Orasi i lesnici

• Začetnik teme Začetnik teme OLIVE
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Taj post je još iz 2009. godine. Teško da bi uspelo to slanje poštom, na carini bi te odrali ako bi ti uopšte dali da uvezeš lešnik.
Jedino ako znaš nekoga ko dolazi u Hr ili ako ti trebaju veće količine da sama dodješ :)

Taj post je još iz 2009. godine. Teško da bi uspelo to slanje poštom, na carini bi te odrali ako bi ti uopšte dali da uvezeš lešnik.
Jedino ako znaš nekoga ko dolazi u Hr ili ako ti trebaju veće količine da sama dodješ :)
joj, uopće nisam gledala koliko je stara tema :rumenko:

Ma hvala, predaleko mi je ići kod vas, a nikoga ne znam da dolazi ovamo....a i nije bitno za par kila lješnjaka koje ću potrošiti godišnje. :)
Samo mi je zanimljivo kako može biti tolika razlika...ni manje ni više nego duplo. :think:

Ovo je cena za manje kolicine. Naravno uvek se mozemo dogovoriti ako je u pitanju veca kolicina. Meni nije osnovna delatnost proizvodnja i prodaja oraha i lesnika vec ih imam u vikendici (30 stabala oraha i 10 lesnika) i ove godine su extra rodili, a meni i mojima ne treba toliko. Gledali smo cene kod mene na pijaci i na kvantasu pa smo tako i odredili cenu. Sigurno ima i jeftinije i skuplje. Naravno, svako trazi sta mu odgovara. :)
Pozz

Bilo bi lepo kada biste rekli cenu za vece kolicine i sta podrazumevate pod tim vece kolicine.Ja na Bezanijskoj kosi,na pijaci,koja vazi za skupu pijacu,placam pecene lesnike 800din/kg.Cak mi je zena juce ispred zgrade donela 5kg.A mogu i jeftinije da se nadju,narocito sirovi.Jel su vasi lesnici peceni ili sirovi?

Lesnici su sirovi. Zaista nisam naisla na pecene lesnike (sem u zdravoj hrani) pa se nisam ni raspitivala o ceni, ali sve je moguce. Meni je najmanji problem da ispecem lesnike, ali mislim da je to malo rizicno jer ce se sigurno naci neko ko ce reci da su prepeceni, neko da nisu dovoljno peceni, pa ne bih volela i o tome da razmisljam.

Sto se tice isporuke na kucnu adresu (bar kada je u pitanju BK i okolina) to je najmanji problem, s obzirom da sam ja na NBG.

A sto se cene za vece kolicine tice zaista bih volela da mi kazete koja je to kolicina pa cemo se dogovoriti. Naravno jos jednom napominjem da to nisu neke enormne kolicine (mislim da je ostalo jos oko 300kg oraha u ljusci, i oko 150kg lesnika u ljusci).

moja koleginica prodaje orahe,ociscene.cena je 600din/kg a ako bi neko uzeo vise mozda bi i spustila cenu.ako ima zainteresovanih neka mi se jave za njen br telefona,pa se sami dogovarajte.

Lesnici ovogodisnji rod ocisceni sirovi 600 dinara kilogram ne ociscen 300 dinara. Najbolje je da sami pecete lesnike u ljuski. Ja ih pecem na 200 stepeni i onda iskljucim grejac i ostavim jos 10 minuta i to je to.

Back