ОРТОПЕДИЈА

Evo da navedem moje iskustvo, koje hvala Bogu nije tako problemati;no kao neka gore navedena. Sin od rođenja ima kriva stopala i mi smo išli ponekad kod fizijatra na kontrole i preglede i nosili ortopedske cipelice, ali smo bili nemarni po pitanju vežbica, a i niko nas nije naplašio kako treba. Mali mi je sada star 7 godina i početkom godine smo otišli greškom, ali na sreću kod doktorke Gajić-Jovanović u Sokobanjsku da pogleda malog i dijagnoza je bila i dalje problematična stopala, ali i kifotično držanje ovog mog mršavka. Na svu sreću sam se ja jako prepala jer sam u okolini imala drugarice i komšijsku decu koja su nosila midere i gips. I počeli smo sa vežbicama. Doktroka nam je rekla da ako ne budemo vežbali, da više ni ne dolazimo kod nje da ne gubi vreme na nas. Hvala joj na tim rečima. Već nakon nekoliko dana dete je počelo da se buni za vežbanje, pa je bio na rekreativnoj, pa se posle toga razboleo, pa smo i mi roditelji malo, malo pa neka preskoči ovaj dan. Kada sam videla da moje dete skoro mesec dana ne vežba uopšte i da smo nemarni po tom pitanju uzeli smo profesionalnog fizioterapeuta koji je u početku dolazio 5 puta, pa smo smanjivali na 4 i na kraju se zadržali na 3 puta nedeljno. Od juna je dva meseca bio na moru, vežbice nije radio, ali je bi po čitav dan u akciji ili u vodi što se na kontroli u septembru itekakko videlo. Sada ide na plivanje 2x nedeljno. Išao je opet na vežbice za kičmu u Sokobanjsku i elektroterapiju za stopala, a planiram i da nastavimo sa fizioterapautom kod kuće u smanjenom obimu ali da ipak 1 ili 2x sedmično dođe dok se ne uozbiljimo i počnemo da radimo sa detetom, a i nama ne bi ništa škodilo. Dakle skoro čitavu godinu dete vežba, ali se držanje još uvek nije 100% popravilo, tako da treba biti samo uporan i na duge vremenske staze će se stanje poboljšati i verujem u većini slučajeva rešiti. Pozdrav svim vežbačima.

Poslednja izmena:
kičmu u Sokobanjsku i elektroterapiju za stopala, a planiram i da nastavimo sa fizioterapautom kod kuće u smanjenom obimu ali da ipak 1 ili 2x sedmično dođe dok se ne uozbiljimo i počnemo da radimo sa detetom, a i nama ne bi ništa škodilo. Dakle skoro čitavu godinu dete vežba, ali se držanje još uvek nije 100% popravilo, tako da treba biti samo uporan i na duge vremenske staze će se stanje poboljšati i verujem u većini slučajeva rešiti. Pozdrav svim vežbačima.

Interesuje me kakva je to elektro terapija i sa kojim ciljem i u kojoj ste ustanovi bili s obzirom da ih u Sokobanjskoj ima mnogo koje se bave ovom problematikom.

Elektroterapija za mišiće potkolenice i stopala(stimulacija m.tob.ant.sa IFS i biofidbek) u Institutu za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju. Danas smo bili na kontroli i doktorka je zadovoljna rezultatima za stopala i kičmu. Složila se da dete ide i dalje na plivanje, a upisaćemo ga i na fudbal - "da postane muškarac"(radi bolje socijalizacije i snalaženja među vršnjacima jer je dečko uglavnom okružen ženskim svetom od 4g-80g), pa nam je poprilična razmazotina Pošto su ove aktivnosti većinom vikendom imaće vremena i za školu i za dokolicu i druženje.

Kcerkica mi je pala i slomila nogu, polomila "tibiu" pa me zanima da li neko zna koliko je ovaj lom opasan i koliko dugo se liječi. Sada joj je noga u gipsu,vec 5a sedmica.
Unaprijed se zahvaljujem svakom konstruktivnom savjetu i misljenju strucnog lica ili nekoga sa slicnim iskustvom.

Poslednja izmena:
Doziveo sam nesrecni pad i polomio sam butnu kost,imam spoljni fiksator ,pa me zanima za brze i bolje zarastanje preloma koju vrstu napitaka -kapsula treba koristiti ,preporuceno mi je Aloja Vera Forever freedom, Aloja Vera Natura min i drugi proizvodjac Bone Up pa me zanima sta je bolje

Aloja vera je preparat koji ima kozmeticki efekat na kozu ljudi.
To sto je trpaju u sve i svasta ne znaci da je ona i korisna u svim tim preparatima.
Ja nisam cula da ona ima bilo kakav uticaj na zarastanje kostiju i mislim da su ovi preparati jedna obicna prevara.

Imam problem vec mjesec dana,kako sam poceo raditi imam problema sa ledjima i ramenima ,sumnjam da je upala zivca-nerva nekog...stalno imam potrebu da kontrakujem misice ramena (trapeza) ili na ledjima samo sa ljeve strane i nesvjesno to radim!!!smeta mi jako ,to sam primjetio kada sam poceo raditi ,inace radim dosta fizicki a i istovremeno i treniram u teretani vec duze vremena(3 god),neznam sta da radim?Da li postoji neki nacin da to ukinem-otklonim,ako ima ko strucan malo da mi objasni ili pomogne neka se javi ,svaki savjet mi je dobro dosao...Hvala unapred !!!

pokusacu da objasnim : podizanje ljeve strane ramena uvis kada se kontrakuje trapez ili najcesce se kontrakuje neki misic na ledjima (neznam tacno koji) kada dolazi do izbocenja lopatice(lopatica dodje do izrazaja) odprilike tako nekako...ali to radim veoma cesto u toku dana sata minuta i onda dolazi do premora tih misica i upale i onda nastaje takva vrsta bola!

pokusacu da objasnim : vrsi se pomjeranje ljevog ramena ka uvis gdje se kontrahuje trapez ili vrlo cesto se kontrahuje neki misic na ledjima kada dolazi do izbocenja lopatice(dolazi do izrazaja lopatica ) i to vrlo cesto radim u toku dana sata minuta sto me strasno nervira...ali to radim i nevoljno...osjecam kao neku smetnju u ledjima a i zbog ucestalosti tih pokreta dolazi do premora tih misica i upale i onda stvara takvu vrstu bola(upalnu)

Ето, сам си одговорио себи на питање, упала мишића је проблем.
За упалу нерва би морао бити изложен некој промаји, у најмању руку. Наравно, постоје и други начини да се нерв упали, али сумњам да си ти тај случај.

Buduci da imam dugogodisnje iskustvo u ovoj oblasti , koje je izmedju ostalog sticano i u Americi, mogla bih svakom da izadjem u susret i dam strucni savet. Medjutim, posto je svaki slucaj prica za sebe, morala bih da se upoznam i dublje zadjem u problematiku svakog posebno, te mi se zato slobodno javite na pp. Zelim jos da naglasim da godine nisu bitne kao ni stepen deformiteta, jer primenom ovih metoda dobijaju se pozitivni i efektni rezultati kod bilo kog uzrasta.

Bolovi u kolenu, omeksana hrskavica, stare povrede, kako leciti?

Pre otprilike 4 godina valjda imao sam jednu povredu desnog kolena valjda je bio neki udarac a i ne secam se bas tacno!
Posle nekog vremena koleno je pocelo da mi pucka kad savijam nogu ali me ne boli i evo sad ima 2 godine kako me ponekad i zaboli usred malo duzeg sedenja, uvek kad sedim i kad mi noga miruje i bude malo duze u isti polozaj zaboli me!
Inace nemam nikakvih problema sa trcanjem, hodanjem sve je ok igram i fudbal, dosta pesacim...Dodje taj neki period kad me malo intenzivnije i jace boli naravno kad sedim i prodje!!!
I evo pre 6 meseca sam se probudio i koleno je oteklo i nisam mogo da ga savijem jer je uzsno bolelo!!!Bio sam kod doktora na snimanjei rekli su mi da mi je omeksala hrskavica?
Iso sam na terapije mesec dana, stavljali su na onaj aparat sto proizvodi struju nisam strucan nemam poima i posle nikom nista zavrsio sam sa terapiom i malo je kao bilo bolje i sad je sve isto kao i pre, boli me kad sedim i ne micem nogu u drugi polozaj!!!!!!!

Interesuje me da li je neko imao slican problem kao moj i kako se lecio i sta bi moglo da bude to?

Back