Ono si što jesi

postoji i kad dodje takav trenutak mora da se ispravno reaguje jer svaka neispravnost unistava sve dobro postignuto do tad, sad gledam ovako nekako fatalisticki.

To dodje do izrazaja prilikom kolektivnih kataklizmi poput poplava ove godine kada se pokazalo ko je ko. Jedni su priskakali i pomagali, drugi se povukli kao misevi. I individualno, kod svakog moraju doci ti trenuci kada se trazi brza reakcija, pa neko odradi kako treba, drugi zakazu.

To dodje do izrazaja prilikom kolektivnih kataklizmi poput poplava ove godine kada se pokazalo ko je ko. Jedni su priskakali i pomagali, drugi se povukli kao misevi. I individualno, kod svakog moraju doci ti trenuci kada se trazi brza reakcija, pa neko odradi kako treba, drugi zakazu.

tako nekako, s tim sto mislim da sam nekako polunamerno zakazala i od tad osecam posledice. tako nekako vidim stvari. ucesnike u dogadjaju... pa nemam pojma da li citaju ne citaju ovo je kao neka back story nebitna :confused: mislim da sam se slomila nekako na glup nachin a nazad ne moze

tako da je moja mudrost na tu temu, kad se nekad cini moze i ovako i onako, ne ne moze :(
u stvari ne cini se, ali iz nekog razloga imas mogucnost pogresnijeg ponasanja, koje nije mozda objektivno toliko pogresno ali ga ti subjektivno tako osecas ili ga tako vidis mnogo unazad. sad ovo zvuci kao prazna prica ali nemam pojma mozda ce neko i da razume
u stvari vidis da je pogresno pre nego sto pocne i kasnije unazad, kad se uvalis ti zaboravis.
ok filozofija neka ali mislim da je dosta uticalo na neku moju snagu a nisam bila opreznija zato sto posledice nisu bile odmah vidljive, mada sam mogla da osetim
mozda nije moglo drugacije, mozda bi i drugim putem nekako zaglavila, mozda bi se isto zavrsilo, mozda mozda, nije ovo u redu sto pisem ali mislim da dobar deo zivota nisam pravila tu vrstu poteza tj gresaka :confused: prosto osetis da nema nazad, i da to je dobro osecanje stvari su ozbiljne

Poslednja izmena:
opasni su to trenuci kad prvo znas da ne smes da pogresis a onda nekako krenes da gresis odjednom kao da imas dve glave. place se posle za tom prvom glavom mnogo a ume i trenutak da bude bitan. cuvajte se to su cesto neki trenuci koji su drugima ne toliko vazni, nisu prizemni momenti, nisu svakodnevne greske, znate da se nikad nece ponoviti, a opet je covek u stanju da sve zaboravi i da tera neku svoju pricu potpuno bez veze. a nije bitno sta bi dobio da nisi tako, mozda ne bi dobio nista.

hehe bila sam pametna ali to nije pametno sad u oprezni mod ????

Poslednja izmena:
Ko ste?
I kada ste posltale to što jeste?
Jel stavrno postoji trenutak kad kažeš to sam ja, to je moj život, to sam što sam i nema promene?

Nešto sam razmišljala o tome kako postoje tvrdnje da se čovek veoma malo menja. Ako je neko melanholičan, on ostaje takav i kad dobije milione na lutriji. S druge strane, neko ko je optimista, ostaje takav i kad izgubi bitne stvari i drage osobe. Kažu da vlast menja ljude u negativnom smislu, ali ti ljudi ne bi ni došli na vlast da u korenu svog bića nisu imali nešto od tih loših osobina, valjda, pretpostavljam.:confused: Karakter je teško promenljiva pojava????

Opet, s druge strane, 300 miliona ćelija umire u ljudskom organizmu svakog minuta, ali telo svakog čoveka dnevno proizvede oko 300 milijardi novih ćelija. Telesno se menjamo. Menjaju nas i bolesti, vreme nas menja, a posebno nas menjaju nas lična iskustva. Ne mogu da shvatim i prihvatim neke svoje postupke od pre desetak godina, dvadeset... Ne vidim više sebe u takvim ulogama koje su mi nekad bile sasvim korektne, ispravne.

Ispada da mi nikada ne možemo konstantno biti ono što jesmo jer glavna karakteristika našeg Ja jeste promenljivost, valjda, pretpostavljam. :confused:

Ono što je jedino sigurno je da ono što jesmo, jesmo mi sada, u ovom momentu, ovom deliću sekunde. Dok ovo pišem ja jesam.

Valjda postoje neke cinjenice ....

Otkako je onaj postavio tezu o relativnosti, sumnjam u postojanje činjenica.

Nema promene? Nikad!

Kad ne bi bilo promena, ti bi i sada šutirao loptu po poljančetu i bio blaženo nesvestan postojanja nekog drugačijeg života u nekoj dalekoj Americi.
Bio bi zadovoljan sobom i ne bi sebi postavljao niz pitanja i dilema koje muče svakog odraslog čoveka.

Back