osecaj da se gusim

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
dr:
Petka:
dr:
Greska i to velika!
Nije tacno da onaj koji ima malo pacijenata da nema pojma,ako po tome merite kvalitete doktora onda dobro vam se do sad nije nista desilo.
Draga moja,onaj ko primi 50 pacijenata dnevno nema pojma sa zivotom, to vam u startu kazem jer taj sta radi...pise recepte po narudzbini i ispunjava zelje pacijenata.
Onaj ko drzi do toga da radi svoj posao kako valja vise od 30 pacijenata nece ni primiti ...niko ga ne moze ni naterati.
Primer ako se radi od 7 do 13h, sa pauzom od pola sata ...to je 5,5 sati rada.Ili ti 330 minuta, ako to vreme podelimo sa 50 pacijenata dobicemo 6,6 minuta po pacijentu!
Ako doktor primi 30 pacijenata to je onda 11 minuta po pacijentu...ako primi 20 pacijenata to je 16,5 minuta po pacijentu.E tu vec nesto moze da se uradi,pregled,razgovor...pa vi i dalje kvalitet doktora merite po tome koliko ko ima pacijenata...pogotovo u dz.

Vi bolje da ste studirali matematiku... Dobar doktor sam procenjuje kom pacijentu je potrebno 2 a kome 20 minuta paznje...

Ma nije valjda?
Ja sam govorila o stvarno bolesnim ljudima a ne onim koji su dosli da ubiju malo vremena.
Ne znam koliko bi voleli da vam neko pruzi samo 2 minuta vremena...sta ako je pogresno procenio a vi ste stvarno bolesni?
Zaboravljate da doktori nisu baba vracare da bace malo pasulja pa odmah utvrde sta vam je ili se uhvate za prsten da im se javi od cega bolujete.
Budite srecni da dospete u ruke onoga koji ce vam posvetiti vreme.

dr:
Ma nije valjda?
Ja sam govorila o stvarno bolesnim ljudima a ne onim koji su dosli da ubiju malo vremena.
Ne znam koliko bi voleli da vam neko pruzi samo 2 minuta vremena...sta ako je pogresno procenio a vi ste stvarno bolesni?
Zaboravljate da doktori nisu baba vracare da bace malo pasulja pa odmah utvrde sta vam je ili se uhvate za prsten da im se javi od cega bolujete.

Jaaaaaooooo, dr!
Ne pali se, breeeeee!
Opusteno. Pa covek zna sta je to dobar doktor a sta je to los doktor, sta ti je! :wink: Dace zivot da dospe kod takvog jednog koji nije matematicar i ume da proceni kome treba 2 a kome 20 minuta. "Veliki je Bog sto gleda na nas". Sve to dodje na svoje. :lol:

dr:
Ma nije valjda?

I zamislite vi sad da vas leci ovako histerican lekar! Ako neko meze ovako da se iznervira na forumu, kakav li je tek u stvarnom zivotu? Na svu srecu doktori kod kojih ja idem su suprotnost od ove lujke "dr". To su uglavnom normalni i fini ljudi, doduše neki manje neki više znaju da rade svoj posao ali su makar psihicku stabilni. Dr., šta je sa tobom? :x

dr:
Ma nije valjda?

Uopste vas niko nije prozivao.
A kad ste se vec pronasli, recite mi koliko vremena posvecujete nekome ko je dosao na kontrolni pregled, ili ko je dosao da mu napisete uput za specijalisticki pregled, ili kod hronicnih bolesnika za prepisivanje standardne terapije.
Da li svako ko udje kod vas automatski ostaje 20 minuta ili radite na zakazivanje kao stomatolozi? Sta se desava kada je lekara malo u smeni a ima puno pacijenata. Po kojoj metodi birate koji ostaju na prgledu a koje saljete kuci da ih leci "baba vracara"?:shock:

Machak69:
dr:
Ma nije valjda?

Jaaaaaooooo, dr!
Ne pali se, breeeeee!

Opusteno. Pa covek zna sta je to dobar doktor a sta je to los doktor, sta ti je! :wink: Dace zivot da dospe kod takvog jednog koji nije matematicar i ume da proceni kome treba 2 a kome 20 minuta. "Veliki je Bog sto gleda na nas". Sve to dodje na svoje. :lol:

Otkad se to psihijatri ubrajaju u prave lekare? :wink:

gane011:
dr:
Ma nije valjda?

Uopste vas niko nije prozivao.
A kad ste se vec pronasli, recite mi koliko vremena posvecujete nekome ko je dosao na kontrolni pregled, ili ko je dosao da mu napisete uput za specijalisticki pregled, ili kod hronicnih bolesnika za prepisivanje standardne terapije.
Da li svako ko udje kod vas automatski ostaje 20 minuta ili radite na zakazivanje kao stomatolozi? Sta se desava kada je lekara malo u smeni a ima puno pacijenata. Po kojoj metodi birate koji ostaju na prgledu a koje saljete kuci da ih leci "baba vracara"?:shock:
Ako niste primetili,odgovorite sa citatom...to znaci da vi odgovarate na moj post...sto znaci da me prozivate ,dajete repliku na ono sto sam rekla.

A na sarkasticne komentare ne odgovaram.
Pozdrav!

Machak69:
VANJA 011:
Machak69:

Aaaaaaaaaaaaaaa.......! Pa noz u srce si mi zario, jao, jao, jao, boli, booooliiii, nemoj, jao. Jao.

Do srzi povredjeni
Machak :P

Machak ti si psihijatar? A-ha-ha-ha Ne mogu da verujem! :lol: :lol: :lol:

S'o?? Zao ti je sto nisam PRAVI doktor?? :lol:

Da li si PRAVI ili nisi to znaju tvoji pacijenti. :lol: :)

dr:
Ako niste primetili,odgovorite sa citatom...to znaci da vi odgovarate na moj post...sto znaci da me prozivate ,dajete repliku na ono sto sam rekla.

Pozdrav!

Nije mi jasno sto se odmah vredjate? :(

Poenta moje price je bila da ce svaki lekar sam da proceni koliko je vremena potrebno posvetiti pojedinacno pacijentu, i da to nije stvar proste matematicke kalkulacije.

Ako ste vi drugacijeg misljenja to je OK. Ali nema mesta etiketiranju.

Pozdrav.

gane011:
dr:

Pozdrav!

Poenta moje price je bila da ce svaki lekar sam da proceni koliko je vremena potrebno posvetiti pojedinacno pacijentu, i da to nije stvar proste matematicke kalkulacije.

Pozdrav.
E pa ni vi niste shvatili poentu moje price...sve je pocelo izjavom izvesne forumasice da oni dobri lekari imaju puno pacijenata(govorimo o opstoj praksi)a ti "dobri lekari" vrlo cesto pisu recepte za strine,babe, kumove,ujne svojih pacijenata ,siti se ispricaju a od pregleda nista.
Jedna od mojih mentora na stazu je dugo godina radila u Sloveniji, nacelnik je kontrolisao svoje radnike, i ukoliko si imao vise od 20 pacijenata dnevno ti si bio los doktor i to se sankcionisalo odbijanjem od plate, lepo covek zaredja po kartonima pa vidi koliko si dnevno pregledao ljudi.
Znaci, ako si im stvarno pruzio svu svoju paznju ,pregledao ih, za to ti treba minimum 20 minuta, za kontrolni pregled 10 min.

I onda se vracamo na pricu sa ove teme, svi ste u stanju da cekate u dz po 4 sata, a necete da promenite lekara i da idete kod onih koji stvarno drze do sebe, do svog posla...koji ce vam posvetiti paznju.
Da li ste se nekad zapitali zasto neki lekari nemaju 70 pacijenata dnevno ,nego 30 i odrade taj svoj posao kako treba.
Zato sto ne dozvoljavaju da im se namece nesto za sta ne zele da preuzmu odgovornost, da na nekome nacine gresku zbog zurbe ...
Pa razmislite malo.Ja sam ucila od ljudi koji su za mesec dana u ordinaciji pisali 1 ,eventualno 2 uputa za specijalistu.
Svakodnevni zdravstveni problemi mogu biti reseni kod lekara opste prakse , skolovani smo za to a ne za administrativne radnike koji pisu upute i samo prosledjuju svoje pacijente drugima, pa onda nije ni cudo sto kod ozbiljnih bolesti se ceka po 3 meseca na pregled, pa kako brze kad je tamo na spisku pola ljudi koje je sasvim lepo mogao da izleci i lekar opste prakse.
E tu je caka, a za to su krivi i lekari i pacijenti...da ne davimo ponovo o tome.
Odatle cela ta moja prica o vremenu koje neko vam posveti u ordinaciji.

gane011:
Machak69:

Aaaaaaaaaaaaaaa.......! Pa noz u srce si mi zario, jao, jao, jao, boli, booooliiii, nemoj, jao. Jao.

Do srzi povredjeni
Machak :P

Psihijatri stvarno imaju srce? :shock: :shock: :shock:

...a dusu? :lol: :lol: :lol:

Sve si bre pobrk'o!!! :x

Pa to ADVOKATI nemogu da dobiju infarkt jer nemaju srce; plavuse mozdani udar, jer nema u sta da ih udari; a psihijatri - e pa mi najcesce obolevamo bas od DUSEVNIH bolesti; zakljucak Gane izvedi sam!!! :wink:

p.s. Uz dubok naklon advokatima i plavusama, samo sa parafrazirao popularne krilatice, nemo' neko oma da bi mi se uvredio i povredio! :lol: :P

dr:
gane011:
dr:

Pozdrav!

Pozdrav.
E pa ni vi niste shvatili poentu moje price...sve je pocelo izjavom izvesne forumasice da oni dobri lekari imaju puno pacijenata(govorimo o opstoj praksi)a ti "dobri lekari" vrlo cesto pisu recepte za strine,babe, kumove,ujne svojih pacijenata ,siti se ispricaju a od pregleda nista.
Jedna od mojih mentora na stazu je dugo godina radila u Sloveniji, nacelnik je kontrolisao svoje radnike, i ukoliko si imao vise od 20 pacijenata dnevno ti si bio los doktor i to se sankcionisalo odbijanjem od plate, lepo covek zaredja po kartonima pa vidi koliko si dnevno pregledao ljudi.
Znaci, ako si im stvarno pruzio svu svoju paznju ,pregledao ih, za to ti treba minimum 20 minuta, za kontrolni pregled 10 min.

I onda se vracamo na pricu sa ove teme, svi ste u stanju da cekate u dz po 4 sata, a necete da promenite lekara i da idete kod onih koji stvarno drze do sebe, do svog posla...koji ce vam posvetiti paznju.
Da li ste se nekad zapitali zasto neki lekari nemaju 70 pacijenata dnevno ,nego 30 i odrade taj svoj posao kako treba.
Zato sto ne dozvoljavaju da im se namece nesto za sta ne zele da preuzmu odgovornost, da na nekome nacine gresku zbog zurbe ...
Pa razmislite malo.Ja sam ucila od ljudi koji su za mesec dana u ordinaciji pisali 1 ,eventualno 2 uputa za specijalistu.
Svakodnevni zdravstveni problemi mogu biti reseni kod lekara opste prakse , skolovani smo za to a ne za administrativne radnike koji pisu upute i samo prosledjuju svoje pacijente drugima, pa onda nije ni cudo sto kod ozbiljnih bolesti se ceka po 3 meseca na pregled, pa kako brze kad je tamo na spisku pola ljudi koje je sasvim lepo mogao da izleci i lekar opste prakse.
E tu je caka, a za to su krivi i lekari i pacijenti...da ne davimo ponovo o tome.
Ili ja ne pisem dovoljno razumljivo ili Vas ne drzi paznja. Javljam se kao prozvana forumasica pa mi je glupo da napisem opet isto, ali...Koliko sam ja shvatila, iz iskustva, dobri lekari imaju mnogo otvorenih kartona i naravno malo pacijenata dnevno prime jer im posvecuju vecu paznju nego oni koji daju upute i pisu recepte. I verovatno i ne zele da otvaraju nove bas zato sto su odgovorni i svesni da i ove pacijente koje imaju tesko mogu sve da pregledaju, a ne zele da rade kao ovi drugi na normu. Ovo je iskopirano iz prethodnog posta.
Hocu da kazem da se kod dobrih mora doci u 7 i cekati par sati, a ja kao i vecina zaposlenih ne moze da uzme dan bolovanja da bih otisla kod lekara zbog recimo problema sa kicmom, kozom ili necim slicnim sto ne iziskuje otvaranje bolovanja. Ja ne mogu da odsustvujem sa posla dan ili dva kada su potrebni samo neke sitnice (covek nije uvek ozbiljno bolestan)kao sto je pregled ili analiza krvi.I onda covek ide linijom manjeg otpora i ide kod losih kod kojih sve zavrsis za 15 minuta (bolovanje, uput), a za ostalo kod privatnika po podne.

ja se ne slažem sa Patkom. Kad odeš u bolnicu kod svih lekara je gužva. Otkud ideja da bolji primaju manje , lošiji više i sl. Kakve to veze ima.A to baš da neće lekar da ti otvori karton! Hm, da vidim i to čudo! :twisted:

VANJA 011:
ja se ne slažem sa Patkom. Kad odeš u bolnicu kod svih lekara je gužva. Otkud ideja da bolji primaju manje , lošiji više i sl. Kakve to veze ima.A to baš da neće lekar da ti otvori karton! Hm, da vidim i to čudo! :twisted:

JOOOOOOJJJJJ! Sto nemam onog smajlica sto se rukom opaljije u celo sopstveno, u uzasu! Necemo valjda pocinjati ovu temu sad ponovo, sve iz pocetka!? :?

Mislim, ljudi ja još od studentskih dana imam dosta lekara prijatelja. Da se nelažemo bez obzira što su malo otkačeni (da nekažem opićeni :oops: ) ipak su jako zanimljivi. Simpatični su mi i zbog toga što su opterećeni sa sexom i samo o tome vole da pričaju. Inače dok smo bili studenti voleli su da mi govore kako je moj fakultet (Ekonomski) glupost , a kako eto oni studiraju najteži faks. Sad ja njih zajebavam kako eto ja uzimam "lepe" pare, a oni stalno pozajmljuju od mene. Bez obzira na sve jako ih volim i lepo se slažemo. normalno i medju lekarima ima dijabola, ako i svuda. Žalosno je što nisu bolje plaćeni, jer to zaslužuju.

dr:

Slovenija je toliko daleko...
Uz svo duzno postovanje moj ugao gledanja je sasvim drugaciji pa se samim tim i nasa misljenja razlikuju.
Razmislite samo da niste u prilici da otvorite vrata svake zdravstvene ustanove u ovoj zemlji sa onim cuvenim "ja sam koleginica iz ..." (u prevodu trebas mi - trebacu ti), u sveopstoj situaciji kakva vlada u zdravstvu kod nas, da li biste se raspitali kod kog lekara idete ili vodite vase dete na pregled.
Mozda se bas tako stvara guzva kod onih lekara sa kojima su ljudi imali pozitivna iskustva.
I tu je zacarani krug. Kada se procujete kao "dobar" lekar odjednom vas snadje da pred vratima umesto 30 ceka 70 ljudi.
Kako cete ih odbiti?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back