- Poruka
- 2.801
Da li ste nekada imali ovakav osećaj?
Kako bi ga opisali?
Koliko je trajao?
Kako ste se borili sa ovim?
Kako bi ga opisali?
Koliko je trajao?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Iz razloga što ti oduzimaju vreme ili ?Ne. Mada ponekad poželim da jesu.
Rekao bih da su takve promene dobra stvar, selio sam se više puta, živeo i van zemlje - bilo je tu dosta lepih i zanimljivih iskustava, kao i ljudi.Veoma često poželim da me niko ne poznaje i da nikoga ne poznajem u okolini. Da mi je svaki lik novi lik. Još par godina i selim se. Vreme je.
U poslednje vreme je to odlican osecaj.Da li ste nekada imali ovakav osećaj?
Kako bi ga opisali?
Koliko je trajao?
Kako bi ga opisali?
Koliko je trajao?
Čini mi se da taj osećaj uopšte nije retkostImam sada taj osećaj.
Nekada je samo jedan korak iz nama poznate zone dovoljan da dosta toga promenimo.Čudno je. Nervira me što živim monotonim životom. Nisam navikla da ovako živim. Do selidbe u ovaj stan, mislim da sam živela dinamičnije, a pre toga još dinamičnije.![]()
Meni je npr. u ovim situacijama bilo rešenje da se zapravo još više udaljim od ljudi tj. sednem na bus i odem na neku lokaciju na kojoj do tada nisam bio i tamo ili nađem neki mir koji mi je zapravo bio potreban ili naletim na nekog ko mi je bio potreban za pričuRazmišljam da nešto preduzmem, ali bez posrednika.
Traje odavno.Da li ste nekada imali ovakav osećaj?
Kako bi ga opisali?
Koliko je trajao?
Upravo tako. Nikada nisam bila toliko dugo na jednom mestu kao sada. Vreme je da idem dalje...Što duže stojiš u mestu, to ti se sve više čini da svet oko tebe gubi boju i postaje sivilo.
Ucini nekad nesto za nekog;makar sitnicu.Seti se ti nekog, kome treba bilo kakva paznja ili pomoc ili se uclani u kakvu humanitarnu organizaciju.Da li ste nekada imali ovakav osećaj?
Kako bi ga opisali?
Koliko je trajao?
Немам осећај да ме је неко забооравио.
Нисам никада ни имао, јер никада заправо нигде нисам ни припадао.
Кад сам био клинац, мало сам се још и трудио да се уклопим и будем камелеон.
Врло брзо сам, међутим, нашао свој пут.
Одавно и није битно да ли ме неко заборавио, јер појма немам ни да ли ме неко памтио.
А уопште и није важно, на крају дана...
Зрео човек увек може да се снађе у било ком друштву, а самоћа престане да смета...
па ако се и догоди, не паничим ни секунде.
Ne interesuje me da li su me zaboravili ili sta misle o meni.Da li ste nekada imali ovakav osećaj?
Kako bi ga opisali?
Koliko je trajao?
Dala bih ovu moju slobodu i mir, za nekoliko dana užurbanog života.
ja isto tako živim naizgled malo dosadnjikavim, usamljenim i monotonim životom i bez tu sad mnogo nekih događanja, dinamike i šta ti ja znam, a onda recimo kad mi se jednom u ko zna koliko ukaže prilika da ne znam negde otputujem, da odem na neki koncert, utakmicu, da malo izađem i vidim se sa nekim ljudima onda sam u fazonu, a jooj jel to mora baš danas, e baš danas tako bi se rado zavalio na krevet, pustio neki film, slušao muziku, čitao neki strip ili igrao basket ispred zgrade (što generalno radim svaki dan i svako veče) , to je ono sad, koliko god ti možda mislio da ti fali ovo ili ono i koliko god žudeo za nekim tako stvarima, događajima, vezama i šta ti ja znam to je istovremeno nešto i stresno i opterećujuće za tebe i nešto što ti narušava tvoj mir i tvoju zonu komfora bilo na svesnom ili podsvesnom nivou, tako da tu uvek postoji neka vrsta unutrašnjeg konflikta.
Citam ovo i hvatam sebe kako ja danas funkcionisem. To je onaj momenat kada znas da si ljudima od koristi. Desava mi se da sednem sa potpunim strancem i pustim ga da mi isprica sve sto ga muci. I moj uspeh, moja satisfakcija je kada vidim kod te osobe da joj je barem malo lakse. Bude mi drago sto sam nekome mozda pomogla i ujedno i sebi dala neku svrhu, jer ima dana kada bez obzira na posao koji radim i koliko god da doprinosim - osetim se beskorisno u ovom svetu. Prosto se nekad zapitam koja je moja svrha. Zato dobro dodje popricati sa ljudima, poslusati neku pricu, dati koji savet ili samo cutati...Da li si nekada radio? Da li si nekada gledao na sat, kako bi stigao na vreme na posao? Da li si radio prekovremeno, a posle odlazio sa prijateljima i poznanicima na piće ili na večeru?
Ili si posle posla išao da pomogneš kao simpatizer ili član neke političke stranke? Ili si se nalazio sa emotivnom partnerkom, posle radnog vremena?
Da li ti je telefon zvonio na svakih pola sata?
Ja sam tako živela dugi niz godina. I veoma, veoma mi je prijalo. Sve..i telefon, i posao, piće, večera..sve..
Otišla sam u invalidsku penziju posle 18 godina. Dobila sam savet od dobrog čoveka " Idi u penziju, kad već možeš, nemoj da dozvoliš da te posle otpuste..vidiš kakvi ljudi dolaze".
Otišla sam jer sam imala dijagnozu jednog neurološkog stanja koje mi je pravilo i danas pravi probleme uprkos tome što neurolozi tvrde da je to samo stanje..i dodaju, sa godinama dolazi do komplikacija...
Pošto je to urođeno stanje mogla sam, po zakonu, da radim samo godinu dana a uspela sam da radim punih 18 godina.
A monotonija mi pravi probleme od pandemije koronavirusa kada su kontakti bili smanjeni.
Znam da ne mogu da se vratim u tu prošlost, makar na par dana..i mogu to samo da konstatujem.
Zato imam osećaj da su me svi zaboravili.