onkomafija-vreme izmedju skenera

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cekam celo po podne da se javis, da li su ti nesto rekli, mislim sta stoji u onoj otpusnoj listi?
Mada vama, ukucanima i to ne znaci nista. Sad pod hitno pusti Radio Milevu po selu, naci ce se vec
neka zena koja ce dolaziti dva puta dnevno.

E ovako.
Otpušten je kući, jer su na pulmologiji uradili dijagnostiku, čekaju ph nalaze, a to može da potraje i dve nedelje. Ne prima nikakvu terapiju, te nema razloga da bude u bolnici. Dr mi je rekla da ne može da kaže ništa dok ne stigne rezultat, ali da je dr koji mu je radio bronhoskopiju pulmolog - onkolog,i da on na osnovu uzetog isečka sumnja da je to maligno. U slučaju da se to potvrdi, uzimajući u obzir godine i opšte stanje mog tate, u obzir ne dolaze ni operacija, ni citostatici, ni zračenje. Mislim da je ona izokola mene pripremila za njegovu smrt.
Ja sada mogu da se nadam da neće biti dugo i bolno.

Знаш, страшно је то, а немаш избора.
За који дан прође и тај шок, и како смо се сви
организовали тако ћеш и ти.
Шта год да тати јесте, а због тога прича лудости,
не упуштај се у објашњавање јер то је залудан посао.
Потрошиш се, изгубиш живце, вичеш, и свашта нешто.
После ти буде жао, јер нисмо припремљени ни обучени
за овакве ситуације.
Држи се домаћице :zag:

Mi_lim da si dala prave savete

Ne znam domacice, mislim da su cene sa nekim razlogom toliko razlicite, nas je kostalo 21 000, imao je kompresor, ceo je bio u
onim jufkicama koje se periodicno naduvaju i izduvaju, nista specificno, mozda da vam prodavac pokaze kako izgledaju oba ili da pitate koje su funkcije kod jednih i drugih..ajde sad cu zvati mamu da pitam koje je marke bio nas, mozda se seca, a provereno je bio dobar..na zalost dala ga je nekim rodjacima iz Negotina i jos se sluze s njim..
Javljam cim nesto vise saznam.

Totalni apsurd, slusaj ovo.
Nas je kostao 18000, raspon cena u tom periodu je bio od 18000 do 36000.
Kupljen u apoteci ,,novo doba,, kod Gradske bolnice, u isto vreme taj isti dusek je u Zemunu kostao 36000.
Znaci cena su neopravdano tako drasticno razlicite, bitno je da ima kompresor i da normalno radi.
Pored ovakvih kakav je bio nas postoje i druga vrsta koji umesto tih jufkica kako ih ja zovem imaju rupe i oni su bez kompresora jer su oni predvidjeni za pacijente sa vec postojecim ranama i njima ne odgovara ovaj na naduvavanje koji sluzi da sprecava nastanak dekubitisa...
Moj ti je savet da opusteno kupite taj jeftiniji jer nema neke bog zna kakve razlike u najskupljem i najjeftinijem..

Kada se biki pojavi, molila bih je da mi kaže da li onaj antidekubit dušek treba stalno da izgleda naduvano? Tamo u uputstvu, i svuda na netu, piše da se ćelije naduvavaju i izduvavavaju, ali ja vidim samo da su naduvane. Kompresor radi (zuji, bem li ga, valjda radi) ali ja ne vidim da se na dušeku išta izduvava. :( A tati se na desnom kuku pojavila ranica veličine nokta. :rida:

Poslednja izmena od moderatora:
Kada se biki pojavi, molila bih je da mi kaže da li onaj antidekubit dušek treba stalno da izgleda naduvano? Tamo u uputstvu, i svuda na netu, piše da se ćelije naduvavaju i izduvavavaju, ali ja vidim samo da su naduvane. Kompresor radi (zuji, bem li ga, valjda radi) ali ja ne vidim da se na dušeku išta izduvava. :( A tati se na desnom kuku pojavila ranica veličine nokta. :rida:

o jbte., pa kad pre rana?
Ništa, sutra u apoteku, ako je rana mora se održavati mada mami ništa
što sam radila nije koristilo. I širilo se , i pojavljivale se nove,i išlo u dubinu.
Ispod članaka bi joj urolala peškire ili neke jastučiće da pete nisu na dušeku
jer su i tamo krenule. Imala i onaj kotur na koji bi legla, ali džaba.
Posle pranja blaga masaža, pospeš ga puderom pa tako dok ide.
Ja sam ranu ispirala 3% hidrogenom, nekada povidon jodom, i razne masti,
sterilne gaze, oni flasteri što se ne zalepe onako krvnički.
Mislim da je danas asortiman veći, a pitaj i za granugel, za to sam skoro čula.

Ja nešto ne mogu da se setim da sam kod komšinice mogla da vidim
ispumpavanje i naduvavanje dušeka.
Ako staviš ruku na njega, ili sedneš valjda se oseti vibracija, ili šta već, uh...
ne znam šta bih ti napisala, nije vam lako:sad2:

Ne znam koliki je optimalni rok za pojavu dekubit rana. :( On leži 15 dana.

Ne osećam vibraciju, ne osećam ništa, a nemam koga da pitam. Nema tu ni generalnog uvoznika, niti ikoga, kada smo banana država, koga bih pitala da li to tako treba ili ne treba da funkcioniše. Ebote, čula sam za priču da žena leži 5 meseci totalno nepokretna na istom dušeku kao ovaj što smo mi kupili, i nema ni jednu jedinu ranicu na telu.

nemam ni ja pojma kada se one pojavljuju, ali znam da rana nije bilo dok god je
mama mogla da pomera makar i rukama.Kad se onako skroz umrtvila, ruku digneš,
a ona odmah padne brzo je i bio kraj. To valjda sve staje ....
ako na računu imaš broj telefona prodavnice zovi ih i pitaj.
Msm., nije fazon samo uvaliti pa ti bi kupila i skuplji da su preporučili.

Čuj, a možda je ranica od pelene možda neće da se širi dalje.

Poslednja izmena:
..samo da se javim, smorih se celi dan, nw znam sto sam i danas dosla, nista pre srede, a moguce i cetvrtka mi nece raditi :aha:

верујем да си се сморила, и да данас није ништа рађено,
сутра те сигурно припреме за оп., ако си у среду на програму.
Неко је ослободио кревет, стигла си на ред и сад чекај.Нема ти друге;)

верујем да си се сморила, и да данас није ништа рађено,
сутра те сигурно припреме за оп., ако си у среду на програму.
Неко је ослободио кревет, стигла си на ред и сад чекај.Нема ти друге;)

Sta cu, moram, a bice sreda ili cetvrtak.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back