Осигурање приликом путовања

• Začetnik teme Začetnik teme cange
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Осигурање није потребно ни за једну земљу са којом имамо потписану конвенцију о међусобном лечењу осигураника. Свратите код свога лекара да вам изда потврду да се лечите код њега са евентуалним хроничним обољењима, продужите с тим у најближу филијалу РЗЗО да вам овере образац за земљу у коју путујете. Све је бесплатно. Немојте да плаћате из незнања лешинарским осигуравајућим кућама здравствено путно осигурање осим ако не морате због визе. Нарочито када нам укину визе за земље Шенгена.

jel ovo sigurno tako...a i gde se moze proveriti s kim smo potpisali konvenciju o medjusobnom lecenju?

jel ovo sigurno tako...a i gde se moze proveriti s kim smo potpisali konvenciju o medjusobnom lecenju?

Сигурно, сигурно...У најближој филијали РЗЗО :)
А и постоји разлог због чега РЗЗО не обавештава јавност да не плаћа безвезе у овом случају.

Осигурање није потребно ни за једну земљу са којом имамо потписану конвенцију о међусобном лечењу осигураника. Свратите код свога лекара да вам изда потврду да се лечите код њега са евентуалним хроничним обољењима, продужите с тим у најближу филијалу РЗЗО да вам овере образац за земљу у коју путујете. Све је бесплатно. Немојте да плаћате из незнања лешинарским осигуравајућим кућама здравствено путно осигурање осим ако не морате због визе. Нарочито када нам укину визе за земље Шенгена.

Da nisi ti duso neka Vlast?:zper::zper::mrgreen:

A ovo mi deluje još prihvatljivije ... ipak ću se odlučiti za skuplju i bolju varijantu :D

Polisa Delta Generali Osiguranja predstavlja sredstvo plaćanja hitnih medicinskih
usluga na putovanju i tokom boravka u inostranstvu. Aktivira se pozivanjem Call centra,
čiji se broj nalazi na polisi, ili davanjem lokalnom lekaru ili medicinskoj ustanovi na uvid. . . . .

http://www.deltagenerali.rs/active/sr-latin/home/vrsteosiguranja/zdravstvenoosiguranje.html

I kad zoves call centar, koja cifra kad premasi.... Neses ih zvati ako ti lecenje recimo kosta 30e min, razumes sta hocu reci?! :)
To je ono sto se tice refundiranja. Kod svih je min. 200e, a kod Dunava 50e. Sto znaci, ako me lecenje kosta 55e, mogu ih zvati....

eh, sasha... sada mi to kažeš :D

danas sam kupila polisu za 20 dana u Hrvatskoj .....

" Ко пита не скита", стара народна пословица...:cmok:

Здравствена заштита у иностранству

Осигурана лица која привремено бораве у иностранству, ако им то буде потребно, за време привременог боравка имају право на пружање хитне медицинске помоћи. Међународна сарадња у области здравственог осигурања регулисана је Међународним споразумима.
;)

Poslednja izmena:
Pozdrav! Trenutno sam u frci zbog putovanja, a zdravstveno osiguranje mi je tek danas palo na pamet, dva dana pred put. Naime, JAT Airways sada uz njihovu kupljenu kartu daje besplatno zdravstveno osiguranje. Mene sada buni jedna stvar - kod njih sam kupio kartu za Amsterdam u jednom pravcu. Valjda cu i za to dobiti osiguranje. E sad, posle nekoliko dana iz Amsterdama cu ici za Pariz Air France-om. Da li meni to osiguranje dobijeno od JATa vazi i za ovaj put u Francusku ili moram da sada posebno doplatim za boravak u Francuskoj? Nista mi nije jasno..na sajtu JATa pise da je to taksa za boravak 'u inistranstvu' sto znaci, po meni da cim sletis negde u EU to osiguranje se aktivira i sve dok se ne vratis u Bg ono je na snazi...Da li neko ima iskustva sa svim tim?

Ja cu uzeti zdravstveno osiguranje za Grcku kad budem isao. I to ono porodicno koje kosta nesto oko 3.000 dinara za 12 dana za nas troje (sin, zena i ja). Prosle godine u sobi pored nas dvoje dece dobilo suncanicu i sve su besplatno zavrsili u bolnici. Necu zbog 3.000 dinara da mislim na to da li ce mi trebati pare za lekara ili ne, a nikad ne znas sta moze da se desi na putu.

Ja cu uzeti zdravstveno osiguranje za Grcku kad budem isao. I to ono porodicno koje kosta nesto oko 3.000 dinara za 12 dana za nas troje (sin, zena i ja). Prosle godine u sobi pored nas dvoje dece dobilo suncanicu i sve su besplatno zavrsili u bolnici. Necu zbog 3.000 dinara da mislim na to da li ce mi trebati pare za lekara ili ne, a nikad ne znas sta moze da se desi na putu.

Pa to porodicno od 3000 je skuplje nego pojedinacno nesto tu nije dobro

Prvi put treba da krenem u inostranstvo (Beč) o sopstvenoj (neagencijskoj) organizaciji, a sa sobom vodim i manje društvo. U austrijskoj ambasadi sam obavešten da mi je osim pasoša jedino neophodno da uplatim zdravstveno i putno osiguranje. Zanima me, ima li neko ovde iskustva sa time, koju osiguravajuću kuću mi prepoučujete (mada, iskreno, ne mirišem ni jednu), koliku svotu bi trebalo da uplatim i slično...?

Koliko ja znam najbolji ti je ddor novi sad. Oni su najskuplji,ali ti pokrivaju sve.
Primer- moja sestra i njen decko su uplatili Delta Generali i njemu je u Grckoj zapala riblja kost u grlo. Platio je intervenciju 50 eura,ali nije dobio nikakvu nadoknadu jer Delta isplacuje samo preko 100. Ddor isplacuje sve.
Nije ipak za zezanje, ko zna sta moze da se desi.
A ako oces jeftiniju varijantu idi u bilo koju, drugarica je platila za mesec dana oko 2500 din.
Samo odneses pasos da ti upisu podatke i izdaju polisu. Nista komplikovano.

Koliko ja znam najbolji ti je ddor novi sad. Oni su najskuplji,ali ti pokrivaju sve.
Primer- moja sestra i njen decko su uplatili Delta Generali i njemu je u Grckoj zapala riblja kost u grlo. Platio je intervenciju 50 eura,ali nije dobio nikakvu nadoknadu jer Delta isplacuje samo preko 100. Ddor isplacuje sve.
A ako oces jeftiniju varijantu idi u bilo koju, drugarica je platila za mesec dana oko 2500 din.
E, pa super, videću! :D Inače, idem na samo nedelju dana, tako se nadam da ću proći i jeftinije. Hvala!

Poslednja izmena:

Sve osiguravajuce kuce snose troskove direktno u inostranstvu, ako je racun veci od 200e, ako ne -platis sam, pa refundiras po povratku.
osim Dunav osiguranja koji troskove placa cak od 50e, pa navise, nemas nikakve veze sa placanjem, postoji call centar i oni sredjuju sve. jedino do 50e, ako je racun, platis sam, pa refundiras.
zato je velika razlika izmedju 50 i 200.
i dobro da se vodi racuna sta osiguranje obuhvata, jer imas raznih paketa, a greska je sto ljudi misle da sa tim mogu sve.

Back