Ceka se potvrda od TRA (nadam se mailom) da su podatci prikupljeni sa ovog foruma validni, pa uplata.

Ako neko od iskusnijih i upucenijih primeti nedostatke, slobodno nek sugerishe, predlozi, ispravi, doda, ...
Do sada iztrazujuci po forumu primecena jedina razlika u opisu struchnih predmeta i detalja koju, u nadi, moze zameniti opis prakticnog rada (10 strana).
Uglavnom bi se sadrzaj poklapao.
Kakve su shanse?

Da pojasnim i 2 diplome (profila). Nakon zavrsenog trogodisnjeg skolovanja, vanredno upisana dokvalifikacija za 4. stepen. U oba slucaja skolovanje trajalo 3 godine.

Ako rezultat bude pozitivan, eto primera shta i kako!

Hvala svima unapred.

Opet izvinjenje za dupli post, ali posto jos prethodni nije objavljen, nema mogucnosti edit-ovanja.
Kontaktiran TRA sledecim pitanjem:
Dir Sir/ Madam,

From the unofficial side of information following details are collected:

Account Name – Dept of Employment and Workplace Relations

Bank – Reserve Bank of Australia
20-22 London Circuit
Canberra ACT Australia 2601

Account No – 11137-2
BSB No 092-009
Swift - "RSBKAU2S"

Is this correct information for making payment trough money order or bank check?

Odgovor:
Thank you for your enquiry to Trades Recognition Australia (TRA).

TRA’s application fees under the Skilled Worker Program can be paid by credit card (Mastercard or VISA) or bank cheque or money order. Payment by cheque or money order must be in Australian Dollars, drawn on an Australian Bank and made out to the Collector of Public Monies DEEWR.

You can only pay by credit card if you use the PDF version of the Migration Skills Assessment application form and fill it in electronically. Access to the credit card payment site will be presented when you select to pay by credit card.

Detailed instructions on how to pay our application fees is available on the application guidelines and website www.deewr.gov.au/tra

All replies to this email must be forwarded to traenquiries@deewr.gov.au if you require the matter to be actioned.

Trades Recognition Australia
Australian Government Department of Education, Employment and Workplace Relations
Phone 61 2 6121 7456 | Fax 61 2 6276 9812
www.deewr.gov.au/tra

Na koji nachin da se dobije odgovor za placanje aplikacije bez otvaranja devizne Master/Visa kartice? :(

Back