Осигурање приликом путовања

• Začetnik teme Začetnik teme cange
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mi smo imali potvrdu iz RZZO, ali su insistirali u ambulanti u Hrvatskoj da se pregled plati, a sredstva refundiraju u Srbiji. U kontaktu sa nasim RZZO rečeno nam je da dostavimo izveštaj o pregledu i račun. Ambulanta kaže da je dovoljno što na računu piše dijagnoza i da neće izdavati izveštaj. Videćemo šta će biti.
Још неко је значи јео шкољке ... :mrgreen:

Jutros dosli iz Grcke...Pazite sad ovo. Imamo Uniqa osiguranje. Dete se razbolelo i odveli ga u Health center, najblizi. Tako se NE NAPLAZUJU pregledi i oni NEMAJU taj mehanizam da kopiraju polisu, pasos itd.Kao plai sa Marsa... Dobijes recept i platis u apoteci lek. Jedva sam izmolila da napise bar b dijagnozu uz recept, pa da probam ako priznaju uz racun iz apoteke, A na racuni osim antibiotika, stoje i druge stavke, nema naziva.
Das me zanima da li ce priznati u osiguranju, jos sam pukla pare za mobilni, zvala osiguranje da pitam sta sad, a njima cudno kako to oni ne rade standardno. Nije neka cifra, ali platiti privatno osigurnje, a sve to dzaba bilo, pa stvarno svasta...Jel imao neko ovakvo iskusvo?

Meni je tip iz AMSS rekao da nemamo sklopljen ugovor sa Grcima, e sad da li je to značilo da nam ne traže na granici ili da ne važi u zemlji kad se razboliš?!

Није тачно! У државним здравственим установама у Грчкој пружиће вам евентуалну хитну медицинску помоћ потпуно бесплатно. Даље, у ниједној европској земљи вам на улазу нико не тражи полису осигурања. Уосталом, са већином европских земаља имамо потписан билатерални споразум о узајамном бесплатном лечењу осигураника.:)

Oсигураници Републичког завода за здравствено осигурање током привременог боравка у иностранству имају право на хитну медицинску помоћ.
Неопходно је да понесу потврду Републичког завода за здравствено осигурање како би осигурали рефундацију трошкова лечења, уколико им то буде било потребно.Да би осигураник добио потврду РЗЗО, потребно је да му изабрани лекар изда потврду о здравственом стању, коју му оверава лекарска комисија матичне филијале РЗЗО. Процедура добијања потврде је бесплатна.
Хронични или акутни пацијенти (постинфарктна стања и сл.) не могу добити потврду, јер њихово здравствено стање захтева често пружање здравствених услуга, које њима јесу неопходне, али спадају у услуге дугорочног лечења, а не тренутне угрожености живота. У земљама са којима је потписан међународни споразум о здравственом осигурању, осигураник уз потврду не плаћа хитну медицинску помоћ, а у онима у којима није потписан, услуга се плаћа, али се трошкови накнадно рефундирају од РЗЗО, уколико лекарска комисија утврди да се радило о хитном медицинском стању.Међународни споразум о здравственом осигурању потписан је са Великом Британијом, Словачком, Пољском, Македонијом, Румунијом, Мађарском, Чешком, Италијом, Француском, Луксембургом, Белгијом, Холандијом, Немачком, Аустријом, Црном Гором, Босном И Херцеговином, Хрватском и Бугарском.
Са Грчком немамо потписан споразум, али по Грчком Закону о здравственој заштити, хитна медицинска помоћ је бесплатна у јавном сектору!
Са БЈРМ имамо споразум и није тачно да се не примењује у пракси.

Има на десетине случајева у Грчкој ( сунчаница, посекотине, опекотине од медуза и сл) за које знам, да су у државној болници примали наше људе без икакве надокнаде, чак нису тражили међународно путно осигурање нити пасош на увид. Наравно, евентуални лекови у апотеци су морали бити плаћени.
Што се тиче БЈРМ, прошле године је једном мом пријатељу позлило од топлотног удара док је чекао на граничниом прелазу Евзони. Чим је прошао пасошку контролу, породица га је одвезла у Ђевђелију у градску болницу и ништа му није наплаћено, чак га нико није питао ни за потврду РЗЗО.

Ајде, читајте мало пажљивије...:D

...shta recci posle OVOG...jednostavno, 'ebo nas RZZO...svim putnicima da znaju ubuducce chije putno osiguranje NIKAKO da ne uzimaju...:bye:

...http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/203174/Overena-knjizica-samo-ukras-pacijentu

Док је на челу РЗЗО неспособни медиокритет (иначе свастика Томице Милосављевића), а на челу Министарства вечити неспособњаковић Томица Милосављевић, шта још може да нас изненади?:D
Иначе, управном одбору РЗЗО је мандат истекао још у марту месецу, директору РЗЗО у мају, министар има прегршт афера и није ни чудо што, ионако лош систем, катастрофално функционише...:think:

Drugarica i ja putujemo u decembru u sopstvenom aranzmanu, pa se setih bitne stavke-zdravstvenog osiguranja. Medjutim, stalno nailazim na protivrecne informacije. Sada sam zvala Uniqu i kaze mi veoma nestrpljiva gospodja da do 100 evra troskove snosim sama, a da se to refundira ovde. Ukoliko je racun veci od toga, pozoves njihov call centar i nemas nista sa tim. Na forumu sam procitala, izmedju ostalog, da ti placas tamo koji god da je iznos, a oni ti ovde refundiraju.

To je zato što su troškovi plaćanja prema inostranstvu veliki, pa verovatno hoće da izbegnu troškove za iznose do 100 EUR. Računaju da osiguranik ima da pokrije troškovedo tog iznosa. Ako je to uopšte bilo pitanje :D

Nije:D
Na forumu sam procitala da troskove do 100 e snosis sam, ne pise da l se refundira ovde, al pretpostavljam da ne posto pise da se preko tog iznosa refundira. Medjutim u Uniqi mi kazu da to refundiraju, a u slucaju da nemam ni to onda zovem call centar,ako necu da se bakcem s tim i imam pare onda mi ih ovde vrate. To je prva protivrecnost forum/Uniqa.
Ali ono sto je najbitnije je to sto ovde pise da ukoliko ja tamo ne daj boze treba da dam recimo par stotina ili hiljada e da ce mi se to ovde refundirati. U Uniqi kazu da pozovem call centar i onda nemam nista sa tim, tj oni plate i ne bakcem se sa refundiranjem.

Drugarica i ja putujemo u decembru u sopstvenom aranzmanu, pa se setih bitne stavke-zdravstvenog osiguranja. Medjutim, stalno nailazim na protivrecne informacije. Sada sam zvala Uniqu i kaze mi veoma nestrpljiva gospodja da do 100 evra troskove snosim sama, a da se to refundira ovde. Ukoliko je racun veci od toga, pozoves njihov call centar i nemas nista sa tim. Na forumu sam procitala, izmedju ostalog, da ti placas tamo koji god da je iznos, a oni ti ovde refundiraju.

Ukoliko ti jos uvek treba putno osiguranje,javi se...radim kao agent i mogu ti naci ono sto je najbolje za tebe i drugaricu!!!Pozdrav!!

...shta recci posle OVOG...jednostavno, 'ebo nas RZZO...svim putnicima da znaju ubuducce chije putno osiguranje NIKAKO da ne uzimaju...:bye:

...http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/203174/Overena-knjizica-samo-ukras-pacijentu

Ти си много мали да би неке ствари разумео...:)
Како здравствена осигураника РЗЗО ван матичне филијале има везе са путним осигурањем?
Знаш ли ти уопште шта је "путно осигурање"?:)

Док је на челу РЗЗО неспособни медиокритет (иначе свастика Томице Милосављевића), а на челу Министарства вечити неспособњаковић Томица Милосављевић, шта још може да нас изненади?:D
Иначе, управном одбору РЗЗО је мандат истекао још у марту месецу, директору РЗЗО у мају, министар има прегршт афера и није ни чудо што, ионако лош систем, катастрофално функционише...:think:

Ти си много мали да би неке ствари разумео...:)
Како здравствена осигураника РЗЗО ван матичне филијале има везе са путним осигурањем?
Знаш ли ти уопште шта је "путно осигурање"?:)

...opet nisi sFatiJo...:dash:

...na ovoj Temi si se "kleo" u putno osiguranje od strane RZZO...a ja sam u nekoliko navrata na istoj Temi pokušao da ubedim ljude da se ne zaHebavaju sa istim, nego da odu u bilo koju drugu Osiguravajuću kuću ...ono što navedoh, mislim na članak iz Blic-a, imalo je svrhu da putnicima, koji će putovati van naše drage domovine, skrenem pažnju da RZZO nije u mogućnosti da im ni u matičnoj državi obezbedi pregled kod lekara, za šta svaki od nas svaki mesec uredno plaća, a kamoli negde van granica naše domovine...

...za svojih 40+ leta proputovao sam minimun 20 X više ( ove naše okrugle Zemlje ) od tebe i naplaćao se raznih putnih osiguranja, ali nikad od RZZO...;) :bye:

...opet nisi sFatiJo...:dash:

...na ovoj Temi si se "kleo" u putno osiguranje od strane RZZO...a ja sam u nekoliko navrata na istoj Temi pokušao da ubedim ljude da se ne zaHebavaju sa istim, nego da odu u bilo koju drugu Osiguravajuću kuću ...ono što navedoh, mislim na članak iz Blic-a, imalo je svrhu da putnicima, koji će putovati van naše drage domovine, skrenem pažnju da RZZO nije u mogućnosti da im ni u matičnoj državi obezbedi pregled kod lekara, za šta svaki od nas svaki mesec uredno plaća, a kamoli negde van granica naše domovine...

...za svojih 40+ leta proputovao sam minimun 20 X više ( ove naše okrugle Zemlje ) od tebe i naplaćao se raznih putnih osiguranja, ali nikad od RZZO...;) :bye:

Чега се паметан стиди, будала се поноси...Више од мене сигурно ниси путовао, а ја се нисам "наплаћао" разних путних осигурања...:)
"Док је оваца, биће и шишања" - народна изрека...:)
И ја се никада нисам "клео" само сам људима предочавао њихова права. То што сте необразовани и полуписмени и не знате да искористите своја права, па вас "превеслају" где стигну, то већ није у мојој надлежности...:)

Poslednja izmena:
Mi smo imali potvrdu iz RZZO, ali su insistirali u ambulanti u Hrvatskoj da se pregled plati, a sredstva refundiraju u Srbiji. U kontaktu sa nasim RZZO rečeno nam je da dostavimo izveštaj o pregledu i račun. Ambulanta kaže da je dovoljno što na računu piše dijagnoza i da neće izdavati izveštaj. Videćemo šta će biti.

Odbili zahtev. "Lečenje nije bilo neophodno" - dete 8 godina, temperatura 39,5. Sestra je podnela žalbu.

Чега се паметан стиди, будала се поноси...Више од мене сигурно ниси путовао, а ја се нисам "наплаћао" разних путних осигурања...:)
"Док је оваца, биће и шишања" - народна изрека...:)
И ја се никада нисам "клео" само сам људима предочавао њихова права. То што сте необразовани и полуписмени и не знате да искористите своја права, па вас "превеслају" где стигну, то већ није у мојој надлежности...:)

...opet...lepo vaspitanje...:hahaha:

...ko je ovca, a ko ne, trebao si da shvatiš kroz mišljenja drugih koji su pokušali da dođu do "onog" volšebnog koje koje je zagarantovano "nekim" pravom kod nas...a trebao si da shvatiš da su potrebni dani i dani i gomila papira i dijaloga sa neprijatnim namćorima da bi se do tog prava, koje ti "serviraš", došlo...a to pravo koje poseduje svaki građanin ove zemlje ne funkcioniše ni u samoj državi, a kamoli van nje...

...zato je daleko jednostavnije "biti preveslan" za 5 min, uz osmeh...i imaš ono što ti je ( ne daj bože ) potrebno...;)

Poslednja izmena:
Odbili zahtev. "Lečenje nije bilo neophodno" - dete 8 godina, temperatura 39,5. Sestra je podnela žalbu.

Moram da priznam da smo mi imali korektno lečenje dece u Hrvatskoj,tj.Splitu prošle i predprošle godine kada nam nisu uopšte naplatili uluge lečenja dece (čak su nas uputli da treba da uzmemo formular u srbiji ) da ne bih plaćali lečenje.A prošle godine smo se lečili normalno sa tim potvrdama i bili su jako korektni!!!

Možda što su deca u pitanju!!!

Pre svakog putovanja uplacujemo putno osiguranje, zadnjih par godina smo uplacivali Uniqa osiguranje . Pre dve godine suprug je dobio napad malarie u Indiji , Naravno nismo znali sta je u pitanju , zvali smo call centar i rekli su nam da se javimo najblizoj ambulanti . On nije hteo ni da cuje , nego smo kupili nove karte i dosli u Sr.Na kraju nam je osiguranje refundiralo samo avio karte jer osiguranje ne pokriva infektivne bolesti. To je po meni cista glupost , ali to takodje jasno pise u ugovoru . Kasnije sam se toga setila , u toj ludnici mi nije proslo uopste kroz glavu , a i nisam znala sta mu je . Tako da , vazno je dobro prostudirati i sam ugovor , jer je sve crno na belo (uglavnom ). U nasem slucaju je sreca da smo se vratili i da se lecio u Bg , inace bi jos placali lecenje verovatno :)

Pre svakog putovanja uplacujemo putno osiguranje, zadnjih par godina smo uplacivali Uniqa osiguranje . Pre dve godine suprug je dobio napad malarie u Indiji , Naravno nismo znali sta je u pitanju , zvali smo call centar i rekli su nam da se javimo najblizoj ambulanti . On nije hteo ni da cuje , nego smo kupili nove karte i dosli u Sr.Na kraju nam je osiguranje refundiralo samo avio karte jer osiguranje ne pokriva infektivne bolesti. To je po meni cista glupost , ali to takodje jasno pise u ugovoru . Kasnije sam se toga setila , u toj ludnici mi nije proslo uopste kroz glavu , a i nisam znala sta mu je . Tako da , vazno je dobro prostudirati i sam ugovor , jer je sve crno na belo (uglavnom ). U nasem slucaju je sreca da smo se vratili i da se lecio u Bg , inace bi jos placali lecenje verovatno :)

aha ako ga dobro prostudiramo i ne dopadne nam se sto je nesto iskljuceno da li cemo odustati od placanja osiguranja?....NE!

Poslednja izmena:

Back