OTKRIVENA NAJVEĆA NAUČNA PREVARA: Zbog slave nasankao je i najistaknutije stručnjake

Teško je da oni na nižem nivou svesti to mogu da shvate, ali čovek je životinja kao i sve druge životinje i, ma koliko apsurdno zvučalo, kao i sve druge životinje, i ovde i na drugim planetama, nastao je kao produkt i stvaranja i evolucije, i to u odnosu 51:49 ili 50:50. Naime, duh je nastao buđenjem svesti, usled prvog impulsa, odnosno želje prve svesti (Akaše) da sve ponovo pokrene sa mrtve tačke (što sve religije nazivaju „početak“, a i u Bibliji i Kuranu piše „U početku...“), te buđenjem iz neograničenog sna izazvanog uništenjem prethodne apsolutne celine, gde je buđenjem ostalih svesti od strane Akaše zapravo došlo do ponovnog stvaranja svih svesti, odnosno duhova, deljenja univerzuma na svemir i antisvemir, odnosno duhovni i materijalni univerzum, gde je u materijalnom univerzumu, po prirodnim zakonima uspostavljenim od strane Akaše, putem evolucije, nastao život kao takav; zatim, nakon pobune i pada velikog broja svesti iz duha u materiju, veliki broj duhovnih bića ulazi u tela i imamo ovo što sada imamo: dokaz su pećinski ljudi na našoj planeti koji su bili bez svesti do jednog momenta kada su pobunjene i pale svesti ušle u njihova tela, te kada su, otprilike u istom vremenskom periodu, svi pećinski ljudi počeli da slikaju po zidovima pećina, da prave kipove i organizuju prve primitivne religije... itd. itd. Naravno, za sve one koji se bave posledicama, a ne uzrocima, naime Adamom i Evom, zmijom, čarobnim drvetom, trivijalnim tra la la pričicama, verom u krv, kao i blentavim uverenjem da će živeti večno u telu - sve ovo je špansko selo. I kreacionizam i evolucija su izašli iz iste kuhinje i ravnopravni su... i u odnosu 51:49 ili 50:50. Ko zna zna. Ko ne zna neka robuje mentalnim programima.

Ona ne isključuje ali ga ne ni ne uključuje jer ne možeš reći da je nešto uradio bog ako nemaš odgovor.
Koji su to naučnici UVERENI?
Možda jesu agnostici ali sumnjam da imaju na umu jevrejskog boga.
Ne poznajem ni jednog naučnika koji nije bar delom agnostik! A ni jedan pravi naučnik visokog nivoa znanja nije vernik
koji hrli u crkve...:mrgreen:
Bar od ovih koje ja znam!
(Bečković nije naučnik-on je završio gimnaziju i pesnik je-akademik :lol:)

Komšija ,da li je tako ili malkice drukčije-irelevantno je,ali je važno
da religije nisu te koje znaju tajnu nastanka života-isto bi bilo da tvrde da su živa bića nastala tako
što su se stene pretvarale u bića!Da ih neki čarobnjak iz vOza otresao iz stene...:hahaha:

Da li je kreacija,evolucija,sve to zajedno ili nešto treće? ? ?
Treće! ! !
:manikir:

. I kreacionizam i evolucija su izašli iz iste kuhinje i ravnopravni su... i u odnosu 51:49 ili 50:50.

Tesko da su iz iste kuhinje jer kreacionizam (ID) kao objasnjenje nastanka zivota ima samo jedan jedini iskaz: "Stvari su suvise kompleksne da bi nastale iz prostijih evolucijom,
te je neophodno uvesti intervenciju Inteligentnog Dizajnera koji ih je stvorio". Ni reci o tome kakva je priroda tog Dizajnera. Ni reci o tome ko je, sa svoje strane, stvorio dizajnera samog
(jer Dizajner je takodje kompleksan), itd. ID teorija nema nikakve predikcije u sebi, te se ne moze proveravati u tom smislu. ID zagovornici nisu objavili ni jedan ozbiljan rad u bilo kom standardnom casopisu, niti su ikad podneli zahtev za finansiranje svojih istrazivanja.
Oni nam samo kazu da Dizajner mora da je postojao (postoji i dalje?) i mi treba da im verujemo na rec. S druge strane, ID zagovornici nemaju ni jedan eksperimentalni dokaz da sa evolucijom nesto nije u redu, vec samo tvrde da su stvari suvise komplikovane,, tj., oni ne razumeju kako je ta kompleksnost mogla da nastaje slucajnim izborom.
To je cela ID "teorija".

Poslednja izmena:
Tesko da su iz iste kuhinje jer kreacionizam (ID) kao objasnjenje nastanka zivota ima samo jedan jedini iskaz: "Stvari su suvise kompleksne da bi nastale iz prostijih evolucijom,
te je neophodno uvesti intervenciju Inteligentnog Dizajnera koji ih je stvorio". Ni reci o tome kakva je priroda tog Dizajnera. Ni reci o tome ko je, sa svoje strane, stvorio dizajnera samog
(jer Dizajner je takodje kompleksan), itd. ID teorija nema nikakve predikcije u sebi, te se ne moze proveravati u tom smislu. ID zagovornici nisu objavili ni jedan ozbiljan rad u bilo kom standardnom casopisu, niti su ikad podneli zahtev za finansiranjem svojih istrazivanja.
Oni nam samo kazu da Dizajner mora da je postojao (postoji i dalje?) i mi treba da im verujemo na rec. S druge strane, ID zagovornici nemaju ni jedan eksperimentalni dokaz da sa evolucijom nesto nije u redu, vec samo tvrde da su stvari suvise komplikovane,, tj., oni ne razumeju kako je ta kompleksnost mogla da nastaje slucajnim izborom.
To je cela ID "teorija".
Tačno tako,međutim...
Ja recimo agnostički verujem u determinantnu silu koja je izvor svakog života! Čak sam uveren,mada ne sasvim jer nedostaju još mnoge
naučne "karike" da ta sila determinacije potiče od jake sile koja drži na okupu kvarkove i delovanja fermiona pri čemu fermioni asociraju
na božije prste koji samostalno misle...I nesumnjivo je to ogroman komglomerat koji nemamo senzore da sagledamo kao sveukupnost!
Pri tom ne mislim na organizam-to bi bilo majmunsko preslikavanje-drukčije to i skrivenije od naših senzora...Očigledno!

Tačno tako,međutim...
Ja recimo agnostički verujem u determinantnu silu koja je izvor svakog života! Čak sam uveren,mada ne sasvim jer nedostaju još mnoge
naučne "karike" da ta sila determinacije potiče od jake sile koja drži na okupu kvarkove i delovanja fermiona pri čemu fermioni asociraju
na božije prste koji samostalno misle...I nesumnjivo je to ogroman komglomerat koji nemamo senzore da sagledamo kao sveukupnost!
Pri tom ne mislim na organizam-to bi bilo majmunsko preslikavanje-drukčije to i skrivenije od naših senzora...Očigledno!

A ja recimo, zbog jednog licnog "paranormalnog" iskustva, ne mogu da prihvatim ideju da stvarnost nije deterministicka.
Mislim da ona nije deterministicka samo u nasih 4D jer, kako i sam kazes, ne vidimo big picture.

Kada se desio onaj momenat kada je od zivotinje (covekolikog majmuna ) nastao covek?

Vrlo lepo i tacno opisano u cuvenom filmu ":Ödiseja 2001"

Covekoliki majmuni u pecini, napolju pada kisa.....

Jedan mladi majmun pocinje da se udvara najlepsoj majmunici iz copora.....Vodja copora to primeti i ljubomoran, kao i svi majmuni, pritrci mladom majmunu, izujeda ga i izudara i nakon svega izbaci napolje iz pecine, na kisu....

Mladi majmun, izudaran i tuzan, sedne na jedan panj, uhvati butnu kost neke zivotinje koju je copor davno pojeo i tamo bacio njene kosti, i pocne tom STVARI da udara po lobanji zivotinje koja je virila iz zemlje. U jednom momentu od bola udari malo jace i lobanja se razbi.....Mladi majmun je gledao u cudu sta se desilo i SHVATIO: u ruci je drzao PRVO ORUZJE...!

Mlatao je sa butnom kosti, usao izazivacki u pecinu i seo pored zenke zbog koje je dobio batine....

Kada mu je vodja copora besno prisao i hteo da ga bije ponovo, mladi majmun se PRVI PUT U ISTORIJI USPRAVIO NA DVE NOGE i snazno ga udario sa kosti po glavi! Vodja se srusio u samrtnom ropcu, a mladi majmun putio jedan pobednicjki krik!

U tom casu OD MAJMUNA JE POSTAO COVEK!

Ali, od tog prvog ubistva /prvobitnog greha/ do hidrogenske bombe koja moze da unisti zivot na zemlji, prosao je samo jedam mali, beznacajni tren i istoriji planete...

Није чудно да интелектуалци прибегну лажи да би доказали да Бог не постоји. Интелект и јесте ђаво који живи у нама. Отац лажи. Зато су интелектуалци склони неморалу и поротиве се зравом разуму.
За посматрање су људи који свесни тога бирају да верују интелектуалцима.Веровати некоме ко отворено заговара неморал је једна велика лудост. Али интелектулцима то изгледа разумно. Ето колико су интекектуалци разумни: разумно им изгледа оно што је сасвим неразумно. А неће да верују вернику који проучава Бога и коме је морал основа живота. Искрени верник не би слагао ни за какве паре и интелектуалци резонују да је ипак разумно веровати интелектуалцима.Много је људи овде на форуму који су у канџама свог интелекта и не могу да се из њих истргну. Изгубљене душе. Они свесно бирају да верују у лаж.

Ne poznajem ni jednog naučnika koji nije bar delom agnostik! A ni jedan pravi naučnik visokog nivoa znanja nije vernik

Agnostik u smislu da nije siguran da li postoji Tor, Svarog ili Jahve?
Ne postoji metod koji može dokazati da postoji neko više biće, u tom smislu možeš biti nesiguran u vezi njegovog postojanja. Tu nastaje problem... na osnovu čega uopšte dolaziš do pretpostavke da mora postojati ili ne mora postojati? Da li ideja dolazi iz naučnog metoda ili religijskih spisa...
Sama ideja o tvorcu ne dolazi iz naučnog metoda. To što je neko agnostik je njegova lična stvar i nema veze sa naukom.

Није чудно да интелектуалци прибегну лажи да би доказали да Бог не постоји. Интелект и јесте ђаво који живи у нама. Отац лажи. Зато су интелектуалци склони неморалу и поротиве се зравом разуму.
За посматрање су људи који свесни тога бирају да верују интелектуалцима.Веровати некоме ко отворено заговара неморал је једна велика лудост. Али интелектулцима то изгледа разумно. Ето колико су интекектуалци разумни: разумно им изгледа оно што је сасвим неразумно. А неће да верују вернику који проучава Бога и коме је морал основа живота. Искрени верник не би слагао ни за какве паре и интелектуалци резонују да је ипак разумно веровати интелектуалцима.Много је људи овде на форуму који су у канџама свог интелекта и не могу да се из њих истргну. Изгубљене душе. Они свесно бирају да верују у лаж.

Tanka je linija između ovakvog razmišljanja i sečenja vratova u pustinji perorezom... Članovi ISIS-a bi bili ponosni ovom izjavom.

Tačno tako,međutim...

Agnostik u smislu da nije siguran da li postoji Tor, Svarog ili Jahve?
Ne postoji metod koji može dokazati da postoji neko više biće, u tom smislu možeš biti nesiguran u vezi njegovog postojanja. Tu nastaje problem... na osnovu čega uopšte dolaziš do pretpostavke da mora postojati ili ne mora postojati? Da li ideja dolazi iz naučnog metoda ili religijskih spisa...
Sama ideja o tvorcu ne dolazi iz naučnog metoda. To što je neko agnostik je njegova lična stvar i nema veze sa naukom.

O kakvom biću ti to?
Sediš li na očima kad čitaš ili puštaš mozak na pašu ,a malim mozgom kao uzgred...
Nije ovo obavezujuća rasprava,ali je vidno da nisi konzistentan u raspravi...Nikakvog Tora ni Jahvea nisam pominjao,
osim u sprdnji! To su za mene bajke i legende primitivnih ljudi iz davnina...
O silama Univerzuma ja govorim! O astrofizici i misterijama koje još nisu znanje!
Hajde,imaš kapaciteta,ali ne za nadgornjavanje,već koristi za konstruktivnu raspravu na ovoj temi gde vera teži da
dominira nad naukom srednji vek nad modernim vremenima...
Valja pokazati koliko je to suludo i nemoguće!
Jer,vera je i inače iracionalno mišljenje umesto racionalne spoznaje!

O kakvom biću ti to?
Sediš li na očima kad čitaš ili puštaš mozak na pašu ,a malim mozgom kao uzgred...
Nije ovo obavezujuća rasprava,ali je vidno da nisi konzistentan u raspravi...Nikakvog Tora ni Jahvea nisam pominjao,
O silama Univerzuma ja govorim! O astrofizici i misterijama koje još nisu znanje!
Hajde,imaš kapaciteta,ali ne za nadgornjavanje,već koristi za konstruktivnu raspravu na ovoj temi gde vera teži da

Vidi, stvarno nemam nameru da se nadjebavam sa tobom, lepo te pitam u kom smislu agnostik a ti se glupitaš. Zdra'

Ljudi su jedna bolestna bica i kao takva zasluzuju da nestanu sa ove planete vi vernici pricate o nekoj ljubavi prema bliznjima itd.Kakva je to ljubav kad je crkva nekad spaljivala ljude na lomaci? kakva je to ljubav kad su neki ljudi po bozjoj volji odsecali drugima glave? danas ubiju nekog i taj ubica ide samo 6 godina zatvora? i vi pricate da su ljudi svesna bica ja koliko vidim ljudi uopste nemaju svest.

O kakvom biću ti to?
Uf, ovo je bas bilo ostro. Dragoljubce, da li si bio u pravu kada si coveku na ovaj nacin uskratio odgovor o tvom agnosticizmu u koji, mora se priznati, trpas veliki broj naucnika, a da pri tome nisi izveo ni jedan dokaz.

Stvarno, agnosticizam nije tema, ali je negde na pocektu ili sredini te oblasti. Da li ti verujes da postoji natprirodna sila, a da pri tome ne znas kakava je, "cime se bavi", da li je inteligentna ili nije, da li te je stvorila i da li te nakon kreacije prati ili te je pustila niz Dunav da se snalazis kako znas i umes, ili ce ti u jednom momentu pomoci ako si u nevolji? Tesko je odrediti sta je angosticizam, a sta ateizam, i gde je granica izmedju ta dva pojma, a jos teze sta je teizam. Da li je u pitanju bezlicna mocna kreacija kako ju je, da pojednostavim, prikazao Spinoza govoreci o njoj kao o bozanskom stvaraocu? Intrigantno je kad neko kao ti toliko istice svoje (ne)religiozno, agnosticko uvernje, zasto je taj izabrao bas "sredinu" izmedju teizma i ateizma, jer mnogi smatraju da je agnoza bas ta sredina ili da se nalazi na "nicioj zemlji."
Tako mi Odina, religija je opijum za mase!

Agnoza Duha svetog ili Prane ili Univerzalne determinirajuće sile,koju su mnoge religije uočile,a na nama je da je naukama otkrivamo!
Naukama da otkrivas - STA? Moram priznati da mi pojam "Prane univerzalne sile" nije poznat. Sta vise, nije mi ponato ni da li postoji "agnoza Duha svetoga. Verujem da je u pitanju trece lice jednog trolicnog boga?

Tanka je linija između ovakvog razmišljanja i sečenja vratova u pustinji perorezom... Članovi ISIS-a bi bili ponosni ovom izjavom.

Биће да ти баш ниси добро разумео шта је хришћнски морал.
Ако ти ко удари шамар окрени му и други образ, Ако је твој непријатељ жедан; напој га, ако је гладан; нахрани га, ако је го; одени га.
Ако ти ко тражи кошуљу дај му и хаљину.
Ако те ко потера један сат иди с њим два.
Ако даш на зајам не тражи натраг своје.
Не лажи, не пожели туђе.
Ако погледаш туђу жену са жељом већ си учинио прељубу.
Благосиљајте непријатеље своје а не куните.
О каквој сечи вратова причаш? Зар један овакав може тако шта да учини?
Сеча вратова може да се очекује од формалних верника, назови хришћана, Од атеиста који немају морала, Од агностика који немају валидан мотив да би били морални; а од правог хришћанина се само добро може очекивати.

- - - - - - - - - -

Ljudi su jedna bolestna bica i kao takva zasluzuju da nestanu sa ove planete vi vernici pricate o nekoj ljubavi prema bliznjima itd.Kakva je to ljubav kad je crkva nekad spaljivala ljude na lomaci? kakva je to ljubav kad su neki ljudi po bozjoj volji odsecali drugima glave? danas ubiju nekog i taj ubica ide samo 6 godina zatvora? i vi pricate da su ljudi svesna bica ja koliko vidim ljudi uopste nemaju svest.

По томе шта су назови хришћани и цркве радили глупо је судити о Христовој науци.
Ево горе сам описао шта је Христос говорио да треба чинити, Можеш ли да замислиш верника који зна шта његов Бог тражи од њега а да почини збиство?
Нажалост има пуно формалних верника који о вери немају појма и који су у име вере спремни на све па и на убиство.

Poslednja izmena:
Биће да ти баш ниси добро разумео шта је хришћнски морал.
Ако ти ко удари шамар окрени му и други образ, Ако је твој непријатељ жедан; напој га, ако је гладан; нахрани га, ако је го; одени га.
Ако ти ко тражи кошуљу дај му и хаљину.
Ако те ко потера један сат иди с њим два.
Ако даш на зајам не тражи натраг своје.
Не лажи, не пожели туђе.
Ако погледаш туђу жену са жељом већ си учинио прељубу.
Благосиљајте непријатеље своје а не куните.
О каквој сечи вратова причаш? Зар један овакав може тако шта да учини?
Сеча вратова може да се очекује од формалних верника, назови хришћана, Од атеиста који немају морала, Од агностика који немају валидан мотив да би били морални; а од правог хришћанина се само добро може очекивати.

- - - - - - - - - -

По томе шта су назови хришћани и цркве радили глупо је судити о Христовој науци.
Ево горе сам описао шта је Христос говорио да треба чинити, Можеш ли да замислиш верника који зна шта његов Бог тражи од њега а да почини збиство?
Нажалост има пуно формалних верника који о вери немају појма и који су у име вере спремни на све па и на убиство.

Biblija i kuran su pune dvojnosti i kontradiktornosti gde prvo pozivaju na mržnju i klanje a posle ljubi bližnjeg svoga(naravno vernika) , a vernici tipa ISIS i vi foliraniti-vernici iz21.veka se uvek držite njih selektivno , i optužujete jedni druge i naravno ateiste da te tzv.svete knjige pogrešno tumače.

Obe knjige jasno vele i to im je fundament: "Nemoj imati drugih bogova osim mene" i "Nema boga osim alaha" , to je osnova svakog fašizma i svake tiranije iz kojeg prosto mora proizići iz čoveka ono najgore tj.nehumanost u svom najgorem obliku.

Kako je moguće da su 2000 godina svi bili hrišćani i nisu mogli napraviti pravično društvo bvez tiranije klanja i ubijanja u ime te vere??
Pravoslavci,katolici,..su imali istu bibliju ispred sebe kao i vi današnji hrišćani , i iz nekogčudnog razloga svi kolektivno su do pre 200 godina mislili da veštice i jeretike treba pobiti pri viđenju , kako je to moguće??

A šta je dovelo to do toga da većina današnjih hrišćana ne bi spaljivalo veštice u ime Hrista?! , šta im se dogovdilo u glavi da odjednog promene mišljenje??

Ja lično znam šta se dogodilo , ali vernici kao pravi lažovi i najveći prevaranti će bez imalo srama reći da je samo hrišćanstvo dovelo do toga da promene mišljenje i više ne spaljuju veštice , tj.danas se treba zahvaliti crkvi što nas ne spaljuje više.

E tako je sličnafora i sa umtenosti i naukom gde vernici opet bez imalo srama govore da nije bilo hrišćanstva ne bi bilo ni umetnosti ni nauke.
Pa katolici palamude kako je za renesansu zaslužna katolička crkva jer su eto svi renesansni umetnici bili vernici.
Muslimani su ubeđeni da je islam zaslužan za svu nauku i filozofiju jer eto neki arapski ljudi su bili vrhunski astronomi i matematičari , pa samim time svi moramo biti zahvalni islamu kao što svi moramo biti zahvalni hrišćanstvu zbog ljudskih prava i humanosti.

Većeg cinizma od religije nema , i većih lopova od vernika takođe nema na ovom dunjaluku.

Biblija i kuran su pune dvojnosti i kontradiktornosti gde prvo pozivaju na mržnju i klanje a posle ljubi bližnjeg svoga(naravno vernika) , a vernici tipa ISIS i vi foliraniti-vernici iz21.veka se uvek držite njih selektivno , i optužujete jedni druge i naravno ateiste da te tzv.svete knjige pogrešno tumače.

Ima li jos po neka kniiga koja je slicnog sadrzaja ?

Kako je moguće da su 2000 godina svi bili hrišćani i nisu mogli napraviti pravično društvo bvez tiranije klanja i ubijanja u ime te vere??

Kada i gde su to "svi bili Hriscani tokom 2.000 godine" ?
Kakvo je bilo drustvo pre njih u mnogobozackim uredjenjima i religijama ?
Pacificko ? Humano ? Nije bilo klanja i ubijanja ?

Pravoslavci,katolici,..su imali istu bibliju ispred sebe kao i vi današnji hrišćani , i iz nekogčudnog razloga svi kolektivno su do pre 200 godina mislili da veštice i jeretike treba pobiti pri viđenju , kako je to moguće??

Kakvo je stanje po tom pitanju kod muslimana , Izraelaca , panteista sirom Sveta ?

Ja lično znam šta se dogodilo , ali vernici kao pravi lažovi i najveći prevaranti će bez imalo srama reći da je samo hrišćanstvo dovelo do toga da promene mišljenje i više ne spaljuju veštice , tj.danas se treba zahvaliti crkvi što nas ne spaljuje više.

Bas bi bilo dusekorisno i saznajno da nam otkrijes to "Tvoje licno saznanje" , a i po tom pitanju kod "onih drugih" , ako i kod njih ima tako neceg slicnog , a sto se tice recnika koji koristis pogledaj u Pravilnik sta on kaze o tome ...

Većeg cinizma od religije nema , i većih lopova od vernika takođe nema na ovom dunjaluku.

Siguran si u to ? Onako , u smislu argumentovano i bez "zadrske" ...
Antiteistu su , po Tebi , "suve postenjacine" ?
U zatvorima njih nema ?
Na sudjenjima takodje ...
Medju osumnjicenima isto ...!

Naukama da otkrivas - STA? Moram priznati da mi pojam "Prane univerzalne sile" nije poznat. Sta vise, nije mi ponato ni da li postoji "agnoza Duha svetoga. Verujem da je u pitanju trece lice jednog trolicnog boga?
To samo liči na intuiciju toga na šta ciljaš...
Budizam je prilično toga otkrio,tačnije,princ Sidarta,ali je vremenom zastranio i on u mistiku,baš kao i Jung,
Jaspers i Svedenborg pre njih...
Komšija je o tom dosta pisao...
Međutim,ja to ne bih komentarisao jer se tu mešaju intuicija i imaginacija po mističnim temama...
Ja čak tu silu i ne smatram svemoćnom ,večnom ,a nikako sveznajućom-svemudrom...Nema ona
te božanske atribute osim u glavama-mislima fanatika...
Iz tog razloga ja i ponekad kažem da duše ,pa i ti tzv.bogovi umiru kad tad to su procesi koji se uveliko proučavaju.
Od medicine do astrofizike!
To što tebi Hogare ovo nije poznato,ne znači da ne postoji uopšte...Ne postoji u tvojim mislima,ali sad eto i postoji...:lol:;)

- - - - - - - - - -

Tibetanska knjiga mrtvih-Bardo Todol,otkriva još mnogo više od ovog šta sam ja ovde iznosio-nemam ništa protiv da
se i ona uvrsti u literaturu kao argumentacija za pojedine teze iznete ovde...:lol:

Obe knjige jasno vele i to im je fundament: "Nemoj imati drugih bogova osim mene" i "Nema boga osim alaha" , to je osnova svakog fašizma i svake tiranije iz kojeg prosto mora proizići iz čoveka ono najgore tj.nehumanost u svom najgorem obliku.

A šta je dovelo to do toga da većina današnjih hrišćana ne bi spaljivalo veštice u ime Hrista?! , šta im se dogovdilo u glavi da odjednog promene mišljenje??

E tako je sličnafora i sa umtenosti i naukom gde vernici opet bez imalo srama govore da nije bilo hrišćanstva ne bi bilo ni umetnosti ni nauke.
Pa katolici palamude kako je za renesansu zaslužna katolička crkva jer su eto svi renesansni umetnici bili vernici.
Muslimani su ubeđeni da je islam zaslužan za svu nauku i filozofiju jer eto neki arapski ljudi su bili vrhunski astronomi i matematičari , pa samim time svi moramo biti zahvalni islamu kao što svi moramo biti zahvalni hrišćanstvu zbog ljudskih prava i humanosti.

Naivan si ako misliš da je bilo koji Hrišćanin bilo kada ratovao. Ratovali su ljudi u ime Hrišćanstva ili su se pozivali na Hrišćanstvo, kao što se NATO kada je bombardovao Srbiju pozivao na humanitarni rad. Svi znamo da su krstaši imali ogromna imanja i preko stotinu svojih ljudi, a isto tako znamo da u ''mračno'' doba je bilo

''Skidaj gaće ženo''
''Čibe bilmezu''
''E, ova je veštica''
''To, gori kujo!''

To sa religijom je uvek bila maska za zločine koju su ljudi koristili da obmanjuju mase.

Back