Za BgDevojcicu...
.
..dosla si tiho i usla u legendu!
[font="]Prelazim na analizu preko HARMONIKA. To radim kad mi bas i nije mnogo jasno sta se tu ustvari zbiva? A takva je nasa BgDevojcica..
[/font] Da napomenem da kod ovoga gledam samo ono najbitnije, a to su konjukcije i opozicije! Mogu se gledati i trigoni, kao i kvadrati, sekstili..ali najbolje se protok energije vidi na onome sto je u svacijoj karti najjace!!
Ovo iznad je
prvi harmonik tj. natal – naravno da je on najbitniji za proveru da bi se video pocetak energetskog niza:
1. stelijum u BIKU – cine ga Merkur, Mesec i Sunce (konj. Sunce)
2. opozicija Meseca i Merkura sa Plutonom
3. opozicija Venere i Saturna (nije blizak), kao i u manjoj meri T kvadrat sa Jupiterom kao prstom i u opoziciji sa Uranom (nisu preterano bliski aspekti)
4. egzaktni trigon Marsa(iz Jarca) i Sunca
5. konjukcija Severnog cvora i Merkura (interesting!!)
Ovde se ne zadrazavamo na znacima vec samo najbitnije:
1. konjukcija Jupitera i Merkura (u strelcu!) – nije ni cudo da pokusavas studije da zavrsis, a zavrsila bi ih i mnogo pre da nije bilo toga sto je bilo!
2. Venera (iz Skorpije – slucajno!) i dalje nastavlja da bude nesrecna - opozicija sa Neptunom
3. konjukcija Urana i Plutona nije bitna
4. trigon Sunca i Marsa cemo samo spomenuti ( u harmonicima se egzaktni aspekti ponavljaju – to je i inace razlog zasto astrolozi prvo pogledaju one aspekte koji su najblizi orbisom!!)
Ovaj harmonik nam vec pokazuje jaku energetsku jacinu:
1. konjukcija Marsa i Venere (gde, pa u Biku..)
2. opozicija Sunca i Meseca (sukob Jina i Janga)
3. Pluton u konjukciji sa Severnim Cvorom (karma!)
4. Merkur i Uran u konjukciji
[font="]
5. Jupiter je u opoziciji sa Marsom i Venerom
[/font]
Peti harmonik koji daje uvid u neciju predodredjenost za igru (tj. zelju da se bude van svih problema!), je veoma snazan:
1. Sunce konj. Uran
2. Jupiter konj. Neptun
3. Mars konj. Pluton
4. Merkur konj. Saturn
5. Venera opozicija Mesec
Ovo odavno nisam video – da su sve planete ukljucene u neki jak aspekt !!(i to u parovima)
Sad mi je vec jasnije zasto si usla u sve to –
delovalo ti je kao odlicna igra!!
Na srecu vidim da je i sedmi harmonik jak! On govori o teznji za samokontrolom i unutrasnjom disciplinom.
1. konj. Marsa, Merkura i Severnog cvora
2. Sunce opozicija Venera (svugde je aktivna ta Venera!)
3. konj. Meseca i Jupitera
4. Uran u opoziciji sa Marsom i Merkurom (on sam se nalazi na Juznom cvoru) Ovaj aspekt te je naterao da tezim putem dodjes
do spoznaje o tome da moras da se kontrolises i da ti vise ne prija da gledas ljude oko sebe, koji sve vise tonu, postaju sve zavisniji i sve manje raspolozeni za igru.
Da gledas ljude sa tako malo KONTROLE...
Deveti harmonik je veoma bitan i u Vedskoj astrologiji se bez njegovog ucesca tj. razmatranja ne moze dati nijedna razumna analiza! Ovo je veoma vazno za sva pitanja vezana za brak i pitanja porodice tj. zajednice sa drugim osobama.
1. konj. Sunca sa Marsom i Saturnom i sve one u opoziciji sa Jupiterom (sudbina!!)
2. egzaktna opozicija Neptuna i Plutona
Vrlo malo potencijala ovde ima, tako da je to znak da ces jako tesko – a to je sve vezano i za tvoj odnos sa ocem, da se vezes za nekog
ZA CEO ZIVOT!
U jedanaestom harmoniku osoba tezi ispunjenju i tu se bas zbog toga moze posegnuti i za narkotickim sredstvima:
1. konj.
Sunca i
Neptuna(on je i na Zmajevom juznom cvoru – sudbina!) opozicija sa
Merkurom i T-prst
Mesec (sve ovo je u promenljivim znacima) – zbog izgubljenog odnosa sa ocem (koji nije hteo ili znao da ti pomogne tj da se postavi!), a sve u zelji da nadjes nesto novo..nesto sto ce te manje podsecati na nesavrsenost svojih roditelja – si usla u zacarani krug!
2. konj. Saturna, Plutona i Jupitera
Trinaesti harmonik tezi da se uzdigne iznad obicnosti...
1. konj. Meseca i Marsa (kroz seks moze, naravski..)
2. Saturn u konj. sa Neptunom, i oba u opoziciji sa Uranom (
ljudi iz tvog okruzenja su te zaista zapamtili po necemu, a ti znas i po cemu!!)
Idemo jos dalje u APSTRAKCIJU:
1. Saturn u opoziciji sa Plutonom
2. konj. Merkura i Venere
3. Jupiter je u konj. sa Uranom
Devetnaesti harmonik pokazuje jak interes za poeziju, umetnost ili muziku:
1. opozicija Meseca i Neptuna
2. Saturn se nalazi na Juznom mesecevom cvoru
3. Venera u opoziciji sa Plutonom (nema Venere ni u jednoj harmoniks karti bez odredjene aktivacije –
to govori o onoj tvojoj osobenosti da brzo sa nepoznatim ljudima uspostavljas blizak emotivni kontakt!)
4. Jupiter u opoziciji sa Uranom
Na kraju dajem i kartu iz koje se dodatno tumace ZNACI planeta (ovo je posebno bitno kod horoskopa Blizanaca – posebno se odnosi na Asc i Mesec):
1. Stelijum u
RIBAMA, Sunce-Mars-Neptun-Pluton
(to je ono sto mi fali sve vreme – kako bre BIK da udje u sve ono??) Sad mi je lakse jer su ipak tu umesane i slabasne, povodljive
RIBE...
2. Venera (normalno!) u opoziciji sa Saturnom –
stoji ti stariji muskarac (mozda sam to ja?)
Rekapitulacija sledi kad mi se slegne ovo poslednje..
[font="]...nastavice se..[/font]