Operacija vena laserom

Pozdrav svima, da li neko ima iskustva sa laserskim operacijama u vaskularnom centru Popović u Novom Sadu. Prof dr vask.hirurg radi sve intervencije cene su korektne. Ako neko ima iskustva molim da podeli. Hvala
Pa sad ako uspe u ovoj profesionalnoj nameri da se vene uopste vise ne vrate onda ce stvarno napraviti revoluciju u medicini. Gledala sam intervju na vojvodjanskoj televiziji u toj novosadskoj klinici. Pred kraj emisije je to najavio.
Sta reci, drzimo mu fige da ostvari taj cilj tom svojom metodom.

Ne može se sakriti ono što jeste,niti stvoriti ono što nije.Valja dobro promisliti koga preporučujete,ljudi,operacija je operacija,pa kako god nekome ova delovala banalno.
Savet - ipak se raspitajte o svom izabranom hirurgu,malo.Vredi.
A što se tiče posoperativnog toka,definitivno je to individualno. Važno je da protekne dobro. Jeste kretanje bitno i preporuka - šetnja,ali koliko se sećam prvih nedelju dana bez opterećivanja. Svaka čast ko može više i dobro je pritom. Drugo,zavisi šta je rađeno i koliko su vene bile oštećene.Ono što je sigurno je da sam ja slušala savete dr Babića i sve je bilo u redu.Koliko god njemu ovakva vrsta operacije bila rutinska ( jer čovek radi mnogo komplikovanije operacije u svom poslu),ja to ni jednog trenutka nisam osetila na svojoj koži.To je pristup pacijentu. Trebali bi,čini mi se,više biti zahvalni lekarima koji nas vrate normalnom životu,jer ih na to obavezuje pre svega savest,poziv i stručnost.Ko od njih sve to ima i jeste vrhunski stručnj

Teško da će pomoći bilo koji čaj,obloge,kreme i slično,ako je stanje vena loše.Tu samo operacija pomaže,definitivno. A što se tiče dr Dragića,ne sumnjam u vaše mišljenje,ali moje je da je dr Srđan Babić najbolji vaskularni hirurg koga imamo. I njega smo gledali mnogo puta na tv ekranu,a i čitali mnoge inturvjue koje je dao,iz iskustva ,ne po difoltu. Takođe je radio i u istraživanjima o postkovid sindromu,tako da čovek ima širinu u stručnosti u svakom pogledu.
Tajana@67 Molim vas najiskrenije da mi kazete koliki je bol prilikom operacije zakazala kod doktora,a i oporavk, rezultati .Zajazala sam kod Babica vene su mi katasrofa obe noge

Vidim da raspravljate o mojoj intervenciji.
Evo prenecu vam moje iskustvo, pa neka tumaci kako god ko hoce. Sad je proslo mesec dana od operacije, carape vise ne nosim, rezici se skoro i ne vide, nemam vise tezinu u nogama i osecam se kao da letim. Sve posle intervencije je bilo kako mi je moj lekar, Srdjan Babic rekao. Hematomi su bili minimalni, popila sam svega dva brufena posle intervencije, manje nego sto popijem posle zubara.
Zao mi je sto nisam to ranije uradila, nego sam slusala drugarice i koleginice sa posla sa istim pricama o tipu hirurskog zahvata.
Mislim da je neko ko je imao intervenciju jedino merodavan da vam da savet. I iskreno da vam kazem, jedva cekam more.
I hvala ljudima sa foruma koji su me podrzali. Verovatno bi se i dalje patila sa venama.
Ako vam lekar koji se u to razume poslusajte ga, ne mora da bude hirurg koga sam ja izabrala,zato sto mi se stvarno posvetio. I divan je covek, i hvala mu na strpljenju i odgovorima na mojih hiljadu pitanja. Ko se operisao kod njega zna koji nivo paznje posvecuje pacijentima, nama koji imamo muku. Ne mozete da zamislite koji sam teret nosila. I sad stvarno zivim kao sto mi je rekao- normalo. Cekanjem samo gubite kvalitet zivota.
Ja bi htela da pitam ,zakazala sam laser kod Babića vene su mi baš baš strašne i velike,koliki je bol za vreme operacije i estetski učinak.Ja radim to zbog funlcionalnosti ali interesuje i estetetika

Tanja Lukic, molim te za savet. Kao i svi ovde imamo slicne probleme i dileme. Vidim da si imala i klasicnu i lasersku operaciju. E sad sam se ja konacno odlucila da resim moj problem da i ovo leto ne provedem u mukama. Ono sto me zanima je klasicna operacija. Bila sam kod istog doktora koji je tebe operisao, Srdjana Babica koji mi je uradio ultrazvuk i rekao da je vena previse siroka i da ne bi radio lasersku intervenciju vec mi predlaze klasicnu ali bez epispinalne anestezije nego u nekoj drugoj anesteziji. On insistira da mi radi klasicnu intervenciju, kaze da je glavna vena toliko siroka i da ne garantuje da ce se dobro zatvoriti i kaze ce me boleti. Vena mi je siroka 28 milimetara. E sad mi drugarice kazu da je bolja laserska operacija i da se lakse podnosi,ja sam kriva sto sam se neckala vec 15 godina.
Kazi mi kako si ti prosla klasicnu operaciju, imas li oziljke i koliko te bolelo ili da idem kod nekog drugog doktora.
Kako ste prosli kakbi su rezultsti molim vas .Ja sam zakazala kod istog doktora.moja vena je sitoka 17.6 cm neznam sta ce da radi .Dopler sam radila u Mk i on kaze moze laserom kad sam mu poslala nalaze ali on me nije jos pogledao.

Tajana@67 Molim vas najiskrenije da mi kazete koliki je bol prilikom operacije zakazala kod doktora,a i oporavk, rezultati .Zajazala sam kod Babica vene su mi katasrofa obe noge
Pozdrav,izvinjavam se,bila sam na putu te nisam videla poruku.Tokom operacije ne osećate ništa,jer ste uspavani - anestezijom.Odmah po završetku i buđenju šetate i to ne po klinici,već po okolini.Sve će vam reći doktor.Bol je vrlo podnošljiva,a zavisi i od toga koliko ste osetljivi na bol.Recimo da me je više,mnogo više boleo porođaj.Od 1- 10,recimo da je na primer 4-5 ,nekih sedam dana posle operacije,koliko se sećam.Naravno svakim danom se bol smanjuje i bolje se osećate.Što se oporavka tiče,slušajte savete doktora i to je sve.Estetski ja sada posle pet godina nemam pojma gde su bili rezovi ni tačke od operacije. Bukvalno ćete imati negde samo mali krstić od konaca.Sve to vrlo brzo prolazi,za već par meseci su to mali ožiljci koji vremenom blede. Moćićete i suknje da nosite i kupaći da obučete.Tako da je estetika deo operativnog toka,pored zdravstvenog. Sve neprijatnosti vrlo brzo prolaze,verujte,a ako ste u rukama dr Babića,prosto ste sigurni.Ako je doktor rekao da može laserski,onda može.Idite na pregled,kao što on sam kaže,najbolje je da vas pregleda onaj doktor koji će vas operisati. Nećete pogrešiti i moćićete da mu se obratite u svakom momentu,bude li vam potrebno.

Poslednja izmena:
Vidim da ste razmenili svakakva iskustva, od opremljenosti klinike do kako i gde se uce hirurzi.
Ali retko ko pominje kako je godinama posle intervencije. Dr Srđan Babic mi je radio intervenciju pre skoro 4 godine. Noge su mi divne, sve tackice su nestale, nema novih vena.
Da vam dam nekoliko saveta iz mog iskustva
1. Posle intervencije sam nasla vreme da skoro svaki dan prosetam
2. Tokom tusiranja promenim toplu hladnu vodu povremeno
3. Povremeno namazem Cedralex
4. Ne jedem slano
5. Popijem svaki drugi dan Vitamin C ili neko voce koje ima vitamina C
Nadam se da ce nekom pomoci
Volim vas puno
Jel bolli ta laseraka operacija kakva anestezija daju

Kako ste prosli kakbi su rezultsti molim vas .Ja sam zakazala kod istog doktora.moja vena je sitoka 17.6 cm neznam sta ce da radi .Dopler sam radila u Mk i on kaze moze laserom kad sam mu poslala nalaze ali on me nije jos pogledao.
Veci mi sami napravimo strah u svojoj glavi od intervencije nego sto je sama operacija problem. Generalno mene su vise nervirale carape nego sto intervencija boli. Kod mene je radjena klasicna operacija jer mi je vena bila ogromna pa je morala takva intervencija. Meni je radjena intervencia u kombinaciji lokalne anestezije i lekova koje mi je dao anesteziolog. Preblom je sto sam ja predugo cekala, slusala raznorazne price i bezala od intervencija. Da sam se ranije odlucila verovatno bi mogla intervencija laserom. Sve u svemu popila sam dva leka protiv bolova posle intervencije- nista strasno. Meni je dr Srdjan Babic sjajno uradio, nemam nikakvih problema. Sad sam u engleskoj, isla sam na neku ginekolosku intervenciju pa su mi radili ultrazvuk, covek koji me je pregledao me je pitao gde sam operisala vene i bas se iznenadio kad sam rekla u Srbiji. Kaze da je odlicno uradjeno. Estetski rezultat je odlican, i ne vidi se da sam imala intervenciju, odlicno se osecam, nemam tezinu u nogama. Skoro da sam i zaboravila da sam operisana.

Sve u svemu, samo hrabro i ne boj se. Resices veliki problem. Doktor ti je odlican.

Svako dobro.

Pa sve ljude na forumu si pitala
Lokalna anesttezija, osetis kad se daje i osetis da se nesto radi, mene nije bolelo ali osetila sam da se radi. Sto pre operises manje ce te boleti.
Posle nosis carape i treba da setas, brzo prodje.
Ne sekiraj se. Ja sam popila brufen uvece posle intervencije i brufen ujutru. Povremeno osetis zatezanje u butini ali sve to brzo prodje.

Lokalna anesttezija, osetis kad se daje i osetis da se nesto radi, mene nije bolelo ali osetila sam da se radi. Sto pre operises manje ce te boleti.
Ne sekiraj se. Ja sam popila brufen uvece posle intervencije i brufen ujutru. Povremeno osetis zatezanje u butini ali sve to brzo prodje

Veci mi sami napravimo strah u svojoj glavi od intervencije nego sto je sama operacija problem. Generalno mene su vise nervirale carape nego sto intervencija boli. Kod mene je radjena klasicna operacija jer mi je vena bila ogromna pa je morala takva intervencija. Meni je radjena intervencia u kombinaciji lokalne anestezije i lekova koje mi je dao anesteziolog. Preblom je sto sam ja predugo cekala, slusala raznorazne price i bezala od intervencija. Da sam se ranije odlucila verovatno bi mogla intervencija laserom. Sve u svemu popila sam dva leka protiv bolova posle intervencije- nista strasno. Meni je dr Srdjan Babic sjajno uradio, nemam nikakvih problema. Sad sam u engleskoj, isla sam na neku ginekolosku intervenciju pa su mi radili ultrazvuk, covek koji me je pregledao me je pitao gde sam operisala vene i bas se iznenadio kad sam rekla u Srbiji. Kaze da je odlicno uradjeno. Estetski rezultat je odlican, i ne vidi se da sam imala intervenciju, odlicno se osecam, nemam tezinu u nogama. Skoro da sam i zaboravila da sam operisana.

Sve u svemu, samo hrabro i ne boj se. Resices veliki problem. Doktor ti je odlican.

Svako dobro.
Ja sutra radim mislim da ce mi raditi Dusan Babic nehov otac,on mi ne radio dopler valjda i operacija ce on,sa nekom anestezijom time se najvise bojim

Ne sekiraj se. Ja sam popila brufen uvece posle intervencije i brufen ujutru. Povremeno osetis zatezanje u butini ali sve to brzo prodje
Uradila danas sa celosnu anesteziju bolo je tu puno rada bas nemam neke boli zasad velike ali ove zavoje katastrofa nemozws da savijes nogu ko u gipsu al sta je tu je

Dan 6 ,nije obavezno ali je preporučljivo od lekara na ovaj dan napraviti nekoliko krugova na Yamahi Thunderace 1000 za bolju cirkulaciju(Da ne zaboravim mora biti 96- o godište)😉.
Ova fotka je da vas pozdravim i da vidite da se i ovo može par dana nakon operacije a moderator neka briše ako mora.
Pogledajte prilog 1148194

jedno pitanje, kako se osecate sada posle operacije? Da li je sve OK? Planiram da zakazem pregled kod dr Jonjeva u Sapheni, preko telefona su mi rekli da je cena operacije oko 980eur sada, dok je kod Dragica 4000eur po nozi (tako sam cuo od prijatelja koji je bio na pregledu pre 2 nedelje)

Hvala unapred na odgovoru!

Pozdrav,izvinjavam se,bila sam na putu te nisam videla poruku.Tokom operacije ne osećate ništa,jer ste uspavani - anestezijom.Odmah po završetku i buđenju šetate i to ne po klinici,već po okolini.Sve će vam reći doktor.Bol je vrlo podnošljiva,a zavisi i od toga koliko ste osetljivi na bol.Recimo da me je više,mnogo više boleo porođaj.Od 1- 10,recimo da je na primer 4-5 ,nekih sedam dana posle operacije,koliko se sećam.Naravno svakim danom se bol smanjuje i bolje se osećate.Što se oporavka tiče,slušajte savete doktora i to je sve.Estetski ja sada posle pet godina nemam pojma gde su bili rezovi ni tačke od operacije. Bukvalno ćete imati negde samo mali krstić od konaca.Sve to vrlo brzo prolazi,za već par meseci su to mali ožiljci koji vremenom blede. Moćićete i suknje da nosite i kupaći da obučete.Tako da je estetika deo operativnog toka,pored zdravstvenog. Sve neprijatnosti vrlo brzo prolaze,verujte,a ako ste u rukama dr Babića,prosto ste sigurni.Ako je doktor rekao da može laserski,onda može.Idite na pregled,kao što on sam kaže,najbolje je da vas pregleda onaj doktor koji će vas operisati. Nećete pogrešiti i moćićete da mu se obratite u svakom momentu,bude li vam potrebno.

Radila 21 mart kod Dusana Babica otac Srgjana.Ja sam zadovoljna u vezi operacije.Oporavak je ok.Htela bi da pitam jeste li sve vene resile samo sa operacijom ili odlazili ste opet na estetske korekcije.,sklerozacije .Ja sam resila svoj problem otstranila te vene laserom i mikroflebektomijom.Kod mene su bile uzas ko neka stara baba.Sad kad sam bila na kontroli radili na neke male vene sklerozaciju.Mozda ce i sleseci put kad noge budu bez modrice i bele ako ima jos nesto ce da reše sa sleeozaciju.Jeste li vi resili sve vene samo sa jednom posetom?

Radila 21 mart kod Dusana Babica otac Srgjana.Ja sam zadovoljna u vezi operacije.Oporavak je ok.Htela bi da pitam jeste li sve vene resile samo sa operacijom ili odlazili ste opet na estetske korekcije.,sklerozacije .Ja sam resila svoj problem otstranila te vene laserom i mikroflebektomijom.Kod mene su bile uzas ko neka stara baba.Sad kad sam bila na kontroli radili na neke male vene sklerozaciju.Mozda ce i sleseci put kad noge budu bez modrice i bele ako ima jos nesto ce da reše sa sleeozaciju.Jeste li vi resili sve vene samo sa jednom posetom?
I ja sam imala malu korekciju na jednoj od kontrola,neposredno po operaciji i to je bilo sve. Bukvalno je trajalo 10 minuta. Kao što sam već pisala,vene su mi bile katastrofalne. Biće sve u redu,videćete.Kroz koji mesec nećete ni znati gde su bile modrice. Pozdrav!

Svi kazu da je bolje raditi posle leta.. Ako mozes javi na privatnu poruku koja je cena kod Dragica i Popovica, hvala unapred!
Kod Popovica su mi rekli da nije problem u toku leta, ako imam uslove, klima itd, cena je oko 1200€, kod Dragica tek treba da idem, jer kod njega planiram intervenciju, ne ocekujem ispod 2000€, oni individualno odrede cenu, ali svi sa kojima sam pricala su prezadovoljni i nakon 10 godina.

Back