onkomafija-vreme izmedju skenera

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
hajde da se ne lažemo,Lili je sada potrebna pulmologija i antibiotici koji se primaju samo u bolničkim uslovima,treba joj snimak pluća,da se pogleda ima li vode,meta promena,ima li bakterija u sputumu,s obzirom da je posle zadnje operacije izašla sa bakterijom aktivnom,to se od kućne nege ne može očekivati da reše,a ko će je nagovoriti da pristane????? ovo sad je mučenje i ona će radije to trpeti nego da ode u bolnicu,ja to ne razumem

Nedo pokusala sam da je nagovorim. Na onkologiju nece. Ni da cuje.
Potegoh neke veze za Zemunsku, stigoh do nacelnice onkologije, ali ne vredi. Nije njihov pacijent i tacka.
Cak sam joj nudila da predje kod moje cerke u dom, gde bi bar imala medicinsku negu, ne, ne i ne
A mislim da je sve teze i teze, sto njoj, sto Ireni, a tek je ubediti to je najteze

Nedo pokusala sam da je nagovorim. Na onkologiju nece. Ni da cuje.
Potegoh neke veze za Zemunsku, stigoh do nacelnice onkologije, ali ne vredi. Nije njihov pacijent i tacka.
Cak sam joj nudila da predje kod moje cerke u dom, gde bi bar imala medicinsku negu, ne, ne i ne
A mislim da je sve teze i teze, sto njoj, sto Ireni, a tek je ubediti to je najteze
Njoj je svega preko glave, a ekstra što je nenormalno tvrdoglava, tako da svako ubeđivanje postane kontraproduktivno. Treba joj bolnica definitivno, i u pravu je neda, treba na pulmologiju da ide, mada je i diskutabilno da li bi je tamo i primili.. i pored najbolje nege koju dobija kući, njoj treba više sada. Makar dok se ne smiri ta upala pluća. Ali kako njoj to objasniti, a da ona to ne shvati pogrešno? Sada je i u vrlo delikatnom psihičkom stanju, pa da ne pomisli da porodica hoće da je se reši.

Devojke,sve ja to znam i svesna sam svega,ali sam i očajna.Moram to da izbacim,pa kud puklo. Postoji nešto što se zove dozvola i to potpiše direktorka pulmologije i važi 24h.Može uči ko hoće i kad hoće,znači imala bi i dodatnu negu iz kuće,pomoć kad sestre nisu u blizini. Tako sam ja negovala svoje dete tamo. Nekad se mora ići i protiv volje bolesnika,ma koliko to bilo teško,ali je to za njeno dobro.

Pa ajdd da joj kazemo to i da nekako srede tu dozvolu

prvo da je prime da legne,onda sutra pre podne,kad ode tamo to sredi sa sobnim lekarom i načelnikom odelenja na kom leži,potpuno je prosto i hoće da izađu u susret,njima je lakše,jedan bolesnik manje za negu sestrama na nekoliko sati

- - - - - - - - - -

Slažem se i u pravu si sasvim, samo da li njeni tj pogotovo Irena ima snage da se izbori sa njom? Ume Lili da bude gadna kad nešto uvrti u glavu..

šta da ti odgovorim na ovo,šta?

Nece na onkologiju, nece na pulmologiju.. Poslednji put kada sam relativno normalno mogla pricati sa njom tako je rekla. Sada, ko u zid da pricam. Ne znam sta cemo...
Upala pluca se bas pogorsala, leukociti skocili duplo pored Pancefa. Kiseonik kao da I ne deluje. Kaslje, gusi se...
A da ne pricam o psihickom stanju...
Ne znam sta da radim, stvarno ne znam.

Pitanje je I da li ce biti mesta na pulmologiji.

Jao to je baš teška situacija. A tebi je još teže jer ti moraš da odlučiš da li ćeš poslušati nju ili razum. U bolnici bi sigurno makar upalu sanirali, i njoj bi bilo lakše sa disanjem, ali sa druge strane to bi je psihički dotuklo. Ne može to da bude samo tvoja odluka nikako. Šta tata kaže na to? Dogovorite se svi zajedno šta da uradite i kako da postupite, nije to mala stvar da samo ti odlučiš

Упала плућа?
То су метастазе.
Код Драгане је још од зимус присутна хронична температура. То је пропратни ефекат малигнитета. 25% пацијената умре од тога.
С друге стране, leiomiosarcoma је тип малигнитета који може свуда да метастазира с обзиром на чињеницу да је порекла као и потка сваког органа.

Да је мој члан породице у питању, ја бих га неговала код куће.
Тако смо и радили са очевом мајком. Не може нико да брине боље од чланова породице.

Драганин је живот у питању.
На њој је да одлучи.
Исход је, нажалост, неизбежан.

Naravno da je najbolje kod kuce Sofija,slazem se ali takav teret je spao na dete od 20 god
Meni je pola najblize porodice otislo tako i svi u svojoj kuci ali smo se menjali ,naizmenično smo uzimali bolovanja i odmore kako bi u svakom momentu bio uz njih,o tezini nege da ne pricam,ó podizanju,pomeranju,presvlacenju,kupanju,hranjenju,kolostomama ,povracanju..
A Irena je DETE ...

Сигурна сам да јој је тешко, али да је дете, није.
Наравно да јој живот није доделио лаку улогу, али њена је.

Свако има своје мишљење, моје је такво да бих се увек држала жеље болесника.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back