Opozicija

Da li mi uopste imamo opoziciju?
Za početak šta bi trebala da bude funkcija opozicije? Ako probam taj termin da protumačim bukvalno ispadne - oni koji su suprotstavljeni aktuelnoj vladi tj. Vučiću. Ima grupacija kod nas koje su kao suprotstavljene aktuelnoj vlasti, mada sa druge strane odaju mi utisak da su tu samo da zamene mesta sa ovim.
Ista fora koja je bila sa Vučkom i Đilasom 2012 - kada je Vučko hteo ovoga da strpa u buvaru zbog istih stvari koje on sad radi.
Sve mi ovo deluje kao da se kod nas (kvazi)političke strukture bore da budu na vrhu države i da dobiju neku moć.
Što se samog vođena politike tiče skeptičan sam da bi nešto promenili da dođu na vrh države.
Kad su svojevremeno bili protesti protiv Slobe opozicija je bila jasno definisana i ujedinjena.
Po meni je to bila besna izgladnela građanska krvoločna rulja kojoj je toliko pukao film zbog sankcija, bombardovanja, ratova da bi ljudi čak i da nije bilo organizovanih protesta eventualno upali kod Miloševića i odradili ga kao Gadafija.
Imala je i svoje medije, pokrenuli su i svoje novine koje su deljene na skupovima.
Sad deluje potpuno drugacije... anemicno..
Kontam da je neko dao strukturu masi i da je radio na tome da rasparča Slobinu mašineriju - čoveka po čoveka. Dakle pritisak, ucene, pretnje i sl.
Ono ljudi i nisu baš marili da li će popiti pendrek ili suzavac, stanje je već bilo takvo da je sistem bio neodrživ i poljuljan.

Jedino studentski pokret da ih objedini na izborima. U suprotnom šurnaest kolona.

83a263a9-b650-41ee-a34b-3bdad9b0827f-jpeg.jpg

Kad su svojevremeno bili protesti protiv Slobe opozicija je bila jasno definisana i ujedinjena.
Imala je i svoje medije, pokrenuli su i svoje novine koje su deljene na skupovima.

Ne može se porediti kvalitativno opozicija Miloševiću sa sadašnjom, nije ni režim isti, nisu ni okolnosti iste.
Kakva god da je, a amaterska je i izbušena službom, postoji samo izbor:
1) režim
2) nije režim

Ako je 2 radiš sa čim imaš.
Lično mislim da je to pitanje golog fizičkog opstanka ove zemlje i da bez brze promene, neće uskoro biti za šta da se bira.
I to je to.

Pojma nemaju ni sta znaci politicka opozicija.Samo srusiti vlast i uzeti vlast i nista vise samo to znaju
Opozicija, ne mora podrzati svaki vladin predlog al ne mora odbacit svaki ideju
Ne bore se dobrobit zemlje sto bi joj bila i uloga
Управо тако. Ови, напротив, негирају све живо а нуде дупло голо.

Postoji jasna opozicija što se tiče zeleno-leve. Mislim da te stranke jasno deluju dobro si orgsnizovane. Mislim pre svega na zlf, ekološki ustanak, zajedno

Problem je u tome što su građani kod nas više usmereni udesno i tu takođe postoji poneko kao novi dss, dveri, dosta njih su kao moderna desnica, tu je bio i nestor, narodna stranka, djb, rascepkani. SNS sve njih ili rasturi ili privuče.

Centar su bili žuti, ali kako je ovaj toliko ocrnio žute i okrivljuje ih već više od 12 god za sve i svašta, zatro im je seme 😐. Uz pomoć đilasa.

Tako da ima stranki kao što su zeleni ali narod hoće desno i tu treba da se ujedine ili pak da neko ispliva kao moćniji od drugih.

Ipak, mislim da ima za koga da se glasa. Ko želi biti protiv vlasti, ima. Ko stalno nalazi opravdanja da nema mislim da nije ili ne želi biti dovoljno informisan.

Postoji jasna opozicija što se tiče zeleno-leve. Mislim da te stranke jasno deluju dobro si orgsnizovane. Mislim pre svega na zlf. Sasvim su moderni zeleni.

Problem je u tome što su građani kod nas više usmereni udesno i tu takođe postoji poneko kao novi dss, dveri, dosta njih su kao moderna desnica, tu je bio i nestor, narodna stranka, djb, rascepkani. SNS sve njih ili rasturi ili privuče.

Centar su bili žuti, ali kako je ovaj toliko ocrnio žute i okrivljuje ih već više od 12 god za sve i svašta, zatro im je seme 😐. Uz pomoć đilasa.

Tako da ima stranki kao što su zeleni ali narod hoće desno i tu treba da se ujedine ili pak da neko ispliva kao moćniji od drugih.

Ipak, mislim da ima za koga da se glasa. Ko želi biti protiv vlasti, ima. Ko stalno nalazi opravdanja da nema mislim da nije ili ne želi biti dovoljno informisan.
Zuti su ocrneli sami sebe. Znaci zelena levo desno stranka. Inace Nestor je veoma principijelan. Jedno kaze ujutru, drugo posle rucka a trece pred spavanje.
Nema apsolutno nikoga za koga bi moglo da se glasa.

Zuti su ocrneli sami sebe.
Ne mislim tako.
U vrlo teškim okolnostima je od 2000 do 2012 svaka vlada funkcionisala. Mnogo teži uslovi nego sad.
Ako je nešto i bilo loše, smenjivali su se, smenjeni su. U demokratijama je tako, treba redovno na izborima da dođu bolji.

Problem je kad neko uništi ceo politički život i institucije. Zato smena, i idemo dalje.
Znaci zelena levo desno stranka. Inace Nestor je veoma principijelan. Jedno kaze ujutru, drugo posle rucka a trece pred spavanje.
Nema apsolutno nikoga za koga bi moglo da se glasa.

Sigurno bi mogao kad bi morao.

Ne mislim tako.
U vrlo teškim okolnostima je od 2000 do 2012 svaka vlada funkcionisala. Mnogo teži uslovi nego sad.
Ako je nešto i bilo loše, smenjivali su se, smenjeni su. U demokratijama je tako, treba redovno na izborima da dođu bolji.

Problem je kad neko uništi ceo politički život i institucije. Zato smena, i idemo dalje.

Sigurno bi mogao kad bi morao.
Da li bi pristala da opet zivis u vremenu od 2000 - 2012?

Њихово зеленило није од хлорофила, то је политика која је Европу довела на танке гране.

Sad, vidiš, mi se svakodnevno trujemo. Ogromne količine čađi i zagađujućih supstanci ispuštaju elektrane. Mi nemamo selekciju otpada. Vinča se pali. Kogod zaista voli svoju zemlju to treba da mu bude među prvim agendama, a ne neka retorika

Niti vi u Srbiji imate opoziciju, niti mi u Republici Srpskoj. Pola kupljeno, pola niškoristi.
Nemamo čak ni forum, a ni portal gdje bi opozicija mogla iznijeti svoje stavove, kritike, prijedloge.
Ima u Bijeljini BN, navodno opoziciona TV i portal. Kukavice. Čim je kritika oštrija ne usuđuje se objaviti komentar. Vučiću podilaze, jer je u par navrata posjetio TV kuću u Bijeljini i donio Trojanske darove.
Ponekad se pitam da li je u RS ostalo bar 10 poštenih i hrabrih ljudi.
Vukanoviću svaka čast. Dosljedan sebi i kontra politici od prvoga dana.
Opisao Vučića na svom portalu kao da mu je ćaća.
Čudi se, kao i ja sama kako njegovi (Vuićevi) ministri trpe onolika poniženja?
Kakvi su to ljudi. Muškarci nisu, a šta su, sam će ga vrag znati!

Mediji i uticaj na medije. Najslabija karika.

Trebalo bi nekako vaspitavati ljude kod nas da gledaju na dela a me na reči. Kao kad imaš supružnika pa te bije svaki dan ali ti posle kaže da te voli.

Kod nas ljudi gledaju ko je kome rekao, da li ga je spustio, plus ima ko valjano udara na nacionalne emocije. Pri čemu ljudi ne gledaju konkretno šta to znači već emotivno doživljavaju politiku. Recimo neko može i da ostavi KiM, bukvalno sve uradi, ali ako priča kako nije onda je ok. Red domaći izdajnici, red strani plaćenici, ne mora nikakav dokaz da postoji, samo udri na osećanja.

To je primitivan nivo svesti i dok je tako pobeđivaće onaj ko bolje laže

Opozicija ?

:cepanje::cepanje::cepanje:

1736085837150.png

opozicija odmah podrzala dinka gruhonjica u aprilu prosle godine kada je STUDENTSKI PARLAMENT FILOZOFSKOG FAKULTETA U NOVOM SADU trazio njegovu smenu kao vanrednog profesora zbog govora mrznje na anti srpskom festivalu ciji je bio medijski pokrovitelj. Tamo je sa njim bio i kesic :per:

pored ''opozicije'' podrsku je dao sa SNS LISTE poslednjih 12 godina i udbaski titoisticki piun , ucenik proustase mike spijka i sef nejgovog kabineta ... studente je nazvao kao i ova bajna opozoicija fasistima i novim legijinim cetnicima :per:

draskovic podrska dinku

dakle i pozicija i opozicija ko jedan u odbrani srbomrsca dinka gruhonjica. ceda titoisticke udbe. udba je pozicija i opozicija.

tolko o toboz opoziciji...

Шта ће ми уједињена опозиција???
Значи нећу папазјанију него тачно дефинисану опцију, наравно националну.
Ови што могу са свима, па то је бедно.
To je samo zarad višeg cilja, kao DOS.

Posle se naravno delimo, normalni vs. briksadžije

Немамо ми ни власт ни опозицију као неки функционални политички модел функционисања државног апарата.
Имамо аутархију једног човека и политичке кулисе као "владу, парламент, институције", и "опозицију", која се ставља у службу ове или оне интересне групације, као професионалну опозицију режиму, за мање или више новца.
Демократски процес не функционише, јер моћницима из сенке он само компликује операције.

Back