Operacija vena laserom

Kakve veze imaju kardiohirurzi sa operacijama vena? Za operacije vena, pogotovo laserske intervencije ides kod vaskularnog hirurga a ne kardiohirurga ili opsteg hirurga. Od svih ove pomenutih jedino je dr Srđan Babic vaskularni hirurg. Ali izgleda da su i drugi naucili nesto. Problem moze nastati ako neko nema dovoljno znanja iz te oblasti. To je kao da ides na estetske intervencije u kozmeticki salon. A nasi kardiohirurzi su poznati po svetu, dubok naklon i postovanje, kao i anesteziolozi koji su najvise radili u koroni.
Konkretno ovde pomenuta su tri lekara, sva trojica su vaskularni hirurzi koji operisu vene laserom.
O kardiohirurgiji smo zapoceli pricu jer nam je nestalo materijala oko laserskih operacija vena.

Drago mi je da se slazes sa mnom da je presadjivanje pluca, jetre ili srca 1 bas slozena operacija.z:D
I da bas lici na hvalospeve jer si ti licno pisala vec dugo i opsirno, mi ti svi verujemo da je tako,
ali stvarno nema potrebe da se kvartalno javljas i pises kako su te laserske operacije od 2-3000 evra
neka mnogo komplikovana prica, najkomplikovanije je sto ljudi nemaju te pare da to plate.
Smem da se javim? Mislim nije kvartalno,a ti me baš čitaš (i hvala na tome) :D
Šalu na stranu,nije mi namera da bilo šta upoređujem,niti banalizujem, a ni da budem nametljiva.Pišem iz svog iskustva i ovog zdravstvenog problema.Ne bavim se medicinom,tako da je meni ovo prilično komplikovano,kao i svaka operacija.Jeste,najveći problem je što košta i pregled, kamoli operacija.A najteže je doći do državnih klinika. Imaš zdravstveno osiguranje,radiš trideset i kusur godina i moraš da platiš pregled,operaciju,analize itd.Iz tih razloga je ovaj forum dobar,daje ljudima mogućnost da se opredele za nekog doktora u slučajevima kada je im je neophodna pomoć stručnjaka.Laserske operacije se ionako plaćaju,te je ,pretpostavljam onaj ko se interesuje i spreman da plati. Ili bar prosuđuje mogućnost.
Odlaze stručnjacii,ali i ostaju.Nadajmo se da će ipak biti više ovih drugih.
Pozdrav

Dobri su i ovi:

a treningu prisustvuje 15 poznatih vaskularnih hirurga, stručnjaka, direktora i vlasnika klinika iz Ruske Federacije, Kazahstana, Bugarske i Slovačke iz oblasti laserskog lečenja proširenih vena i kapilara.

Cudno da nikoga nema iz Italije, Holandije , Nemacke, Francuske.
Sigurno je ( licno proverila jer i meni sleduje neka sitna intervencija) da to svuda
mora da se placa privatno jer postoje metode koje se ne rade laserom a efekat je isti
pa zbog toga zdravstvena osiguranja to nigde ne placaju.
Ja sam pogledala cene u drzavi u kojoj zivim ( Nemacka) i zaprepastila sam se da doktor Dragic
ima iste cene za siromahe po bivsoj Jugoslaviji kao i ovi ovde u Nemackoj koji usput imaju i uzasne
troskove u smislu visokih poreza, najmamnina.

Evo i mene ako mogu nešto da doprinesem ovoj temi svojim iskustvom.
Prekjuče su mi laserski operisali vene desne noge,tačnije Dr.Živojin Jonjev u Novom Sadu.Operacija je trajala po meni oko 45 min sveukupno.Pre zahvata čitao sam iskustva da su neki zadovoljni,neki opet ne,da se nekima vraćaju vene ....itd. itd ali sve je to po meni individualno.Nisu ni doktori vidoviti pa da znaju kome će se vratiti,gde i kada.One vene koje su tretirane sigurno se više neće vraćati.

Po meni je korektno odradjeno i naravno da prilikom operacije sve to manje više boli,meni su rekli da više boli jer skoro da nemam masnog tkiva(nisam doktor tako da ne znam kakve to veze ima).

Čitav život sam se bavio sportom i još uvek to radim, ali sada više kao trener, iako nema dana dana da mi prodje bez sporta.Za koji dan napuniću 58 god. I osećam se odlično jedino pre tri godine su počeli problemi sa venama,na moje pitanje kako to doktore imam proširene vene a idealnu težinu,pritisak,otkucaje srca.. a opet proširene vene...doktor mi je odgovorio to je zbog vašeg ekstremnog sporta.Moj sport je inače kikboks ali sam u mladosti upražnjavao i mnoge druge manje,više ekstremne sportove.

Cena operacije je bila 900 Eura!

Ostajem pozitivan a rezultate ću videti za koji dan ili mesec!

IMG_20220428_211351158.jpg

Evo i mene ako mogu nešto da doprinesem ovoj temi svojim iskustvom.
супер да си се јавио.
проследићу пост другарици.
јуче ми каже да је одлучила оперисати вене, па шта буде.
хоће коначно да се ослободи панталона, дугих хаљина, а и бола.
ту је негде, твоја вршњакиња.
јави како тече опоравак, и колико дуго траје.

желим ти лаганица и успешан опоравак :)

супер да си се јавио.
проследићу пост другарици.
јуче ми каже да је одлучила оперисати вене, па шта буде.
хоће коначно да се ослободи панталона, дугих хаљина, а и бола.
ту је негде, твоја вршњакиња.
јави како тече опоравак, и колико дуго траје.

желим ти лаганица и успешан опоравак :)
Hvala lepo na lepim željama!!!Dodao bi samo još da je kretanje bitno nakon operacije,osetio sam to danas jer me je malo počelo više boluckati pa sam se dao u hodanje i već nakon 10-ak minuta je bol počela slabiti.Što više hodanja to manje boli,barem mog dosadašnjeg iskustva što se tiče ali ovo je tek drugi dan.Danas sam i kosio travu na poprilicno velikom komadu zemljišta ali sam ipak prekinuo jer ne želim ni preterati.Skinuo sam i ovu specijalnu čarapu jer idem pod tuš tako da sam napravio i fotke!Pozdrav!!:bye:
P.S.Izbrojao sam 10 rupica od operacije :namcor:

Prilozi

• IMG_20220430_190119672.jpg
    IMG_20220430_190119672.jpg
    93 KB · Pregleda: 68
  • IMG_20220430_190141822.jpg
    IMG_20220430_190141822.jpg
    67,1 KB · Pregleda: 67
Hvala lepo na lepim željama!!!Dodao bi samo još da je kretanje bitno nakon operacije,osetio sam to danas jer me je malo počelo više boluckati pa sam se dao u hodanje i već nakon 10-ak minuta je bol počela slabiti.Što više hodanja to manje boli,barem mog dosadašnjeg iskustva što se tiče ali ovo je tek drugi dan.Danas sam i kosio travu na poprilicno velikom komadu zemljišta ali sam ipak prekinuo jer ne želim ni preterati.Skinuo sam i ovu specijalnu čarapu jer idem pod tuš tako da sam napravio i fotke!Pozdrav!!:bye:
P.S.Izbrojao sam 10 rupica od operacije :namcor:
е,па одлично,ако је допуштено кретање.
немам појма шта сам замишљала, и како после.
лежање, верујем, смара, ово се може поднети.
други дан и већ на ноге лагане:lol:
косио траву? па свака част!

фотке изгледају скроз ок.,а рупице, неће се ни приметити.

немаш појма колико си помогао:aha:

е,па одлично,ако је допуштено кретање.
немам појма шта сам замишљала, и како после.
лежање, верујем, смара, ово се може поднети.
други дан и већ на ноге лагане:lol:
косио траву? па свака част!

фотке изгледају скроз ок.,а рупице, неће се ни приметити.

немаш појма колико си помогао:aha:
Drago mi je da sam pomogao, iako u stvari nisam ništa posebno uradio!Kretanje se inače preporučuje!:kpozdrav:

A zašto si to radio privatno, imamo mi mnogo dobre vaskularne hirurge u KC.

Što se kretanja tiče, danas je operacija, sutra se odmah ustaje i šeta, nema ležanja.
Bliska osoba je pre 15 godina operisala, pa znam.
Liste čekanja su dosta duge za ovu vrstu operacija a inače nisam siguran da li iko u državnim ustanovama rade laserom nego klasika mislim da se zove striping metoda ili sl. Ovom metodom oporavak je dug a i veća je mogućnost neželjenih efekata.Što se kretanja tiče nakon intervencije laserom ne ustaje se sutra nego odma,direkt nakon operacije MORAŠ šetati barem pola sata do 40 min. Zavisi od saveta lekara i poliklinike ali u svakom slučaju odma sa stola u šetnju:aha2:.

P.S.
Striping podrazumeva da se kroz dva reza (preponski i iznad skočnog zgloba) otvori velika safenska vena i kroz nju plasira žica kojom se ona izvuče u celini i na taj način u potpunosti odstrani. Ova metoda se može raditi u opštoj ili nekom vidu regionalne anestezije (spinalna ili epiduralna) a najveći nedostatak je potreba za preponskim rezom i trauma koja se nanosi izvlačenjem cele vene. Stripping traje otprilike 1-2 sata. Striping je dugo bila jedina metoda koja se primenjivala, međutim onda se došlo na ideju da površne vene ne moraju da se odstrane već da je dovoljno da se na neki način isključe iz cirkulacije. Ako krv ne protiče kroz njih onda kao da i nisu tu. Nakon šivenja, stavljaju se posebni zavoji i preko toga komresivna čarapa.

Poslednja izmena:
kako opisuješ oporavak, čini se laganica :D
e,da, zašto si se odlučio na operaciju, ako nisam previše radoznala :lol:
za drugaricu je od značaja estetski momenat.
Za sada ide odlično :ok:
Na operaciju sam se odlučio zbog tegoba,bolova,grčeva i sl.ali ne radi estetike ,u stvari toliko sam dlakav da se vene nisu skoro ni videle:fdlan:.

Poslednja izmena od moderatora:
Dan 5,ne osećam bol na mestima uboda sve je kao da nisam bio na operaciji, jedino kada duže sedim kao što je to danas bio slučaj prilikom ustajanja i prvih nekoliko koraka oseća se zatezanje na unutrašnjoj strani noge.Svrbucka i dalje.Da ne zaboravim i današnjih 12km i 520 m biciklom predjenih bez problema!Pozdrav!!
Nemam to iskustvo ali znam tri osobe koje su imale operaciju vena laserom i kod svih je bilo uspešno i sto bi rekli sve se dobro zavrsilo

Neverovatno da nam prenosis svaki svoj dan koliko si metara hodao nakon operacije vena. Svi mi koji smo operisani kod profesionalaca sa hiljadama intervencija iza sebe smo dobili jasna uputstva postoperativnog oporavka. Meni je moj hirurg dr Srdjan Babic sve vreme bio dostupan. Ali nije bilo potrebe da opterecujem njega ili forum sa tim sta sam taj dan radila. Lepo je kad se probudis ziv, ali mislim da nema mesta takvoj euforiji. Lepo, operisao si se kod svog lekara, resio si problem. Moje pitanje jesi li uzeo carape sa pojasom, ili ove jeftinije do prepone. I druga stvar kako ti ne spadaju pored takvih aktivnosti. I trece, ko te tera da to sve radis posle intervencije? Smiri se covece, opusti se. Imao si srecu, dobro je proslo, sjasi malo sa foruma.

Neverovatno da nam prenosis svaki svoj dan koliko si metara hodao nakon operacije vena. Svi mi koji smo operisani kod profesionalaca sa hiljadama intervencija iza sebe smo dobili jasna uputstva postoperativnog oporavka. Meni je moj hirurg dr Srdjan Babic sve vreme bio dostupan. Ali nije bilo potrebe da opterecujem njega ili forum sa tim sta sam taj dan radila. Lepo je kad se probudis ziv, ali mislim da nema mesta takvoj euforiji. Lepo, operisao si se kod svog lekara, resio si problem. Moje pitanje jesi li uzeo carape sa pojasom, ili ove jeftinije do prepone. I druga stvar kako ti ne spadaju pored takvih aktivnosti. I trece, ko te tera da to sve radis posle intervencije? Smiri se covece, opusti se. Imao si srecu, dobro je proslo, sjasi malo sa foruma.
:trlja:
zaobiđi temu,ako ti smeta :)
eto, mene je interesovalo kako teče oporavak, jer mi se drugariaca odlučila za operaciju.
preporučiću i dr Babić, iako, zbog mesta stanovanja, više odgovara N.Sad,ali ni Bgd., nije isključen.
svakako će se informisati i van foruma.

A oćeš da znaš kakve su mi čarapice Suzi,e neće da može... 😉

Vrlo nezreo odgovor nekog ko vec danima pise da samo sto nije poleteo posle operacije.
Ali cu moju narav trenutno da ostavim sa strane za dobro foruma i svih koji ce hteti intervenciju.
A da ti razjasnim zasto- carapa bez pojasa zna da spada, pa ljudima pravi probleme te je moraju dizati.
A druga stvar me buni, ko ti je rekao da vozis bicikl posle operacije. Setnja se preporucuje kao dodatna terapija dok je bicikl zabranjen prvih 7 dana. Pitaj lekara koji te je operisao. Trebao si to da znas.

Back