Optibox i TP-Link 740N problem...

jovica888

Početnik
Poruka
47
Problem je sledeci... TP-Link 740N nece da dodeli IP adresu Optiboxu... Taj Optibox mi je duze vreme radio na ADSL HG530C modemu a onda sam otkazao ADSL i sada imam problem sa TP-linkom... Tacnije ovo nije problem do TP-Linka jer kada izvucem UTP iz Optiboxa i ubacim ga u laptop internet mi radi bez problema...

Da li je neko imao ovaj slucaj? Da li je mozda u pitanju neslaganje izmedju rutera i resivera?

Hvala

Problem je sledeci... TP-Link 740N nece da dodeli IP adresu Optiboxu... Taj Optibox mi je duze vreme radio na ADSL HG530C modemu a onda sam otkazao ADSL i sada imam problem sa TP-linkom... Tacnije ovo nije problem do TP-Linka jer kada izvucem UTP iz Optiboxa i ubacim ga u laptop internet mi radi bez problema...

Da li je neko imao ovaj slucaj? Da li je mozda u pitanju neslaganje izmedju rutera i resivera?

Hvala
Za šta ti je služio taj optibox i kakve ima oznake taj uređaj?

u ruteru omoguci opciju dhcp ili jednostavno ubaci ip adresu u resiver i mora da radi

Radim LAN i Wifi mreze u jednoj firmi vec tri godine tako da ovo moram znati... Inace napisao sam da kada prokljucim laptop odmah mi radi net...

Nece ni kad mu dam fixnu IP adresu jer pingovanje izmedju racunara i Optiboxa samo po sebi prekida... 3 paketa prodje pa 1 ne prodje i stalno tako....

Ali kad zakacim laptop bez problema pingujem laptop sa racunara... Znaci da su mi kablovi ispravni samo je pitanje da li mozda sam LAN port na Optibox-u ima neki problem. Mada kazem - Optibox je godinu dana radio na ADSL modemu a na TP-Linku 740N nece

EDIT

Zamenio sam ruter. Uzeo sam od strica TP-Link 543G i na tom ruteru radi bez problema

Poslednja izmena:

Back