Ове године школе ће уписати око 9.000 ђака мање него прошле. У 2023. години је рођено најмање деце од Другог светског рата

Kada je moja majka diplomirala i pocela da radi krajem 70ih godina proslog veka za vreme trulog samoupravnog socijalizma, odmah je dobila stancic na koriscenje. Kada sam ja bio na putu, a ona i otac se vencali, taj stan su mogli da zamene za veci, pa sam se rodio ja i moj brat.

Pola veka kasnije u zlatnom dobu, ja ni u 45. godini zivota nemam ni stalan radni odnos iako sam uredno diplomirao drzavni fakultet i pohadjao postdiplomske studije i radim vec 17 i kusur godina, ni reseno stambeno pitanje, jer ne mogu da podignem kredit. E pa posto to sto se smatra elementarnim uslovima za zasnivanje porodice nemam, onda necu ni da pravim decu, vrlo prosto.

Проблем је што ће од тих 3 милиона, 1.5 милион бити старији од 65 година.
Neće.
A i ako ciljaš na to da neće biti popune penzionog fonda - pa i sad je stopa zaposlenosti ~50%, što je mizerno.

Nije posebna, nego je baš to agenda i cilj ovog bombardovanja o smanjivanju populacije - migranti.
Ne verujem ja u te agende tako jednostavno

Nije jednostavno
Stvari su ipak složenije

Lično znam puno ljudi koji imaju po dvoje pa i više dece

Apropo pitanja o broju dece, to je u ovakvom kontekstu vrlo nepristojno pitanje, manje je intimno da nekome staviš ruku u gaće maltene

Detetu se roditelji raduju, nadaju se, pa kad se rodi, i greše i popravljaju se

To je život, niko ne sme da dira u to

Kada je moja majka diplomirala i pocela da radi krajem 70ih godina proslog veka za vreme trulog samoupravnog socijalizma, odmah je dobila stancic na koriscenje. Kada sam ja bio na putu, a ona i otac se vencali, taj stan su mogli da zamene za veci, pa sam se rodio ja i moj brat.

Pola veka kasnije u zlatnom dobu, ja ni u 45. godini zivota nemam ni stalan radni odnos iako sam uredno diplomirao drzavni fakultet i pohadjao postdiplomske studije i radim vec 17 i kusur godina, ni reseno stambeno pitanje, jer ne mogu da podignem kredit. E pa posto to sto se smatra elementarnim uslovima za zasnivanje porodice nemam, onda necu ni da pravim decu, vrlo prosto.
Razumljivo je da oni koji su diplomirali 70-tih brzo dobiju zaposlenje jer je u to vreme bilo malo imalaca fakultetskih diploma.Već osamdesetih stvari stoje bitno drukčije.

Ne verujem ja u te agende tako jednostavno

Nije jednostavno
Stvari su ipak složenije

Lično znam puno ljudi koji imaju po dvoje pa i više dece

Apropo pitanja o broju dece, to je u ovakvom kontekstu vrlo nepristojno pitanje, manje je intimno da nekome staviš ruku u gaće maltene

Detetu se roditelji raduju, nadaju se, pa kad se rodi, i greše i popravljaju se

To je život, niko ne sme da dira u to
Ne ulazim u to, niti je to poenta. Hoće li Srbi ili neće praviti decu, to je na njima. Toliko će biti brojna populacija i to je to.

Migranti - ne.

Ne, smrt Srbije je "za našu decu" al ne i za našu :(

ne smrt je komunisticko zapadna ideologija dvoje dece je dovoljno

a od te dece neko na zalost premine, neko se ne ozeni/uda, neko prosto ne moze da ima decu

zato prosperiraju samo drustva gde zene radjaju 4-5 ili vise dece

Један од великих доприноса паду наталитета дају и просветни радници.Из наших школа не излазе људи који су окренути родитељству, већ неким другим вредностима.
🙄🙄🙄
Ti si...
Ma...

Један од великих доприноса паду наталитета дају и просветни радници.Из наших школа не излазе људи који су окренути родитељству, већ неким другим вредностима.
:rotf: mora da te je učiteljica baš mrzela, nema teme gde ne opljuješ.prosvetu, čak i na temama koje niđe veze 🤣

Треба смањити број факултетски образованих као и средњошколаца.1/4 треба да има основну школу, 1/4 средњу школу 3 степен, 1/4 средњу школу 4 степен, око 15 % да има стручну спрему између средње школе и факултета(раније више школе, висококвалификовани и слично) и највише 10% завршен факултет.

Треба смањити број факултетски образованих као и средњошколаца.1/4 треба да има основну школу, 1/4 средњу школу 3 степен, 1/4 средњу школу 4 степен, око 15 % да има стручну спрему између средње школе и факултета(раније више школе, висококвалификовани и слично) и највише 10% завршен факултет.
Ma samo daj nepismene nek štancuju decu 🤣

:rotf: mora da te je učiteljica baš mrzela, nema teme gde ne opljuješ.prosvetu, čak i na temama koje niđe veze 🤣
Што ми Бог није дао учитељску памет, па да се науживам у животу.

koliko imas dece drugar

ja cetvoro

problem je sto je vecini srba i cacijima i blokaderima bitnije blejanje od rokanja i pravljenja dece

Ja imam resenje

Resenje je oporezovati svakog ko nije u braku i nema dece preko 25 godina starosti sa odbijanjem 30% od plate

Novac uplacivati u fond za decu iz kojeg ce se davati novac majkama sa cetvoro ili vise dece

Svaka majka cetvoro ili vise dece tako bi primala preko 2000 evra mesecno

I tako bi nagradili sve koji radjaju decu a kaznili one koji ih nece

Ovo je svojevremeno primenio Milos Obrenovic uvodjenjem poreza na becare

Srbija je 1810 imala tek nesto vise od 100.000 stanovnika

1910 zahvaljujuci ovakvoj politici preko 3 miliona

Uvecanje od 30x za samo 100 godina
Odlican plan za povecanje broja Roma u Srbiji Tihi :ok:

Ako Srbija postane Ciganska Drzava, mozda i napravimo nesto od nje; ovako sa Srbima, pisi propalo.

Што ми Бог није дао учитељску памет, па да се науживам у животу.
Izgleda da nisu bio u tom redu kad je Bog davao pamet, možda si bio na mitingu SNS-a tada 🤣🤣🤣

Ma samo daj nepismene nek štancuju decu 🤣
Управо тако.Сувише смо се образовали, сувише размишљамо, и тако смо изгубили један од основних нагона-нагон за продужењем врсте.

Ко се усрећио од школовања?

Имамо гомиле несрећних људи са дипломама, који немају ни кучета ни мачета.

Odlican plan za povecanje broja Roma u Srbiji Tihi :ok:

Ako Srbija postane Ciganska Drzava, mozda i napravimo nesto od nje; ovako sa Srbima, pisi propalo.
Роме треба асимиловати у Србе, они су још витални и размножавају се.Треба довести младе Филипинке, Нигеријке и муслиманке и поженити наше сеоске домаћине који имају 40 и више година.

Изумиремо, и нема више бирања.Наш народ каже "од избирача нема јебача".

Роме треба асимиловати у Србе, они су још витални и размножавају се.Треба довести младе Филипинке, Нигеријке и муслиманке и поженити наше сеоске домаћине који имају 40 и више година.
Bolje da svi Srbi stanu pod jednu šljivu nego ovo.

...

Od Ćacija slaba vajda...

Ono kad Milica Ministrica sredi natalitet:

Ове године школе ће уписати око 9.000 ђака мање него прошле. У 2023. години је рођено најмање деце од Другог светског рата
http://www.nspm.rs/hronika/tatjana-...no-najmanje-dece-od-drugog-svetskog-rata.html

...
To nisu tačni podaci. Kad se uzmu u obzir i Kosovo i Metohija, nije tako loše stanje.

...

Od Ćacija slaba vajda...

Ono kad Milica Ministrica sredi natalitet:

http://www.nspm.rs/hronika/tatjana-...no-najmanje-dece-od-drugog-svetskog-rata.html

...
Ништа необично.
Рекламиране мере дају очигледно слабије резултате него што су појединци мислили, што је и нормално, јер пуко трпање пара решава веома мало тога.
Решење постоји а воља да се решење примени очигледно не.

Back