Operacija Strela

U vreme "Operacije strela" za tzv."zrtve" su proglaseni "pocinioci zlocina" , a u ova sadasnja vremana , vrlo lako moze da se ispostavi kao "kukavicije jaje ova situacija sa izbeglicama iz ratom zahvacenih podrucja i da se iscenira neko dogadjanje koje bi moglo da se podvede , opet i opet pod - humanitarnu katastrofu , gde bi opet , pogadjate i ko bio proglasen za - svetsku pariju za koju ne vaze Medjunarodna Pravila rata i koje treba jednom za svagda - vec znate i sta " ...?!

U vreme "Operacije strela" za tzv."zrtve" su proglaseni "pocinioci zlocina" , a u ova sadasnja vremana , vrlo lako moze da se ispostavi kao "kukavicije jaje ova situacija sa izbeglicama iz ratom zahvacenih podrucja i da se iscenira neko dogadjanje koje bi moglo da se podvede , opet i opet pod - humanitarnu katastrofu , gde bi opet , pogadjate i ko bio proglasen za - svetsku pariju za koju ne vaze Medjunarodna Pravila rata i koje treba jednom za svagda - vec znate i sta " ...?!

Mediji mogu sve da izmisle bukvalno. Iz nicega da naprave nesto najgore na svetu ako treba.
Jesi li gledao ovaj kultni film? Bukvalno ta tematika. http://www.imdb.com/title/tt0093894/?ref_=nv_sr_1

Mislim da gresis. Srbija teorijski itekako ima kapacitete da zauzme -Kosovo. Vrati vojni rok, 5-6 godina, ne treba vise, malo se naoruzaj, dovedi nekog novog Pavkovica i Lazarevica i problema nema.

Rusija sme da napadne Ukrajinu ako bi nasla pravedan razlog za to i pitanje je da li bi NATO smeo direktno da se umesa, jer bi to bio rat koji nijedna strana ne bi smela da izgubi sto znaci da bi se samo povecavali ulozi.

Medjutim, moje misljenje je da se taj rat vodi drugacijim sredstvima sada. Na nivou tajnih sluzb u smislu organizovanja i odbrane od vojnog puca i pridobijanja naklonosti vojske i obicnog naroda.

Znaci slicno kao sa bombardovanjem kada je narod zamrzeo Milosevica, sindrom "slepog vodje" ili "prosutog mleka" kako bih ja to nazvao svojim recima.

Slicno, ako Ukrajina totalno osiromasi, zamrzece i EU i NATO i Porosenka i Desni Sektor i Jacenjuka, a spas traziti kod nekog drugog, nekog novog proruskog coveka koji bi odrzavao dobre odnose sa Rusijom.(Samo moje misljenje)

Nemoj zaboraviti da je SAD/NATO bukvalno juce htela da napadne Siriju, da sada kao napada ISIL, a da je prekjuce osvojila Libiju kao i Egipat samo drugom metodom, s tim sto je Egipat vracen pod prorusku kontrolu. (De Sisti je valjda rusofil)

Jedan novi balkanski rat bi za njih bio boranija. Medjutim, sama cinjenica da ovaj put referendum ne organizuju Slovenci, Hrvati i Muslimani u Bosni, vec Srbi u Republici Srpskoj govori da ovaj put verovatno Srbi (Rusi) imaju prednost, a ne Hrvati i Muslimani (NATO/SAD). I opet je sve ovo samo moje misljenje.
Mišljenje ti je dobro i saglasan sam sa dosta toga. Nisam voljan da govorim šta bi bilo kada bi bilo. Srbije kada bi uvela redovan vojni rok i svoj vojni budžet podigla sa 0,5 na 2%, stvorili bi se uslovi za vojni sukob sa bilo kim u regionu, sem sa Turskom. Kosovo bi mogli vratiti veoma lako ali na kosov je Bondstil, to je već ogroman problem. Što se tiče budžeta za vojsku, zemlje članice NATO-a dužne su da izdvajaju minimum 2% iz budžta za vojsku koja je u NATO-u.

Rusija ne ulazi u sukobe u Ukrajini, otvorenim putem jer bi to umanjilo njenu političku poziciju u svetu koja napreduje, moje je mišljenje da će u odrejdenom trenutku Putin ipak vojno okupirati Ukrajinu, čeka se a i stvara, dobar politički momenat....

Interesantno je to sa azilantima. Zapravo izbeglicama iz Sirije odnosno Afrike.

Kinezi imaju jednu vojnu strategiju, ukoliko bi neko napao Kinu, planirano je da se prvog dana preda milion vojnika, koji bi morali da jedu i piju. A to je možda dovoljno da se pojedu i popiju zalihe hrane i vode za dalje napredovanje neke vojne sile.

Sad zamisli da se milion izbeglica iz Sirije zadrži u Srbiji neko vreme, kojima je potrebno dati hranu i vodu, vrlo brzo bi Srbija bankrotirala jer smo u bednom stanju...

Poslednja izmena:
Mišljenje ti je dobro i saglasan sam sa dosta toga. Nisam voljan da govorim šta bi bilo kada bi bilo. Srbije kada bi uvela redovan vojni rok i svoj vojni budžet podigla sa 0,5 na 2%, stvorili bi se uslovi za vojni sukob sa bilo kim u regionu, sem sa Turskom. Kosovo bi mogli vratiti veoma lako ali na kosov je Bondstil, to je već ogroman problem. Što se tiče budžeta za vojsku, zemlje članice NATO-a dužne su da izdvajaju minimum 2% iz budžta za vojsku koja je u NATO-u.

Rusija ne ulazi u sukobe u Ukrajini, otvorenim putem jer bi to umanjilo njenu političku poziciju u svetu koja napreduje, moje je mišljenje da će u odrejdenom trenutku Putin ipak vojno okupirati Ukrajinu, čeka se a i stvara, dobar politički momenat....

Svet je podeljen na 2 bloka, SAD/EU i njihovi blizi i dalji saveznci i Rusija/Kina i njihovi blizi i dalji saveznici. SAD/EU vec neko vreme pokusavaju da izoluju i ekonomski pregaze Rusiju stoga Rusi nemaju razloga da pokusavaju da budu lepo sa tim blokom, a ovaj drugi blok Rusiji sigurno nece zameriti napad na Ukrajinu, a opravdenje i povod je uvek lako naci kao sto su Amerikanci iscenirali onaj Racak na Kosovu.

- - - - - - - - - -

Doduse, Rusija vec dosta vremana pokusava da napravi razdor izmedju SAD i EU, ali to nije bilo uspesno u bilo kojoj vecoj meri, te stoga treba promeniti taktiku.:malav:

Koga briga za sankcije.;)

Svet je podeljen na 2 bloka, SAD/EU i njihovi dalji saveznci i Rusija/Kina i njihovi dalji saveznici. SAD/EU vec neko vreme pokusavaju da izoluju i ekonomski pregaze Rusiju stoga Rusi nemaju razloga da pokusavaju da budu lepo sa tim blokom, a ovaj drugi blok Rusiji sigurno nece zameriti napad na Ukrajinu, a opravdenje i povod je uvek lako naci kao sto su Amerikanci iscenirali onaj Racak na Kosovu.
Tačno, ali to se iskristalisao u zadnje vreme, svi oni koji su hteli da iskažu neprijateljstvo protiv Rusije iskazali su, sankcijama...itd, oni koji to nisu hteli ili nisu morali takodje su jasno rekli da ne žele da uvedu snakcije i da se postave loše prema Rusiji. Moguće je vrlo brzo očekivati reakciju Rusije na dogadjaje u Ukrajini. Moja pretpostavka je da će do toga doći, Rusima je potrebna demosntracija kako vojne tako i ekonomski i političke moći, dok u Ukrajini žive većinom Rusi koji su potlačeni od fašista, Rusima je potrebno da drugima daju do znanja da im ne mogu ništa :ceka:

Mozda je neko i zamislio da ovde primeni tu "Kinesku taktiku sa balastom od nekoliko stotina hiljada , a mozda i vise od toga , tih tzv. izbeglica iz ratom zahvacenih podrucja u Svetu" ...?!
Sumnjivo mi je i ovo "madjarsko dizanje zicanog zida i komentari od strane EU - a na tu temu ,a i ona proglasavanja Makedonije kao ne bezbedne za povracaj izbeglica na njenu teritoriju" , tek da se ne govori . Bugarske gde ih malte ne - lincuju , o Rumuniji se ne govori u medijima kod nas nista , a tek ne o komsijama preko Dunava i uzvodno od reke Save , da i ne govorimo...!

Mozda ce ono malo navatanih para u zadnjih par meseci koje je ova sadasnja vlada uspela da nagrabi od "dobrostojecih penzionera , trudnica i njihovih isplata za bolovanje , radnika DP u Stecaju koji su jedva dobili neku crkavicu od Fonda solidarnosti i njima slicnih "socijalnih kategorija " , dobro doci , makar za prvo vreme , u mesecima koji su pred nama
Samo - sta kada se i to potrosi i kada se izpoklanja i ono malo preostale ocevine i dedovine ?
Cupanje ono malo kose , lupanje u grudi junacke , neki "vanredni Izbori" ...?
A i Zima je na pragu ...!!!

Slusaj BWE... Ameri me obogatise na mom Znanju Imanju.Srbi mi kazu: dacemo ti 300 ojra na znanju mesecno, a ovi ameri kazu: dacemo ti minimum 35x puta vise za istu radnju... I kome ja NOW/JETZTda verujem? Tebi? :hahaha:

Ne serji kvajke, nego iebi snajke! :smeker:

_niemand_

Back