Otac zaljubljen u ćerku, a majka u sina..?!

Čekaj, koliko ta deca imaju godina? Ja se kupala gola na plaži sigurno do 5. godine. I ne samo ja nego sva deca tog uzrasta na plaži. Ne možemo tvrditi da pre 20 godina nije bilo pedofilije....
Kapiram ja šta hoćeš da kažeš, ni ja ne volim da sudim uopšte, a pogotovo ne ako o svemu znam samo iz novina... Mene više zanima ta kulturološka različitost, gde je granica? Pročitala si što je neko naveo neke bizarne članove por. zakona u SAD... o tome pričam, meni je to spuki.

Pretpostavljam da se radi o tome da menjaju pravila u zavisnosti od iskustva. Nesto se desi i oni onda uvedu pravilo da to sprece i tako dalje. Tako funkcionise taj sistem, ima svoje mane isto kao i neki drugi. Ovde pricam samo situacijama sa decom, ne o njihovoj nacionalnoj paranoji i medijima na steroidima.

Mene ipak iznenadjuje da ste svi toliko ubedjeni u nevinost ove porodice. Kako mozete biti sigurni u to? Hocete reci da se takve stvari ne desavaju u Srbiji?

Koliko znam, u Srbiji su ludnice pune, isto tako zatvori... a postoji i pristojan broj ludaka i kriminalaca koji se slobodno setaju ulicama.

Eto, da budem iskrena nikad nisam snimala film sa svojom golisavom decom i ne mogu da zamislim situaciju u kojoj bih pomislila da je to dobra ideja. Jednostavno ne reklamiram golotinju svoje dece.

A sto se tice te Poljakinje, vrlo je ruzno kriviti Kanadjane i njihov pravni sistem sto je stitio prava deteta. Zasto bi neko normalno dete lagalo tako nesto o svojim roditeljima? Dobila je sto je zasluzila... kaznu! A roditelji takodje za svoje propuste u vaspitanju.

...mislim da je slike nasao serviser u firminom kompu koji je otac te dece koristio sluzbeno i prijavio...najverovatnije se radi o nesporazumu ...a sto se tice kanadjana, mozda za njih nije uobicajeno da deca lazu ali ova nasa su takva a valjda i poljska... ta zena nam je jos pricala da je kupila usisivac i slomila a onda vratila u prodavnicu bez problema, poverovali su joj da aparat nije bio ispravan... i jos je dodala - njima je nezamislivo da neko to moze da slaze i da ovi nasi kad tamo odu to bas koriste, vracaju sve i svasta

...mislim da je slike nasao serviser u firminom kompu koji je otac te dece koristio sluzbeno i prijavio...najverovatnije se radi o nesporazumu ...a sto se tice kanadjana, mozda za njih nije uobicajeno da deca lazu ali ova nasa su takva a valjda i poljska... ta zena nam je jos pricala da je kupila usisivac i slomila a onda vratila u prodavnicu bez problema, poverovali su joj da aparat nije bio ispravan... i jos je dodala - njima je nezamislivo da neko to moze da slaze i da ovi nasi kad tamo odu to bas koriste, vracaju sve i svasta

Iju, a posteni Kanadjani ne znaju sta ih snaslo od bezobraznih Srba koji lazu. Ma idi... prevejani su samo tako. Istina je da mozes da vracas robu, ako nesto nije u redu i ako imas racun i sve etikete su na mestu.

Mozes slobodno da mi verujes, posto zivim u Kanadi, Srbi su mala deca kada je varanje u pitanju (u odnosu na Kanadjane). Nego mozda ti siroti Srbi jos nisu ni provalili kako im Kanadjani zavrcu usi.

Poslednja izmena:
Amerika pored toga sto ima javni spisak osudjivanih pedofila dostupan na internetu sa sve slikom i imenom i prezimenom, ima jako strog porodicni zakon.
Meni su ova dva bila zaprepascujuca za nase standarde...
Devojčice starije od devet meseci (!) ne smeju se kupati u bazenu bez jednodelnog kupaćeg kostima- Dodirivanje dečjih genitalija prilikom kupanja dozvoljeno je samo tokom prvih nekoliko meseci bebinog života

Nemam nista pametno da kazem na temu al ovo mi upalo u oci a moram da prokomentarisem ...
Potpuno mi je ok ova stavka.
Malo mozda preterano zvuci jednodelni kostim al apsolutno podrzavam da devojcica treba da ima kupace gacice kad je na plazi ili bazenu.
Pre svega zbog licne higijene, a tek onda zbog (daleko bilo ) pedofila.
Iako je to vreme pelena pa je skoro besmisleno govoriti o kucacem al onda bar ta pelenica da prekrije sta treba da prekrije.

Mozda jesu ta americka pravila preterana, slazem se. Ali opet, kada malo bolje pogledam, bolje i spreciti nego leciti. Ne znam kako je bilo pre nekoliko decenija, ali verujem da se nije govorilo o pedofiliji kao danas. Malo, malo pa procuje se za neki grozni slucaj. Prosto, roditelji i pored svoje brige za decu i paznje koje im pruzaju nekada neke stvari ne mogu da sprece. A sto se tice same teme: Ne ne verujem da je rec o incestu. Vec o roditeljskoj ljubavi:-)

Nedavno sam čula babu kako sa komšinicom priča o tome da je njen sin zaljubljen u svoju ćerku..
Čudno mi je to zvučalo i pomislila sam, možda nije bukvalno, tj nije to ista zaljubljenost kao prema nekoj drugoj osobi već, ona normalna, rodbinska..
I sa dečkom sam bila pričala o tome, i on je stao i razmisljao malo.. Neki pričaju da je u pitanju samo rodbinska ljubav, mada, ja sve više mislim da je u pitanju prava zaljubljenost, ali samo u granicama normale.
Šta vi mislite o tome. Interesuju me tudja razmišljanja. z:lol:
па ако постоје такви онда молим бога да се роди још један хитлер или стаљин и да их све похвата и набије у логор и да им се крви напије!
То је болест!Изопачена болест!

Nemam nista pametno da kazem na temu al ovo mi upalo u oci a moram da prokomentarisem ...
Potpuno mi je ok ova stavka.
Malo mozda preterano zvuci jednodelni kostim al apsolutno podrzavam da devojcica treba da ima kupace gacice kad je na plazi ili bazenu.
Pre svega zbog licne higijene, a tek onda zbog (daleko bilo ) pedofila.
Iako je to vreme pelena pa je skoro besmisleno govoriti o kucacem al onda bar ta pelenica da prekrije sta treba da prekrije.

Ima smisla, ali to je u Srbiji gotovo nemoguce.

Nije bitno sta su ili da li su babe pričale o njihovim sinovima i dal sam to čula pre dva dana il mesec dana, bitno je to šta vi mislite o tome..
Niti je bitna pedofilija, vec me samo interesuje dal je to prava zaljuljenost samo "svesna" zaljubljenost..

Ako me razumete šta sam rekla..:think:

Imam cerku studentkinju i sina osnovca. Ljubav mog supruga i moja prema deci je beskrajna (pretpostavljam kao svakog roditelja). Ono sto primecujem kod supruga u odnosu na cerku je to sto voli mnogo da se pohvali sa njom (lepa, pametna, odgovorna,....), kritike i ribanje prepusta uglavnom meni :) Ona je bila i ostala dete koje ne voli mnogo da se gnjavi, dok je sin susta suprotnost - jos kao beba je voleo da ga "mesim" ljubim, mazim. Pa to jos uvek koristim, dok ne nadje devojku, da me zameni, hahah :D
Ocevi malo teze prihvataju odrastanje svojih cerki (decko, skitanja nocu, nezavisnost,...), pa ponekada imaju neodgovarajuce reakcije. Takve situacije moraju vrlo pametno da se resavaju, da se niko ne oseti "pobedjenim", jer se time odnos ugrozava. Ja mogu da kazem iz naseg iskustva, da smo oduvek bili krajnje otvoreni sa decom, nista nismo krili od njih, o svemu razgovarali i to se pokazalo kao dobitna kombinacija (ponekad zamaraju) ali imaju potrebu da nam sve ispricaju: gde su bili, s kim, kako je bilo, blabla,... Strasno smo bliski, ali sam ja ta koja s vremena na vreme potseti ko je roditelj, a ko dete - tek da se zna. :) Znaci "zaljubljenost" roditelja u svoju decu ne postoji (patoloski primeri su druga tema), ali ljubav nekad zna da se sakrije iza opsednutosti i posesivnosti,( pa da to nekome lici na "zaljubljenost"). Na roditeljima je da je pravovremeno sagledaju, stave sami sebi granice, da ne bi sutra imali decu kao sto su oni sami.

Imam cerku studentkinju i sina osnovca. Ljubav mog supruga i moja prema deci je beskrajna (pretpostavljam kao svakog roditelja). Ono sto primecujem kod supruga u odnosu na cerku je to sto voli mnogo da se pohvali sa njom (lepa, pametna, odgovorna,....), kritike i ribanje prepusta uglavnom meni :) Ona je bila i ostala dete koje ne voli mnogo da se gnjavi, dok je sin susta suprotnost - jos kao beba je voleo da ga "mesim" ljubim, mazim. Pa to jos uvek koristim, dok ne nadje devojku, da me zameni, hahah :D
Ocevi malo teze prihvataju odrastanje svojih cerki (decko, skitanja nocu, nezavisnost,...), pa ponekada imaju neodgovarajuce reakcije. Takve situacije moraju vrlo pametno da se resavaju, da se niko ne oseti "pobedjenim", jer se time odnos ugrozava. Ja mogu da kazem iz naseg iskustva, da smo oduvek bili krajnje otvoreni sa decom, nista nismo krili od njih, o svemu razgovarali i to se pokazalo kao dobitna kombinacija (ponekad zamaraju) ali imaju potrebu da nam sve ispricaju: gde su bili, s kim, kako je bilo, blabla,... Strasno smo bliski, ali sam ja ta koja s vremena na vreme potseti ko je roditelj, a ko dete - tek da se zna. :) Znaci "zaljubljenost" roditelja u svoju decu ne postoji (patoloski primeri su druga tema), ali ljubav nekad zna da se sakrije iza opsednutosti i posesivnosti,( pa da to nekome lici na "zaljubljenost"). Na roditeljima je da je pravovremeno sagledaju, stave sami sebi granice, da ne bi sutra imali decu kao sto su oni sami.

Komentar bez greske, potpuno se slazem sa tobom:D

Back