onkomafija-vreme izmedju skenera

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
znači mene se ovde najcrnje ignoriše, e nemoj posle da se neko pitao što me nema, ć-z :rtfm:

Ja te ne ignorišem :zag:
Elem, evo me natrag i popizdela sam :roll:
Mala je karlično, prase jedno... i sad u petak moram opet u bolnicu, pa ako i dalje bude karlično i ne okrene se, onda dobijam termin za to okretanje, ako to ne uspe, odmah rade carski :dash:
Ona ima samo 2.5kg ali je dugačka, pa misle da se zaglavila :sad2: znači poludeću :rida:

Mala je karlično, prase jedno... i sad u petak moram opet u bolnicu, pa ako i dalje bude karlično i ne okrene se, onda dobijam termin za to okretanje, ako to ne uspe, odmah rade carski :dash:
Ona ima samo 2.5kg ali je dugačka, pa misle da se zaglavila :sad2: znači poludeću :rida:
Od kud bre znaju kolko kila ima?
Ma ja bih odmah na taj carski rez pa kom obojci kom opanci.

Od kud bre znaju kolko kila ima?
Ma ja bih odmah na taj carski rez pa kom obojci kom opanci.

Ima neki fazon kako mere, tj. neka računica - izmere joj obim glave, obim grudi, dužinu butne kosti i dužinu još ne znam čega i dobiju približnu težinu :aha:
Ma carski je stvarno zadnja opcija koja nam treba... stvarno ne bi bilo pametno zbog transplantacije, matičnih ćelija, oporavka, itd. :dash:

Ima neki fazon kako mere, tj. neka računica - izmere joj obim glave, obim grudi, dužinu butne kosti i dužinu još ne znam čega i dobiju približnu težinu :aha:
Ma carski je stvarno zadnja opcija koja nam treba... stvarno ne bi bilo pametno zbog transplantacije, matičnih ćelija, oporavka, itd. :dash:

добро да има опција окретања, ако се сама не окрене.
па тесно детету тамо, чек мало ;)

to znači da ako zakažu okretanje tada te i porađaju ma na koji način, a Belgijanac? hoće li i on biti tu? jesi pričala s njim?

Mislim da sam već pisala o tome, ali carski je poslednja stvar koja nam je potrebna baš zbog transplantacije ćelija. Ćelije će onda ići i na tu ranu od carskog, a to nam je pored 50% šanse uspeha stvarno kontraproduktivno.
A još ni pare nismo skupili, a vremena sve manje i bolnice i osiguranje nam prave frku zbog istih, naravno bole njih za mene, bitno da dobiju oni svoje isplaćeno :roll:
Belgijanac će ja se nadam biti tu, poslala sam njegovoj bolnici trećinu para (dovoljno za let i njegove dnevnice) i nadam se da će odobriti da dođe...

- - - - - - - - - -

to znači da ako zakažu okretanje tada te i porađaju ma na koji način, a Belgijanac? hoće li i on biti tu? jesi pričala s njim?

Kada zakažu okretanje, onda kolko sam ja razumela me uvode u salu i daju mi anesteziju i nešto protiv kontrakcija i onda je pokušavaju okrenuti.
Ako uspe, ostanem par dana u bolnici, pa kući, a ako iscuri plodova voda ili pukne vodenjak ili ne uspe okretanje onda odmah na mestu carski.

sve je to jedan veliki ako Damo i stavlja puno pitanja i nepoznanica na tapet....ako se desi ne daj bože da okretanje ne uspe i mora carski ti nemaš izbor i matične moraju odmah da se daju, može li to neko u bolnici u kojoj se porađaš? znaju li oni šta treba da rade? pa ne možeš ti njega da plaćaš da dolazi svaka tri dana, ne ljuti se ako te ovim ispitivanjem gnjavim, ali sve je to nama nepoznato potpuno, a rizično u tri lepe

- - - - - - - - - -

mada i bebac može da se okrene sam od sebe, oni to stalno rade, ujutru na glavi, uveče na dupencetu, a s obzirom da je ona non stop đipala okolo ne bi me iznenadila, ma lupaj joj čvrge da se okrene kad ležiš

Ја сам гледала код нас једну докторку у Вишеградској како је врхунски породила жену чија је беба била карлично положена. Без царског реза, без и једне компликације.
Али треба имати таквог лекара поред себе и имати поверење у њега.

Ја сам гледала код нас једну докторку у Вишеградској како је врхунски породила жену чија је беба била карлично положена. Без царског реза, без и једне компликације.
Али треба имати таквог лекара поред себе и имати поверење у њега.

...tako sam se i ja porodila sa prvom cerkom bez ikakvih komplikacija i bez carskog, a izasla je guzom :heart:

Ali njihove bebe nisu bile okrenute karlično, nego su bile okrenute glavom na dole, ali lice im nije bilo na dobroj strani. Ako se ja dobro sećam.

Moguće, ne sećam se ni ja najbolje baš.
Znam da je Ata (?) pričala kako je radila vežbe, muž je gledao sav zblanut, a ona u jednom momentu osetila da se beba praćaknula kao ribica.
Bilo mi to nešto mnogo lepo pa sam zapamtila.
Al moguće da sam mnogo pogrešila oko položaja, da.

Au, ala ste se raspisale :zeek: Ček da odgovorim polako na sve pojedinosti, tj. kolko i ja znam... :pljus:
Da je sve veliko AKO i KAD to jeste, od toga najviše ludim... ako moraju da urade carski, a moj Belgijski doktor nije pristuran oni će da izvade matične ćelije iz pupčane vrpce i placente. Ali on ipak mora doći jer je on jedini koji može ubaciti iste u sam tumor, infuzija bi tu bila najmanji problem - ali pošto mi idemo direktno protiv tumora, on ima 48h max. da dođe i to uradi. E sad ono što je diskutabilno je dal da on dođe već unapred tj. taj dan kada budu pokušavali okretanje male, pa da se ne čeka sa tim dugo ako dođe do carskog ili porođaja. Ili da čekamo da vidimo šta će biti, pa ako krene porođaj da ga nazovemo i on kreće odmah tj. uzima sledeći let. :aha: Da ga plaćam da dolazi non stop ne mogu i da hoću :lol: nismo još skupili ni celu cifru za sve ovo (trećinu skupismo i to smo već poslali), pa nam bolnice i osiguranje prave frku već... :dash: bitno da bolnice dobiju svoje pare, a mene ko hebe... :sad2:
Ja se nadam da će se ova mala do sutra okrenuti, da ne moramo da zakazujemo ništa... problem sa karličnim položajem je što se ona zaglavila tako, pa je zato sve mnogo komplikovanije nego kada ih samo treba zarotirati oko sopstvene ose :roll: pogotovo što ja zbog ovog hebenog tumora vežbe ne smem da radim da je okrećem, Rekli su mi jedino da je gurkam, štipam stomak, da stavljam slušalice na dno stomaka, da je namamim da dođe da sluša i tako to :lol: Ne brinem se za dobrog doktora, ni babicu, to ću sigurno imati u ovoj bolnici, već su se pokazali tokom trudnoće kao super i juče me pregledala jedna koja je u sve upućena i ona me pazila kada smo zaglavile u bolnici u Februaru :aha: ona mi je objasnila da nije problem ni kada izađu prvo nogama ili guzicom, ali karlično je bukvalno nemoguće jer leže vodoravno na izlazu tj. izlaze prvo šaka, ruka i plećka :dash:
Eto ubih vas informacijama koja ja imam, izvinite :lol:

Pa dobro, sad kad si ovako detaljno objasnila nije baš sve ako i kad. Generalno jesu organizovani, što mi se sviđa, jer bar meni uliva više poverenja. E sad jedina kvaka je dobri dr Belgijanac. Možeš li ti njega da kontaktiraš pa da vidiš šta on misli kad ga treba pozvati? Čisto da ti pokriješ sve varijante da bi bila mirnija.
A karlično postavljena beba je baš zahebano... Ti si već u odmakloj trudnoći, a ako me sećanje ne vara beba se pri kraju trodnoće više ne pomera, tj ne može da promeni položaj jer je baš u tesnom prostoru, pa je teško da se okreće i tako drastično menja položaj.
A što se novca tiče, oni su nezajažljivi.. Možete li da se pozajmite da izmirite sve troškove, čisto da sebi obezbediš najbolju moguću negu, a posle ćete da vratite dugove kad sve prođe?

Pa dobro, sad kad si ovako detaljno objasnila nije baš sve ako i kad. Generalno jesu organizovani, što mi se sviđa, jer bar meni uliva više poverenja. E sad jedina kvaka je dobri dr Belgijanac. Možeš li ti njega da kontaktiraš pa da vidiš šta on misli kad ga treba pozvati? Čisto da ti pokriješ sve varijante da bi bila mirnija.
A karlično postavljena beba je baš zahebano... Ti si već u odmakloj trudnoći, a ako me sećanje ne vara beba se pri kraju trodnoće više ne pomera, tj ne može da promeni položaj jer je baš u tesnom prostoru, pa je teško da se okreće i tako drastično menja položaj.
A što se novca tiče, oni su nezajažljivi.. Možete li da se pozajmite da izmirite sve troškove, čisto da sebi obezbediš najbolju moguću negu, a posle ćete da vratite dugove kad sve prođe?

Nisu neorganizovani, ali je sve nažalost stvarno kad i ako, tj. ono uzrok, dešavanje, posledica i pokušaj da izlečimo, popravimo itd. i onda tako u krug. :roll:
Kontaktirala sam ga ja već jutros, kaže da vidimo šta će biti danas na normalnom pregledu kod mog lekara i sutra u bolnici dal će mala da se pomeri ili se stvarno baš zaglavila. A ljudi moji što mene boliiiiiiii tamo pri izlazu pojma nemate :rida: znači to je njena šaka ili lakat ili šta god i ona gura li guraaaaa... :sad2:
Kad spomenu pare, evo zvao me očuh upravo - pošto sam inače u zavadi sa njima - i kao da ne budem destruktivna i da ako mi treba para kažem im, snaći ćemo se i daće oni. Maaaa... :dash: kako nas je krenulo moraću da uzmem od njih, a to mi se NIMALO ne sviđa :histericna: naravno ću i da vratim posle, ipak znam sa kim imam posla :lol:

lepo ja rekla čvrge pa mlatiti, ako voli neku muziku puštaj da se malter ruši pa da krene da đuska,
jao majko moja moj rečnik je grozan, ne zezam se uopšte, al sam tako premorena i gladna pa žurim

Lupam blage čvrge (više pre mene boli :lol:) i puštam muziku, ajd da vidimo na prvom pregledu večeras dal je nešto se desilo... neko čudo npr! :brus:
Ajd nedo bre odspavaj nam malo i ručki nešto lepo :heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back