Mislim da gresis. Srbija teorijski itekako ima kapacitete da zauzme -Kosovo. Vrati vojni rok, 5-6 godina, ne treba vise, malo se naoruzaj, dovedi nekog novog Pavkovica i Lazarevica i problema nema.
Rusija sme da napadne Ukrajinu ako bi nasla pravedan razlog za to i pitanje je da li bi NATO smeo direktno da se umesa, jer bi to bio rat koji nijedna strana ne bi smela da izgubi sto znaci da bi se samo povecavali ulozi.
Medjutim, moje misljenje je da se taj rat vodi drugacijim sredstvima sada. Na nivou tajnih sluzb u smislu organizovanja i odbrane od vojnog puca i pridobijanja naklonosti vojske i obicnog naroda.
Znaci slicno kao sa bombardovanjem kada je narod zamrzeo Milosevica, sindrom "slepog vodje" ili "prosutog mleka" kako bih ja to nazvao svojim recima.
Slicno, ako Ukrajina totalno osiromasi, zamrzece i EU i NATO i Porosenka i Desni Sektor i Jacenjuka, a spas traziti kod nekog drugog, nekog novog proruskog coveka koji bi odrzavao dobre odnose sa Rusijom.(Samo moje misljenje)
Nemoj zaboraviti da je SAD/NATO bukvalno juce htela da napadne Siriju, da sada kao napada ISIL, a da je prekjuce osvojila Libiju kao i Egipat samo drugom metodom, s tim sto je Egipat vracen pod prorusku kontrolu. (De Sisti je valjda rusofil)
Jedan novi balkanski rat bi za njih bio boranija. Medjutim, sama cinjenica da ovaj put referendum ne organizuju Slovenci, Hrvati i Muslimani u Bosni, vec Srbi u Republici Srpskoj govori da ovaj put verovatno Srbi (Rusi) imaju prednost, a ne Hrvati i Muslimani (NATO/SAD). I opet je sve ovo samo moje misljenje.