Borac za prava zivotinja
Legenda
- Poruka
- 51.037
Molem da mi se ne zakljucava tema odma,da vidimo na sta ce da ispadne![]()
opstaće otprilke ... pa, pola sata

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Molem da mi se ne zakljucava tema odma,da vidimo na sta ce da ispadne![]()

A zamisli tek da te utepa Borac za prava životinja.![]()

opstaće otprilke ... pa, pola sata![]()

Gicu? Ne bi ti utepala gicu sa cvikerima.![]()

c.c.c.c.....pa nije ovo birtija, i ti si pijana kao i oni u kafani...ups....ja navikla da bude prva na spisku....

ево заштоhttp://forum.krstarica.com/showpost.php?p=9179907&postcount=272
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=9180090&postcount=273
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=9180094&postcount=274
Зашто ХУЛИТЕ на Богородицу, на Мајку Божију?
![]()
Богородица Одигитрија, 13.век
Brate FATAL ERROR, prvo da te pitam, da li uopste poznajes Pravoslavno veroispovedanje?
Ja sam budizam TEMELJNO proucavao i rado s tobom mogu pricati na tu temu!
(hramovi,/sveti spisi/ceremonijal/tabu oko istinitosti Budinog ucenja -> BUDIZAM = RELIGIJA)
Inace, slazem se da je Buda bio poslednji Budista (po onome kako ti shvatas Budizam).
Svoje stavove si izneo kao konstataciju:
Kazi mi, da sam ja naveo suprotne stavove kao istinu koja se podrazumeva, a zatim naglasio: "Zelim da diskutujem sa ljudima na forumu . Da nadjem nova znanja . Nova shvatanja . Prosirenje svesti"
kakvu diskusiju bi ti ocekivao?
Da si npr. rekao: "Doziveo sam razocaranje u Hristjanstvo, imao sam psiholoske lomove i u filozofiji Budizma sam nasao utehu" to bi ostavilo sasvim dovoljno prostora za jedan sadrzajan "medjuverski" dijalog i za "nova saznanja".
Mozda gresim, verovatno je to tvoj stil pisanja, ali dozivljavam tvoj nastup kao neprimereno agresivan za uspostavljanje nekog ozbiljnijeg dijaloga. Sagovornik treba da oseti da je druga strana spremna da saslusa i usvoji odredjena zapazanja ako su zadovoljavajuce argumentovana.
Drugo, kakva saznanja ocekujes ako u startu naglasavas problem skepticizma tj.. nemogucnosti i samog saznanja (u stvari, ovo je agnosticizam, ali ti si se izjasnio kao "ubedjeni" skeptik). Kakav god naucni razgovor da zapodenemo, uvek mozes napraviti filozofsku digresiju u stilu "da li mozemo verovati svojim culima, svojoj svesti i logickom ustrojstvu stvarnosti" i tako obesmisliti i sam smisao daljeg diskutovanja.
Postoji razlika izmedju DIJALOGA i MONOLOGA. Kod tebe nisam uocio razmenu misljenja, vec iskljucivo postove u formi PROPOVEDI.
Koga ocekujes za svoga sagovornika? Kakav cilj diskusije zapravo trazis?
Ovaj podforum se razlikuje od ostalih u tome sto je glavna tema veoma ozbiljna i diskutanti raspravi pristupaju pre svega AKADEMSKIM IZRAZAVANJEM, "nenasilnom komunikacijom" koja ostavlja prostora i za neslaganje misljenja, i postovanjem sagovornika i njegovih stavova.
Zato, naglasi: STA ZELIS DA SAZNAS? Ako ti je naslov teme "OTVORENI DIJALOG" previse maglovit, otvori svoju temu u okviru podforuma "Religija" i pozovi ljude na raspravu..
Ovako si iznenada upao sa "otkrivenim istinama" trazeci DISKUSIJU?
Mozda gresim, ali odgovore koje trazis neces naci ako svoja pitanja "sakrijes" u ovu temu. Smatram da tvoji stavovi zasluzuju otvaranje posebne. I budi siguran da ces imati mnogo sagovornika jer inace imas zanimljiva ubedjenja.
![]()
Neko se Bogu priblizi kroz materiju (naucno), a neko u sebi oseti Boziji PRIZIV.
Koliko god pokusavali da je strpaju u kategorije intelekta, vera je pre svega DOZIVLJAJ, pa tek onda "racio".

Ako primenimo ovu ilustraciju o lozi na nas ljude koji smo nesavršeni, trule grančice predstavljaju naše loše osobine (zavist, svađe, prepirke, negativne kritike, ruganje, i imamo ih milion) koje trebamo posle "svake zime" (lose raspolozenje, uvrede nanesene drugima i sl) da krešemo koliko je god to moguće a da ostavimo i gajimo jednu ili dve (ako je moguće sto više dobrih osobina koje posedujemo) pozitivne osobine koje nas karaterišu--jednu ili dve lepe loze, rodne loze, koje donose najviše ploda.
![]()
Već sama ideja o bogorodici, odnosno roditeljici boga koji je navodno sve namestio od samih početaka, uključujući i sam početak, grubo je vređanje razuma.
Kao novopečeni evolucionista, trebalo bi da znaš da se od gomile pretpostavki bira najjednostavnija i najuverljivija.![]()

Sve te podele koje je stvorila religija . Crkva koja je podeljena vise nije crkva , vec nesto drugo . Sve te podele su ljudsko delo . Covek je sve to stvorio . Covek je stvorio religije , bogove , nacije , rase , podele , ratove ... I nemojte mi pricati kako je nas svet normalan . Svet u kome je legalno i normalno imati dozvolu za oruzije i oruzije ( drustveno je prihvatljivo ) , a nije normalno pusiti marihuanu ( i to nije drustveno prihvatljivo ) . Svet u kome se ratuje svaki dan , u kome jedni ljudi umiru od gladi , dok drugi bacaju hranu ne znajuci sta ce sa njom . Sistem , drustvo koje je stovrilo takav sistem u kojem se to svakodnevno dogadja je bolestan i zardjao . Ako ne dojdje do skorasnjih promena ja se bojim da su nam pojedinci naucnice dali tehniku kojom ce mo lako dovrsiti svoje zivotinjske nagone ... tako da nas nece ni biti posle uklearnog rata . Nemojte mi pricati kako ste vi sami normalni , niste ! Vi ste nacionalno opredeljeni , vi ste sustinski , Hitler . Vi ste tvorci rasne tj. nacionalne podle sveta , vi ste tema bez koje Hitler nikada ne bi ni postojao . Usotalom vi zivite i podrzavate drustvo ovako kakvo je danas !
Dozvoljavate da institucije kao sto je skola lazu vasu decu , uce ih glupostima !!! Da li ste vi ista korisno naucili u osam godina duge osnovne skole ? A ona se zove OSNOVNA ! Govorili su vam kako ste mali , nemocni , slabi u odnosu na svet . lazu ! Vi ste SVE !

Meni je zao sto vise niko nije sposoban da diskutuje osim PEGAZA koji predstavlja vernika - nekoga ko veruje u nesto sto je veoma blisko hriscanstvu ( tako sam stekao utisak ) . Takodje mi je zao sto je jedini saucesnik diskusuje , PEGAZ , ovu diskusiju doziveo kao moj pokusaj da njega nateram da bude nesto sto on nije trenutno . Da ga nateram da bude nesto drugo .
To mi nije cilj ! Svoje ciljeve sam vec naveo .
Zelim da napomenem da ne postoje istinski vernici , fanatici . Sama biblija je osnovana na nekim cinjenicama , drzi se nekih pravila iz ovog sveta i ona nije nista vise do opis sveta tadasnjih ljudi koji su svet tako shvatali , kako su shvatali . Za sve sto nisu umeli da objasne , ubacivali su boga kao krajnje , prosto resenje - to je delo bozije ( nekog , neceg , neobjasnjivog ) .
Covek ( covecanstvo ) ne zeli da veruje , on , ono zeli da zna !!!
Nas (covecanstva) problem nije deo religije , koja je odavno u istoriji , koja je odavno prevazidjena , samo je PSIHICKI problem mnogih da to shvate , jer su nauceni na to tako . Deca koja nisu ucena religiji nemaju taj problem !
Danasnji covek jednostavno zna da znanja nekadasnjih ljudi koji su pokusali biblijom da ga opisu su isuvise stura i neprimenjiva . Doimaju se smesnim !
Religija ( crkva ) je toliko pokusavala da dokaze ( stalno su joj trebali neki dokazi ) da je zemlja ravna ploca . Koliko su samo ljudi pobili da bi to dokazali ! I sta je bilo na kraju ?
Religiji ( crkvi ) su uvek i bili potrebni dokazi jer je i ona sama osnovana na dokazima . Biblija je nekada bila veliko naucno delo . Onaja bila dokazi opis kako stvari u prirodi funkcionisu . Ona je bila !
PEGAZ rece kako ja ovde samo propovedam . Ne , ja demantujem jedno staro pripovedanje . Kao da demantujem Da Vincia koji je tvrdio da covek nece nikad poleteti jer mu , eto , to Bog nije omogucio !
Demantujte vi mene ako ja gresim !
Nas svet u kome zivimo je veoma bolestan i zardjao . Sve podele nastale religiski , nacionalno , rasno ... koje postoje odavno treba da su u kanti za smece . To je moje mishljenje .
Nasi ( covecanstva ) problemi su tehnicke prirode . Kako nahraniti ljude ? Kako napraviti saobracaj u kome nece biti udesa ? Kako izbaciti otrove iz hrane ? Kako svim ljudima na svetu omoguciti da mogu da se skoluju ? kako leteti po svemiru ?
Odgovore na ta pitanja nam nce dati neki deda sa kandilom , niti neki balavac politicar , vec naucnici i tehnicari , doktori , lekari , strucni ljudi !
Ta i mnoga druga pitanja su uvek i jedino bila prava pitanja i samo su njihova resenja neopovrgnuta i istinita ! Samim tim i potrebna ! Covek je mozda i hiljadama godina pre ijedne svetske religije izmislio tocak koji i dan danas koristi i koristice ga jos dugo , a bice primenjiv ( nacelno ) do kraja vremena !!! Napominjem - covek je izumeo tocak !
"Govorili smo koliko je vazno stvoriti u ljudskom umu radikalnu revoluciju . Kriza je , kriza u svesti ! Kriza koja ne moze vise da prihvati stare norme , stare navike , drevne tradicije . i , sa obzirom kakav je svet danas , sa svom mizerijom , sukobima , destruktivnom brutalnoscu , agresijom . Covek je jos uvek ono sto je i bio . Jos uvek je brutalan , nasilan , agresivan , pohlepan . i , on je izgradio drustvo u skladu sa ovim osobinama ! "
" Ono sto pokusavamo kroz ove diskusije je da shvatimo da ukoliko ne mozemo stvoriti tu radikalnu promenu u ljudskom umu , onda nemojmo prihvatati stvari zdravo za gotovo . Vec probajmo da ih razumemo , da ih ispitamo , dajuci vasem srcu i umu sve sto mozete da saznate iz toga . Jedan drugaciji zivot . Ali to ne zavisi od drugh vec od vas , jer ovde nema ucitelja , nema ucenika , name vodje , nema gurua , nema gospodara , nema spasioca . Vi ste sami i ucitelj i ucenik , vi ste gospodar i guru i vodja . VI ste SVE !!! Razumeti znaci - PROMENITI SE !!!! "
Sve te podele koje je stvorila religija . Crkva koja je podeljena vise nije crkva , vec nesto drugo . Sve te podele su ljudsko delo . Covek je sve to stvorio . Covek je stvorio religije , bogove , nacije , rase , podele , ratove ... I nemojte mi pricati kako je nas svet normalan . Svet u kome je legalno i normalno imati dozvolu za oruzije i oruzije ( drustveno je prihvatljivo ) , a nije normalno pusiti marihuanu ( i to nije drustveno prihvatljivo ) . Svet u kome se ratuje svaki dan , u kome jedni ljudi umiru od gladi , dok drugi bacaju hranu ne znajuci sta ce sa njom . Sistem , drustvo koje je stovrilo takav sistem u kojem se to svakodnevno dogadja je bolestan i zardjao . Ako ne dojdje do skorasnjih promena ja se bojim da su nam pojedinci naucnice dali tehniku kojom ce mo lako dovrsiti svoje zivotinjske nagone ... tako da nas nece ni biti posle uklearnog rata . Nemojte mi pricati kako ste vi sami normalni , niste ! Vi ste nacionalno opredeljeni , vi ste sustinski , Hitler . Vi ste tvorci rasne tj. nacionalne podle sveta , vi ste tema bez koje Hitler nikada ne bi ni postojao . Usotalom vi zivite i podrzavate drustvo ovako kakvo je danas !
Dozvoljavate da institucije kao sto je skola lazu vasu decu , uce ih glupostima !!! Da li ste vi ista korisno naucili u osam godina duge osnovne skole ? A ona se zove OSNOVNA ! Govorili su vam kako ste mali , nemocni , slabi u odnosu na svet . lazu ! Vi ste SVE !
.....cccc....sve si pobrko....ko te nauci ovakav cvor da zavezes, da mi je znati
....ovo vise niki ne moze da razvezeVeliki broj ljudi je ogorcen zbog nepravde koja nas okruzuje. Stanje je sve gore i napreduje geometrijskom progresijom. Covek i nauka nisu u stanju da poprave katastrofalnu situaciju koja je sve bliza kataklizmi. Sta ti mislis, sta je resenje i koji je izlaz iz ove situacije?
![]()
Jesu , samo treba vishe truda i rada , a i obrazovanja .

Dragi prijatelju tvoja nada ne pociva na cvrstim temeljima.
![]()
Poštovani korisnici,
Otvaramo jednu novu temu, koncipiranu tako da predstavlja dijalog između korisnika i moderatora, ali i između pripadnika različitih veroispovesti i različitih ubeđenja. Pozivamo vas da na njoj razmenjujemo mišljenja u okviru pdf. Religija.
Budite fini, tolerantni, prijatni sagovornici.
Imajte u vidu i ovo : Religija je vrlo složen pdf i da niste ispoljili - povrh svih razmimoilaženja u mišljenjima – kulturu u ophođenju, ne bi opstao.
Suprotstavljanje nečijem ubeđenju ne znači atak i omalovažavanje tuđe vere, odnosno religije. Dakle, iznošenje mišljenja koje je u suprotnosti sa principima nečije religije ne treba da se smatra uvredom nego tuđim mišljenjem na koje svako ima prava.
Svi učesnici u raspravi su jednaki.
Sve religije koje su zakonom dozvoljene, ovde su dobrodošle i njeni pripadnici mogu iznositi svoje stavove. Neslaganje sa stavovima treba da bude argumentovano – bez vređanja i omalovažavanja.
Snaga i tolerancija idu zajedno. (Gibran)
Tvoja nada u vechni zhivot pochiva na knjizi koju su pisali ljudi , koja je menjana vec koliko puta , i zbog koje je chovechastvno ceo milenijum provela u tami , moja pochiva na ljudima , a ne na prorochanstvima .

Tamo gde si ti, ja sam bio. Tebi je ostalo da ispitas stranu na kojoj sam ja. Knjigu su pisali ljudi vodjeni nasim Stvoriteljem, znaci autor Biblije je Jehova.
Ljudi nemaju sanse da se izvuku sami iz onoga sto su napravili, nije nam dato, ne mozemo bez naseg Stvoritelja, sto pre to ukapiras bice ti lakse!
![]()
Ljudi su uvukli chovechanstvo u tamu srednjeg veka (naravno uz pomoc Biblije ) , ljudi su chovechanstvo i izvukli sa ili bez Biblije pod mishkom.
Shto je loshe uchinjeno , uchinili su ljudi , a sve dobro su uchinili ljudi .
Ne treba nam Jehova , tebamo ceniti predanost , rad , znanje , odluchnost , mudrost , toleranciju , a ne da li verujemo u boga ili kome se od mnogih "pravih" bogova molimo .
Veruj ti u Jehovu ako hocesh , meni to ne smeta sve dok to budi najbolje u tebi , a ti bi trebalo da mislish isto a ne da me vrbujesh da postanem vernik .