ОРТОПЕДИЈА

Јеси се ударио са спољашње стране колена?

Како било, иди код ортопеда.
Може да буде од повреде лигамента па до неке дегенеративне промене зглобне хрскавице или менискуса.;)
Evo sad malo da pojasnim...da, sa spoljasnje strane mi je nesto "kvrcnulo" i nisam mogao da pomerim nogu napred i unazad, bolelo je uzasno...doktor je zakljucio da je problem u hrskavici...fizikalne terapije nisu pomogle, na randgenu se nije videlo nista...pio lekove, taman je to prestalo da boli, pocelo ovo sa unutrasnje strane, kao sto sam u proslom postu opisao...doktor ne zna sta ce, ja ne znam sta cu, pa sam mislio da se raspitam ovde...

Не знам што ти је обрисан природни рецепт.
Ако желиш, пошаљи га др Хаусу на приватну поруку. ;)
А у међувремену ће се ваљда јавити модератор који је извршио брисање.:)

Prirodan recept protiv bolova u koleno

Jedan svež list od kupusa, istucati ga da pusti sok i premazati ga uljem od kantariona; obmotati na koleno i vežiti krpom ili maramom ili folijom. Nositi ga dok se ne osuši list i često to menjati, ponoviti postupak nedelju dana, noću je poželjnije.

Meni je odlično delovalo
, :super:

aKo neko moze da mi kaze na sta ukazuju ovi simptomi...boli me desno koleno sa unutrasnje strane medijalana tibija (tako nesto se zove) boli me pri hodu, sedenju sa savijenim kolenima trcanje da i ne pominjem...i osecam neko krckanje pri odredjenim pokretima...npr...kad ustajem sa stolice. ljudi pomagajte...hvala

Koliko imate godina?Bavite li se sportom/vrsta posla koji obavljate?Jeste li imali neku povredu ranije?Da li su vam kukovi zdravi tj.imate li porodicnu anamnezu sa nekim degenerativnim opterecenjem?Kod kog ste lekara bili koji vam je konstatovao bol sa medijalne strane tibie?
Koliko dugo simptomi traju?

Imam 14god. Treniram kosarku 2 puta dnevno (pre i posle podne). Kukovi su savrseno dobri, nemam u porodici slicnih slucajeva, isao sam kod Z. Sarcevica i on nije uspeo da napise dijagnozu na osnovu mojih tegoba, one traju 5 ipo meseci.

sto se tice povreda...vidite, prvi dan mi je nesto "kvrcnulo" u kolenu, i nisam mogao da pomeram nogu napred ni nazad, bolelo je uzasno. Lekar je ustanovio da je problem u tetivi fizikalne terapije vezbe, onda je pocela da me strasno boli kondila femur i posle toga ovo...tako da, ricmo da sam imao pre povredu...ali nemojteobracati paznju na tetivu i ostalo jer me to vise ne boli. Kao sto sam pre pisao, cuje se krckanje (to je u predelu te medijalne tibie) i osecam strasan bol.
Hvala.

Sa 14 godina razloga za bol u kolenu ima mnogo od rasta do peopterecenja.Potrebno je uraditi UZ mekih tkiva i na osnovu njega i fizijatrijskog ili ortopedskog pregleda uspostaviti dijagnozu jer bez nje nema ni lecenja.
Preporuka- tejping i vezbe u zatvorenom kinetickom lancu sto ce vam pojasniti svaki dobar fizioterapeut.Pozdrav

Da ne razvlacim mnogo i ne ponavljam neke stvari posto su, vidim, vec recene...jedino novo sto mogu da kazem jeste da ima X slucajeva koji su i radili vezbe i nosili midere i gipseve i isli na razne terapije i plivanje, pa su ipak zaglavili na operaciji! :\

Drugarica je 6 godina nosila mider, radila vezbe, 2 godine trenirala plivanje i 4 godine vaterpolo i...evo...operisala se =( :S

~ako nekome treba vise informacija i detaljnijih saveta -> poruka, pa i MSN (za laksu pricu)

Poslednja izmena od moderatora:
E ovako povredio sam koleno pre 5 meseci, kada mi je posle treninga nesto puklo u kolenu...niko do sada ne zna da postavi dijagnozu...a mene boli pa boli.
dali neko moze da mi preporuci dobrog ortopeda, sprecijalistu sportske medicine, ili nekog ko ce moci da pomogne?
Naravno, u Novom Sadu.

Теби треба добар ортопед који ће на основу одговарајуће дијагностике одредити терапију. Распитај се мало, Нови Сад је мало место, лако наћи ћеш одличног ортопеда који има искуства са спортским повредама.:)

..ako ne uspe, uvek mozesh da se opremish jednim vatrenim ;)

1360502_f248.jpg

Теби треба добар ортопед који ће на основу одговарајуће дијагностике одредити терапију. Распитај се мало, Нови Сад је мало место, лако наћи ћеш одличног ортопеда који има искуства са спортским повредама.:)

Bio sam juce kod ortopeda koji "nije siguran"...Misli da je hrskavica, meniskus ili ligament :zcepanje:

Bio sam juce kod ortopeda koji "nije siguran"...Misli da je hrskavica, meniskus ili ligament :zcepanje:
Менискус је састављен од хрскавице...:)
Није ваљда да ти је баш тако рекао? Или можда ниси добро чуо?:think:
У Београду, у Институту за ортопедију и трауматологију КЦС и Специјалној болници за ортопедију "Бањица" знам барем 10 врсних ортопеда који би ти и без снимка, за пет минута, одредили тачну дијагнозу.
Уосталом, ако си млађи од 25 година, нађеш одличног ортопеда и одрадиш терапију (укључујући електромагнетну терапију), бићеш врло брзо као нов...:)

Najverovatnije je u pitanju reakcija patelarnog ligamenta!Da bi se iskljucila povreda misica, tetiva i ligamenata potrebno je uraditi ultrazvucni pregled kolena i dodatno NMR i sa tim rezultatima kod ortopeda...To ti je procedura kod povrede zgloba kod sportista

Менискус је састављен од хрскавице...:)
Није ваљда да ти је баш тако рекао? Или можда ниси добро чуо?:think:
У Београду, у Институту за ортопедију и трауматологију КЦС и Специјалној болници за ортопедију "Бањица" знам барем 10 врсних ортопеда који би ти и без снимка, за пет минута, одредили тачну дијагнозу.
Уосталом, ако си млађи од 25 година, нађеш одличног ортопеда и одрадиш терапију (укључујући електромагнетну терапију), бићеш врло брзо као нов...:)

Ne znam, mozda ja nisam dobro razumeo...ali morao sam da mu cupam reci iz usta, nista ne prica covek...
Hm...pa jeste da sam iz Novog Sada...ajde da li mozete da mi posaljete imena tih ortopeda, i mesta gde rade...otici cu ako treba i u BG...zdravlje nema cenu.
Hvala ;)

Ortopedska klinika "Бањица"bez razmisljanja .
Zovi ih i reci koji problem imas pa ce ti reci kojim danima i kad da dodjes jer su i ambulante podeljene po problematici . Imaju varijantu na uput i na privatno sa placanjem . Pa ti izaberi kako mozes .Odlicni su !

Ne znam, mozda ja nisam dobro razumeo...ali morao sam da mu cupam reci iz usta, nista ne prica covek...
Hm...pa jeste da sam iz Novog Sada...ajde da li mozete da mi posaljete imena tih ortopeda, i mesta gde rade...otici cu ako treba i u BG...zdravlje nema cenu.
Hvala ;)

Види, упут не можеш да добијеш с обзиром на то си осигураник Филијале за Јужно-Бачки округ у коме постоје клинике за ортопедију, тако да практично мораш све да плаћаш у Београду као да немаш осигурање. Једино ако нађеш дебелу везу на адреси Житни трг број 3...:)

Aha, hvala na odgovoru.. E sad me zanima, posto u svom okruzenju imam osobu sa kifozom, ne znam o koliko se stepeni radi, ali pretpostavljam da mider daje rezultate samo kod mladih ljudi, gde razvoj jos nije stao?
I interesuje me da li se tome, ukoliko je uoceno na vreme, dakle u ranom detinjstvu, moze stati na kraj, ili je to nesto nasledno? Vidjala sam slucajeve gde cela uza porodica npr ima blazi oblik kifoze, tj neko manje, a neko vise....

Da, kod mladih osoba vjezbe i (ili) mider daju odlicne rezultate, ako je pacijent disciplinovan i pridrzava se uputa i savjeta strucnjaka za izvjesno vrijeme kecma se vraca u normalu i bez ikakvih posledica. Nije nagadjanje, govorim iz iskustva.

Back