osnovne skole na banovom brdu

• Začetnik teme Začetnik teme manid
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

manid

Početnik
Poruka
7
Pozdrav svima,

Cerka nam u septembru krece u skolu, i u nedoumici smo gde da je upisemo. Najbliza skola nam je Milos Crnjanski na Banovom Brdu (na pet minuta pesice), ali smo o skoli culi veoma oprecna misljenja (od toga da je skola "odlicna", sa preporukom "odlicne uciteljice"..., do toga da je skola "krs" koji treba izbegavati u sirokom luku). Pri tome smo se nedavno uselili u kraj, pa nismo bas upoznati sa skolama u okruzenju. Ako neko ima iskustva sa ovom skolom, znacilo bi mi da ih ovde podelite...

Neka od konkretnih pitanja koja me interesuju:
Kako se poredi sa skolama Josif Pancic ili Banovic Strahinja?
Kakva je bezbednost u skoli?
Sa kakvim znanjem deca napuste skolu?
Da li se motivisu deca ako pokazuju nadarenost prema necemu (npr. slikanju, pisanju)?
Da li to, sto se u okviru skole nalazi i privatna skola, utice na bilo koji nacin na djake koji idu u drzavnu skolu?
Da li ovu skolu preporucujete, ili je bolje da dete upisemo u neku drugu skolu?

Pitam zato sto nam je dete (rekla bih) ambiciozno, i pokazuje zelju da uci i napreduje (vec zna da cita, pise...), i to bez ikakvog forsiranja sa nase strane. Iz tog razloga nam se cini da bi vredelo uloziti trud da je upisemo u dobru skolu (makar da izbegnemo ocigledne promasaje u izboru)... U svakom slucaju, bilo kakav komentar bi nam dosta znacio. Hvala unapred!

..moj glas za banovic strahinju, na osnovu iskustva moje dece.. :)

..za panchic stoji da je ogromna shkola (kasarna, kako kazu)
da je izuzetno dobro opremljena,
da je "teshka" tj da iz nje izlaze odlichni djaci odlichnog znanja, ali za ostale se nema mnogo sluha..

..za ovo poslednje, kao prosvetar, mogu da kazem da je tachno..

..crnjanski je menjao reputaciju nekoliko puta, ne znam u kojoj su "fazi" sada.. :)

au...nisma imala pojma da je fica postradao. mada ni onda nesto sa ficom nismo imali kontakt. znam da su neki roditelji u vreme kada sam ja isla prebacivali decu iz moje skole u crnjanski. kao to je bila najbolja skola (tada je to i bila i nova skola u odnosu na ove 3 posotjece), pa ono, pa ovo...mene nisu hteli da prebace. :evil: :lol:

..moji su upisali brata u crnjanski kad se otvorio, zato shto nam je bila bliza, i kazu da im je to bila najgora odluka u zivotu..
..dodushe, to je bilo pre mnogo godina.. :)
..posle su bili ok, pa je opet pucalo sa kadrom i protekcijom i privilegijama pojedinih uchenika i posledicama po generaciju zbog toga,
pa je opet bilo ok dobar niz godina (znam da su deca koja su izlazila 2006-2010 bila sjajna) - zato sam i napisala da ne znam u kojoj su "fazi" sada.. :lol:

..ps - u BS je josh uvek isti psiholog, onaj neunishtivi .. :lol:

Los nivo znanja, svakakve dece dakle nije drustvo bas najbolje, ja sam skoro zavrsio Pancic znam sta pricam za Ficu, a Pancic je stv dobra skola za one koji hoce da uce mogu da budu sjajni ali mora puno da se uci jedna je od 5 najboljih skola u Bg sigurno( 2011 ja mislim da je ta godina kada su maturanti najbolje u Srbiji uradili malu maturu dakle stvarno ima znanja nakon ove skole).

Back