Основати Странку: "Навијачи Звезде"

• Začetnik teme Začetnik teme YHYK
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Да ли је Србији потребна странка: НАВИЈАЧИ ЗВЕЗДЕ?

• Јесте

glasova: 12 40,0%
  • не

glasova: 18 60,0%

• Ukupno glasova
    30
  • Anketa je zatvorena .
Парола је јасна и сваком иоле нормалном српском патриоти позитивна. Ја сам на тој трибини 14 година, велики сам противник национализма, многе ствари сам и замерао, али ова парола је на месту.
Уфатили сте се историје која је у овом тренутку заиста непотребна. Црвену Звезду је основао Крцун и нема потребе да се стидимо тога. Али је од самог оснивања, Црвена Звезда представљала језгро београдсе мангупарије (причам за трибине) док је цео врх и нарочито војска било уз Партизан. Плус, што је први састав Партизана играо и за НДХ. самим тим, заиста је глупо било шта објашњавати, то је тако
Друго, од октобра 2000. нема политичких странака на нашем Северу. И тако треба да остане. Ми смо пре свега навијачка група и то мора да је изнад свега. Љубав према отаџбини би требала да је нормална, али ето, у Србији постоје људи којима оваква парола смета. Смета људима што певамо за Косово.
Треће, много се читају новине, гледа телевизија. Сви они се утркују да јаве какве лоше ствари. да ли се ико сетио да спомене колико пуа се добровољно дала крв, помагало са донацијама, одлазило на Косово и свуда по Србији, носила се хуманитарна помоћ. Ево сад кад су биле поплаве, само се Курир сетио да спомене да смо 24 сата радили да би сачували прву линију Београда док су многи мамини и татини синови блејали по кафићима.

Ма ок, ако ћеш ти да верујеш у то да међу њима има разлике, то је твоја ствар.

Не пада ми на псмет да се расправљам још и око тога. Још нам и та подела фали.А што се мене тиче- сваки Православни Србин који воли Србију и српски народ је за мене прихватљив, без обзира да ли навија за Звезду, Партизан или неки трећи клуб...

:ok: Nisam gledao utakmicu jer sam bio van domasaja Arene i neta ali sam veceras video ovu fotografiju. Voleo bih ako je neko gledao prenos da kaze da li su kamere prikazale ovaj trenutak. Jos bi bilo interesantno da neko okaci koje novine i koje tv su objavile ili bar pomenule ove parole.
Ja mislim da je naslov o stranci besmislen jer sam ubedjen da najveci broj i navijaca Partizana i svih ostalih srpskih klubova imaju isti ili slican stav prema EU i Rusiji.
Nas problem je sto se na ovu temu na nasim medijima ne sme razgovarati. Samo se spinuje EU pa EU i gradjani ostadose zbunjeni. Vecina njih vec misli da su usamkjeni u razmisljanjima slicno ovom koje su Delije lepo iskazali. Bas me interesuje Vuciceva reakcija (hvalio se da je bio svojevremno vodja na Severu) i njegovih trabanata. Verovatno ce zatrubiti kako je neprimereno da se politika unosi na stadione i kako UEFA hoce da nas kazni zbog toga. Ta ista UEFA koja nije reagovala kada su te iste Delije pevale Milosevicu da se "ubije i spasi Srbiju". Ali, sada kada pominju u negativnom Zapad a u pozitivnom Rusiju, reakcije ce biti ostre.
Cudi me da tema jos nije obrisana.

U svakom slucaju, huligani su teski pajseri.

:D Evo da se ti i ja slozimo. Ali, Delije nisu huligani. Samo su huligani ubaceni medju njih. Delije su mnogo vise od huligana prikazanih u Insajderu. Delije su u principu slobodoumni Srbi koji vole Zvezdu sto je bio sinonim u ono vreme za Srbiju. O tome pise i Nele u svojoj knjizi "Fajront u Sarajevu". Mi, koji smo ziveli u CRO smo vecinski navijali za Zvezdu, jer se smatralo da je ona autenticni srpski klub. Naravno da je danas i Partizan to isto, posmatrano sa strane navijaca.

:D Evo da se ti i ja slozimo. Ali, Delije nisu huligani. Samo su huligani ubaceni medju njih. Delije su mnogo vise od huligana prikazanih u Insajderu. Delije su u principu slobodoumni Srbi koji vole Zvezdu sto je bio sinonim u ono vreme za Srbiju. O tome pise i Nele u svojoj knjizi "Fajront u Sarajevu". Mi, koji smo ziveli u CRO smo vecinski navijali za Zvezdu, jer se smatralo da je ona autenticni srpski klub. Naravno da je danas i Partizan to isto, posmatrano sa strane navijaca.

Значи Неле није Србин? :lol: :lol:

Znaš kako,sve za šta su se takvi navijači zalagali a da je imalo veze s politikom je propalo,tako da propašće i ova ideja o savezu sa Rusijom,jedino 5.oktobra što su uzeli učešće u revoluciji pa su ajde bili na pobedničkoj strani ovo sve ostalo fijasko do fijaska,od Krajine,velike Srbije,Kosova,Crne Gore sve je propalo,taj luzerski niz kad krene to ti je pakao živi nikako da stane,bolje da sebi zacrtaju neke realnije okvire i ciljeve pa da negde i dobiju jer ispušiće i ovu priču o nekakvom savezu sa Rusima jer je i to nerealno pa će opet da kukaju na izdajnike,masone i naravno Toleta a problem je zapravo u njima,nerealni su..

Значи Неле није Србин? :lol: :lol:
Ako si citao knjigu, mogao si videti da on to i ne skriva. On je bio Jugosloven kao i dobar deo Srba koji su smatrali da je Jugoslavija iskreno zajednicka drzava i da smo svi Jugosloveni. U kniizi daje odlicnu sliku tog (do ratnog) vremena ne bezeci od svih svojih zabluda.
Nele je genije na svoj, neponovljiv nacin.

Ako si citao knjigu, mogao si videti da on to i ne skriva. On je bio Jugosloven kao i dobar deo Srba koji su smatrali da je Jugoslavija iskreno zajednicka drzava i da smo svi Jugosloveni. U kniizi daje odlicnu sliku tog (do ratnog) vremena ne bezeci od svih svojih zabluda.

Наравно да јесам, човек се сад отрезнио и схватио шта је и ко је. Само и даље највише воли Жељу, јел' знаш то?

Pa da, to je stara fora srpskih nacionalista. Svi su oni bili Jugosloveni, dok nisu shvatili da su srpski sovinisti.:rotf:

Наравно да јесам, човек се сад отрезнио и схватио шта је и ко је. Само и даље највише воли Жељу, јел' знаш то?

Da, ali to je ono nostalgicno "navijanje". Covek ne zeli da se odrekne sebe. :D

Pa da, to je stara fora srpskih nacionalista. Svi su oni bili Jugosloveni, dok nisu shvatili da su srpski sovinisti.:rotf:

Ja imam razumevanje za tvoje ovakve stavove. Nisi ti kriv sto ne mozes da shvatis kako je bilo nama Srbima van Srbije.
Podsetio si me na jednu, na prvi pogled banalnu, situaciju. Mozda ti pomogne da shvatis. Kao klincu mi se dopala pesma "Tamo daleko" ali dugo nisam znao da sam pevao falsifikat. Naime, stihovi koje sam ja tamo cuo i pevao isli su ovako: "Tamo daleko, daleko kraj mora, tamo je selo moje, tamo je LJUBAV moja". Rec Srbija nije smela da se pomene ni u pesmi iz 1.sr.
Jedino kroz sta smo osecali da smo Srbi je navijanje za Zvezdu. Svi moji drugovi Hrvati, navijali su za Dinamo.
Tako sam ja bio "sovinista" a moji drugari Hrvati bili "evropejci" navijajuci za Dinamo. Zadovoljan?

Ja imam razumevanje za tvoje ovakve stavove. Nisi ti kriv sto ne mozes da shvatis kako je bilo nama Srbima van Srbije.
Podsetio si me na jednu, na prvi pogled banalnu, situaciju. Mozda ti pomogne da shvatis. Kao klincu mi se dopala pesma "Tamo daleko" ali dugo nisam znao da sam pevao falsifikat. Naime, stihovi koje sam ja tamo cuo i pevao isli su ovako: "Tamo daleko, daleko kraj mora, tamo je selo moje, tamo je LJUBAV moja". Rec Srbija nije smela da se pomene ni u pesmi iz 1.sr.
Jedino kroz sta smo osecali da smo Srbi je navijanje za Zvezdu. Svi moji drugovi Hrvati, navijali su za Dinamo.
Tako sam ja bio "sovinista" a moji drugari Hrvati bili "evropejci" navijajuci za Dinamo. Zadovoljan?

Pa ne, i oni su bili sovinisti, ali za to vec znamo iz vasih prica. To su zli Hrvati koji su uvek bili sovinisti. Ono sto ne znamo je da su predobri i premoralni Srbi isto tako uvek bili sovinisti.

Pa ne, i oni su bili sovinisti, ali za to vec znamo iz vasih prica. To su zli Hrvati koji su uvek bili sovinisti. Ono sto ne znamo je da su predobri i premoralni Srbi isto tako uvek bili sovinisti.

Da, "iz vasih prica". Zato i imam razumevanje za tvoje stavove. Ti svoje stavove stices iz "prica" a ja svoje iz zivota. Nikada nisam bio sovinista (nikada nisam mrzio nikoga zato sto nije Srbin) ali sam uvek bio za slobodu jednaku za sve.
Naveo sam ti benigan primer sa falsifikatom pesme ali je to dobar primer da shvatis o kojoj slobodi govorim. Ne verujem da je tebi to shvatljivo pa dozvoljavma da me i dalje smatras za "nacionalistu" (sto jesam) i "sovinistu" (sto sigurno nisam). Ako umes praviti razliku izmedju ta dva pojma.

Da, "iz vasih prica". Zato i imam razumevanje za tvoje stavove. Ti svoje stavove stices iz "prica" a ja svoje iz zivota. Nikada nisam bio sovinista (nikada nisam mrzio nikoga zato sto nije Srbin) ali sam uvek bio za slobodu jednaku za sve.
Naveo sam ti benigan primer sa falsifikatom pesme ali je to dobar primer da shvatis o kojoj slobodi govorim. Ne verujem da je tebi to shvatljivo pa dozvoljavma da me i dalje smatras za "nacionalistu" (sto jesam) i "sovinistu" (sto sigurno nisam). Ako umes praviti razliku izmedju ta dva pojma.

Nema razlike, ili je ona potpuno iracionalna i neobjasnjiva racionalnim stvarima kao sto su reci.

Још забрањијеш клубове?

Или се луфтираш од роштиљског дима после роштиљијаде...

Сети се.... Био си позван да се својим очима уверип али ниси имао м.. да дођеш!!!

Стварно си комичан.
:)

- - - - - - - - - -

Ne, to nema nikakve veze sa komunizmom, vec sa nekim drugim stvarima koje su suvise komplikovane za vas ;)

.......... а тек за нас лесковчане............. га...ги....гу....

Poslednja izmena:

Back