Otvorena veza /etička nemonogamija

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Мислим да је моногамија последица људске посесивности или високих Ега, сви би да поседују партнера који не сме да пружа љубав и неком другом, иако и тај добија љубав.

Ја бих могао да будем са полигамном девојком, није ми ништа друго битно осим да љубав даје и мени. Таман бих се и ја осећао слободније, не да будем полигаман него што не бих морао да будем нпр. финансијски стабилан, имао бих мању одговорност у вези а свакако бих пружао љубав (што изгледа није довољно).

mrežama za ljude mamcima za ribe vezala si me
okovima od zlata rukama oko vrata...
konopcima ljubavi ...

hoću da kažem
sve u vezama kako god one bile zamišljene
zavisi isključivo od toga kako će neki ljudi koji se viđaju da kliknu jedno na drugo
unapred napisana pravila su nonsens
Pa nije samo klik u pitanju. Ja i ne pričam o nekim pravilima. Ko je živeo sa nekim zna o čemu pričam. Verovatno. Ma i nebitno.

Pa nije samo klik u pitanju. Ja i ne pričam o nekim pravilima. Ko je živeo sa nekim zna o čemu pričam. Verovatno. Ma i nebitno.
reči nikada ne zvuče pogrešno, jedino se mogu pogrešno razumeti
nije klik ono što te drži u vezi, ali jeste neophodan da ti otključa vrata
da poželiš uopšte da prodješroz njih.
živela sam sa nekim itekako, u višedecenijskoj vezi i ne znam o čemu pričaš.

Ako ne želiš samo kombinaciju, tj ono vidite se samo na pola sata, sat radi sexa, a ne želiš ni posvećenu vezu sa nekim, da li je otvorena veza izlaz? Sad to zovu situaciona veza/odnos, kako god.

To znači ono, ponekad i pričate, družite se recimo na Adi, imate sex, a opet svako je slobodan da sebi traži drugog partnera za neki dublji odnos?

Koje su prednosti takvih odnosa?

Pa recimo nisi sam, imaš sex, može ti biti lepo. Niko te ne vara, to je vrsta etičke nemonogamije, ne radi iza leđa, otvoren je odnos. A imaš i vremena da tražiš dalje nešto što ti više odgovara.

Mane?
Šta mislite?
Možete li se pronaći u tome?
Iz ovog zaključujem da je reč o slobodnim osobama. E u tom slučaju izuzetno bih se smorio da budem nekoj povremeni ljubavnik i da pritom gleda da nađe za sebe nešto kvalitetnije.

U slučaju da je bar jedna ili obe osobe zauzete, ovakav vid druženja je idealan :malav:

Pa to je zabavljanje
mislim da je nevažno kako nazoveš relaciju koju imaš sa muškarcem.
mnogo je važniji način na koji gradiš odnos
odnos ima svoju dinamiku
i može da ima svoju ozbiljniju fazu
a i ne mora…
sad i brak je jasno opisan odnos pa u njemu lomova koliko hoćeš …
nevažno je kako nešto krstiš važno je šta raste u tebi u vezi te osobe kad pomisliš na nju

Iz ovog zaključujem da je reč o slobodnim osobama. E u tom slučaju izuzetno bih se smorio da budem nekoj povremeni ljubavnik i da pritom gleda da nađe za sebe nešto kvalitetnije.

U slučaju da je bar jedna ili obe osobe zauzete, ovakav vid druženja je idealan :malav:
nema nikakve etike u ovom slučaju
etika bi bila prisutna kada bi oboje bili bez partnera i
vidjali se neobavezno.

Ako ne želiš samo kombinaciju, tj ono vidite se samo na pola sata, sat radi sexa, a ne želiš ni posvećenu vezu sa nekim, da li je otvorena veza izlaz? Sad to zovu situaciona veza/odnos, kako god.

To znači ono, ponekad i pričate, družite se recimo na Adi, imate sex, a opet svako je slobodan da sebi traži drugog partnera za neki dublji odnos?

Koje su prednosti takvih odnosa?

Pa recimo nisi sam, imaš sex, može ti biti lepo. Niko te ne vara, to je vrsta etičke nemonogamije, ne radi iza leđa, otvoren je odnos. A imaš i vremena da tražiš dalje nešto što ti više odgovara.

Mane?
Šta mislite?
Možete li se pronaći u tome?
želim to..stvarno

svima prija vidiš odnos gde nema ko da te gnječi zbog nehigijenskih navika :lol:
i oženjen muškarac želi to stvarno.
toliko je prekrasno u svojoj neobaveznosti
da bi prodali dušu djavolu samo da dožive
da u vezi ne postoji lista zahteva
u paklu interesantnije..ložiš onu vatru lopatom i bilduješ se
a u raju tamburaš na onoj harfi na oblaku .. gej skroz

mislim da je nevažno kako nazoveš relaciju koju imaš sa muškarcem.
mnogo je važniji način na koji gradiš odnos
odnos ima svoju dinamiku
i može da ima svoju ozbiljniju fazu
a i ne mora…
sad i brak je jasno opisan odnos pa u njemu lomova koliko hoćeš …
nevažno je kako nešto krstiš važno je šta raste u tebi u vezi te osobe kad pomisliš na nju
Ma jasno sve. Ja sam pre za dobar odnos nego formu. Samo mi je ova tvoja priča zazvučala pomalo lajt za život koji nosi mnoge izazove.

Back