Urwald
Aktivan član
- Poruka
- 1.921
Za početak šta bi trebala da bude funkcija opozicije? Ako probam taj termin da protumačim bukvalno ispadne - oni koji su suprotstavljeni aktuelnoj vladi tj. Vučiću. Ima grupacija kod nas koje su kao suprotstavljene aktuelnoj vlasti, mada sa druge strane odaju mi utisak da su tu samo da zamene mesta sa ovim.Da li mi uopste imamo opoziciju?
Ista fora koja je bila sa Vučkom i Đilasom 2012 - kada je Vučko hteo ovoga da strpa u buvaru zbog istih stvari koje on sad radi.
Sve mi ovo deluje kao da se kod nas (kvazi)političke strukture bore da budu na vrhu države i da dobiju neku moć.
Što se samog vođena politike tiče skeptičan sam da bi nešto promenili da dođu na vrh države.
Po meni je to bila besna izgladnela građanska krvoločna rulja kojoj je toliko pukao film zbog sankcija, bombardovanja, ratova da bi ljudi čak i da nije bilo organizovanih protesta eventualno upali kod Miloševića i odradili ga kao Gadafija.Kad su svojevremeno bili protesti protiv Slobe opozicija je bila jasno definisana i ujedinjena.
Kontam da je neko dao strukturu masi i da je radio na tome da rasparča Slobinu mašineriju - čoveka po čoveka. Dakle pritisak, ucene, pretnje i sl.Imala je i svoje medije, pokrenuli su i svoje novine koje su deljene na skupovima.
Sad deluje potpuno drugacije... anemicno..
Ono ljudi i nisu baš marili da li će popiti pendrek ili suzavac, stanje je već bilo takvo da je sistem bio neodrživ i poljuljan.