Osuditi ili ukazati na tudju manu?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ako se blisko druzm sa nekim onda se podrazumeva da imamo slican smisao za humor, a to znaci iskoristiti manu za smeh i podsmeh.
Glup primer mi pade na pamet. Pricamo mi zene, na nekoj zabavi o nakitu. Smara se jedan prijatelj i kaze: "Hvala bogu sto nisam zensko". Ja mu odgovorim: "Stvarno bolje sto nisi, svi bi mislili da si trudnica" (ima veliki stomak). I to je svima, pa i njemu bilo smesno. Mozda to zvuci bzvz onome ko nije navikao, ali mi se tako medjusobno glodjemo iz zabave :mrgreen:

Ako nismo bliski onda me ne zanimaju njegove ili njene mane pa nema potrebe za isticanjem.

Svoje mane ne vidimo ali tudje vidimo i ne samo da ih vidimo vec smo spremni da osudjujemo
Da li ste bar nekada pre nego ste osudili ili ukazali nekome na manu..proverili imate li ih i vi ?
Ne smem da osuđujem, ne usuđujem se.
U svakome želim da iniciram dobro, i do sad mi je ta želja uvek bila ispunjena;
Omakne ponekad, ali zaista želim da me Bog nikad ne napusti.
:tajna:

Ako se mana moze popraviti, pogotovo brzinski- onda da. Ako je mana nepopravljiva onda nema ta osoba neke koristi osim da se osjeca lose zbog toga.
Ali definitivno ima ljudi koji imaju vise mana i vece su, i oni koji imaju manje mana a to su neke male stvari koje se mogu popraviti.

Svoje mane ne vidimo ali tudje vidimo i ne samo da ih vidimo vec smo spremni da osudjujemo
Da li ste bar nekada pre nego ste osudili ili ukazali nekome na manu..proverili imate li ih i vi ?
Јој, ја сам склона осудама. Али и јако захвалана када ми неко укаже на моје мане, које како кажеш теже приметимо. То доживљавам као добронамерно ма од кога дошло и умем да се замислим, преиспитам...
Одбојна ми је преосетљивост и увредљивост. Буди човек, суочи се.

Redovno gradim svoju licnost. Ali koga briga kada ljudima danas nije stalo ni do sebe a ne do drugog
nisam sigurna da ljudima nije stalo do samih sebe ali da je nedostatak empatije prema drugima sve prisutniji, jeste
što znaci da ljudi danas sve više gledaju samo sebe dok ih za druge zabole da ne kažem sta :)

Back