Tristran
Zainteresovan član
- Poruka
- 309
Ako pričamo o zemljama u kojima postoji vladavina prava, da to jeste ta ista priča.То није друга прича. То је та иста прича!
Ali mi ovde pričamo o Srbiji i o tome koliko su ovde radnici u mnogome obespravljeni.
U Srbii je situacija ovakva: ako radnik tuži državu ili nekog ko je u okrilju države, spor će zastariti u većini slučajeva. Ako država tuži radnika ili neko ko je u okrilju države, spor će biti završen brzinom svetlosti i radnik će biti kriv, ako je zaista kriv, a u mnogim slučajevima i kad nije kriv.
Veruj mi znam o čemu pričam.
Gde je tu pravda koja nužno mora postojati za svakog?
Dok sam studirala, radila sam kao ispomoć u kancelariji jednog poznatog beogradskog krivičara. Dešava se da zastare predmeti gde postoje čisti dokazi da je neko počinio krivično delo.
Krivična dela su daleko ozbiljnije stvari od npr. jednog radnog spora, pa ni za to nema pravde. A kako onda da očekujemo da u nekim situacijama gde bi griža savesti sudije bila daleko manja (jer bi oštećeni bio dodatno oštećen, ali ne previše, po život opasno) ne bude odbacivanja dokaza, uzimanja mita, zastarevanja...
Vidi se da nisi imala posla sa sudovima.

Blago tebi.