Dante88
Primećen član
- Poruka
- 783
Kakve gluposti neću čitati ovde. Radić je trenutno naš najveći vizantolog koji je razvalio novoromantičare i pokazao da se radi o skupini neznalica i šarlatana .
kojesta
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kakve gluposti neću čitati ovde. Radić je trenutno naš najveći vizantolog koji je razvalio novoromantičare i pokazao da se radi o skupini neznalica i šarlatana .
jedno je bitka kod Stefanije (manji okrsaj 1344, srpske oklopnike su potukli turski mornari koristeci nacu glupost)
i bitka kod Didimotike 1352. (gore sam je spomenuo) gde su Bugari pobegli, a Grci se izgleda predali, tako da smo mi ostali sami na bojnom polju gde su nas Turci unakazili
Milojević svakako jeste bio bolji ratnik od Ruvarca , za vreme srpsko-turskih ratova (1876- 78) predvodio je srpske dobrovoljce gde se istakao kao veliki rodoljub . Takođe je kasnije putovao po Srbiji i Makedoniji gde je fanatično vršio nacionalno osvešćavanje i borio se protiv velikobugarske propagande . Za sve ove stvari nemam ništa protiv da mu se sagradi spomenik ili da se proglasi svetim čovekom .
Međutim što se tiče same istorije evo šta Radivoj Radić piše o njemu ;
Sve ih je poslao na đubrište istoriografije , od gospođe Olge , Deretića , Zemljaničkog , Šćekića, ostalih kreatura ne mogu ni da se setim.kojesta
Pa ja kažem da mu treba poshumno dodeliti orden i napraviti mu spomenik.Jel znas ko je dobio bitku na potegu SLIVNICKI VIS-ALDUMIROVCI-BRATUSKOVO ( STARO SRBI IZ SKOPLJA , TETOVA , KUMANOVA ) ISLI SU U NAPAD RECIMA .....ZA SRPSTVO I UJEDINJENJE SA SRBIJOM vodio ih je MILOS MILOJEVIC ( bio im je komandant ) kasnije MILOS MILOJEVIC postace KUM njegovom uceniku DESPOTU BADZOVICU ( roden u Ohrid ) uveka su ga pratili njegovi ucenici iz Makedonije ( Stare Srbije ) .
Pa ja kažem da mu treba poshumno dodeliti orden i napraviti mu spomenik.
mozda ga je Vladislav predao kao dar pri zenidbi
onda bi trebalo da je Nis vracen nakon Velbuzda ili mozda tokom sukoba Milutina sa Sismanima
kako je tema osvajanje, jel moze neko da napise kako smo dosli do Braniceva i izbili na Dunav? da li je to Dragutin dobio na upravu, pa je to kasnije anektirao Milutin ili je nesto drugo?![]()
Kao da je sam Milojević pisao .A jedan nekrologičar ovim rečima je otpočeo izveštaj o smrti Miloša
Milojevića.
"Jedna zvezda na srpskom nebu utrnula je. Ona beše neobičnog sjaja, te i ako zvezda osvetljavaše daleku... daleku prošlost naroda srpskoga, osvetljavaše tamne kutove prostrane otadžbine Srbinove, i na toj svetlosti mi poznadosmo što nismo poznavali, videsmo braću našu, srpski narod u svoj Srbiji od iznad Kaloče i Moriša, pa do Beloga mora, i od sinjeg Jadranskog mora, pa do reke Alte, Osme i Donje Marice".
Sve ih je poslao na đubrište istoriografije , od gospođe Olge , Deretića , Zemljaničkog , Šćekića, ostalih kreatura ne mogu ni da se setim.
No ovo nije tema , to je prošlost za kojom treba da se povuče voda - tema je Osvajnje Nemanjića.
Eto, opet naša glupost!
Naravno, i sam kažeš da su nas izdali Bugari i Grci, tako da pretpostavljam da je tada bilo mnogo više Turaka nego Srba...
Драгутин је добио као мираз и мито против оца а после га је поклонио млађем брату као део државе. Маџари се нису бунили јер је уговор био да Драгутинов син наследи круну. Маџарима се журило да то буде што пре и осакатили су Драгутина. Али после Драгутинове предаје круне Милутину нису смели даље кварити односе са Драгутином. Маџари су ипак били добри суседи много времена. Бољи од Бугара и Грка.
mozda ga je Vladislav predao kao dar pri zenidbi
onda bi trebalo da je Nis vracen nakon Velbuzda ili mozda tokom sukoba Milutina sa Sismanima
kako je tema osvajanje, jel moze neko da napise kako smo dosli do Braniceva i izbili na Dunav? da li je to Dragutin dobio na upravu, pa je to kasnije anektirao Milutin ili je nesto drugo?![]()
Neznanje ne opravdava ovakvo pisanje . Porediti učenog istoričara sa šarlatanom i neznalicom nema nikakvog smisla . Problem je nastao kada je zbog opšte krize u društvu ovaj vid šalatanstva prekoračio dozvoljeni opseg društvene margine gde mu je mesto (zajedno sa ufolozima , baba vračarama ,belim i crni magovima , ljudima koji tvrde da su bogovi i ostalim underground spodobama ). Kada se to dogodilo pojavio se Radić i lepo objasnio, zapravo pokazao i dokazao da se radi o neznalicama , osobama koji nisu ovladali osnove istoriskog metoda , koji čak ni formalno nisu istoričari , u naučnom smislu potpuno nepriznati i nepoznati , čiji je indeks citiranosti - 0 ne računajući "Treće oko". No ovo sve postaje neozbiljno, vratimo se temi .pogotovo objasnjenja tipa "Deretic grijesi ovdje.....jer Taj i Taj (inace istoricar sadasnjice, njegov kolega neki) kaze drugacije" - jasne su meni metode radivoja radica, opovrgava deretica knjigama svojih kolega. Ovi vasi danasnji profesorcici nikakvom se naukom ne bave, sve sto rade je prepisivanje jednih od drugih, stagniraju, ne pomicu se....a pritom su i placeni da pisu FALSE istoriju...
Neznanje ne opravdava ovakvo pisanje . Porediti učenog istoričara sa šarlatanom i neznalicom nema nikakvog smisla . Problem je nastao kada je zbog opšte krize u društvu ovaj vid šalatanstva prekoračio dozvoljeni opseg društvene margine gde mu je mesto (zajedno sa ufolozima , baba vračarama ,belim i crni magovima , ljudima koji tvrde da su bogovi i ostalim underground spodobama ). Kada se to dogodilo pojavio se Radić i lepo objasnio, zapravo pokazao i dokazao da se radi o neznalicama , osobama koji nisu ovladali osnove istoriskog metoda , koji čak ni formalno nisu istoričari , u naučnom smislu potpuno nepriznati i nepoznati , čiji je indeks citiranosti - 0 ne računajući "Treće oko". No ovo sve postaje neozbiljno, vratimo se temi .
JOS MALO DA SE ZAVRSI OBNOVA ZEBRNJAKA PA SPOMENIK MILOSU MILOJEVICU .
Od koga je Radić potplaćen ?, da li je neko video kad je primio pare ? , koji je to istoriski metod primenio Deretić da bi došao do tog saznanja? , ili se radi o nečemu drugom ?Bolje vjerovat neznalicama nego lazovima. Ovi ako nesto ne znaju ne rade to svjesno. A gsp "Vizantolog" je Stojan Novakovic sadasnjeg doba. Placen je da unisti srpsku istoriju i da ko god pokusa da kaze da smo mi bili nesto vise od divljaka koji zive u mocvarama da knjigama na nivou tabloida diskvalifikuje najprije njegovu licnost. DIskvalifikacija rada se vrsi rekao sam ti vec na koji nacin - "pitaj brata lazova".
I ne znam samo odakle ti to da Deretic nije ucen. U americi je proglasen za doktora istorijskih nauka a u Petrovgradu kao clan tamosnje ANU. Priznat je u dvije najjace zemlje sadasnjice, samo u Srbiji nije priznat. Za gospodju Olgu necu ni da pricam. Doktorirala je na Sorboni. I zato prekini da zivis u svijetu R.Radca. Ne upijam ni ja sve sto Deretic kaze, ali jednostavno ne mogu da se pomirim sa retardiranoscu tzv cinjenice da smo se mi na balkan doselili u 7. vijeku.
Lepo čovek na početku svoje knjige napisa da pravim istoričarima ta knjiga, ( zapravo bilo kakva knjiga) nije ni potreba jer oni to sve već znaju." Ova knjiga je namenjena široj čitalačkoj publici zato je njen sadržaj i obim saobrazan tome. Za istoričare od zanata umešne da razlikuju naučno utemeljenu istinu od poluistina, površnisti i haotičnih improvizacija ova knjiga je potpuno nepotrebna."
Pa sad da li je Goce Delcev bugarski ili makedonski heroj, jako je upitno
.
Зашто лажеш ове људе на форуму......Нема никакве обнове...
Друго лечи своје фрустрације по форумима када не смеш уживо...
Милутин и Драгутин су заједно поразили бугарске великаше Дрмана и Куделина, који су у свом поседу имали Браничево и Кучево и тако преузели контролу над том облашћу. То је дакле било после Драгутиновог силаска са престола, али тренутно не могу да се сетим године.
STA TO LAZEM BE MOCKO PA ZEBRNJAK CE SE OBNOVITI SIGURNO.POSTOJI ODLUKA VLADE BJRM O OBOVI ZEBRNJAKA A SPOMENIK MILOSU MILOJEVICU CU JA DA POSTAVIM.