Vidim da odavno nije pisano na ovu temu ali svejedno posto imam isti problem kao i ostali, osecam potrebu da se pozalim

. Imam 33 godine, od pre par meseci usna je pocela da mi otice. Mislila sam da sam alergicna na nesto pa sam uradila alergo test ali nije pokazao nikakve rezultate, pomislila sam da je do zuba i otisla kod zubara ali mi je i on rekao da nije nista sto se tice usne duple vec neki genetski pomeremecaj u mom organizmu. Nisam dobila nikakvu terapiju jer po njemu to ne moze da se leci samo kombinaciju nistatina, pantenola i hidrogena za ispiranje usne duplje ali to nije pomoglo. Inace meni se otok javi uglavnom ujutru kada se probudim i traje mi od 12-24 sata. Kada natece imam osecaj tezine, kasnije kada prolazi osecaj je kao kada vas popusta anestezija od zubara, malko svrbi i oseca se olaksanje uz prolazak utrnjenosti. Kod mene nema pravila sto se tice gornje ili donje usne. Ponekad otice donja levo, po nekad donja desno, pa onda gornja levo, gornja desno, a ponekad otok krene s jedne strane da bi se prosirio na drugu. Takodje sam primetila da me po nekad na telu negde zasvrbi i ja se cesem kao nenormalna da bi mi se taj deo tela naduo i otekao, otok splasne kao i usna u roku od 12-24 casa. Pre neki dan mi je otekla brada, a juce su mi otekli prsti na ruci jer sam ih nazuljala makazama, sisajuci kuce. Zelela sam da saznam da li ima pravila kada se pojavljuje i sa cim pa proveravala: Mislila sam da je zbog zivotinja, jer sam stalno u kontaktu sa istim , proverila sam i nije

, pa sam pomislila da nije od neke hrane i izbacila sam par stvari na par dana, medjutim nije ni to

, na kraju sam pomislila da mi se javlja uglavnom kada me produva vetar i kada sam na promaji, ima poklapanja ali ne mora da znaci. Ako je genetski onda ne znam da li nam ima pomoci. Ako je neko resio problem ili saznao bilo sta novo neka mi odgovori. Hvala