OTVORENI DIJALOG

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hmm ...

Aj da se vratimo par koraka unazad i kažemo ovako:
Dobro jutro, kako ste? :)
Nije li divan sunčan dan? :)

prekrasan je dan :mrgreen: vani sunce sja,toplo je da se može šetat u majicama.Ja upravo idem na kavu pa u teretanu.Večeras nakon posla ću na misu i na malo hodočašće Gospi u obližnje svetište.

I moliću se sv.Savi za međureligijski dijalog i toleranciju

sve to stoji lipa moja ali koliko sam shvatio tema su diskusije o religiji a ne o ratovima.S druge strane kad sam iznio ko sam i šta sam odgovor je bio u spočitavanju grijeha Hrvata a to nema veze ni s tolerancijom ni s religijom.I nisam ni mislio da me uvrijedio nit se isjećam uvrijeđenim,ja nisam za bilo kakvo ubijanje bilo koga pa ni u ime pravde i bilo kakva ubijanja od strane mog naroda ne podržavam niti ih smatram opravdanim

To nije sukladno Bibliji. Bog preko proroka,na mnogo mjesta u Bibliji odobrava ubijanje. Ako hoćeš mogu citirat? Tko si ti da tvrdiš da je bilo kakvo ubijanje nepravedno ako Bog kaže suprotno? Dosta mi je svih ovdje koji tvrde da su vjernici ove ili one konfesije,a nisu spremni prolit krv za svoja uvjerenja.
Ovo je citat iz Biblije,a Biblija je nepatvorena Riječ Božija.
Psalam 54

1 Bože! imenom svojim pomozi mi, i krjepošću svojom odbrani me na sudu.

2 Bože! usliši molitvu moju, čuj riječi usta mojih.

Psal. 5:1, Psal. 55:1

3 Jer tuđini ustaše na me; i silni traže dušu moju; nemaju Boga pred sobom.

4 Gle, Bog je pomoćnik moj, Gospod daje snagu duši mojoj.

Psal. 118:7, Isa. 41:10, Rim. 8:31, Jevr. 13:6

5 Obratiće zlo na neprijatelje moje, istinom svojom istrijebiće ih.

Psal. 89:49

6 Rado ću prinijeti žrtvu, proslaviću ime tvoje, Gospode, jer je dobro.

Psal. 52:9

7 Jer me izbavljaš od svake nevolje, i na neprijatelje moje bez straha gleda oko moje.

Zato bih umolio vjernike koji nisu pročitali Bibliju da to što hitrije učine i da se prestanu prenemagat!!!:hvala:

To nije sukladno Bibliji. Bog preko proroka,na mnogo mjesta u Bibliji odobrava ubijanje. Ako hoćeš mogu citirat?
pozdrav i tebi brate antoniusss-e :mrgreen: lijep dan danas,zar ne?

A to u vezi ubijanja je vrijedilo u Starom zavjetu,Isus je donio milosrđe i praštanje i naglasio da onaj ko ne oprosti drugome ni njemu neće biti oprošteno.Također je rekao da se nikakvo ubijanje ne tolerira.

Ali možda si ti Židov pa se još držiš Starog zavjeta i za tebe ne vrijedi ono što je Isus govorio? Ako je tako onda ono što si napsiao stoji ali samo za one koji nisu Kršćani

prekrasan je dan :mrgreen: vani sunce sja,toplo je da se može šetat u majicama.Ja upravo idem na kavu pa u teretanu.Večeras nakon posla ću na misu i na malo hodočašće Gospi u obližnje svetište.

I moliću se sv.Savi za međureligijski dijalog i toleranciju

Blago tebi. Kod nas jeste sunčano ali se još ne može ići u majicama. :neutral:
(što me podseti na ovo
:)).

Vidim da si iz Splita. To budi neke uspomene u meni. Konkretnije, na jednog Splićanina.:lol:

Blago tebi. Kod nas jeste sunčano ali se još ne može ići u majicama. :neutral:
(što me podseti na ovo
:)).

Vidim da si iz Splita. To budi neke uspomene u meni. Konkretnije, na jednog Splićanina.:lol:

paaa vrlo slično,mi se montiramo na terasu nekog kafića i gledamo kako lipe curice u suknjicama defiliraju Rivom ispred nas :heart:

A za tvoje uspomene,nadam se da su lipe uspomene.Moje uspomene na Beograd su jako dobre,to mi je rodni grad i volim doć tamo.

pozdrav i tebi brate antoniusss-e :mrgreen: lijep dan danas,zar ne?

A to u vezi ubijanja je vrijedilo u Starom zavjetu,Isus je donio milosrđe i praštanje i naglasio da onaj ko ne oprosti drugome ni njemu neće biti oprošteno.Također je rekao da se nikakvo ubijanje ne tolerira.

Ali možda si ti Židov pa se još držiš Starog zavjeta i za tebe ne vrijedi ono što je Isus govorio? Ako je tako onda ono što si napsiao stoji ali samo za one koji nisu Kršćani

Не мислише да сам дошао да укинем Закон или Пророке; нисам. дошао да укинем, него да испуним (Мт. 5,17):bye:

paaa vrlo slično,mi se montiramo na terasu nekog kafića i gledamo kako lipe curice u suknjicama defiliraju Rivom ispred nas :heart:

A za tvoje uspomene,nadam se da su lipe uspomene.Moje uspomene na Beograd su jako dobre,to mi je rodni grad i volim doć tamo.

Jesu lepe, vrlo lepe uspomene. :heart: No, bilo je to prilično davno. :confused:
Drago mi je zbog tvojih uspomena na Beograd. :)

Moraćemo jednom ostaviti prošlost na miru, ukoliko želimo da izgradimo budućnost.
Nešto sam pisala na tu temu ovde: http://forum.krstarica.com/blog.php?b=4711

Jesu lepe, vrlo lepe uspomene. :heart: No, bilo je to prilično davno. :confused:
Drago mi je zbog tvojih uspomena na Beograd. :)

Moraćemo jednom ostaviti prošlost na miru, ukoliko želimo da izgradimo budućnost.
Nešto sam pisala na tu temu ovde: http://forum.krstarica.com/blog.php?b=4711

e bravo,i ja to stalno spominjem a neki se stalno vraćaju na ratove iz prošlosti.Zar Isus nije rekao da trebamo ljubiti neprijatelje? Da me krivo ne shvatiš ja nikom ovdje nisam neprijatelj jer me za Srbiju i Pravoslavlje veže puno toga ali ima onih koji me smatraju neprijateljem pa mi stalno spočitavaju gore navedene stvari.Ja im ne zamjeram ali se tako ne može diskutirati kvalitetno

e bravo,i ja to stalno spominjem a neki se stalno vraćaju na ratove iz prošlosti.Zar Isus nije rekao da trebamo ljubiti neprijatelje? Da me krivo ne shvatiš ja nikom ovdje nisam neprijatelj jer me za Srbiju i Pravoslavlje veže puno toga ali ima onih koji me smatraju neprijateljem pa mi stalno spočitavaju gore navedene stvari.Ja im ne zamjeram ali se tako ne može diskutirati kvalitetno

Ljudi obično pronalaze neprijatelja u neistomišljenicima, a i puni smo predrasuda, opterećeni i oštećeni prošlošću.
Imam - u praksi proverenu - teoriju koja se oslanja na jednu misao: Svaki čovek, kao i svaka knjiga, ima svoje dobre strane; treba samo preskočiti one koje nisu dobre. To apsolutno isto važi i za pojam vremena: treba preskočiti loše dane, odnosno ne dozvoliti im da utiču na ono što dolazi sutra.
Inače, agnostik sam.

Борац за права животиња:

Ево, када на теми кликнем на твој ник - пише да може да се пошаље пп - али преко твоје странице излази ово:

Ево овако изгледа на твом профилу "статистика" - значи нема пп:

Укупно порука
Поруке посетилаца
...................
Блог
Опште информације
  • Учлањен: 02.09.2007.

Eremita,pa u statistici i nema kod nikog pp..u statistici ima samo ono
što javno svi mogu da vide..
A u profilu tj.na njenoj ili bilo čijoj stranici postoji mesto sa kog možeš da pošalješ poruku,
te opcije su gore ispod slike u profilu..

:mrgreen:

Nego.. može li neko ukratko da mi objasni čemu služi ova tema...:dontunderstand:

Tema je u prevodu blaža varijanta predhodne teme predlozi,koju ste sredili..:lol:
Ovde možete da nam postavljate pitanja o pdf religija,da razmenjujete
svoja mišljenja van teme na kojoj ste se potkačili da izgladite nesporazume
a možemo i da pričamo o svemu što je vezano za religiju..okvirno..svi za istim stolom..naravno,bez svadje i prepirke..:)

Tema je u prevodu blaža varijanta predhodne teme predlozi,koju ste sredili..:lol:
Ovde možete da nam postavljate pitanja o pdf religija,da razmenjujete
svoja mišljenja van teme na kojoj ste se potkačili da izgladite nesporazume
a možemo i da pričamo o svemu što je vezano za religiju..okvirno..svi za istim stolom..naravno,bez svadje i prepirke..:)

I ja sam mislio da ovde mogu da se izglade nesporazumi ali kako ako se sretnu nerazumni?:D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back