onkomafija-vreme izmedju skenera

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Otkud znam, nije to meni baš najjasnije. Jer TSH je hormon koji luči hipofiza, i na osnovu lučenja TSH hormona bi štitna žlezda trebalo da luči svoje hormone. E sada, pošto je ja nemam, ti hormoni štitne žlezde su valjda u tom leku koji pijem. Pa će ona valjda onda na osnovu toga da izvodi zaključke da li je sve ok ili nije.

A ja se osećam dobro, ako izuzmemo to da sam danas imala visok pritisak, a nikada sa tim nisam imala problem.

meni su nekad davno zbog pritiska trkeljali štitnu znači da i ona utiče na isti, to se lako sredi lekovima,
ma sad ti je sve drugačije, čim se sistem poremeti onda sve počinje da štuca, organizam je ko švajcarski sat, iskoči neka opruga pa ga šteluj,
a za to treba vreme i živci, polako samo, biće to dobro

ako nastavim da očvršćavam ima da se pretvorim u granit, onda komotno možete da popločate park sa mnom :lol:
na kraju i sama znaš da matorci podetinje, tako i ja, vraćam se u mirnu i lepu zaposlenu prošlost kad se plata primala redovno :aha:

:cmok2:

- - - - - - - - - -

meni su nekad davno zbog pritiska trkeljali štitnu znači da i ona utiče na isti, to se lako sredi lekovima,
ma sad ti je sve drugačije, čim se sistem poremeti onda sve počinje da štuca, organizam je ko švajcarski sat, iskoči neka opruga pa ga šteluj,
a za to treba vreme i živci, polako samo, biće to dobro

Повишен притисак је ствар хипертиреозе, а Домаћица нам је остала без исте. Код ње би требала хипотензија да постоји.

Можда узима превелику дозу хормона...видеће то на прегледу.

:cmok2:
Повишен притисак је ствар хипертиреозе, а Домаћица нам је остала без исте. Код ње би требала хипотензија да постоји.
Можда узима превелику дозу хормона...видеће то на прегледу.

bog me ubio ako ja to isto nisam rekla al u tri rečenice :rotf:
volem Coku do meseca i nazad :obozavam:

- - - - - - - - - -

i sad kad se meni toroče nikog nema a duša mi spava, mrtvosana sam, ako legnem sad komiraću se i ustati u 4, sram vas bilo :rtfm:

Sutra idem.

Nego jutros mi zvoni fiksni, a to se kod mene u kući dešava jednom mesečno. Javim se, ono laborantkinja iz privatne laboratorije me zove da idem da mi ponovo izvade krvm jer nešto nije bilo u redu sa rezultatom, a nisu imali dovoljno krvi da ponove analize. :evil: A moje vene tanke, duboke, neka smežurana baba na Bežanijskoj kosi koja radi u laboratoriji kaže "zarasle u salo"...Došlo mi da plačem kada sam čula da moraju ponovo da me bodu.

I šta ću, sednem u auto, odem, jedva mi našla venu, iz nje jedva nacurilo, i sutra ću dobiti rezultat.

Sutra idem.

Nego jutros mi zvoni fiksni, a to se kod mene u kući dešava jednom mesečno. Javim se, ono laborantkinja iz privatne laboratorije me zove da idem da mi ponovo izvade krvm jer nešto nije bilo u redu sa rezultatom, a nisu imali dovoljno krvi da ponove analize. :evil: A moje vene tanke, duboke, neka smežurana baba na Bežanijskoj kosi koja radi u laboratoriji kaže "zarasle u salo"...Došlo mi da plačem kada sam čula da moraju ponovo da me bodu.

I šta ću, sednem u auto, odem, jedva mi našla venu, iz nje jedva nacurilo, i sutra ću dobiti rezultat.

Па ти ниси уопште толико гојазна...шта та дроби ??? :roll:

Ma, gojazna sam ja, nije da nisam. A uopšte mi se vene ne vide, samo ih nađu na pipanje, ali to je bio moj problem i kada nisam bila gojazna. I kada sam imala 25kg manje nego sada, u INEP - u su se patili sa mojim venama. I kada sam bila dobrovoljan davalac krvi, bilo je muke. I svi su mi rekli da su jako tanke i duboke i da se zbog toga muče oko vađenja.

A ova na Bežanii je neka nadrk baba, do podne mrzi samu sebe, od podne ceo svet, a radi u dnevnoj laboratoriji. Tu je negde pred penzijom, sva spečena, sparušena, nema 30 kila s krevetom. Plus je nevaspitana, šta ima ona da komentariše moj fizički izgled. Na šta bi to ličilo da sam se ja sa njom upustila u priču, pa ja nju opisala? Neki ljudi su stvarno kreteni. :roll:

Nego, dobro jutro dobri ljudi...:cmok:

dobar jutar dobro vam donelo :heart:
ima ljudi koji mogu ceo život da rade neki posao i da nemaju talenat za to, odgovorno tvrdim da je za nalaženje vena potreban talenat, osećaj u prstima da je nađu i kad je nigde nema,
šta onda ja da kažem o salu i ostalim kerefekama, kakva glupost, u sredu prošlu sam vadila krv za troesečni šećer i ubode curica, ma dete bre da nisam ni osetila u ruci iz koje nikad
'' ne mogu da nađu venu, jao kako su krte i tanke, dajte levu ''....i ne tupi Domaćice videla sam fotku kad si kupila farmerke, nema te dve trećine od kad smo pile kafu a kad je to bilo....

Sport Billy napada :heart:
gadno to povraćanje, pijuckaj supicu da ne kolabiraš, na kašiku pa koliko možeš,
a ja se razmišljam da li da se uvalim kod brata u selo da me izdržava dve nedelje koliko neću raditi, a možda i više, nisam tačno obaveštena jer ko sam ja bože moj i što moram da jedem i plaćam račune,
malo mi je prekurčilo više pa eto da se ritnem nisam dugo, inače sam ok sve 5 :zcepanje:

Sport Billy napada :heart:
gadno to povraćanje, pijuckaj supicu da ne kolabiraš, na kašiku pa koliko možeš,
a ja se razmišljam da li da se uvalim kod brata u selo da me izdržava dve nedelje koliko neću raditi, a možda i više, nisam tačno obaveštena jer ko sam ja bože moj i što moram da jedem i plaćam račune,
malo mi je prekurčilo više pa eto da se ritnem nisam dugo, inače sam ok sve 5 :zcepanje:

Pa što da ne. Lepo je imati nekoga kod koga možeš da se uvališ i da ne brineš... :heart:

ma ne ide mi se nigde iskreno iz moje kuće, lepo je tamo i sve to, al putovanje ne volim, da imam teleport pa samo da se pretumbam sa jedne stolice na drugu, evo ja stigla, al svo to akanje sa pakovanjem i drndanje po busu je brrrr...al sam lenčuga :D

Ja sam tolko proputovala u životu, da mi je put najmenja prepreka.
Ako znam da ću se tamo odmoriti, pakujem se i odoh. :metla:
Ajd ne budi lenčuga :malav:

Evo mene u bolnici. Čekam strpljivo, i molim se u sebi da mi je dr dobro spavala noćas, te da je lepo raspoložena. TSH mi je abnormalno visok, i živa nisam da čujem šta to znači. :ceka: Da nisam pod terapijom bio bi dobar znak, a ovako, nemam pojma.

Javi obavezno što pre šta se dešava... :heart:

Ja ne znam od koga ću više izludeti, od moje dr ili mog mlađeg deteta. :roll:

Čekamo nas 4 - 5 danas u hodniku ispred odelenja, nailazi dr, i u čudu pita "Šta je ovo, ko je vama zakazao pregled". Ne obraćajući se nikom konkretno, nego svima nama. U fazonu, odakle sada tolika gužva. A prethodno me je sestra na šalteru pitala ko mi je zakazao, ja rekla lično doktorka, ona uzela izveštaj, pokazala koleginici, i ova uzela hemijsku i zaokružila taj deo gde piše da imam zakazano za danas za 11h.

Počne da proziva, prozove dvoje pre mene, u roku od 5 minuta. Prozove i mene, ja uđem, ona pogleda rezultate, kaže da će da mi povisi lekove na 100mg, umesto dosadašnjih 75mg, i da dođem za dva meseca na kontrolu. Pitam je da mi opet u izveštaju napiše datum, ona kaže da ne može, da ne zna ni koji je mesec za dva meseca. Za moje da je juni, ona kaže da skoro ceo juni nije tu, i da kažem sestri na šalteru da mi zakaže za početak jula, za neki od datuma koji je dala u rasporedu. Na moje pitanje da li treba da idem na neka snimanja o kojima smo pričali prošli put, samo je odmahnula rukom, i rekla da je dovoljno da samo uradim TSH i FT4 kao i sada, i ništa više. Ma nisam se zadržala unutra ni dva minuta. U međuvremenu je ušla glavna sestra sa odelenja da joj potpiše neke papire, ja se pokupila i izašla, i kao da nisam ni bila. I posle, ako nešto krene naopako, ona će se pitati gde sam ja bila i što se nisam kontrolisala. Jer mi je tako rekla i da sam se opirala i bežala od operacije, što veze nema sa istinom. Za utehu je, da sam uspela da preveslam sestru na šalteru, i da mi ova zakaže kontrolu za 4. jul.

E onda, kada sam došla kući, Sava da me proguta. Da nismo normalne ni doktorka ni ja. Ona što je nezainteresovana, egocentrična, promenljivog raspoloženja, a ja što sam pomirljiva i ravnodušna na takvo njeno ponašanje. Da zaboravljam činjenicu da mi je odstranjen maligni tumor, da isuviše olako to posmatram, da bih mogla malo više da se zabrinem...

A ja se osećam odlično. Kao zmaj. Čitala sam i slušala razna iskustva gde TSH kada pređe referentne granice ljudi imaju raznorazne probleme, da imaju svakakve tegobe. Referentne granice su oko 4, moj TSH je preko 26. :eek:

Niti je ona meni rekla da je to očekivano, ni da je dobro, ni loše, imam utisak kao da ne zna ni da sam bila u ordinaciji...:(

O bože ZD... :dash:
Dete je delimično u pravu. Doktorka je trebala makar da ti objasni zašto ti je vrednost tolika... ja takve odmah odhebem i tražim drugog lekara, na šta su oni uvek iznenađeni :lol:
Ako ne možeš da izdvojiš to malo vremena da mi objasniš ukratko onda možeš i da odhebeš :flert:
Drži se... :heart: ako se dobro osećaš samo uživaj :zag:

Ja sam na Savinoj strani ovoga puta
Ne kazem da treba da padas u nesvest zato sto ti je odstranjen maligni tumor,nego da je trebalo da doktorki dignes frku na sred ordinacije
Nit ona sme tako da se ponasa,nit ti to treba da tolerises.
Jer,ako ne postavi terapiju kako treba,ti ces joj biti samo jos jedan pogresno lecen pacijent,a za tebe to moze da bude izgubljeno vreme koje,dalekobilo,ne moze da se nadoknadi.
Iskuliraj ova dva meseca,pa ako se i u julu tako bude ponasala digni frku,nisi glupa i neobrazovana.

Il idi privatno,tamo ce ti ipak posvetiti vreme :confused:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back