ОСТАЦИ СТАРИХ СЛОВЕНСКИХ НАСЕЉА У ЕВРОПИ - АРКОНА, МЕКЛЕНБУРГ,...

Slavic Land:
бла бла
а како то да смо, по теби, ми били овде а они (Лужички Срби, Чеси, Пољаци) горе
а између Мађари, Румуни а ми имамо исти језик као и они а Мађари и Румуни немају.

Mi imamo isti jezik kao oni? Gresis sinak ... ovaj grdno gresis! Daleko od toga da imamo isti jezik! Imamo iste jezicke korene, koji sezu do negde X veka a potom se diferenciramo!

Madjari i Rumuni? Kakve veze sada pa oni imaju? Mi smo se, kao Sloveni, pokazali nesposobni da asimilujemo pomenute nacije i nametnemo im jezik, jer bismo danas bili mnogo srecniji da je bilo tako!

Stojim iza toga sto sam rekao sa starim nadimkom! Da, jesmo najbrojnija, ajd' da kazem rasa, i da, jezici nam se manje razlikuju od nekih drugih jezika u okviru slicne porodice!

Medjutim, za vreme koje je proteklo od tog komentara, mnogo je vode proteklo ispod Dunava i ja sam jos nesto naucio! Slovenstvo zivi kroz nas i postoje spomenici koje niko ne porice ... ipak, rekao sam ti da kod Luzickih Srba ono vise ne zivi ... kod njih je to NOVAC!

у праву си... али...

немци су гурали у други план чак и уништавали све о словенима :( док су се словени везали за комунизам тј. скоро све словенске државе су биле комунистичке.
када је то престало и немци су отпустили вентил. :)

Новац је раније био препрека :( а сада начин да се историја Словена поново покрене, реконструишу стари градови и постане нешто за шта би и страни туристи долазили и тамо и овде... :)

не можемо само одмахивати руком... :( е па није било ничега... када је било... ја то покушавам да кажем кроз слике тих старих словенских градова у Европи али и у Србији (друга тема)...

Slavic Land:
која имена? па нисам писао о именима да би доказао да данас имамо, Бог зна какве, сличности већ да смо некада били један народ и то нагласио сам са Чесима, Словацима и осталима.

Што се тиче имена у Немачкој, обично мала места на истоку Немачке носе називе са оw ili ov ili ovo на крају, тако да је нормално да је ту некада било Словена... :(

Mislio sam baš na imena sa karakterističnim nemačkim završetkom -au. Pitanje je da li je to nastalo od -ov, ili -ovo?

pa imenjache daj doprinos ovoj temi.

-au kao sufiks u nemačkim imenima gradova je uobičajena stvar kao kod nas -ovo ili -vac

a evo vezano za temu:

Lutsk UKRAINE is an ancient Slavic town, mentioned in the Hypatian Chronicle as Luchesk in the records under 1085.
the name is derived from Luchanii (Luchans), an ancient branch of the aforementioned tribe
or the name is derived from the old-Slavic word luka, an arc or bend (of a river).

225px-Ukraine_Lutsk.jpg

According to legends, Luchesk was founded in the 7th century

možda ih nisu istrebili ali isprali mozak efikasno.
Verujem da su nemci iz Istočne Nemačke neka mešavina Slovena i Germana ali ko je smeo da se izjašnjava drugačije nego nemac/arijevac u prethodnim svetskim ratovima :) i pre toga.

Kod njih je propaganda bila uspešna.

Mi se nekako stidimo da furamo čak i onu opšte prihvaćenu istoriju a kamoli da je prekajamo.

Back