Osveta..?

zavisi o kome se radi i da li je "povredjivanje" namerno... ljudi svesno i nesvesno greshe... teshko prelazim preko namernih stvari dok je vec druga stvar kad chovek chini greshku koje nije svestan... volim da vratim duplo bilo dobro ili zlo, ali ne radim na planiranju bilo chega... situacije se uglavnom same od sebe nameshtaju, a ja umem da iskoristim svaku od njih... chesto je i prekid kontakta sa nekim vec dovoljna osveta...

U mom slucaju je bilo (zlo)namerno povredjivanje..prvo mi je trebalo vremena da shvatim da mi se radi iza ledja,a kad sam shvatila..osecala sam potrebu da vratim,da osete ono sto i ja..ali nisam umela..mozda su mi se nekada i ukazale prilike za to,a ja ne umem da prepoznam povoljan trenutak..prekinula sam kontakt,ali bas i ne verujem da je to bila dovoljna osveta.Al eto,nadam se da ce im se vratiti vec nekako :roll:

Uglavnom se posle nekog dogadjaja koji me je zesce uznemirio imam jaku zelju da se osvetim,i vec u glavi razlazem "super plan koji ce sigurno upaliti",ali se vec ohladim.Taman kada lagodno zaboravim sve to,vidim tog nekog,i u meni se opet probudi neka zelja za osvetom,i tako da tu osobu konstantno pravim ljubomornom,narocito nekog decka,cisto da vidi da nema zajebancije sa mnom.

U mom slucaju je bilo (zlo)namerno povredjivanje..prvo mi je trebalo vremena da shvatim da mi se radi iza ledja,a kad sam shvatila..osecala sam potrebu da vratim,da osete ono sto i ja..ali nisam umela..mozda su mi se nekada i ukazale prilike za to,a ja ne umem da prepoznam povoljan trenutak..prekinula sam kontakt,ali bas i ne verujem da je to bila dovoljna osveta.Al eto,nadam se da ce im se vratiti vec nekako :roll:

pa ne znam tachno o chemu se radilo kod tebe...deshavalo mi se (ranije) na poslu da mi rade iza ledja... uvek sam burno reagovala na pokushaje raznoraznih smicalica...takvim ljudima nema nishta gore nego kad im saspesh u lice da znash za sve njihove mucke odnosno koliko su bedni... nikada im nisam zelela zlo u smislu kako oni meni jesu, verovatno i zato shto sam znala da mi ne mogu nishta... sa bliskim ljudima na lep nachin razgovaram o onom za shta mislim da im nije bilo u redu... u vecini sluchajeva tu se radilo o "nesvesnim greshkama"... e sad, bilo je i onih za koje sam znala da su mislili da "im se moze" pa sam samo hladno prekinula kontakt i znam da im nije svejedno mozda bash zato shto ih nisam udostojila ni objashnjenja...

Čudno, ali ovome ništa nebi ni dodala ni oduzela....samo se nadam da će jednom
osetiti bar deo onoga što sam ja pretrpela usled njihovog provredjivanja, i volela bi
da nekako malo izdaleka gledam...kako im je, boli li ko mene ili možda čak i više
eto......možda bi tada bila malo zadovoljnija...:evil:
Slučajne greške prepoznam i to ne zameram nikom, pa dešava se, svakom kao i
meni uostalom.........;);):cry:

osetiti bar deo onoga što sam ja pretrpela usled njihovog provredjivanja, i volela bi
da nekako malo izdaleka gledam...kako im je, boli li ko mene ili možda čak i više
meni uostalom.........;);):cry:

Znaš šta? Ljudi koji su takvog karaktera da nekog namerno povređuju obično ne povrede samo nas, i natrče u životu na nekog istog kao što su i oni, pa dobiju "po nosu" i za ono za šta su krivi i za ono što nisu. To je to što im život vrati - sami sebi vrate svojim ponašanjem. Samo nisu nam uvek u vidokrugu, pa i ne znamo kako ih žuvot kažnjava. A oni sigurno neće doći nama da se žale. Kada te spopadne tuga ili bes u vezi neke uvrede koja ti je naneta, samo se seti kako bi ta osoba uživala kada bi znala da te muči i kada nije sa tobom! Odmah će te proći. Ko može odmah da uzvrati, dobro je, a ko ne može, kasnije to ima manju korist za nerve. Jedino što malo zaleči ponos.

meni uostalom.........;);):cry:[/QUOT

Bash to..pozelim da osete shto i ja..al dok ja isplaniram osvetu i bol me mine:lol:
Ni ja ne zameram kad neko sluchajno pogreshi..:)

meni uostalom.........;);):cry:[/QUOT

Bash to..pozelim da osete shto i ja..al dok ja isplaniram osvetu i bol me mine:lol:
Ni ja ne zameram kad neko sluchajno pogreshi..:)

:D:D:D...znaš EdoLina...prosto je čudno koliko imamo ista mišljena i stavove,
drago mi je zbog toga......to je zaista retkost.....:D, a što bi pa zamerala nekom
kad znam da je bilo nenemerno...ljudi smo i svi imamo prava na greške. Ali one
namerne, podle, pokvarene, mrzim iz dna duše, gadim se takvih ljudi, i uvek
postavljam sebi isto pitanje, kako oni sami sebe trpe takve kakvi su. :mad::mad:

Da li se,kada vas neko povredi,svetite? Ili vise volite da samo iskulirate osobu..?
Posto sam ja postavila pitanje,reci cu vam kako je kod mene-ja ne umem da se svetim! Prosto ne umem,ne moze da mi padne na pamet ideja kako da vratim nekom,kako da ga povredim..A to mi uzasno smeta,jer je bilo milion situacija kad mi je to bilo potrebno i mnogo ljudi koji su to zasluzili..ali,avaj..:(
P.S. Izvinjavam se ako je tema vec bila,nova sam ovde.. :oops:

Ima vremena, naucice te zli ljudi kako da im uzvratis, moras se braniti od takvih koji zive za to da povrede slabijeg od sebe.

Back