...kasnim ovih dana na svim poljima...
Ali eto..kobajagi se premisljam – da, ja kao razmisljam o smislu mog ili necijeg drugog zivota?
Gledali smo svi velikog brata i Visokog Djanija..kako je spontan i otvoren i velikodusan, a tek sto zna da se raduje!! Spiskao milione, ziveo 400 na sat...Plakao nad time sto jos nije postao otac (cetiri abortusa njegovih devojaka)...
Meni se od svih njegovih izjava zadrzala ona o tome kako je voleo da leti..
...ali da ne bih vise kasnio evo nekome horoskop:
Za BgDevojcicu...
Citiram: kada budes radio/pisao, ne moras puno da se opterecujes prosloscu - buducnost me zanima... mnogo me zanima..
...mala digresija:
Kako da to izvedem, a da ono sto zelim da ti saopstim bude celina..bez proslosti nema ni sadasnjosti, a kamoli buducnosti?! Ako ne znam sta si dozivela u proslosti, kako da ti kazem sta ce biti u buducnosti? A ti si sad ono sto jesi...
Citiram: For SILKO - Setila se jos neceg bitnog sto bi mozda trebala da ti napomenem - probala/konzumirala sve moguce droge i poddroge dostupne na nasem trzistu (osim pecurkica), imala problema sa tim tamo pred kraj osnovne skole (kraj 2000. god) - bio skandal u porodici... i nastavila opet, cim se skandal stisao, samo puno opreznija... da bi jedno po jedno pocela da prekidam (ne znam zasto - zgadilo mi se ili mi je dosadilo) i pre oko 2 god prekinula sve... sasvim spontano...
Inace mislim da mi je taj narkomanski staz znacajno umanjio intelektualne i neke druge sposobnosti (verovatno bih zavrsila 2 fakulteta i imala neke drzavne stipendije da toga nije bilo)...
Nazalost neke stvari zaista menjaju nas zivot na nacin koji kasnije mi ne mozemo u dovoljnoj meri da kontrolisemo. (..ovo se zaista odnosi na moju raniju pricu o tome da treba da mi kazete nesto o svojim zavisnostima! One su zaista jako bitne, a tesko se mogu videti u horoskopu – barem ne odmah, jer svi smo mi jedna jako slatka, mila i draga decica..) Svojevremeno mi je dolazila na spiku jedna NARKOBELKA ( ovo se sad ne odnosi na tebe..ni na koji nacin!) i posle jedno 3 sata price – kada smo vec sve EVOCIRALI, upitala me je: STA ME CEKA U BUDUCNOSTI? ...
Rekao sam joj: KOJOJ BUDUCNOSTI, PA TI VEC DUZE VREMENA ZIVIS U NJOJ!..Govorila mi je kako ona nije kao oni sto su na horsu, da ona uzima belo jer to moze da se kontrolise..da je njoj to onako usput cisto da se malo uzbudi! Mamina miljenica (jako joj je dobar drug bio onaj decko iz Rana – koji se krajnje uziveo u tu svoju ulogu i vec svi znamo kako je zavrsio!!) kojoj su sve omogucavali i davali, je tako iznasla za sebe pogubnu igrackicu..?! Kontrolisace se medjusobno – ona i belo, belo i ono sto je ona postala...Bila je mila i lepa devojka, nije nasla skoro uopste zadovoljstva u nekim drugim stvarima...poslednje cega se secam u vezi nje je razgovora gde mi je trazila pare ( u medjuvremenu su njeni saznali za njenu zavisnost i zavrnuli su joj finansije! )- pare koje joj navodno, ne trebaju za drogu!!
..i jos malo o proslosti:
Sta si ti pronasla i otkrila u svom mladom zivotu do tad – kad si vec sa 14 godina bila u sredistu tog i takvog skandala? U svojim najboljim godinama si bila ocigledno u jako losem drustvu – i to sve onih koji su hteli iz svoje mladosti da pobegnu u nekakvu maglovitu buducnost, da budu odrasli...dozive stvari koje ne mogu u filmovima!! I da pojasnim jos malo (bez zelje da te za bilo sta krivim!):
U svojoj mladoj PROSLOSTI ( u vremenu koje nam nije davalo nikakvu nadu za buducnost- zbog NATO bombardovanja!) ti si bezala od bezdusne, okrutne SADASNJOSTI i pokusavala da pobegnes u nekakvu drugaciju BUDUCNOST!!
I da ne bih bio STEREOTIPAN, naglasicu jos i ovo:
Htela bi da ti pisem odmah o tvojoj buducnosti – A gde je tu SADASNJOST, sta ce biti sa tobom, da li ces izdrzati bez svoje hemijske PROSLOSTI i kakva BUDUCNOST moze tebi da se svidi?...ona sa puno materijalnih dobara, novca, dobrih pastuva (muskaraca), da li mastas o radjanju dece (pa ti si jos uvek jedno veliko neizivljeno dete!) zelis da radis neki ozbiljan posao – u salteru od 8-16h, ili nesto slicno? Volis da citas knjige – veruj mi, glavni problem je tvoj izmenjeni, mladi mozak !! Neki pecinski muskarac ti svakako moze pomoci ..I priroda, molitve, osecajnost – nesto prave, istinske ljubavi od NEKOG, ko ima integritet, ko ima svoje JA, i ne koristi nikakve DOPOVE..
Verujem zbog tebe same da ce se naci neko dovoljno silan da od tebe napravi NESTO.. I da ces ti sebe pronaci ne samo u uzivanjcijama, vec i u nekakvom radu (makar to bilo i ciscenje WC-a od spriceva po srednjim skolama...ili, mnogo lepse u radionicama za decu, gde bi pricajuci o svom iskustvu objasnjavala mladjariji da to sto ti jesi – oni ne bi niposto trebali da probaju!!
...i jos samo ovo..
Citiram: Silko, od tebe ni traga ni glasa... Meni sve nesto krenulo nizbrdo... Grozno zivim... Puno razmisljam... Pa sve cekam tvoj odgovor... Otkrovenje.
Opet se vracam na ono s pocetka ovoga teksta...i ja mnogo razmisljam..Znas li sta je glavni problem sa gudrom, a cega mnogi nisu ni svesni? Problem je u tom i takvom osecanju srece i euforije koji se stvara u organizmu do tad nenaviknutom na toliku kolicinu istog – i zatim ponovne i ponovne zelje za dozivljavanjem istog! I nije problem ni u novonastaloj zavisnosti, koliko je problem u tome sto taj i takav osecaj i taj intenzitet vise ne mozes doziveti ni sa cim drugim – ne pomaze ti ni seks(daj Boze da tebi ovo vraca taj osecaj zadovoljstva i srece – kao sto recimo izaziva kod mene!!) , ni alkohol, ni nekakav uspeh (koji bi bilo kog drugog usrecio!!). Ti ustvari od trenutka prestanka konzumacije (u svom mozgu i telu naravno!) postajes isposnik i asketa, koji se non-stop lisava necega tako intenzivnog i lepog..I onda samo o tome razmisljas..
Ali ja bih jako zeleo da se ti svega toga zauvek odreknes i da pocnes da zivis normalno (ne razmisljaj o pecurkicama – koje su takodjer taj i takav DOP!).
Bicica si i PRIRODA ti moze pomoci, kao i NORMALNI LJUDI ako takvih jos uvek ima!!
Dakle, a sad ono od cega se ne zivi:
Voleo bih da sam manje iskusan kad su ovisnici u pitanju..
Glavni problem je u tome sto sam horoskop ne moze ukazati na zavisnost od narkotika! Uzgred pogledajte samo ovo:
BIK/BIK/BIK – za ovo sami Dupor pojasnjava:
Humus zena ima naglasene obline, nesto dublji glas, usta za ljubljenje. Strpljiva i ne gundja (?! verovatno je ovde pogresio po inerciji!!), radi u kuci, u modi jednostavna, voli svoj vrt (makar to bila i cela planina..). Podlozna impresijama i lako se prevari u izboru muza, a kod nje vaznu ulogu igra tjeslesna ljubav. Dozvoljava da je castite troskovima!
Melanholicna, gozbe, cvrsto vlada sobom, rezervisana, stalozena, konstruktivna, uziva u delu!
Zeli sve posedovati, materijalni interesi prvenstveni, protivan svakoj revoluciji, masno tkivo, delikatno grlo!!
..
Planetarni pecat je normalno BIK.
Tu se nalazi i Merkur..Vladar horoskopa je Venera u Blizancima. Tu moze biti znacajno sto su izmenjena sedista Venere i Merkura!
Jos jedan znak problema je i to sto je Venera dosta ostecena (poremecen nacin dozivljavanja zadovoljstava i necista zenstvenost?) Znaci kritican je kvadrat sa Jupiterom (koji je u svom znaku – Ribama) i on pojacava zelju za zadovoljstvima ( osecaju letenja bilo koje vrste!!). Imamo opoziciju sa Saturnom iz VII kuce ( koji je i retrogradan) - ne pronalazenje u pravoj emotivnoj vezi sa muskarcem! Ovde je i bitna konjukcija iste sa Hironom – sprovodjenje lecenje tela, jer Venera vlada Ascedentom.
...
Ako bih birao – rekao bih da si pocela da koristis narkotike, jer ti je stariji (prvi) decko pokazao kako je sa njima osecaj lepsi!!
...
Bitni su i aspekti Meseca i Merkura u opoziciji sa Plutonom, ali nista sto bi uslovilo jacu reakciju.. Merkur je u konj. sa Severnim cvorom i ne oseca se prijatno u XII kuci i u znaku Bika ( glup i naivan izbor prijatelja).
Nezgodno je sto imas dolazecu konjukciju Luminara – opasnost po zivot?
Sve ovo nazalost mi ne govori previse o pravom uzroku problema – tako da se spustam za jedan stepenik dublje:
Venera u okultaciji sa Hamalom (skoro potpuno egzaktnom!!!)
Ova zvezda se nalazi u celu Ovna. Poznata je i kao glava ovce ili rog onoga ko udara glavom...opsti uticaj ove zvezde je TVRDOGLAVOST (a jos kad je neko rodjen i u Biku-jadni roditelji!) i cesto AGRESIVNOST. KRIMINAL. Samo sazvezdje OVNA nije naklonjeno zenama pa im daje opasnosti od MUSKARACA, brzu voznju i opasnosti koje iz toga proizilaze, nezeljenu trudnocu, a u losoj postavci i sa serijom 12 – i opasnost od silovanja. Srecom kod tebe je u vezi sa serijom 1, pa si to ipak sama izabrala!!
Merkur i Severni cvor konj Mirah. Zvezda koja se nalazi u pojasu Andromede. Cesto ukazuje na rasirene noge.
Ascedent paralel Diadema. Sazvezdje Berenikina kosa. Moze da ukaze na dar za FRIZERA.