papiloni
Zainteresovan član
- Poruka
- 197
JA 25.juna PUTUJEM U TURSKU sopstvenim prevozom odnosno kolima tacnije do sarimsaklija sa porodicom pa sad citam temu ima raznih misljenja i raznih kuca osiguravajucih,sta ustvari uraditi i gde otici
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
JA 25.juna PUTUJEM U TURSKU sopstvenim prevozom odnosno kolima tacnije do sarimsaklija sa porodicom pa sad citam temu ima raznih misljenja i raznih kuca osiguravajucih,sta ustvari uraditi i gde otici![]()
@Angi7
Na sajtu Uniqe pise da do100E u inostranstu placas sam, sto nije mnogo.
Pitanje za Medu brundu,
Sta Dunav pokriva vise od Uniqe?
Duvan i Uniqu nikad ne bih uporedjivala, jer je uniqa jedna od najlosije stojecih. svako ima pravo da se osigura gde zeli i sam da snosi posledece, ako ga odbije osiguravajuca kuca, pa bilo to i za tih100 eura, sto je za tebe malo.
,kako to znas i kako to osiguranje moze da te odbije.Ovoliko nepoznavanja odavno nisam video.Naravno da je pravo svakog pojedinca da uradi putno osiguranje gde zeli ali molim te prosvetli me zasto je Uniqa najloseje stojeca,kako to znas i kako to osiguranje moze da te odbije.
Prosle god. u ovo vreme, covek je uradio osnovni paket, koji snosi troskove max. 30000eura. Desila mu se nesrec u inostranstvu koja je kostala 70000e, operacija srca je u pitanju, doticna osiguravajuca kuca nije htela ni tih 30000 da mu isplati, jer navodno njegov paket nije obuhvatao to sto se njemu desilo....
A najlosija je izmedju ostalog sto ima toliko osiguravajucih kuca, kojima narod vise veruje, da uniqa nece imati toliko za 50godina.
Treba da presisa i ddor, dunav, delta generali, winer......
Trebalo bi malo bolje da poznajes osiguranje kada vec volis ovu temu.Normalno da mu nije bila isplacena steta jer je covek vec bolovao od srcanih problema.To nema veze sa Uniqom ili drugom osiguravajucom kucom vec ima sa informisanoscu sa uslovima za osiguranje.Uzgred ona su ista ili slicna u svim osiguravajucim kucama.Zamisli kada bi svi hronicni bolesnici putovali u inostranstvo i tamo vrsili operacije ,nijedno osiguranje nebi postojalo.Zato molim te ,povedi racuna kada pises o necemu a da pre toga ne poznajes temu.
Sto se tice osiguranja koji je najbrze isplacije stete poseti sajt NBS i sve ce biti jasno.
I da jeste i da nije bolovao od srca....ne znaci da putno zdravstveno osiguranje trebaju da rade samo zdravi ljudi, a bolesne treba pustiti da umru i ne dozvoliti im da predju granicu. Zesce gluposti valjas!
Mogli su ili da ga odbiju ili da mu konacna premija bude znatno manja, jer vec postoji stepen rizika! Tra la la.....

Forumi sluze ,ili bi to trebalo,da korisnici razmenjuju iskustva bez vredjanja i izjava kako neko valja gluposti.To je odraz kulture te stoga necu vise polemisati sa tobom.Puno negativne energije istice iz tvog pisanja te ti saljem![]()
Svako ko zeli da se osigura mora biti upoznat sta taj nazovi paket podrazumeva, a isto tako treba biti upoznat od strane osig.kuce da svako zataskavanje nekih od mogucih bolesti snosi svoje posledice i da samim tim te troskove osiguranje nece snositi.
Nije to popravka zuba, pa da ne predstavlja neki problem....
Nisam negativna, nego realna, jer se razne stvari desavaju.......
I ja mislim da nisi negativna samo malo neupucena prosle godine smo imali Uniqa osiguranje i lecili se bez ijednog evrica u Grckoj /imali alergije/ znaci nismo platitil ni ono do 50 placas sam pa ti refundiraju...nismo platili nista

Осигурање није потребно ни за једну земљу са којом имамо потписану конвенцију о међусобном лечењу осигураника. Свратите код свога лекара да вам изда потврду да се лечите код њега са евентуалним хроничним обољењима, продужите с тим у најближу филијалу РЗЗО да вам овере образац за земљу у коју путујете. Све је бесплатно. Немојте да плаћате из незнања лешинарским осигуравајућим кућама здравствено путно осигурање осим ако не морате због визе. Нарочито када нам укину визе за земље Шенгена.
E dobro lepo se vi ispucaste ali mi jos konkretno nije odgovorio NIKO na gornje pitanje posto za 15 dana putujem u tursku GDE DA ODEM PO TO OSIGURANJE,kazite nesto konkretnije delta djenerali ,unika,dunav,viner stedise sad sam tek zbunjen .hvala gospodu bogu nisam bolestan od nicega jer da sam bolestan verovatno nebi isao na more ali idem sa porodicom JA SUPRUGA I DVOJE DECE

E dobro lepo se vi ispucaste ali mi jos konkretno nije odgovorio NIKO na gornje pitanje posto za 15 dana putujem u tursku GDE DA ODEM PO TO OSIGURANJE,kazite nesto konkretnije delta djenerali ,unika,dunav,viner stedise sad sam tek zbunjen .hvala gospodu bogu nisam bolestan od nicega jer da sam bolestan verovatno nebi isao na more ali idem sa porodicom JA SUPRUGA I DVOJE DECE
Ja sam pokušala da obavim gore pomenutu gimnastiku baš iz razloga da bih izbegla pomenute lešinare i situacija je sledeća.Prvo sam otišla u RZZO gde sam dva dana savatavala gospoju koja je zadužena da mi da samo blanko uverenja koja posle naknadno nosim kod odabranog lekara na overu.Nekako sam to obavila,Onda sam prvo jurila pedijatra da to završim klincima a nas matoraće ostavila za posle.E pa,nema posle!Kod pedijatra su me gledali ko da sam im tražila da mi cepaju atome a ne da mi overe da su deca zdrava i da nemaju hronična oboljenja.Elem,u dispanzeru bi gužva pa mi rekoše da dođem sutra (dokle BRE više to sutra????) ali mi uredno dadoše priznanicu jer se navodno to uverenje smatra posebnom uslugom,te će sve to overiti tek kada platimo.A cena po komaTu deteta je oko 500 dinara.Sumo sumarum,za nas četvoro oko 2.000 rsd.Ali,to nije kraj priče.Kada svi naši doktori uredno overe ta uverenja,onda to Jopet nosim u RZZO jer sve to zaboga treba da overi neka njihova komisija koja na osnovu lekarskog uverenja izdaje potvrdu koja je validna u inostranstvu.S obzirom da ja stvarno nisam mogla da uzmem nedelju dana odmora da bih samo jurcala od lekara do lekara i po kojekakvim komisijama,skapirala sam da je ipak jednostavnije otići kod nekog lešinara i za neznatno veću cifru za 5 minuta dobiti to putno osiguranje.

A one sestre na pedijatriji su prvi put videla onaj blanko brazac uverenja koje overava doktor,imala sam osećaj kao da sam na nekom posmatranju
Prvo gledaju uverenje,pa gledaju mene,onako ispod oka...ništa im nije jasno pa to ponove jedno deset puta.A onda obave jedno 5 telefonskih razgovora,kao da su u tripu da je skrivena kamera u pitanju.Još jedan dokaz da nismo baš dovoljno informisani da ta pogodnost postoji,ili jednostavno znamo unapred kakvo je to cimanje pa odustanemo u startu!A posle svega me vode do neke oglasne table gde je između ostalog istaknut i cenovnik i objašnjavaju da ta usluga košta,u fazonu,nije to u moj džep nego tako mora.Jeste jeftinije nego osiguranje kod agencija ALI NIJE BESPLATNO!Perla turs u NS smo uplatili daje besplatno zdravstveno osiguranje za sve aranzmane. Neko AMS zdravstveno osiguranje ali jos neznam sta pokriva idemo po vaucer ove nedelje.
Perla turs u NS smo uplatili daje besplatno zdravstveno osiguranje za sve aranzmane. Neko AMS zdravstveno osiguranje ali jos neznam sta pokriva idemo po vaucer ove nedelje.
Ja mogu da potpišem da je ovo cimanje sa RZZO različito od grada do grada,uostalom kao i većina stvari u Srbiji.Ako neko ima dovoljno vremena i nije mu daleko da se šetka,što da ne.Znam da cena osiguranja kod agencija zavisi i od dužine boravka i od destinacije,tako da ako je razlika velika,onda se možda i isplati cimati se radi uštede.Mi smo tanki sa vremenom pa sam između ostalog i zbog toga odustala.A i iznervirala sam se zbog ove tzv. komisije u RZZO koja kao razmatra dal' da mi da ili da mi ne da uverenje???Mislim...A one sestre na pedijatriji su prvi put videla onaj blanko brazac uverenja koje overava doktor,imala sam osećaj kao da sam na nekom posmatranju
Prvo gledaju uverenje,pa gledaju mene,onako ispod oka...ništa im nije jasno pa to ponove jedno deset puta.A onda obave jedno 5 telefonskih razgovora,kao da su u tripu da je skrivena kamera u pitanju.Još jedan dokaz da nismo baš dovoljno informisani da ta pogodnost postoji,ili jednostavno znamo unapred kakvo je to cimanje pa odustanemo u startu!A posle svega me vode do neke oglasne table gde je između ostalog istaknut i cenovnik i objašnjavaju da ta usluga košta,u fazonu,nije to u moj džep nego tako mora.Jeste jeftinije nego osiguranje kod agencija ALI NIJE BESPLATNO!