onkomafija-vreme izmedju skenera

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
e pa ako su sa kontrastom radili a lavrnic citao i rekao da dodjes za 3 meseca opusti se
Nije on rekao da dodjem za 3 meseca. On je opisao nalaz i to je to. Moj lekar na Onkologiji i hirurg i jos jedna dr sa klinike, misle isto, a i to je protokol. Ne moze da se radi skener dan za danom. Mora da prodje 12 nedelja, od jednog do drugog, zato je taj sledeci i zakazan tad.
Sta ce biti na tom sledecem videcemo.
Opustila sam se ja, sta bude bice, sad imam "pametnija" posla, mazim se sa novom unucicom i uzivam. Kad i ako bude potrebe brinucu tad [emoji173] [emoji8]

e pa ako su sa kontrastom radili a lavrnic citao i rekao da dodjes za 3 meseca opusti se

- - - - - - - - - -

sta se desava sa nogom je li to ok?
Sad videh da si pitala za nogu. Za sad nema recidiva, ima svaceg neceg, al to sve nije u toj meri strasno...predvidi mi kisu bilje od Kamenka Katica..oziljak je malo ruzan, al koga briga, to mi je najmanje bitno.

uzivaj...steta sto ti onaj coro nije sve skinuo pa si morala na zracenje... tuga sa noge nije mogao tumor da ukloni sta bi radio da je na mozgu ali dobro vazno je da nema recidiva:ok:
Nije on coro, nono...on je skunuo sve sto se moglo skinuti, da je skidao vise..stavio bi mi nogu van funkcije, sto svakako ne bi bilo dobro..a to sto sam isla na zracenje je protokolarno lecenje...isla bi i da je skinuo vise..
...drugo tumorne celije koje se otkriju na patolpgiji se ne mogu videti niti se razlikuju od zdravih..znaci njegove greske tu nema..naprotiv uradio je sve sto je bilo do njega maximalno dobro...sam tumor je takav, podmikao i ne zna se gde se opet moze pojaviti...
...ja se nadam da nece nigde..

dobar radiolog moze da proceni i na osnovu snimka o cemu se radi...naravno ne sa 100% sigurnosti to moze samo biopsija... pratice to valjda 2 godine mada ako je maligno duplira se za 4 meseca....kazu da je samo 5% maligno, obicno se radi o oziljcima usled infekcija bakterijama, gljivicama, neke degenerativne bolesti bla,bla,bla ...neki ljudi i ne znaju da su prelezali npr. upalu pluca....znaci pre vise od 1 godine si radila ct pluca i nije bilo nista?

- - - - - - - - - -

Kakav si zakljucak to izvukla iz ovog da je s kontrastom? Mislim, "ako je s kontrastom opusti se" je zaista fantasticno besmislena izjava.

znas li ti zasto se daje kontrast?

obicno rade bez kontrasta pa ako uoce nesto sumnjivo daju kontrast

To nije tačno. Možda je nekada i bilo tačno, ali danas se CT bez kontrasta radi vrlo retko i samo za određene indikacije.
Ja upravo sada i radim na CT-u i znam o čemu govorim.
Za pluća konkretno radi se pregled sa kontrastom u dve faze.
I jos uvek nisi objasnila sta znaci “ako je s kontrastom onda se opusti”

Poslednja izmena:
To nije tačno. Možda je nekada i bilo tačno, ali danas se CT bez kontrasta radi vrlo retko i samo za određene indikacije.
Ja upravo sada i radim na CT-u i znam o čemu govorim.
Za pluća konkretno radi se pregled sa kontrastom u dve faze.
I jos uvek nisi objasnila sta znaci “ako je s kontrastom onda se opusti”
Ako se pod dve faze podrazumeva ona tecnost koju pijem pre pocetka snimanja, a druga kad ubrizgaju u venu, onda je to to sto meni svaki put rade.
Nikad nisam radila bez kontrasta ni skener ni magnetnu, jer se sa tim koliko sam ja upucena sve bolje vidi.

Овде свашта нешто. :confused:

@Дамо, што ниси пристала на хистеректомију?

@Афро, само полако. :) Како гласи опис промене?
Nemam kod sebe nalaz draga. Mislim da sam Liki slala na pp pa moze kad vidi da ti prosledi.
Moj dr rekao da to sto pisw znaci da se ne zna poreklo "za sad", pa cemo mozda vise znati posle sledeceg skenera u septembru.
Pisem sa telefona pa ne mogu ni da kopiram pp [emoji173]

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back