Опасност од Грчког национализима "Врба ми изникнала во Солунско поле "

Komunistkinja

Buduća legenda
Poruka
48.824
ауторска тема

Врба ми изникала во Солунско поље позната Макеоднска словенска песма која можда најбоље описује Хеленизацију Егејске Македоније , песма говори о жалосној врби која је изникла на Солунском пољу јер су се брат и сестра срели и нису су познали .

Значи говори о тоталној хеленизације словена Егејске Макеодније у толикој мери насилној и агресивној да је једноставно било СМРТ или ГРК !

Грчке имепријалистичке тенденције су се још једном показале код наше Макеодније када јој је насилно промењено име и то не без разлога , него са тенденцијом да ће као Северна Макеоднија да уђе у састав Грчке државе , сада милом или силом ..као што су урадили на Егеју СМРТ ИЛИ ГРК !

Ti si tu da nas prisetiš da će Rumun udariti sa boka a Grk odola dok mislimo o tradicionalnim neprijateljima.

Нисам ја ту да подсетим , то су нам преци оставили у песмама ..

Западна Грчка Макеоднија је исто била словенска и насилно је хелинизрана као и Пелепонез ..

Грчка насилна и агресивна политика о промени имена није ништа друго него остављање простора окупацији Макеодније .Ако је Северна , онда ће бити Грчка
једно будала ово не види

Грци су цигани. А Македонија није ваша, него је наша.

Татарска ? Не бих рекла , ова песма о насилној Хелнизације Егеја је на словенском не на татарском језику

Ti si tu da nas prisetiš da će Rumun udariti sa boka a Grk odola dok mislimo o tradicionalnim neprijateljima.

На шта ли би нас подсећала да је вотка била са само мало више алкохола него обично. :think:

Ова делује као да је са мало више воде од оне на коју смо навикли

Па ми смо браћа са Грцима, фино ономад поделисмо Македонију, па смо се грлили са њима док су они клали и истребљивали Словене доле. О даље смо пријатељи.

Врба ми изникнала, врба ми изникнала
врба ми изникнала, во Солунско поле
во Солунско поле, поле широко
Жилите му беа, жилите му беа
жилите му беа дури до Воденско
жилите му беа дури до Воденско

На вршката има, на вршката има
на вршката има шарено пиле
на вршката има шарено пиле

Пилето ми пее, многу жаловито
ка ми се сретнале брат и сестра
брат и сестра, не ми се познале.

Ово је просто народни показатељ насилне и бруталне Хеленизације Македоније а насилна промена имена у Северну Македонију је наговештај оног што ће се деситит можда чак и брже него су планирали ..Када су били они протести недавно у Грчкој , на протесте су дошле неке коњице Грчке и чуо се узвик "Идемо на Скопље"

Оно што су Грци урадили Егеју нису урадили ни Турци

Па ми смо браћа са Грцима, фино ономад поделисмо Македонију, па смо се грлили са њима док су они клали и истребљивали Словене доле. О даље смо пријатељи.

То је трагедија , трагедија је да их је неко уопште сматрао пријатељима још после прогома словена на Пелепонезу 806

Грци су се показали суровији него Турци , још од прогома словена на Пелепонезу 806 и насилне хелинизације .

интересује ме како је икоме могло да падне на памет да су Грци нека браћа након свега што су урадили Макеоднији

Грци су се показали суровији него Турци , још од прогома словена на Пелепонезу 806 и насилне хелинизације .

интересује ме како је икоме могло да падне на памет да су Грци нека браћа након свега што су урадили Макеоднији
Treba da se okupimo kod spomenika Stefanu Nemanji i onda lepo preko Makeodnije u boj.

ауторска тема

Врба ми изникала во Солунско поље позната Макеоднска словенска песма која можда најбоље описује Хеленизацију Егејске Македоније , песма говори о жалосној врби која је изникла на Солунском пољу јер су се брат и сестра срели и нису су познали .

Значи говори о тоталној хеленизације словена Егејске Макеодније у толикој мери насилној и агресивној да је једноставно било СМРТ или ГРК !

Грчке имепријалистичке тенденције су се још једном показале код наше Макеодније када јој је насилно промењено име и то не без разлога , него са тенденцијом да ће као Северна Макеоднија да уђе у састав Грчке државе , сада милом или силом ..као што су урадили на Егеју СМРТ ИЛИ ГРК !
Pa zar nije ta partija po kojoj nosis nik gledala blagonaklono i precutala na Grcku asimilaciju Srba i neki genocid prema
Grckim Srbima posle ww2.

Back