ОРТОПЕДИЈА

Zamolila bih bilo koga ko je imao iskustva sa operacijom skolioze da mi kaže kakvo je iskustvo imao recimo od same operacije pa do momenta kada je posle operacije bio u mogućnosti da opet normalno funkcioniše.Ja imam 34 godine,krvinu 66% i trebalo bi u skorije vreme da idem na operaciju na Banjicu kod doktora Milinkovića.Unapred zahvalna na bilo kom odgovoru......

Da ne bih otvarala novu temu postavicu pitanje ovde. Potreban mi je savet kom specijalisti da se obratim posto cu ici privatno kod lekara,znaci necu ici ono lekar opste prakse pa uput jer bih tako cekala i cekala........Od pre par dana bole me kolena,prvo oba i to ujutro katastrofalno da ne mogu da ustanem iz kreveta,ukocen vrat,bol u krstima u stopalu ma uzas kao da me nesto spopalo e onda se bol lokalizovao samo u desnom kolenu i desnom stopalu,kada cucnem ne mogu bas do kraja jer imam osecaj ogromnog pritiska i bola u kolenu a stopalo me boli sa gornje strane od prstiju do zgloba toliko da sepam ....posto necu ici drzavno kod lekara kazite mi kom specijalisti da se obratim jel to reumatolog,ortoped,fizijatar i jel ovo nesto ozbiljno citala sam po forumu vidim da mogu biti neke infekcije ...........i da napomenem posto imam ciklus trenutno ne mogu da snimam koleno rtg....pa ne znam sta da radim dajte mi neki savet ..:) inace imam 25 god i nikakvih hronicnih oboljenja sem viska kg ( 25kg na svoju visinu ) znam da ce mi to odmah sa vrata reci da skinem kg ........ali nije valjda samo to uzrok bola ?

Da, verovatno je da ce ti prvo reci da skines visak kilograma, ali kako to ne moze da se resi preko noci, moj savet ti je da posetis nutricionistu i fizijatra.
Prvi ce ti reci sta da promenis u svojoj ishrani, kako bi sto pre pocelo da deluje na eventualno ostecenje hrskavice i slicno (npr. da jedes sojin lecitin, malteks, sirovu psenicu, susam), a drugi ce ti odrediti vezbe uz pomoc kojih ces ojacati misice koji ce ti olaksati kretanje bez mnogo savijanja kolena (npr. da ojacas kvadriceps)..
Ako bas ne zelis kod drzavnog, a ti idi kod bilo kog privatnog. (Nije mi bas jasno kako to neces kod drzavnog, a ovamo istices da si vojni osiguranik, svejedno je to, ako hoces kod privatnog?..)
Probaj najblizu privatnu kliniku u svom kraju, ako vec neces da ides po preporuci u Sokobanjsku..
Pored toga, za eventualno trenutno smanjenje bola nemoj da se kljukas diklofenom, nego kupi FASTUM GEL i mazi lokalno gde boli, meni je to pomagalo kod meniskusa.. Naravno, u kombinaciji sa zdravom hranom.
Srecno!

zato sto znam da je zracenje stetno do 10 dana u ciklusu,a meni je sad treci dan ......

Hvala na odgovoru i ovo stopalo me zaista boli jako,jako jutros sam popila naproxen i eto nista ne deluje ceo dan me boli :(

Poslednja izmena:
Na klinici za rehabilitaciju (sokobanjska 13) pregledi se zakazuju na tel 2062549.Petkom pre podne radi dr Dragana Milenkovic koju toplo preporucujem.
Za prvu pomoc na koleno stavljajte hladne obloge jer bol ukazuje na upalni proces koji treba smirivati.Najbolje bi bilo da pre bilo kog pregleda uradite ultrazvuk mekih tkiva sto takodje mozete uraditi u sokobanjskoj cena je oko 2000 di.
sto se privatnih varijanti tice da ne bi karakterisali kao reklamu saljem vam pp.

E pa da se javim da kazem sta je bilo.. pored bolova ,dobila sam i temperaturu 37,3 u cetvrtak uvece .....uradim rtg kolena naravno nema degenerativnih promena,pregledao me ortpode koji je zakljucio da nema izliva,vode i da je sa kostima i koscicama sve ok,rekao je da je mozda sinovitis....uradim lab.....SE 55 ref 4-12,CRP 65 ref 0-5 ,LE mirni ,Reuma faktor u granicama ref vrednosti......i sa tim nalazima odem kod reumatologa i me ispregleda i eto kaze neka upala,mozda od promaje,virusa ne zna tacno da mi kaze ...napise dg erthomosis ( ne znam tacan naziv) kao bolno stanje u kolenu dao mi neki lek protiv bolova i eto.........
Danas se bolje osecam,bolova kao i da nema odmaral sam ceo vikend ali me brine SE i CRP .....da li treba jos nesto dodatno da ispitam?
Hvala unapred na odgovoru

Dobro....provericu,ali sam mislila da sacekam 10 dana da prodje ovo koleno,jer mi je dr rekao da je SE i CRP uvecan zbog te upale,pa cu ponovo vaditi krv pa ako opet bude velika SE onda cu sve to odraditi,mozda se smanji kad prodje koleno.:(
Da li mislite da je tako ok....ili ova SE nije vezana za bol u kolenu...:( ako mislite da nije da krenem odmah da kontrolisem ovo sto ste mi rekli....

Evo mene opet :cry: proslo me je koleno jos onda nakon prad dana i po savetu dr uradila sam sve briseve i nos i grlo i urinokultura i zubar mada nisam imala nikakvih tegoba i ginekolog je na moje insistiranje uradio briseve na hlamid,mikoplazmu ureaplazmu,bakteriosloski,mikoloski bakterijska vaginoza ...iako je rekao da je grlic mali,rozikast nije otecen nemam nekog sekreta ali ja sam insistirala i sve je ok ....a opet sam vadila krv i SE je 35 a CRP 70 ja nemam nikakve simptome jedino me duze vreme boli ispod desne plecke ali to je jedno godinu dana i dr opste prakse mi je rekla da je od loseg drzanja i nista drugo ma nista .....sad cekam da opet idem kod dr opste prakse u ponedeljak imate li vi neku ideju nemoguce da hodam duze od mesec i po dana sa ovoliko visokih CRP a da mi nije nista :think:

Dragi svi,
Prvo, hvala svima koji pišu o ovoj temi, jer nas nažalost ima puno sa sličnim problemom.
Ja takođe imam skoliozu (ustanovljenu pre par nedelja), pa vas molim da mi preporučite neke doktore ili fizijatre sa kojima imate pozitivna iskustva u lečenju skolioze.
Hvala unapred svima.

Sve sto je izazvano disfunkcijom misicnog sistema,kada su skolioza i kifoza u pitanju, se uspesno moze korigovati i srediti kao da se nista nije desilo!Sk. i Kif.izazvane kostanim deformitetima po ravilu se skoro uvek zavrse hirurgijom!To su stanja koja se po rodjenju mogu prepoznati!Skoro svim osobama kojima je skolioza ili kifoza dijagnostikovana u skolskom uzrastu i kasnije,uzroke treba traziti u misicnoj disfunkciji !Najcesce su u pitanju slabljenja pripoja i tetiva ledjnog ,deltoidnog i trapezoidnog misica tako da je uvek jedna strana dominantnija i "vuce" telo na svoju stranu !da bi se to korigovalo potrebno je napraviti dobru strategiju!Pre nego sto se krene sa vezbicama,potrebno je ojacati oslabljene pripoje i tetive,jel ukoliko se krene sa vezbicama pre nego sto se koriguju pripoji uvek ce se jacati ona zdrava strana i problem ce se sve vise i vise pogorsavati!
Problemi sa misicima i pripojima najcesce nastaju usled nepravilnog nosenja djacke torbe, kod studenata zbog nepravilnog polozaja tokom ucenja itd...
Princip terapije: specijalnim metodama fizikalne terapije ojacati misice, pripoje i tetive i nakon toga krenuti sa vezbama

Back