Kovač
Buduća legenda
- Poruka
- 30.786
Šta mislite?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Шта каже, немам живаца да слушам овај индоенглески.
То би било добро када би било финансијски оствариво. Свако свој станчић па се видимо ту и тамо.
Брак и јесте уговорна финансијска заједница која се врти око деце.
Ne svidja mi se kako razmislja
Kad tako napišeš...zar ne zvuči malo "neslobodno"ili obavezujuće?
Nema slobode,samo uslovljavanje![]()
Шта ће ти тај педерски смајлић, леба ти?
Наравно да је брачна заједница обавезујућа, твоја је ствар да ли ћеш то примити као нешто нормално или као камен око врата.
Без жеље да се било ко осети прозваним мени је ова прича потпуно бесмислена. Људи који не желе да се венчавају у нашем друштву нису ни под каквим притиском да то раде. Ко не жели да буде у браку, а жели да има децу, од стране закона му на слободу.
Зато не стоји прича да је брак финансијско удруживање и да би ствари дургачије стајале да се имају две стамбене јединице..
Ко не жели више да буде у браку, може да се разведе. То што расте број развода не значи да брак није важна институција.
Šta mislite?![]()
odlično
u modernom svetu moguće i ostvarivo doduše tek na nivou neke jako homogene zajednice, sekte, komune i sl. ali ono što govori o braku je genijalno![]()
То би било добро када би било финансијски оствариво. Свако свој станчић па се видимо ту и тамо.
Upravo takoMislim da si potpuno u pravu.brak- razvod
prva i poslednja destinacija stresa, nevolje, problema, anksioznosti, frustracija, tiranije..lepo preskočiti svu tu nepotrebnu muku i biti samo onoliko zajedno dok traje ljubav, što ima smisla.
većina ostaje u braku zbog dece, navike, praktičnih i materijalnih stvari itd..i trudi se da to doživi kao sreću, a u stvari..nezadovoljstvo, bes, nadrkanost, neproduktivnost itd. kipti iz čoveka.
Bilo bi predivno ali mislim da je to čista utopija, bar kod nas u Srbiji, na Balkanu......![]()
Sto bi rekli brak........mrak.
И опет, није ту проблем у браку, већ у људима који су њиме незадовољни. Ако сте фрустрирани мењајте нешто, себе, околности, немојте говорити да је брак глупост, зато што ваш шкрипи.brak- razvod
prva i poslednja destinacija stresa, nevolje, problema, anksioznosti, frustracija, tiranije..lepo preskočiti svu tu nepotrebnu muku i biti samo onoliko zajedno dok traje ljubav, što ima smisla.
većina ostaje u braku zbog dece, navike, praktičnih i materijalnih stvari itd..i trudi se da to doživi kao sreću, a u stvari..nezadovoljstvo, bes, nadrkanost, neproduktivnost itd. kipti iz čoveka.
И опет, није ту проблем у браку, већ у људима који су њиме незадовољни. Ако сте фрустрирани мењајте нешто, себе, околности, немојте говорити да је брак глупост, зато што ваш шкрипи.
Ко уопште спава са неким да би " испунио обавезу"?
И опет, није ту проблем у браку, већ у људима који су њиме незадовољни. Ако сте фрустрирани мењајте нешто, себе, околности, немојте говорити да је брак глупост, зато што ваш шкрипи.
Mora da si jako mlada dok ovako razmišljaš.
Nema braka gde često ne zaškripi. Ja sam već 30 godina u braku, mogu reći da je sve kako treba, naučili smo kako jedno drugo da ispoštujemo, navikli smo se jedno na drugo i prilično dobro funkcionišemo. Ali, kad bih ponovo bila mlada i kad bih imala tu mogućnost, mislim da se oboje složimo, ja bih radije tako kako taj tip priča jer hteli mi to priznati ili ne, u braku se gubi dosta od svoje individualnosti i identiteta, ko kaže da nisam u pravu ili laže ili je tek u prve tri-četiri godine braka. Doboljno je otići na temu "svekrve" i pročitati nekoliko postova veoma mladih žena i sve će biti kristalno jasno.
Slažem se da ima i stvari koje su utopijske i neostvarive...ali generalan koncept njegove filozofije kad se izbace neke stvari vezane za komunu i nisu tako lošeove ideje očigledno podrazumevaju nekakav "slobodan" život u komuni, gde se svako sa svakim, a dečicu odgajaju odabrani muški i ženski primerci intelektualnog i vaspitnog autoriteta, tako da taj deo smatram utopijom i sektaštvom, ali mislim da je ispravna teza da se u braku , kao još uvek podrazumevano jakoj instituciji naše hrišćanske civilizacije i iz toga proistakle porodice kao ćelije društva, zaista kao na fabričkoj traci prozvodi gomila po to isto društvo razarajućih problema.
ne samo da spava iz obaveze već nastavlja da živi u zajednici zbog iste i svu svoju energiju troši da bi sebe ubedio kako je to ljubav...treba samo zagrebati malo ispod površine ogromnog broja brakova, pa bi se dobio pozitivan rezultat na tu pretpostavku. dobro kaže osho..psihijatri, psihoterapeuti i sveštenici ne bi imali više posla![]()
Мислиш да постоје?
Свако је луд на свој начин, рече ђаво и седе у коприве! Ако некоме одговара да уместо да у свом животу нешто предузме, буде у ситуацији коју користи као алиби за јадање на живот, то је избор појединца.
Људи се сексају и са партнерима које не воле зато што им је лепо.
Љубавници нису под притиском да се венчавају. Родитељи немају обавезу да се венчавају. Венчани имају пуну слободу да се разведу.
Страшно је кад " ... у добру и злу... заувек.... не желим ни један дан без тебе.... ти си ми свашта нешто...." претвори у " Е, да ми је два стана да те не гледам!!!"
Не свиђа вам се брак? Неко вас је мотком терао да се венчавате, неко вас држи као таоце брака? Захебали сте се? И то значи да је брак дефинитивно лош?
Ако вам не одговара разводите се, живите у комуни, мењајте нешто.
Чему потреба да се укине брак за оне којима то нешто значи, или мисле да им то значи?