OTVORENI DIJALOG

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
@FATAL ERROR
Ako zelis da vidis kakav ce (uskoro) biti svet BEZ BOGA, pogledaj ovo

(Pogledaj DO KRAJA. Ovo je izuzetno bitan klip!)

Nije problem kako nahraniti ljude ili leteti po svemiru.

Problem je kako sacuvati COVEKA.

Pa znas kako - zabodes se u neki cosak neke crkve i molis se ! Molis se ! Tako dok ne umres !

Ja mislim da ce nas to spasiti
.

Ja ne shvatam sto ti provlacis pricu malo religisku malo naucnu . Sta si ti zapravo ? malo cemo da zivimo u ovom svetu , malo necemo ? Odlocu se vec jednom !

Medju mnogobrojnim pitanjima koje je covecanstvo sebi postavljalo odacvno stoji i pitanje - Kako sacuvati coveka ?

Opet napominjem da nam odgovor sigurno nece dati neki deda sa kandilom , Vladika ili Papa vec naucnici , inzenjeri , doktori i strucni ljudi koji imaju obrazovanja i znajnja kako da rese problem , da sacuvaju coveka !

A nisam te potpuno razumeo . Kazes - kad se ljudi cipuju vise nema Boga ? Posto si rekao da ce mo uskoro videti svet bez boga , pa si postavio klip o cipovanju . Sto bi po tebi znacilo da kad se svi ljudi budu cipovali , vise nece biti Boga ? pa cekaj ti zakljucujes da bog postoji na osnovu toga sto ljudi jos nisu cipovani ? :confused:

Ljudi su uvukli chovechanstvo u tamu srednjeg veka (naravno uz pomoc Biblije ) , ljudi su chovechanstvo i izvukli sa ili bez Biblije pod mishkom.
Shto je loshe uchinjeno , uchinili su ljudi , a sve dobro su uchinili ljudi .

Ne treba nam Jehova , tebamo ceniti predanost , rad , znanje , odluchnost , mudrost , toleranciju , a ne da li verujemo u boga ili kome se od mnogih "pravih" bogova molimo .

Veruj ti u Jehovu ako hocesh , meni to ne smeta sve dok to budi najbolje u tebi , a ti bi trebalo da mislish isto a ne da me vrbujesh da postanem vernik .

iz kog iskustva bi budio dobro u sebi,kako bi se odluchio da dajes kad ti sve govori da uzimas da bi preziveo?

u tome je poenta biblije,chekali su hrista(stari zavet),pokazao je da samo ljubavlju prema svima moze da se budi najbolje u ljudima(novi zavet),i sad je red da se opredelimo

hocjemo li da brinemo o svima,pa da zivimo u bozjem kraljevstvu na zemlji(jer bogovi ste),ili cjemo da brinemo za sebe i da se polako pretvaramo u nerazumne zivotinjice:hahaha::hahaha::hahaha:

zato mislim da je bitan izvor ili uchitelj,jer odnekud mora da se uchi,ili iz iskustva,ili od boljeg,mada nekad nauchis i od goreg sta da izbegavas

nepismeno,al smisleno:lol::lol::lol:

Veliki broj ljudi je ogorcen zbog nepravde koja nas okruzuje. Stanje je sve gore i napreduje geometrijskom progresijom. Covek i nauka nisu u stanju da poprave katastrofalnu situaciju koja je sve bliza kataklizmi. Sta ti mislis, sta je resenje i koji je izlaz iz ove situacije?

:kpozdrav:

Covek je stvorio ovako stanje on je i u stanju da to stanje promeni , na bolje ili mozda cak i na gore , to je njemu prepusteno .

Ja licno ne mogu sada da dam moj odgovor na to pitanje . Cak ja nemam pravi odgovor , precizan , tacan . Imam nesto blisko tom . Mogao bih da pokusavam uz punu svest da to nece biti potpun , pa mozda i ne potpuno adekvatan ,odgovor . Kao i svi sto pokusavaju .

Ja se ideoloski slazem sa mnogim odgovorima koje je dao Jacque Fresco u svom filmu ZEITGEIST: ADDENDUM . Mislim da bi njegov Venus projekat promenio svet .

Da ne duzim pricu o tome , film mozete videti i na srpskom na ovom sajtu : http://www.zeitgeistmovie.com/add_serbian.htm

O venus projektu ( koji zagovara dustveni sistem gde vise nece postojati , nece biti potrebno da postoje , pa samim tim nece ni postojati , drzave , nacije , religije , a najpre nece postojati novac . Taj ce svet biti zasnovan na resursima , a ne na monetarizmu ! ) o tome mozete videti ovde :

http://www.thevenusproject.com/

Da ne duzim pricu o tome , pogledajte film , procitajte knjigu , ko nece , nemora , taj se i ne pita sta i kako . Taj nece ni do ovog dela teksta stici .

Ono sto bih ja rekao jeste da prvo moramo usavrsiti skole ! Ustvari mi nemamo skole , tek treba da ih oformimo . U skolama bi najpre trebalo ljudi da uce stvari koje su im u zivotu potrebne , disciplina i kriticko razmishljanje ( ne kazem da su one stvari koje uce potpuno bezpotrebne , i one su im potrebne , ali ovo su osnovna znaja bez kojih je besmisleno terati talje , kao da hocete da pravite automobil a ne znate da pravite tocak ). Danasnje skole se uglavnom svode na ucenje napamet i proizvode buduce radnike ( robove ) . U gimnazijama se uci istorija filozofije ali se djaci ne uce filozofiji . Uce se godine i datumi rodjnje poznatih Filozofa i njihovi poznati govori koje djacima uglavnom nisu ni jasni . Mesta za samostalno iskazivanje , razmishljanja , i tumacenja nema skoro nimalo .

Skolovanje bi trebalo da bude besplatno i pristupno svakome i cilj te institucije treba da bude da se deca dovedu do svog maksimalnog potencijala - jer sto je narod pametniji , zivece bogatije .

Ja necu da ulazim u detalje , ali konstatujem da je Srpska osnovna i srednja skola blagi uzas - pocevsi od profesora , ljudi koji deci predaju . Ona je mnogo losija od na primer nemacke skole koja je skoro uvela novi predmet zvani "Sreca" .

Malo o Bozijim zapovestima u hriscanstvu :

1. Ja sam Gospod Bog Tvoj; nemoj imati drugih bogova osim mene .

Ako si ti zaista bog , a valjda ima samo jedan bog , sto se onda plasis da ce mo imati druge bogove ? Ako i ima drugih bogova na osnovu cega ti to tvrdis i na osnovu cega ce mo mi da znamo da si ti zaista pravi bog ?

Ako vam neko kaze - nemojte imati drugih bogova ! To logicno , znaci da postoje i drugi bogovi ?

Malo saljivih pitanja nije na odmet ...

Drugo : Hriscanstvo zagovara zatvoren pogled na svet - ovaj prvi boziji zakon je temelj zatvorenog pogleda ! Neki su na ovom podforumu drugacije govorili .:D

Covek je stvorio ovako stanje on je i u stanju da to stanje promeni , na bolje ili mozda cak i na gore , to je njemu prepusteno .

Ja licno ne mogu sada da dam moj odgovor na to pitanje . Cak ja nemam pravi odgovor , precizan , tacan . Imam nesto blisko tom . Mogao bih da pokusavam uz punu svest da to nece biti potpun , pa mozda i ne potpuno adekvatan ,odgovor . Kao i svi sto pokusavaju .

Ja se ideoloski slazem sa mnogim odgovorima koje je dao Jacque Fresco u svom filmu ZEITGEIST: ADDENDUM . Mislim da bi njegov Venus projekat promenio svet .

Da ne duzim pricu o tome , film mozete videti i na srpskom na ovom sajtu : http://www.zeitgeistmovie.com/add_serbian.htm

O venus projektu ( koji zagovara dustveni sistem gde vise nece postojati , nece biti potrebno da postoje , pa samim tim nece ni postojati , drzave , nacije , religije , a najpre nece postojati novac . Taj ce svet biti zasnovan na resursima , a ne na monetarizmu ! ) o tome mozete videti ovde :

http://www.thevenusproject.com/

Da ne duzim pricu o tome , pogledajte film , procitajte knjigu , ko nece , nemora , taj se i ne pita sta i kako . Taj nece ni do ovog dela teksta stici .

Ono sto bih ja rekao jeste da prvo moramo usavrsiti skole ! Ustvari mi nemamo skole , tek treba da ih oformimo . U skolama bi najpre trebalo ljudi da uce stvari koje su im u zivotu potrebne , disciplina i kriticko razmishljanje ( ne kazem da su one stvari koje uce potpuno bezpotrebne , i one su im potrebne , ali ovo su osnovna znaja bez kojih je besmisleno terati talje , kao da hocete da pravite automobil a ne znate da pravite tocak ). Danasnje skole se uglavnom svode na ucenje napamet i proizvode buduce radnike ( robove ) . U gimnazijama se uci istorija filozofije ali se djaci ne uce filozofiji . Uce se godine i datumi rodjnje poznatih Filozofa i njihovi poznati govori koje djacima uglavnom nisu ni jasni . Mesta za samostalno iskazivanje , razmishljanja , i tumacenja nema skoro nimalo .

Skolovanje bi trebalo da bude besplatno i pristupno svakome i cilj te institucije treba da bude da se deca dovedu do svog maksimalnog potencijala - jer sto je narod pametniji , zivece bogatije .

Ja necu da ulazim u detalje , ali konstatujem da je Srpska osnovna i srednja skola blagi uzas - pocevsi od profesora , ljudi koji deci predaju . Ona je mnogo losija od na primer nemacke skole koja je skoro uvela novi predmet zvani "Sreca" .

trebalo bi da se u skoli uchimo da zivimo jedni sa drugima,da razumemo razlike i da nauchimo da je prednost sto smo razlichiti,jer svi imaju potencijal za nesto

opet nije skola po meri ljudi,nego po meri ekonomije,industrije,takmichenja...

svi menadzeri,svi na kompjutere,svi u doktore:lol::lol::lol:

u principu svaki posao mozes da nauchis za 3 meseca:hahaha::hahaha::hahaha:

znas da pronadjes nalazista nafte,a prodajes kokice:hahaha::hahaha::hahaha:

skola je dzungla,ko gde zaluta

bolja je skola za ljude,pa sad ko kako shvati:D

Malo o Bozijim zapovestima u hriscanstvu :

1. Ja sam Gospod Bog Tvoj; nemoj imati drugih bogova osim mene .

Ako si ti zaista bog , a valjda ima samo jedan bog , sto se onda plasis da ce mo imati druge bogove ? Ako i ima drugih bogova na osnovu cega ti to tvrdis i na osnovu cega ce mo mi da znamo da si ti zaista pravi bog ?

Ako vam neko kaze - nemojte imati drugih bogova ! To logicno , znaci da postoje i drugi bogovi ?

Malo saljivih pitanja nije na odmet ...

Drugo : Hriscanstvo zagovara zatvoren pogled na svet - ovaj prvi boziji zakon je temelj zatvorenog pogleda ! Neki su na ovom podforumu drugacije govorili .:D

dosadno ti jel:lol::lol:

pa zato sto kad nemas ljubavi sve se svodi na telesno,sto opet vodi u sebichnost,sto opet vodi u strah itd...

smanjujes svet koji ti je dat,dok ne dodjes u besmisao

suprotno je ljubav,jer vise vidis,znas,imas,kad vise volis

u tom smislu je da on bude jedini bog

iz ugla ljubavi sve ima smisao i cilj i svrhu

:cool:

@FATAL ERROR
Da li si se nekad zapitao nisu li pojedine drzave PLANSKI (ekonomsko/tehnoloski) nerazvijene (eto ti primer Srbije)?
I uopste, mislis da su sve "ekonomske krize" i haosi cist produkt slucajnosti? Ako malo upoznas osnove svetske ekonomije i savremenih puteva novca, videces da NISTA NIJE SLUCAJNO!

Poslednja izmena:
ochigledne su greske,ochigledno je kad je i sta bilo najbolje,ochigledno je kako je kad chovek sebe postavi za boga,a ne uchi od ljubavi

na kraju niko nema blage veze sta da radi:hahaha::hahaha::hahaha:

bog krecje od opste dobrobiti,ne trazi zrtve i sukobe i osude,nego brigu za sve i ljubav prema svima

mi tumachimo iz svog ugla,a ne upoznajemo ga

isus je prepustio vodjstvo bogu,jer je spoznao ljubav

a sta rade ljudi kad se onaj popeo na most da kao skochi:lol::lol:

jos ima psihologije rulje ebiga:neutral:

al bicje bolje:cool:

iz kog iskustva bi budio dobro u sebi,kako bi se odluchio da dajes kad ti sve govori da uzimas da bi preziveo?

u tome je poenta biblije,chekali su hrista(stari zavet),pokazao je da samo ljubavlju prema svima moze da se budi najbolje u ljudima(novi zavet),i sad je red da se opredelimo

hocjemo li da brinemo o svima,pa da zivimo u bozjem kraljevstvu na zemlji(jer bogovi ste),ili cjemo da brinemo za sebe i da se polako pretvaramo u nerazumne zivotinjice:hahaha::hahaha::hahaha:

zato mislim da je bitan izvor ili uchitelj,jer odnekud mora da se uchi,ili iz iskustva,ili od boljeg,mada nekad nauchis i od goreg sta da izbegavas

nepismeno,al smisleno:lol::lol::lol:

Dobro se najbolje budi dobrim delima , dzhaba se neko fura na Bibliju ako je u dushi pokavaren i zao , u kritichnim situacijama mislim da ce i Hrishcanin i ateista prilichno slichno da reaguju , jer su oboje i dalje ljudi . A konflikt uvek postoji , cela priroda obiluje konfliktima .

Tako je , bitan je izvor , a da li je Biblija dobar izvor ?Jednom bog kazhe "ne ubi" , a posle naredjuje da se ubijaju celi gradovi , ukljuchujuci decu ? Da li takve poruke sluzhe za dobro ljudi ? Tumachi se kako se kome hoce , jedna knjiga ne mozhe biti ceo izvor mudrosti i znanja .
Ja sve vreme pricham da treba da se uchi , stari Grci su imali predavanja iz prijateljstva , a shta danas postoji u shkolama ?
Ima boljih uchitelja od Biblije .

значи ли то да је теби потребно да ти неко покаже како да спознаш срећу?

Pa znas kako - zabodes se u neki cosak neke crkve i molis se ! Molis se ! Tako dok ne umres !
otkud tebi to da ces veru u Boga naci u crkvu ???????????????????????????

Ja ne shvatam sto ti provlacis pricu malo religisku malo naucnu . Sta si ti zapravo ? malo cemo da zivimo u ovom svetu , malo necemo ? Odlocu se vec jednom !
Zar su to po tebi 2 razlicita sveta ? Problem je u tebi sto TI tako gledas na to

Medju mnogobrojnim pitanjima koje je covecanstvo sebi postavljalo odacvno stoji i pitanje - Kako sacuvati coveka ?
I te odgovore dobijaju samo poznati i prebogati....a za ostale niko i ne pita

Opet napominjem da nam odgovor sigurno nece dati neki deda sa kandilom , Vladika ili Papa vec naucnici , inzenjeri , doktori i strucni ljudi koji imaju obrazovanja i znajnja kako da rese problem , da sacuvaju coveka !
ajd da ponovim...........I te odgovore dobijaju samo svetski poznati i prebogati....a za ostale niko i ne pita

Inace kakve jos odgovore za ocuvanje covecanstva dobijamo ??? U vidu izazivanja ratova zarad EURICJA, DOLARA, DIJAMANATA, PROSTITUCIJE, TRGOVINE LJUDIMA, TRGOVINE ORGANIMA, EKONOMSKE KRIZE...ORUZJA, ZLATA, DROGE........u vidu vestacki proizvedenih bolesti za kosenje nacija i rasa ????!!!!! Dobar ti posao rade naucnici, inzenjeri............

Poslednja izmena:
Inace kakve jos odgovore za ocuvanje covecanstva dobijamo ??? U vidu izazivanja ratova zarad EURICJA, DOLARA, DIJAMANATA, PROSTITUCIJE, TRGOVINE LJUDIMA, TRGOVINE ORGANIMA, ORUZJA, ZLATA, DROGE........u vidu vestacki proizvedenih bolesti za kosenje nacija i rasa ????!!!!! Dobar ti posao rade naucnici, inzenjeri............

Nauchnici stvaraju mogucnosti , a na ljudima je nachin na koji ce ih iskoristiti , chak i dok je nauka bila tabu tema , cvetali su poroci i zlo.

Nauchnici stvaraju mogucnosti , a na ljudima je nachin na koji ce ih iskoristiti , chak i dok je nauka bila tabu tema , cvetali su poroci i zlo.
Tako je, ali ja pricam o odgovorima koji su vec dati na ocuvanje covecanstva.....jer vidim da na drzak nacin kasapi nesto sto ne razume, niti zeli da razume, zarad nekog svog nametanja, koje takodje ne razume.

dosadno ti jel:lol::lol:

pa zato sto kad nemas ljubavi sve se svodi na telesno,sto opet vodi u sebichnost,sto opet vodi u strah itd...

smanjujes svet koji ti je dat,dok ne dodjes u besmisao

suprotno je ljubav,jer vise vidis,znas,imas,kad vise volis

u tom smislu je da on bude jedini bog

iz ugla ljubavi sve ima smisao i cilj i svrhu

:cool:

A jel tebi dosadno ? :lol:

Na osnovu cega zakljucujes da nemam ljubavi ? Znas li ti sta je uopste ljubav ,? kad se vec dotices nekog , relativnog , pojma valjalo bi da kazes sta je to . Sta je to za tebe ljubav ?

Kakav to smisao daje crkva ili hriscanska religija ?

Ja volim vise nego ijedan vodja vernika u istoriji covecanstva ! Ja nikog nisam ubio , govoreci kako je to bog kroz mene deluje , i ubija , kolje , zive spaljuje !!! Mene je sramota da ja budem sledbenik tih ljudi i njihovih idelogija . Za mene je to apsurd i kosi se sa svim razumnim sto sam u zivotu naucio .

Ja ne smenjajujem svet . Vi , vernici , pokusavate da ga smanjite i da pobegnete od njega .

Ne morate sve gramaticki isparvno pisati , ali vas molim makar stavljajte velika slova na pocetku recenica i tacku na kraju , zbog citljivosti .

значи ли то да је теби потребно да ти неко покаже како да спознаш срећу?

Ne . Ja pricam koliko druge drzave ulazu u svoje skole i unapredjuju ih . Ja ne znam tacno sta se proucava u njihovim skolama predmetom koji su sazvali "Sreca" . Mislim da je predemet o psihijatriji , odnosno tematika je ono sto se kategorizuje kao psihijatrija .

otkud tebi to da ces veru u Boga naci u crkvu ???????????????????????????
[/B][/U][/COLOR]

Ne moras se sklanjati u crkve .

Mozes otici u podrum , u zatvor , u bolnicu , u sumu , na livadu , na ulicu , u parku , na vrhu zgrade , na groblje , na stepenistu vlade ili skupstine , u kanalizaciju i tamo se moliti .

Ali mislim da ce onaj ko zeli da se moli najpre otici u crkvu , zato sam i naveo taj primer .

A vera u boga se trazi ? A sta je to Bog ?

Ne moras se sklanjati u crkve .

Mozes otici u podrum , u zatvor , u bolnicu , u sumu , na livadu , na ulicu , u parku , na vrhu zgrade , na groblje , na stepenistu vlade ili skupstine , u kanalizaciju i tamo se moliti .

Ali mislim da ce onaj ko zeli da se moli najpre otici u crkvu , zato sam i naveo taj primer .

A odakle ti to, da covek da bi verovao u Boga, da mora da se moli ???????? zar nisu dovoljna njegova dela ???? zar tvoja dela nisu rezultat tebe ???

A vera u boga se trazi ?

Vera se ne trazi...nego se ili ima ili nema

A sta je to Bog ?
Znaces ako ga budes spoznao.....to ti niko ne moze izraziti recima.....prosto je nemoguce

To ti je isto kao kad bih ja tebe pitao (recimo npr ja sam slep, ne vidim) : " Je li FATAL ERROR, kako to izgleda kada vidis ?"??? .......aj sad ti meni opisi kako to izgleda kada vidis ??????????? ti znas sta vidis, ali mi ne mozes to opisati recima

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back