onkomafija-vreme izmedju skenera

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Lili vas sve pozdravlja, naša devojka je super,izdržava ona to junački, i biće sve ok
od mene veliki poljubac svima

Taman se uključih da prenesem pozdrave i najlepše želje, kad vidim već javljeno :lol: Divno!!!! Drago mi je mnogo da tako dobro podnosi terapiju, još kad bi nekako savladali to postavljanje braunile u njene krhke vene.... Ali nadam se da će i to ići na bolje. Važno da je naša ženska junačina :zper:

dobro vece svima,mojo mami je otkriven tumor na dojci stadijum 2 b,doktor je predlozio hitnu operaciju,ali u toku priprema za operaciju kada je uradila snimak pluca primetili su da ima neke senke na plucima,zatim su je poslali na skener.rezultati skenera su stigli a konzilijum je zakazan tek za kraj sledece nedelje,da li neko moza da mi protumaci nalaze skenera,a ja cu ih doslovno napisati,hvala vam unapred.
MSCT grudnog kosa:
U plucnom parenhimuobostrano registruju se kruzni nodusi dijametra do 20 mm koji mogu da govore u prilog sec.depozita.
U medijastinumu nema uvecanja LN.
Grudni kos i meka tkiva u fiz.granicama.
Abdomen bez slobodne tecnosti i gasa.
Jetra homogena bez fokalnih promena.
Zucna kesa bez znakova kalkuloze.
Pankreas i slezina u fiz. granicama.
Bubrezi normalnog polozaja i oblika.
Bubrezi bez znakova kalkuloze.
Retroperitoneum i veliki krvni sudovi u fiz.granicama.

Pozdrav Ivana,žao mi je zbog tvoje mame,ali mi koji ovde pišemo nismo doktori.
Bilo bi neodgovorno od nas da mi postavljamo dijagnozu.To nisu stvari za igranje.
Zašto ne odneseš opis kod njenog lekara opšte prakse da ti objasni?
To je najsigurniji i najbrži način da saznaš o čemu se tačno radi.
Ne pokazuju samo metastaze senke na plućnom tkivu,može biti nešto sasvim drugo.
Mi ovde smo kao neka vrsta grupe za podršku i savete druge vrste i uvek si dobrodošla
kad god osetiš potrebu da se izjadaš nekome ko je prošao kroz sve faze lečenja bilo
lično ili kroz negu nekog od članova svoje porodice.
Najiskrenije se nadam i želim da tvoja mama prebrodi sve šta je čeka i da potpuno ozdravi.

X puta sam video neku samohranu majku na TV-u kako traži novac za bolesno dete, a bolesno dete drži u sobi u kojoj puši najskuplje cigarete. Dete je verovatno i bolesno zato što je samohrana majka pušila kao Turčin dok je bila trudna, a to što dete vreme provodi u oblacima duvanskog dima je razlog više da i dalje bude bolesno.

http://www.kurir-info.rs/bruka-tija...-racuna-uzeli-dva-miliona-evra-clanak-1062873

Ispada da je akcija sakupljanja novca za bolesno dete zapravo akcija za sakupljanje novca za najskuplje cigarete koje treba da puši samohrana majka... i da dalje truje i razboljeva sopstveno dete... tuga jedna. :(

http://www.kurir-info.rs/otvoreno-p...-dajte-pare-za-spas-druge-dece-clanak-1067155

Šta vi mislite o ovome? Ako ste dali novac za pomoć - osećate li se prevarenima?

Ивана,Неда ти је рекла суштину. Ја ти написах на Онкологији да су врло вероватно метастазе на плућном крилу. Међутим,оне и нису толико великих димензија. Све зависи од броја захваћених и одстрањених лимфних жлезди у аксиларној и субклавикуларној регији. Могуће је да ће бити предложена хемиотерапија,али о том,потом. :)

Поздрав! ;)

dobro vece svima,mojo mami je otkriven tumor na dojci stadijum 2 b,doktor je predlozio hitnu operaciju,ali u toku priprema za operaciju kada je uradila snimak pluca primetili su da ima neke senke na plucima,zatim su je poslali na skener.rezultati skenera su stigli a konzilijum je zakazan tek za kraj sledece nedelje,da li neko moza da mi protumaci nalaze skenera,a ja cu ih doslovno napisati,hvala vam unapred.
MSCT grudnog kosa:
U plucnom parenhimuobostrano registruju se kruzni nodusi dijametra do 20 mm koji mogu da govore u prilog sec.depozita.
U medijastinumu nema uvecanja LN.
Grudni kos i meka tkiva u fiz.granicama.
Abdomen bez slobodne tecnosti i gasa.
Jetra homogena bez fokalnih promena.
Zucna kesa bez znakova kalkuloze.
Pankreas i slezina u fiz. granicama.
Bubrezi normalnog polozaja i oblika.
Bubrezi bez znakova kalkuloze.
Retroperitoneum i veliki krvni sudovi u fiz.granicama.

Nisam dr, ali suština nalaza je da u plućima postoje tvorevine za koje smatraju da mogu biti metastaze. Sve ostalo je ok.
Žao mi je što je i tvoja mama postala žrtva ove bolesti i nadam se da će na kraju biti sve ok i da će mama biti izlečena. Sve najbolje želim tebi i tvojoj mami :)

- - - - - - - - - -

Lili mi poslala poruku danas kako je neko iz sobe doneo za sve žene tamo krempite i kako ih je u slast pojela i da su mnogo bile dobre :zcepanje: Naše čudo :heart:
Pozdrav svima!

Ma nije baja, nego "kolegenica" iz sobe :zcepanje: Samo joj još baja fali :rotf:
Inače dobro je, danas je nisu bockali, poslužila je braunila od juče, osim tih inekcija koje dobija na svaka 4h u venu, ali to ne može da se izbegne.... Sutra će već morati opet da je bodu :roll: ali i zadnji dan je sutra, pa se nadam da će posle dobrog nalaza sa skenera da dobije malu pauzu da oporavi vene. Sve vas puno pozdravlja.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back