Ja ne znam od koga ću više izludeti, od moje dr ili mog mlađeg deteta.
Čekamo nas 4 - 5 danas u hodniku ispred odelenja, nailazi dr, i u čudu pita "Šta je ovo, ko je vama zakazao pregled". Ne obraćajući se nikom konkretno, nego svima nama. U fazonu, odakle sada tolika gužva. A prethodno me je sestra na šalteru pitala ko mi je zakazao, ja rekla lično doktorka, ona uzela izveštaj, pokazala koleginici, i ova uzela hemijsku i zaokružila taj deo gde piše da imam zakazano za danas za 11h.
Počne da proziva, prozove dvoje pre mene, u roku od 5 minuta. Prozove i mene, ja uđem, ona pogleda rezultate, kaže da će da mi povisi lekove na 100mg, umesto dosadašnjih 75mg, i da dođem za dva meseca na kontrolu. Pitam je da mi opet u izveštaju napiše datum, ona kaže da ne može, da ne zna ni koji je mesec za dva meseca. Za moje da je juni, ona kaže da skoro ceo juni nije tu, i da kažem sestri na šalteru da mi zakaže za početak jula, za neki od datuma koji je dala u rasporedu. Na moje pitanje da li treba da idem na neka snimanja o kojima smo pričali prošli put, samo je odmahnula rukom, i rekla da je dovoljno da samo uradim TSH i FT4 kao i sada, i ništa više. Ma nisam se zadržala unutra ni dva minuta. U međuvremenu je ušla glavna sestra sa odelenja da joj potpiše neke papire, ja se pokupila i izašla, i kao da nisam ni bila. I posle, ako nešto krene naopako, ona će se pitati gde sam ja bila i što se nisam kontrolisala. Jer mi je tako rekla i da sam se opirala i bežala od operacije, što veze nema sa istinom. Za utehu je, da sam uspela da preveslam sestru na šalteru, i da mi ova zakaže kontrolu za 4. jul.
E onda, kada sam došla kući, Sava da me proguta. Da nismo normalne ni doktorka ni ja. Ona što je nezainteresovana, egocentrična, promenljivog raspoloženja, a ja što sam pomirljiva i ravnodušna na takvo njeno ponašanje. Da zaboravljam činjenicu da mi je odstranjen maligni tumor, da isuviše olako to posmatram, da bih mogla malo više da se zabrinem...
A ja se osećam odlično. Kao zmaj. Čitala sam i slušala razna iskustva gde TSH kada pređe referentne granice ljudi imaju raznorazne probleme, da imaju svakakve tegobe. Referentne granice su oko 4, moj TSH je preko 26.
Niti je ona meni rekla da je to očekivano, ni da je dobro, ni loše, imam utisak kao da ne zna ni da sam bila u ordinaciji...