Otkrivenje Jovanovo

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
hriscanstvo je bilo suvise miroljubivo u pocetku

trebalo je dodati energije i ratnicku notu,

da ginu u sukobu sa neznaboscima , jer je to bozji plan

iako je to u suprotnosti sa onim - voli bliznjega svoga - okreni i drugi obraz - bog voli sve ljude isto , sve su to njegova deca

a kad zatreba stado slati u rat onda je to sirenje bozje volje po jovanu

Jagnjag iz Otkrovenja se odnosi na janjicare.
DOSLOVNO.

Не разумијем, прво кажеш да Библија није света књига, те да је тамо неки човјек створио Бога, а затим тумачиш пророчанства, некако ми то двоје не иде заједно?

Ide zajedno ako znas da su bibliju pisali oni koji vekovima kradu decu i od njih prave svoje vojnike- janjicare.
(Ti porobljivaci su pisali sve tzv svete knjige i napravili sve religije)
Posto su ta ukradena deca naravno imala mahom los zivot, onda su im njihovi posilni - robovlasnici, aka bogovi" iz "Postanja", dali neku ideologiju, da se bar za nesto drze, da se ne raspadnu sasvim...

Otkrovenje je pisao "bog Izraela".

"Ra" na hebrejskom je reč za "los, lose". Takodje je skracenica za "ritual abuse".

@Jove,pretpostavljam da ti u svetlu ovoga sve dobija novi smisao...

Preporucujem knjige lika koji je bio dugogodisnji prevodilac hebrejskog u Vatikanu i koji je napisao knjige u kojima potanko razlaze zasto smatra da Bibliju nije pisao pravi bog, nego njegov demijurg.

Pisac se zove Mauro Biglino, a prva knjiga mu doslovno nosi naslov "Biblija nije sveta knjiga".
Bog je jedan JHVH Jehova.
a Biblija je Bozja rec.

E to bi bilo pametno, zajedno ti i Ariana otvorite temu imam pojma, pošto sve znate.
Tu epizodu smo vec gledali, kako mene stavljate u kos sa js [ranije su me stavljali sa subotarima u isti kos], a u stvari sve vreme se krijete iza suknja portparola tih denominacija koje osnovase lzni proroci. Nije ovde primarno pitanje ko vise ili cak sve zna, vec je pitanje licemerja, juzni zna da sam ja u pravu.

Tu epizodu smo vec gledali, kako mene stavljate u kos sa js [ranije su me stavljali sa subotarima u isti kos], a u stvari sve vreme se krijete iza suknja portparola tih denominacija koje osnovase lzni proroci. Nije ovde primarno pitanje ko vise ili cak sve zna, vec je pitanje licemerja, juzni zna da sam ja u pravu.
Nije pitanje sta ja znam ( nemam pojma) vec sta tvoj svestenik zna o tvojim stavovima. Jer ti je unosenje virusa ( onomad kad si naseo da je Otkrivenje lazna knjiga) izazvalo lancane posledice i odseklo te od Crkve sve dok se ne ispovedis i pokajes. Bacas se drvljem i kamenjem na Svetitelje Gospodnje, na Crkvene kanone i Vaseljenske sabore. Prezires stav tvog vladike, svestenika.... Sa kojom savescu prilazis Pricescu?
Eto zemo kolko znam da si u pravu, al nadam se na Gospoda da te nece ostaviti u zabludi.

Nije pitanje sta ja znam ( nemam pojma) vec sta tvoj svestenik zna o tvojim stavovima. Jer ti je unosenje virusa ( onomad kad si naseo da je Otkrivenje lazna knjiga) izazvalo lancane posledice i odseklo te od Crkve sve dok se ne ispovedis i pokajes. Bacas se drvljem i kamenjem na Svetitelje Gospodnje, na Crkvene kanone i Vaseljenske sabore. Prezires stav tvog vladike, svestenika.... Sa kojom savescu prilazis Pricescu?
Eto zemo kolko znam da si u pravu, al nadam se na Gospoda da te nece ostaviti u zabludi.
to su sve tvoje predrasude
1. prvo me sjedinjuete sa onima za koje znate da im ne pripadam
2 pa me onda razjedinjujete sa onima za koje ''znate'' da ... jel to tvoj posao da se postavljas izmedju mene i mog vladike, ili da odgovaras i diskutujes i moderises ovde?
sa kojom savescu, pitas me; sa CISTOM savescu. Za sta da se pokajem, za prva cetiri veka? Svetitelji iz prva cetira veka su isto naseli? Ova tvoja generalizacija je bekstvo od konkretnh pitanja; ti ne diskutujes sa mnom, vec sudis o meni. Ja ni avvi nisam sudio, vec sam pokazao jasno sta mu se ''omaklo'', crno na belo. Vasa reakcija je bila, da jedan negira ono sto je ocigledno i sto pise, a drugi da kaze da je to sto pise u redu, jel knez je knez, nema veze koji.
Ali ti ''vidis'' moju zabludu. Da nisam ja ''omanuo''? Ipak si ti trebao da mi obrises i potpis.

P.S. podrzao si jeroha, a suprotan stav pokazao povodom avvinog tumacenja jevandjela - kako to objasnjavas?

Poslednja izmena:
Pa stavljamo te ne bez razloga, trubiš po forumu da svi nemaju pojma sem tebe, baš kao što i oni rade. Ego vam preveliki i jednog dana će puknete ko balon.

Pa stavljamo te ne bez razloga, trubiš po forumu da svi nemaju pojma sem tebe, baš kao što i oni rade. Ego vam preveliki i jednog dana će puknete ko balon.
jeste ja trubim, a ovo sto pisem nije za vas forumase, nego zbog mog ega, predubedjeni sale koji misli da sam ja folirant, nadje mi opravdanje, kriv je mog ego
pitam da li imas ``pecat`` (blagoslov) da propovedas o Otkrivenju. Da se izjasnjavas kao Pravoslavan, ne bih to ni pitao.
pobrkali ste vi loncice, ti prvi
1. ja se izjasnjavam kao pravoslavan
2. sa denominacijama sasvom lepo izlazis na kraj argumentacijom, i lepo je videti kada argmentujes i jovanu prezviteru - zasto i meni lepo ne argumentuejs na konkretna pitanja, nego postajes lican, trazis mi potvrde, overe, pecate? samo pokazujes da nemas argumentaciju protiv mene na osnovu onoga sto pisem, pa onda trazis svu mogucu drugu... ti sad mozes da izmisljas sta god hoces, mozda nekog ubedis i da nisam krsten.... pazi koji si ti mozak - nikom drugom ne treba blagoslov da ''propoveda'' na forumu, a meni samo treba? -alal ti argumentacia i diskutovanje

ja tacno znam kako tvoj mozak radi
- ako je ovaj u pravu, jujuju, bruka, to ne moze biti
- a ja te pitam, - jel istina, sta kazes na argumente, pusti sad jel bruka, DA LI JE ISTINA, to te ptam, ne zanima me jel bruka
- a ti kazees, nije istina jer je sramota, sramota bi bila da je car go - iz bajke o carevom novom odelu.

- i onda, ti se predubedis da bih ja da brukam druge, a da sam sam bruka, i onda umesto da diskutujes ti gledas da me osudis - jel, predubedio si se da ja sudim, pa da me preduhitris

meni nije cilj niti da se iko bruka, niti osudi, SAMO ISTINA u celoj prioci - eto pa ako mi ne verujes, onda nista ne mogu, argumentuj, ili nemoj ni da diskutujemo, vec me brisi, i potpis mi obrisi... a ja cu da trazim drugo mesto, ili drugi jezik [english], ili...

Poslednja izmena:
sve zbog teme koja glasi ''nemam pojma''... ja se sad trudim da doucim nesto u evzi mog posla, i sto vise ucim, sve vise vidim koliko nemam pojma [mnogo ima zavrzlama, detalja, da te ne davim]; a religija - pa nisam ja kriv sto imam 50 godina, a religia me zanima od tinejdzerskih godina, pa sam stigao da naucim, i to sam sve morao sa razumevanjem, a vecina uci napamet, tj. bubajuci, pa posle nema pojma [to ti je objasnjenje zasto ja imam, a mnogi nemaju pojma, jer nisu ucili SA RAZUMEVANJEM]. Ja sam ovde prikazao, citirajuci, dokle je dovelo to ucenje bez razumevanje, pa su s enekima ne samo pobrkali/pomesali loncici, vec su i osnovne pojmove zamenili, i to
  • kod Kesarijskog dozvoljavate da luconosa [lucifer, ako uzmemo latinski prevod], moze da bude i satana i Hristos
  • kod avve Justina, pored ociglednog da je knezom ovoga sveta nazvao Hrista u tumacenju jev. po Jovanu, neki od vas kazu - jeste, titula knez se aplikuje Isaijom ''knez mira, otac vecni'', dok drugi kaze, ne moze jer je knez ovoga sveta sotona - i jedna i druga strana pljuje mene, a tvrde suprotno, uopste nemajuci nameru ni da se usaglase da li je ili nije ovaj aplikovao kneza ovoga sveta na Hrista [''sto je knez ovoga sveta osudjen'']. Dakle, totalno glumljenje, ignorisanje citiranog.
Ja ne samo da sam uvideo greske, vec sam objasnio i zasto su nastale, iz nerazumevanja, a pod uticajem ovog iz mog potpisa, te ukazao kako da se isprave - pa zar je to losa namera u jednoj diskusiji sa nepoznatim forumasima?

Poslednja izmena:
vec su i osnovne pojmove zamenili, i to
zapravo Licnosti su zamenili, i sad cekam da vidim da li ce Jovan prezviter razumeti south-a da se Bozanske Licnosti ne mogu zamenjivati, pa bih se tek onda nastavio da se generalno licnosti ne mogu zamenjivati, jedna sa drugom, narocito, ovako, Hristos sa satanom da se zamenjuje [TO JE BEZUMLJE, NA KOJE JE LICNO SATANA NAGOVORIO, i podvalio vam koristeci se laznim autoritetima]. Ma ne mogu se ni LONCI, ni loncici ZAMENJIVATI/brkati, - mozda sam opet trebao da pozovem starozavetnog svetog proroka u pomoc...sve je ovo proisteklo iz nedefinisanja pojmova i nerazumevanja licnosti, tako da ne samo da mnogi nemaju pojma, vec ne poznaju ni licnosti, kako ljudske, tako i bozanske. I tako, umesto da se diskutuje Sin Coveciji i Sin Boziji, neki bi da Sina nazovu Ocem, knezom i nema kraja ljudskoj gluposti, samo se reinkarnira.

Poslednja izmena:
sve zbog teme koja glasi ''nemam pojma''... ja se sad trudim da doucim nesto u evzi mog posla, i sto vise ucim, sve vise vidim koliko nemam pojma [mnogo ima zavrzlama, detalja, da te ne davim]; a religija - pa nisam ja kriv sto imam 50 godina, a religia me zanima od tinejdzerskih godina, pa sam stigao da naucim, i to sam sve morao sa razumevanjem, a vecina uci napamet, tj. bubajuci, pa posle nema pojma [to ti je objasnjenje zasto ja imam, a mnogi nemaju pojma, jer nisu ucili SA RAZUMEVANJEM]. Ja sam ovde prikazao, citirajuci, dokle je dovelo to ucenje bez razumevanje, pa su s enekima ne samo pobrkali/pomesali loncici, vec su i osnovne pojmove zamenili,
Ma sve je to lepo zemo. Ja postujem tvoje stavove i ucenje. Ali shvati da je nama, koji se nazivamo Pravoslavnima, Crkva merilo naseg razumevanja. Ona je ta koja je stub i tvrdjava Istine po Apostolovim recima, i zato te i upucujem na nju da proveris svoje stavove. Mozda si pogresio negde? Mozda ti je promaklo nesto? Mozda si u nekom velikom revniteljskom duhu, kao mlad, upao u zamku neprijatelja istine? Zato ti predlazem razgovor sa tvojim svestenikom ili Vladikom. Cisto da proveris. Ako te oni aminuju, ko sam ja da ti se suprotstavljam?

Crkva merilo naseg razumevanja. Ona je ta koja je stub i tvrdjava Istine po Apostolovim recima, i zato te i upucujem na nju da proveris svoje stavove. Mozda si pogresio negde? Mozda ti je promaklo nesto?
mozda...
ali za sada je tebi promaklo citiranje sv. jovana zlatoustog [koji si sam cak preveo], ma sta pricamo, promaklo ti je prvih 4 veka Crkve, pise ti u mom potpisu... sa moje tacke gledista 4 veka tebi i slicnima, ili 19 vekova mnogim denominacijama - meni je to skoro pa isto, jer prvi vekovi su stub, temelj, ustanovljavanje, utvrdjivanje.

a ja ako sam upao u zamku, pokazi, kao i ja sto sa lepo pokazao tacno citatom, a kada mi budemo portaparoli vladika, onda cemo po tvome - nema tog uslova sto ti trazis od mene za diskusiju na forumu, vec samo citiranje, moras da kazes kao onomad Isaija knez mira i otac vecni - jel Hristos Otac, sta si objasnjavao Joci prezviteru, jel razume IPOSTASI, ili ti ne razumes?
sto znaci da je Hristos i kao Bog Sin Boziji i kao covek Sin Boziji.
kako je onda knez mirni, a nije otac vecni, citat Isaija, sam si ga ponudio? Ili jeste, da ili ne, odgovori. Kkao ti to uzimas pola recenice za dokaz, a drugu polovinu negiras, jel to tvoj manir jos od prevodjenja sv. zlatoustog, sve radis bre na pola?

sve zbog teme koja glasi ''nemam pojma''... ja se sad trudim da doucim nesto u evzi mog posla, i sto vise ucim, sve vise vidim koliko nemam pojma [mnogo ima zavrzlama, detalja, da te ne davim]; a religija - pa nisam ja kriv sto imam 50 godina, a religia me zanima od tinejdzerskih godina, pa sam stigao da naucim, i to sam sve morao sa razumevanjem, a vecina uci napamet, tj. bubajuci, pa posle nema pojma [to ti je objasnjenje zasto ja imam, a mnogi nemaju pojma, jer nisu ucili SA RAZUMEVANJEM]. Ja sam ovde prikazao, citirajuci, dokle je dovelo to ucenje bez razumevanje, pa su s enekima ne samo pobrkali/pomesali loncici, vec su i osnovne pojmove zamenili, i to
  • kod Kesarijskog dozvoljavate da luconosa [lucifer, ako uzmemo latinski prevod], moze da bude i satana i Hristos
  • kod avve Justina, pored ociglednog da je knezom ovoga sveta nazvao Hrista u tumacenju jev. po Jovanu, neki od vas kazu - jeste, titula knez se aplikuje Isaijom ''knez mira, otac vecni'', dok drugi kaze, ne moze jer je knez ovoga sveta sotona - i jedna i druga strana pljuje mene, a tvrde suprotno, uopste nemajuci nameru ni da se usaglase da li je ili nije ovaj aplikovao kneza ovoga sveta na Hrista [''sto je knez ovoga sveta osudjen'']. Dakle, totalno glumljenje, ignorisanje citiranog.
Ja ne samo da sam uvideo greske, vec sam objasnio i zasto su nastale, iz nerazumevanja, a pod uticajem ovog iz mog potpisa, te ukazao kako da se isprave - pa zar je to losa namera u jednoj diskusiji sa nepoznatim forumasima?
Ako veruješ u Boga srcem a ne glavom onda nema greške. Ti ne tražiš veru već znanje, a znamo ko je nudio znanje u Bibliji i kako je prošao što je dobio to znanje. I kad jednog dana svedeš račun šta znaš, videćeš da ništa ne znaš i ostao si i bez vere i bez to malo znanja. Puniš se kojekakvim informacijama i pokušavaš da razumeš.., a onda Klik upali ti se lampica i ubediš sebe da si u pravu, pa krećeš u pohod da ubeđuješ i druge. Ti si sebe proglasio misionarem. Američki proizvodi hrišćanstva imaju istu misiju, njih ne interesuje drugo mišljenje već da te ubede u ispravnost svog i da ti to i prihvatiš. Niko tebi ne brani da ti iznosiš stavove i niko ti ne brani ni da ubeđuješ ali onda postaješ naporan. Na moju jednu rečenicu ti imaš hiljadu, misliš da je to normalna komunikacija. Nisu ovde deca ej pa stigao nam veliki vaspitač, a mi samo da tapšemo i divimo se tvojim umećem i razumevanjem. Zato ćeš i da prsneš ko balon jer kod takvih je prevelik ego.

Zašto se moja tema o Otkrovenju pretvorila u temu o liku i delu Vbcbbcbc... :dontunderstand:
Zato što svaka tema na ovom forumu počne sa naslovom a već na drugoj strani odvede u nevezano za temu. A ti sad ne razumeš kako funkcioniše forum. Da se pridržavamo i pisanog i nepisanog pravila svaka tema bi imala maksimalno tri strane uz striktan nadzor, a kafane bi bile pod rednim brojem 358.

Back