Osveta i psihologija osvetnika

ko bre da se sveti? da troshim energiju moje dragocene persone :lol: na debile koji misle da su me povredili?
nisam taj tip, defanzivna sam, ali to je daleko od osvete jer ne troshim vreme na smishljanje kako da nekome uchinim neshto nazao... uostalom, najveca osveta je moje nestajanje iz njegovog zivota :lol: a to me ich truda ne koshta...

Dajte ljudi sta se prodajete kao Majka Tereza, "Ja se ne bi svetio ili svetila i te fore". Kada je kazna ili osveta normalna pojava od postanka covecanstva, ona postoji od vesala , bicovanja iz proslosti do elektricne stolice, vidite nas krivicni zakonik.

Znam ja ludaka koji bi se za sitnicu svetili jer su mozda egocentrici i poljuljan im ego, ali to su budale.
Ali ako je nepravda ucinjena, ja necu cekati "dedicu" sa neba kojeg nema 2000 godina i sada igra plaustation 3 pa ga zabole za pravdu i nepravdu na zemlji.

Osveticu se, ali samo toj osobi i ne preko neke druge. Upravo ta osveta moze biti "delotvorna" i spreciti ga kasnije da "gazi" druge ljude. Za osvetu nikada nije kasno i najbolje se sluzi hladna.

Slazem se .Ponekad je potrebno zastiti sebe na taj nacin sto cemo se osvetiti. Mislim na neke sitne pakosti koje ljudi svakodnevno cine jedni drugima. Na moju zalost ja tu sposobnost nemam. To je pravi odgovor na pitanje : Kako se zauzeti za sebe i kako napredovati .

Sigurno ste nekada naleteli na neku osobu koja vam se za nesto sveti, na bilo koji nacin.
Mene zanima sta pokrece te osvetnike da se svete, da li im je to poluljan ego, pa moraju da izravnaju racune na ovaj nacin ili onaj ili sta je u pitanju?
Kapiraju li ti osvetoljubivi ljudi samo tako sebe koce i ponizavaju umesto da zive svoj zivot normalno oni se opterecuju nekom osvetom.

vjeruj da imam priliku da bih se osvetila jednoj (il dvije) osobe zbog ogromne nepravde nanesene mom dragom prijatelju..

Sigurno ste nekada naleteli na neku osobu koja vam se za nesto sveti, na bilo koji nacin.
Mene zanima sta pokrece te osvetnike da se svete, da li im je to poluljan ego, pa moraju da izravnaju racune na ovaj nacin ili onaj ili sta je u pitanju?
Kapiraju li ti osvetoljubivi ljudi samo tako sebe koce i ponizavaju umesto da zive svoj zivot normalno oni se opterecuju nekom osvetom.
Svaka dusa ima svog dusmanina.

Ja nemam potrebe da se bilo kome svetim

sve im se vrati samo
drag.gif

Smatram da samo ljudi, prizemne duše, mogu tako nešto da rade. Svetle duše nastoje da poprave. Osveta je nešto, da ti se naplati za sve. Sa sve kamaticom. Ja sam ekonomista, takoC da, ako iko zna kamate, onda ih znam ja. :) Elem, šalu na stranu, nisam se nikada nikome svetila, niti ću. Jer to nije moj nivo, i smatram to jako lošim. Jer ja nikada ne mogu da vratim to nešto, koliko je to mene bolelo. Progorevalo. Ja ne bih umela da smislim tako bolesne načine, ne bih, života mi moga. Da u svojoj glavi iskonstruišem sve, kojim će tokom da ide. I jesam čovek, došlo je i meni da vratim, ali onda stanem pa se zamislim, pa ja nisam to, ne bih ja mogla sve to i da hoću. Kako da ubrljam ono šta najviše volim, u mislima ljubim, jb* ne bih mogla da nanesem zlo, pa da me ubiješ. Morala bih biti ćaknuta ili poludela, da tako nešto uradim. Pošto sam zdrave svesti i čiste pameti girl, ja to nisam radila i neću raditi. Sve i da me najgore ubrljaju. To ne znači da sma idiot , da ću zaboraviti, i da neću pamtiti, ali neću nikada vratiti. Da vratim, ja bila bih pet puta gora od drugih koji su zlotvori. Bila bih. jer bih pljunula na sebe. A, meni je svojstveno da sam u duši dobronamerna. Da ću crkavati u sebi, gristi se u sebi, ali neću podleći niskim strastima. Neću. Dokle god dišem, neću. Ja znam šta ih pokreće. Moć. Osećaj da nekoga držiš u šaci. I jeste sadistički i bolesno, jer uživaš u nečijoj patnji. Znam zašto to rade. I moram odati respekt, ipak. Nikada nisam to videla nikada. Osetila pre. I dobro je. Bolje sada, nego kasnije. Sada sam nekako uspela, da sebe pokupim, kasnije en bih uspela, ja to znam. Nije ego, već osećaj da ti vrate, milo za drago. I to još i da shvatim, ali da ne razumem nikada ne mogu, ali lomiti vrat već nečemu slomljenom, to je već zaista bolesno. zato je i bilo pun pogodak, jer me sje*alo posve neočekivano, i nenadano. Svom silinom. valjda to i beše...Cilj.♥
Ukratko niste osvetoljubiva osoba. To mogu samo jake licnosti jer osobe koje nekom ne zele da se osvete znaci da su to oprostile. A da oprasta to ne moze svako.

Back