P E G A Z
Primećen član
- Poruka
- 793
Zašto li je ono''UBEDJENIH'' pod znacima navoda...
![]()
Evo ih ovde
http://forum.krstarica.com/threads/266937
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zašto li je ono''UBEDJENIH'' pod znacima navoda...
![]()
Odlična ideja..
Čekamo Pegaza..

SUPER ZNACI I TI SI JEDAN OD OVIH STO BOLJE ZNAJU O JEHOVINIM SVEDOCIMA OD NAS SAMIHNe mislim na zemaljsku administraciju vec na DUHOVNI PECAT. Slazem se da se covek moze ODRECI svoje vere, ali ne moze ukloniti nesto sto mu je sam Bog podario - blagodat. Moze da se bori protiv nje, umrtvljuje je, ali Bog ce opet cekati povoljnu priliku da mu razgori to duhovno seme i prizove ga Sebi.
Ja sam ovo samo cuo, pa ocekujem potvrdu/negiranje. Forma krstenja Jehovinih Svedoka jeste da se oni krstavaju u ime Oca, Sina i BOGOM BLAGOSLOVENE ZAJEDNICE SVETOG DUHA, sto se po formi razlikuje od Hristove zapovesti na kraju Matejevog Jevandjelja
Koga mrzi da kopa informacije po OBILNO SPAMOVANOJtemi "Jehovini Svedoci..." evo, ukratko sve o njima:
svaka ti cast... aj nas prosvetli malo sta bi mi bez vas 
i iznose lazi i klevete.... ako ti je to namera tvoja stvar.... 

Dobro,znači vi kažete da je to moguće,a da li je ispravno?
Znači,ja ne želim više da budem pravoslavac i pogazim sva ona duhovna
predanja što sam nasledila od svojih predaka...zar to nije greh?

evo megledam ima li kakva zanimljiva rasprava pa da se i ja malo uključim.Sale me već šalje Anti Paveliću ali nisam baš njegov ljubitelj.
Vidim da se ovdje malo raspravlja o raznim vjerama pa velim da se i ja malo uključim,ono čisto da doprinesem malo raznolikosti vjera

Da ova tema ne ispadne monolog, pozdravljam Borca i postavljam pitanje:
U nasoj zemlji ima mnogo sektasa, budista pa i "ubedjenih" ateista. Sta vas je navelo da NE ODABERETE Pravoslavlje kao svoj duhovni put? Da li se ne slazete sa njegovim izlaganjem vere ili vas naprosto odbija moralna disciplina cije lose primere nije tesko naci medju "vernicima"?
Hvala svim buducim ucesnicima teme!
Eto, od necega se moralo poceti...![]()
u čitavom postu ne vidim ni R od religije a niti ne vidim išta šta ima ikakve veze s ovom temom,pišeš o ratu i ubijanjuEvo uputit ću te ja Joco Škljoco
Kreneš iz Splita za Liku, staneš u Gospiću.
Nakon toga se raspitaš ( ili pročitaš ono što piše kada pogledaš linkove koje ću ti dati na kraju ), gdje je put za Jadovno, selo koje se nalazi u Velebitu. Kada to saznaš, odeš fino do planinarskog društva u Gospiću, objasniš im da želiš da se spustiš na dno jame Jadovno.
Onda uzmeš nekoliko kilometara, da dobro sam napisao, nekoliko kilometara užadi, oni će ti bolje objasniti koja užad i zašto. Obavezno ponesi Bibliju, trebat će ti.
Odeš fino sa njima i kada se spustiš na DNO jame Jadovno, upali lapmu ( koju si ponio sa sobom naravno ) i samo pogledaj oko sebe.
Odmah ćeš naći i odgovor na postavljeno pitanje.
Po navodima sa Wikipedije, u tu jamu je bačeno oko 35 000 ljudi do kraja drugog svjetskog rata.
Ja ću biti puno blaži, pa ću reći da je to pretjerivanje, mada nije, ali neka bude da je.
Ali ću ti zato reći da je u tu jamu bačeno SIGURNO oko 10 000 ljudi.
Bacani su svi, mladi i stari, žene i djeca, bolesni i zdravi..itd.
99% bačenih su bili Srbi po nacionalnosti i Pravoslavci po vjeroispovjesti,
naravno u onih 1% bilo je i Hrvata koji su pokušali sakriti Srbe koji su im bili komšije, pa su otkriveni i prošli su isto kao i Srbi, pored njih bilo je još i nešto Roma.
Mislim da je ovo dovoljan odgovor na tvoje pitanje, zašto mnogi pravoslavci prelaze na katoličanstvo, posebno u Hrvatskoj, ne žele ljudi da se za jedno 20 godina nađu na dnu jame kao oni Srbi koji su se tamo našli za vrijeme drugog svjetskog rata.
Naravno, to nije jedini razlog, ima i drugih, ali je definitivno, jedan od razloga koji im daje najjaču motivaciju u tom smjeru.
Evo i dva linka koje sam obećao na početku:
Wikipedia
Blog
Mislim da Moonster nosi neke bolne uspomene iz prethodnih ratova, pa Hrvate ne moze drugacije da sagleda osim kao ustase i ubice.
Pokusaj da ga razumes i stavi ga na "ignore" listu.
Ova tema se definitivno ne bavi ratnim zlocinima a (u globalu) ni politikom.
u čitavom postu ne vidim ni R od religije a niti ne vidim išta šta ima ikakve veze s ovom temom,pišeš o ratu i ubijanju
Mislim da Moonster nosi neke bolne uspomene iz prethodnih ratova, pa Hrvate ne moze drugacije da sagleda osim kao ustase i ubice.
Pokusaj da ga razumes i stavi ga na "ignore" listu.
Ova tema se definitivno ne bavi ratnim zlocinima a (u globalu) ni politikom.
Prvo da bi me analizirao, morao bi da me poznaješ jako, jako dobro, što kod tebe nije ni slučaj, samim tim tvoje analize mogu biti samo površne i pogrešne, kao što i jesu.
Drugo, da si malo pažljivije pročitao ono što sam napisao, video bi da sam u onih 1% ubijenih uvrstio i Hrvate koji su pokušali da spase svoje komšije i Rome.
I jedni i drugi navedeni nisu Srbi i nisu pravoslavci po veroispovesti.
Treće, gde i iz čega ti vidiš da ja sve Hrvate vidim kao Ustaše i ubice ?
Četvrto, ako su ti moji komentari problem, jer na temu bacaju drugačije svetlo, jer daju samo drugačiji ugao gledanja, nema problema, meni je najmanji problem ignorisati ovakvu temu i sve napisano ovde, kao što i ignorišem masu drugih tema.
stvar je da ovo što pišeš nema veze s temom,ako ti je do pisanja o ratovima i politici ima puno tema o tome na drugim PDF.Ja sam se ovdje priključio zbog razgovora o religiji pa mi se ne da čitat kad me neko napada za nešto s čime nemam veze
Pošto vidim da sam u samom početku pogrešno shvaćen, najbolje je da se povučem iz svake daljnje diskusije na ovoj temi, pa ostavljam učesnike da sami uživaju u kolektivnom jednoumlju.
Neću vas više ometati, uživajte, a moderatori mogu da me stave na ignore listu, po zahtjevu Pegaza, meni to ne smeta uopšte, čak sam za to.
Jedini predlog koji ja mogu da dam, je da se naslov teme promeni iz Otvoreni dijalog, u Dijalog istomišljenika..
kako pišeš vidim povezanost religije i religijske netolerancije ali kod tebeReplicirat ću ti samo još ovaj put, i više ne.
Žalosno je ako ne vidiš međusobnu povezanost religije, religijske netolerancije i nažalost politike.
Samo toliko od mene.
Pozdrav
molim te pojasnis svoju tvrdnju.kako pišeš vidim povezanost religije i religijske netolerancije ali kod tebe
Ne radi se o religiji, već o strahu od religijske nejednakosti, to je jedan od razloga koji je i odgovor na tvoje pitanje.

molim te pojasnis svoju tvrdnju.
to bi bio razgovor.pogledaj nekoliko postova iza ovog,tamo di mi se on prvi put obratio.Napisao sam zašto sam ovdje došao na što me on citirao i počeo s nabrajanjem nekih zločina iz prijašnjih ratova.Jel bi to bila tolerancija?
to bi bio razgovor.
ni jednoim recju nije uvredio ni tebe, niti je izgovorio i jednu generalizaciju.
tolerancija nije jednoumlje.
ne mozemo izbrisati zlocine iz prethodnih ratova, niti ih negirati.
mozemo pokusati da razumemo uzroke, i pokusati da sprecimo da ih vise ikad bude..